Tinnes nya kür!!

Hur underbar är inte denna! Alla hårstrån står upp på mig!! Love Tinne!!! Fina fina Tinne!!



Tinnes nya kür!!

Hur underbar är inte denna! Alla hårstrån står upp på mig!! Love Tinne!!! Fina fina Tinne!!



Mördar-Tisdag

Hejsvejs! 

Fullt ös medevetslös. 
Min dag började 05.45. Jag var i stallet 6.00 och släppte ut några hästar, mockade 3 boxar och gjorde hö-påsar. Pappa hjälpte mig med vatten till hagarna och i boxarna. Härlig start på dagen enligt en hästnörd som mig. 
Dagen fortsatte med skola efter ombyte och frukost hemma. Idag var det mördar-dag i skolan = 8.30 - 16.30. Inte att leka. Dagen följde sedan med stallet igen. Borstade på mina prinsessor som gått i skritten innan lunch redan. Dom två fick vila idag. Och jag red Mantis en sväng som jag är hästvakt åt. Det gick rätt snabbt. Sedan åt jag middag i form av pizza. Mamma fyller år idag och då fick hon bestäma mat! ;-) Grattis Grattis! 

Idag var det svenska prov och i morgon är det matteprov. Jag ska kolla igenom allt här lite nu och räkna några tal till och sedan duschen och sängen igen. Ingen ledig tid här inte. Det är i all hast jag skriver detta inlägg. 

Jag har en liten fråga. Vart är alla roliga kommentarer som ni borde skriva? Det är massor som läser bloggen!! 

Ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott. 



Sötast i stan!

Plugg

Skit plugg. Det är så tråkigt. Känner att jag behöve positiva kommentarer. Men det finns det inte mycket av. 

Vi hörs i morgon i stället. 



Du gör så att varadagen blir så mycket enklare! <3

Over!

Halloj! 

Och så var helgen över igen.
I fredags sprang Gozan för Anna. Hon var så där fantastisk fin IGEN. Jag måste lugna mig för att inte bli för lyrisk. Men det är så roligt. Vi jobbade massor med formen. Efter träningen for jag iväg till Kista och kollade på Hamilton och tanken var att jag skulle hitta en klänning också. Eftersom det är bal på torsdag. Jag beställde istället en från Nelly och sen läser jag på lördag morgonen att balen är fram flyttad pga en sak som hände i skolan för ett par veckor sedan. 

Igår hade jag sovmorgon till halv nio. Det var underbart. Jag åkte till stallet. Mockade åt Gozan och red Kakan och sedan Gozan. Gozan skrittade jag i skogen och dessutom var hur pigg som helst. Kakan var lite upprörd det kände man på henne. Hon fick vara själv i stallet utan Gozan och då höll ju hela världen på att gå under. Men hon slappnade av fint efter ett tag. 

Idag fick Kakan sin vilodag och jag red Gozan i lilla ridhuset. Det var riktigt roligt. Jag känner verkligen när jag kommer åt henne ordentligt, hon sprang men en underbar energi och vill bara framåt när jag värmde. Härlig känsla att behöva bromsa i stället för att driva framåt. Nu kan man förvandla den energin på ett annat sätt i skillnad mot vad man kunde göra innan. 

Nu har hela kvällen gått åt att plugga. Jag dör vad tråkigt. Det är hundra olika sidor svenska om ordklasser som jag har prov på tisdag och sedan är det matteprov på onsdag. Och ett arbete om Martin Luther, jag hoppas verkligen inte att vi behöver redovisa denna vecka. 

Ha en bra vecka! 



Finaste hästen! 



Lilla jag!

Tröttis!

Ojoj nu är jag tröttis! 

Har precis stupat i säng efter att kommit hem HALV TIO från stallet. Det var inte igår det. 
När jag väl kom till stallet så var det lite mindre än en timme kvar till kraftleveransen skulle komma. Jag insåg att jag aldrig skulle hinna rida Gozan i lugn och ro. Så de blev mesta dels vänta i kylan. Kraften och halmen kom i alla fall. Sen var det bara att kavla upp armarna bära bära bära. 

Sedan började det roliga. Gozan stod först på schemat. Eftersom jag är så ambitiös (man måste vara positiv till sig själv här i vardagen) så var jag uppe innan tuppen i morse och mockade 3 boxar, släppte ut hästar och gjorde hö-påsar. Annars hade jag nog varit i stallet än. När jag ridit Gozan så var fantastisk mjuk och fin även idag. Red lilla mamma på Kakan samtidigt som jag red Mantis. (Jag är häst vakt åt en en hopphäst vars ägare är i Egypten).
Mantis fick springa skänelvikningar och jobba lång och låg. När jag ridit klart Mantis hoppade jag upp på Kakan och kände lite på henne. Hon behövde galoppera lite. Fina fina Kakan!

Nu är jag helt slut och nej idag blev det inget plugg! Blir till att plugga extra i helgen. 

I morgon ska jag se Hamilton på bio och så ska jag försöka hitta en klänning då det är bal nästa vecka i vår skola. Härligt att vara ute i sista minut!

Nu ska jag sova! 
God Natt !



Kaki!

Nice horse!

Det här är Patrik Kittels nya tillskott i stallet! Den är bara för underbar! 



Fina fina hästen!

Halloj! 

Idag var det träning på schemat! Det gick helt underbart bra! Fina fina Gozan. Det kommer bli bra och allt mitt slit på grunderna börjar visa resultat. Det är så roligt! Idag fick jag mest "visa" upp lösgjordheten och rida mycket tempoväxlingar. Vi red enkla skänkelvikningar på diagonalerna också. Fin känsla där också. Att kunna lätta i handen och hon slappnar av ännu mera och blir mjukare. Det är en underbar känsla. 
På fredag är det dags igen för träning! Härligt härligt!



Här är en bild som Ellinor i mitt stall tagit på mig och Gozan!

Underbar måndag!

Hejsan! 

Då var veckan igång. Idag har jag ridit min fina häst som inte var så villig att jobba som jag ville men vi kämpade på. Jag hade även en fantastisk rolig lektion med Jossan och hennes häst Savana! Vilken härlig häst att rida. Så smart! Jag är totalt kär! I morgon är det tisdag och en lång dag. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sova!
Natti natti! 

image description

Helgen är över!

Då var den efterlängtade helgen snart över! Men snart är nästa helg här. 
Denna helg hade jag tänkt hitta på något roligt. Men så vart inte fallet. Jag har varit totalt död. Och tänkt på livet! 

Men jag har fått mycket gjort ändå! Klippt hästar, ridit hästar, haft sus-möte och idag har jag haft sovmorgon och gått till stallet. Nice! Jag har kommit på en sak. När jag inte planerar mina dagar så fort jag inte alls lika mycket gjort! Jo jag har även beställt foder idag och mailat  massor. Som jag inte alls gör i vanliga fall! Mailar alltså. 

Gozan har fått hårsäcksinflammtion på ryggen igen. Hon får det alltid på vintern. Det tar så lång tid. När det väl har försvunnit så kommer det igen. Men den här gången var det en blodfylld rakare som sprack. Men idag var hon fin på ryggen. Annars hade jag tänkt åka till frabror doktor i veckan. Men hon ömmar inte och springer runt i hagen som vanligt. Jag blir så lycklig av att se när hon far runt i hagen och busar med kompisarna runt om. Och verkligen ser glädjen! Evelina, som inte stått så länge i vårt stall vart helt chockad när hon fick se Gozan. Hon hade inte sätt den sidan hos henne ännu! 

Nu börjar en ny vecka med nya utmaningar!
Puss och kram! 



En mini frans vart det över!

Video!


Så lite kan förstöra så mycket!

Avundsjuka, höga sig själv till skyarna, klancka ner på andra, inte ta åt sig kritik. Listan kan bli lång. 

Alla har varit avundsjuka någon gång. Jag tycker det är bra att vara det! Men när det förändras till en attitydfråga och ett hot mot personen. Har det gått för långt. Det är ofta problem har uppståt och det är avundsjukan som ligger bakom. Alla kan vara avundsjuka men förändra det till något annat. Beröm den personen och erkänn att du är avundsjuk. Det är okej att någon annan kan vara bättre än dig. För du kanske är bättre på något annat som den här personen inte är. 

Att inte prata med en person på grund av något sånt här blir bara negativt och tråkigt. Till slut slår det tillbaka. 
Försök att hitta det positiva i det hela och prata i stället med personen. Personen kanske kan hjälpa dig med vad du är avundsjuk på. Jag tror man måste vara rätt mentalt utvecklad om man ska kunna våga göra något sånt här. Men man måste alltid börja någonstans. Så är det i alla fall. 

Och du! Höj inte dig själv till skyarna, risken är att du faller. Dom orden har jag haft i huvudet hela dagen! 

OBS!!! DETTA ÄR INGET TILL NÅGON PERSON ELLER LIKNANDE ÄNDAST MINA EGNA ÅSIKTER 

Kolla i övrig in denna länk! Den är så rätt!! ---->   http://www.youtube.com/watch?v=pXJ-aCpwIK8&feature=share

Simply the best!

Låten säger allt!







No Life!

Hej! 

Okej mitt liv består av Sova, äta, träna, rida och PLUGGA. No life I know och jag är helt sjukt trött just nu. Jag ska läsa lite samhällskunskap sen ska jag sova. Igår var en ren skit dag och jag trodde denna skulle bli det också. Men nu ska jag bara se positivt på allt och bara gå på min egen magkänsla och försöka hitta kartan. Jag känner mig lite vilsen just nu. Men det kommer nog snart. Det är bra att vara vilsen ibland. 

Nu ska jag läsa om Ideologier och sen sova! 

God Natt 


I have found it!

Jag har nu hittat min artikel som jag ska skriva om. 
Tårarna bara rinner när jag läser den. Nu är det bara att koppla bort känslorna. Jag har lite kvar att skriva men nu ska jag se Wallander! 

Adios. 

Läs artikeln här ----> http://www.independent.co.uk/environment/nature/thousands-of-horses-abandoned-by-owners-last-year-6289936.html

Pluggi pluggi!

Jag försöker intala mig själv att det är helt underbart att plugga och lära sig. Även det som är tråkigt! Jag säger till alla att det är roligt att gå i skolan. Men just nu känner jag bara att jag vill slänga allt plugg i väggen och gå åt andra hållet och göra något roligt. 
Just nu sitter jag med en dum engelska läxa. En sån läxa som det känns som om man gjorde i högstadiet eller mellanstadiet. Så tråkig att man dör. 

Haha jag tror jag dör. Mamma kom just att och fråga om det går bra. HAHA jag svarar ja med ett leende men sanningen är att jag inte har börjat än. Busigt! 

Jag har faktskt räknat matte helt utan att behöva det och spanska ord som jag inte ens vet vilka det är. 
Nu ska jag ta ett ryck med engelskan och le och inse att skolan är bra och rolig. 

Nu ska motivationen hittas igen. Jag är tillbaka i ridningen igen nu ska vi hitta det i plugget!
Bye bye 


Uteritt!

Hallu! 

Idag vart det en liten sovmorgon! Så nice längre än tänkt dessutom. Jag skulle gått upp vid åtta men jag stängde av klockan och sov en timme. Då blev det lite stressigt. Skulle träffa Sandra vid 10 och jag tänkte mocka innan men jag hann. Frukosten vart inte så stor. Sedan vart det en härligt uteritt. Det var en aninge halt så det gick bara att skritta, så vi gick in i ridhuset sen. Sandra som bara ridit polohästar ett tag nu fick känna på lite dressyr ;)
Sandra är världens bästa som man kan lita på. Man vet att hon aldrig skulle hitta på något med hästarna som inte är okej. Det är underbart! Och så ställer hon alltid upp! 

I morgon är det markarbete på schemat för Gozan och vila för Kakan. Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det plugg för hela slanten! 

Kram Jenny 



Sandra och Gozan i slutet av sommaren!

I´m back

Hallu! 

Sammanfattning av veckan. Den har väl både varit bra och dåligt. Inte riktigt kommit in i rutinerna och jag känner att jag har varit lite små sur hela veckan. Gått och stört mig på både stora och helt onödiga små saker. Men jag läste om något på någons facebook-status att man får vara sur över ingenting när man är tjej! Det kändes skönt att veta att jag inte är själv. 

Nu är skolan i alla fall igång och det känns som om det kommer vara en tung vår termin med mycket plugg men vi ska ändra träningsschemat på Gozan lite och då kommer det passa skolschemat hel grymt. Så det kommer nog bli en bra termin både skola och hästar. 

Mycket är på gång och just nu försöker jag i alla fall njuta av lugnet för tillfället. Jag laddar upp för en termin och längtar galet mycket till sommaren. Det kan väl få bli några plus grader och vår spola fram till April så tävlingssäsongen får vara igång. Träningen med Gozan spolas förbi och det blir ett underbart resultat.
Det var det igår. Det kändes som om jag svävade på moln i traven. Wow vilken känsla. Min fina häst! Ibland är hon bara för bra! 

I morgon ska Sandriita komma och rida. Inte träffat henne sedan hon åkte till Argentina så det blir trevligt.

Jo jag har även införskaffat Instagram. Så som alla säger follow me there!  jensang





Det har varit stor tvätt här hemma! Med Schabrack, benskydd, boots, benlindor och schabrack!

Träning!

Åå jag skrev ett inlägg i morse men så raderades det så jag gav upp... 

Idag var träning för Anna på lilla grå. Anna hade råkat dubbel bokat mig och en tjej men det var bara roligt att rida tillsammans. Hon hade en väldigt fin häst! Gozan kändes fin men i mellan åt tog det emot lite då det känns som att hon har lite träningsvärk av nya sadeln. Men vi kämpar på. 
Vi red öppna volt sluta. Sedan red vi den gammla hedliga skänkel vikning in men byte till sluta ut och sedan vände anna på det och vi red sluta in och skänkelvikning ut. Vi red rena tempväxlingar på galoppen. Och ja det var inte riktigt den känslan jag brukar ha i galoppen. Men hon har haft en liten "spänd period" nu under tiden det har varit kallt men nu känns det som att hon börjar slappna av igen. Fina hästen! 

Hon är även helt avspänd över ryggen och inga öma punkter eller liknande så det är positivt!
Kakan fick bara gå i skritten på dan idag. I morgon är det upp tidigt igen så jag ska krama kudden nu! 

Å juste jag har kanske skrivit här på bloggen att Kakan skulle blivit mormor. Men hennes avkomma Felizia kastade sitt föl i natt. Mycket tråkigt detta! 

Natti natti!



Hej matte har du godis till mig??

Brrrrr kallt!

Usch det är super kallt verkligen. Nu är vinter jackan på och det behövs. 

Den där fina hästen var super pigg idag och hade helst bockat runt om hon hade fått. Hon fick galoppera av sig ordentligt. Härligt att känna glädjen och energin i hästarna. Hon var framåt med spikraka öron nästan hela passet och när de där härliga frustarna kommer så blir man bara helt varm i kroppen. 

Det här med hästar en en drog. En bra drog. Men ibland måste någon komma och dra i en och säga vart verkligheten är. Men nu går jag in i min lilla bubbla igen. 

God Natt



image description

Svar på frågestund!

En ynka lilla fråga från Sili:

Jag undrar när du och jag ska tävla om vem som har snabbast häst över banvallen?
;)

Och en klassiker: mål för vårterminen!

Svar: Tssss haha... Vi får väl se när det blir lite varmare. Dock tror jag jag vet vem som vinner. Fast både Kakan och Gozan är snabbisar!

Målen kommer i ett eget inlägg!

Tråkiga ni var som inte ställde några frågor!

Tillbaks i vardagen!

Halloj!  Då var vardagen igång. Idag på fysen åkte vi skridskor. Det var super länge sedan men jag erkänner att det var lite kul faktiskt.  Nu ska jag hem och äta lite och sen åka och rida min fina häst!  Kramis  Ps. Jag är sur över att min app blogg.se inte vill ladda upp inlägg.. Grrrr

Planerad!

Jag är en planerad och städad person! Eller det sista kan man ta med en nypa salt...

I alla fall. Jag har mina dagar planerade i minsta ditalj och jag gillar det. Visst är det skönt att ha dagar då man bara tar dom som det kommer. Men med hästar som liv måste det planeras. Det är skola som går först och skola = plugga. Tyvärr måste det ju också göras. 

Nu planeras det mycket eftersom det är nytt år. Det är tävlingstermin och hur träningen är upplagd. 
Det är möten på olika håll. Födelsedagar. Jag ska inte missa något. Mina nära och kära vet att jag är bäst att glömma bort födelsedagar. Så nu har jag nästa skrivit upp alla. Så jag slipper kolla på facebook. De minsta har inte facebook och pinsamt nog måste jag kolla upp vissa datum. 

Oj vad jag ska vara en bra människa detta år! Gör så som jag. Ta kontakt med tappade vänner eller familj det ska jag göra! Stå på dig om det är du som har gjort fel. 

Det viktigaste av allt det är ditt liv du gör vad du vill med det och ingen kan välja dina vägar i livet.

Jenny 



Bild: Google

Ryttargalan!

Just nu pågår Ryttargalan! 
Svt borde sända! Jag följer via Tidningen Ridsport och Hippson! 

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/1/Dags-for-Ryttargala/

Gör som jag! :)



Angelica och hennes Pojkvän. 

Foto från Ridsport.

Frågestund!

Eftersom jag har total bloggtorka så får det bli en liten frågestund!

Fråga på! 


Nya tag!

Hej alla läsare! 

I morgon börjar allvaret igen. Jag kände att jag behövde en paus från internet världen så jag har inte varit inne på datorn på några dagar.

Men i morgon tar vi tag i nyårs löftena på allvar och jag ser fram emot nya friska tag.

Igår var Malin och fotade mig och Gozan.
Här kommer några bilder! 







Jag håller på några! Så håll utkik!

Dag 2!

Ja då ska jag ta och berätta om dag 2 på kursen. Först vill jag säga eller jag kan inte riktigt uttrycka mig om hur insperard jag är just nu. 

Vi fick börja som dag 1 att rida övergångar. Trav- skritt. Trav- halt. Galopp skritt. Osv. Gozan gjorde det fint. 
Sedan fick vi fortsätta med att rida öppna volt sluta på fyrkanten. Det har blivit så mycket bättre. Lättare i ena varvet. Men jag fick till några riktigt bra i vänster varvet till slut. Roligt! 
Jag kände att möjölsyran hade kommit ordentligt här. Sedan till galoppen. Vi började med att galoppera på fyrkanten och öka på långsidorna. Jössös vilka upptagningar. Helt fantastiskt. Efter det var det dags att visa förvända galoppen. Jag vill på tok för mycket. Håller för mycket i innertygeln och hon slår över. Ja hon har tok lätt att byta. Så nu är det öva öva förvänd galopp. Eller förvända galoppen har hon inga problem med men att just vända över och sedan fortsätta. Mer styrka och jag gör rätt kommer det vara plätt lätt. 

Nu kommer Gozan få longeras i två dagar. På fredag är det på´t igen bara. 

Nu ska jag sova!
Natti natti 



Måndag

Hejsan! 

Min dag har gått i ett. Men så inser jag. Jag har typ inte gjort något?
Jag har varit sååå trött så idag blir det till att sova tidigt så jag orkar med morgon dagen.
Idag var det första dagen på kursen för Anna. Så roligt att visa upp att jag verkligen försökt. Jag fick beröm över att hon såg fin ut och det syndes att jag hade jobbat. Men ändå hade jag inte riktigt den där bra känslan som jag har haft. Hon vilade igår och då brukar det alltid vara lite jobbigare. Så i morgon kommer hon nog gå ännu bättre. Det roliga är att hon verkligen har blivit så kvick för skänklarna och lyssnar på mig. 

Anna förklarade för tjejen jag red med hur Gozan är att rida. Hon är som en ål åt alla sidor, sen ålar hon sig uppåt och inte nog med om hon är inte är nöjd så sänker hon ryggen och tycker jag är en kärring.
När anna förklarde detta kände jag bara värme inombords. Det gick verkligen in hos mig vilket jobb jag har gjort och jag är inte riktigt där ännu men på god väg. Ni kanske förstår lite hur svår min häst är. Men hon är så rolig att rida just nu. Hon går i form korekt och till och med över ambitiös för tillfälligt. Allt är inte bra men vi är på god väg. Jag känner på mig att det kommer bli ett bra år. 
Min fina Gozan! 

I morgon är det dag 2 på kursen och jag har verkligen i tanke om vad Anna berättade vad jag skulle rida för övningar. Jag ska äta en rijäl frukost i morgon så jag verkligen är fit for fight. Och JA, jag är taggad till hundra! 

Å juste, idag kom äntligen min sadelgjord som Ellen har skickat till mig. Invigning i morgon! 



Kollade bilder på Ruben. Det gör fortfarande lite ont i hjärtat. Det är en häst jag aldrig kommer glömma!

Gott nytt år!

Ännu ett år har gått. Det här året har varit händelserikt inom min ridvärld och utanför den.
2012 kommer bli ett bra år det känner jag på mig. Gozan och jag avslutade året med ett fantastiskt ridpass nu får vi se hur hon sköter sig på intensiv kursen för Anna som är måndag och tisdag. Det ska bli roligt. 
Vi får se om vi får bakläxa eller beröm ;)

Idag är jag väldigt trött och jag cyklade dessutom till stallet idag och gick hem. Nyårslöften är satta men vi börjar med dom i morgon! ;) 

Jag har köpt mig en kalender så jag inte missar massvis med viktiga saker och mitt liv är väldigt väl planerat så det är bra med en kalender vi fall min Iphone skulle säga upp sig. Sista veckan på lovet kommer vara i full fart. 

Vi börjar nu i alla fall ett nytt år med nya möjligheter!
Jenny