Träning för Stina!

Yes, träning för Stina var det ju som stod på schemat idag.
Vi var fem stycken idag, och där med full grupp. Till och med några som var efter oss.
Kakan skötte sig super och det var kul. Fast jag hade jätte ont i mitt knä..
Det var mycket galopp idag och Kakan blev ganska trött. Men det var kul.
Hon är så jäkla schysst när jag lägger henne fel på bommarna. Jag har inte riktigt det där efter hela sommaren. Men hon försöker verkligen och var mycket bättre än förra veckan. Pratade även med Stina om att börja hoppa henne lite sen. Och det tyckte hon var jätte bra idé.

På onsadag ska tydligen Anna låna mig hon ska och och träna själv på nått ställe. Det är alltid kul att följa med och aggera lite hästskötare. Och se massa fina hästar.

Usch på torsdag börjar skolan...

Vi hörs Kram

Ny dag, ny vecka..

God Morgon, eller god för middag är det väl rättare sagt.

Idag är det markarbete för Stina som gäller. Ska bli kul.
På torsdag börjar skolan och på lördag åker vi till Skåne igen.

http://www.youtube.com/watch?v=24P3P9K3-h8

Vi hörs senare.


Stallet!

Halloj!

Orkade inte blogga när jag kom hem förut.
Idag hade Kakan vilodag. Jag var ute och skrittade i skogen. Först skrittade jag på hårt underlag och sedan var vi ut och klättrade lite. Hon tyckte nog att det var lite jobbigt.
Sen när vi kom till polostallet satt jag på långa tyglar. Precis vid diket låg det ett plank och det var jätte läskigt så hon höll på att backa rakt in i Overo. Knas häst. Fast jag övertalad henne att det inte var läskigt.
Det gick väldigt snabbt i stallet idag.

Jag har så förbaskat ont i mitt knä. Igår när jag skulle gå ut på baksidan och det var mörkt ute känner jag hur nått klibbigt hoppar upp på min fot, det var en groda! Jag blir skit rädd och slår i knät i stolen som pappa sitter på och springer in i köket i världens fart. Jag hade verkligen ren panik! Jag visste inte vad jag skulle göra.
Och jag trodde jag skulle dö för det gjorde så jäkla ont i mitt knä. Och idag när jag vaknade så var det helt uppsvullet.. Och det gör jätte ont när jag går. Usch!

 Spikraka öron hela tiden

 Min söta hund som ligger och sover i soffan


Kommentarer.

God Morgon!

Jag tycker faktiskt ni är väldigt dåliga på att kommentera.
Jag vet att det faktiskt är många som läser min blogg. Eftersom man kan se statistiken.
Aja, ibland känns det lite som att jag skriver massa i onödan.

Idag ska jag i alla fall ut och skritta på Kakan i skogen. Hon har vilodag idag. Men dom ska röra på sig i alla fall tycker jag.
Hur ser era vilodagar ut för era hästar? Har dom ens någon vilodag?

Ha en bra dag!


Ridsportstidningar.

Hmm, kom på igår att jag visst shoppat massa hästtidningar. På bara en väldigt kort tid.


Nu är jag arg!

Hej allihop!

Idag var jag med Pappa på Sporren i Uppsala. När jag kom tillbaka till stallet igen. Tog jag kort på alla saker. Tror ni att det sparades?? Bilderna alltså.. Nej, jädrans mobil. Funderar på att byta till den andra jag hade. Den här är hel knäpp..

Aja, mamma red idag efter vi släppt ut hästarna i bullerbyn. Mamma red på hoppbanan och hon galopperade till och med. Hon var duktig och pappa filma. Usch jag hatar att höra mig själv skrika och prata. Men jag tycker det är bra.

Tur för pappa att jag inte hade en ny häst nu. För då skulle jag shoppat ihjäl mig.
Jag köpte i alla fall.
- En ny kavaj. Pikuer, Diana. Eftersom min inte har kommit och jag orkar inte vänta längre.
- Cool on Track. (Tänkte jag skulle skriva lite om det i morgon och sedan utvärdera lite när jag änvänt det ett tag)
- Arnika liniment.
- Ett nytt bett till Kakan. Eggbett med små ringar.
- En ny achennosrem.
- Hoof Builder. (Biotin)
Den var slut. Kom även på att jag glömde köpa kyllera. Det har jag alltid i stallet. Smörjer alltid på det när dom är lite svullna eller varma utan anledning. Eller om något är misstänkt.

 Min nya kavaj :)


Svar på Fråga!

En till liten fråga.

Från Ida:
- Vilken egenskap är viktigast hos en häst enligt dig?

Svar:
- Oj, det var verkligen svårt. Men dom ska ha humor! Tänk hur tråkigt det skulle vara om en häst bara står på gången och gör ingenting. Min förra häst Ruben hade så mycket humor. Han gjorde allt galet verkligen. Kakan ska vi inte prata om. Humor är viktigt. Men dom är fantastiska djur!
Hoppas du är nöjd med svaret :)

//Jenny

Full Rulle!

Halloj!!

Idag har jag varit med mamma på coop och handlat. Det var tråkigt. När vi kom hem städade jag ut frysen så nu har vi typ ingenting där inne. Men är kylen fylld i alla fall.
När vi var i stallet mockade jag och fixade vattenhinkar och mamma gjorde mat allt går ännu fortare när man är två. Sen fixade äntligen Gabriell hållet i Kakans och Picas hage.
Mamma red för första gången på Kakan ute på hoppbanan hon har ridit henne på dressyrbanan men det är alltid lite läskigt att rida där ute första gångerna för det är så stort där ute. Men i morgon sa hon att hon skulle rida där igen.

I morgon har vi utsläppet i Bullerbyn.
Jag orkar inte blogga något mer idag är super trött. Var bara hemma och åt sedan var vi ner och kvällsfodrade igen.
Vi hörs.

Jenny


Hästtidningar!

Vilken tidning är eran favorit?

Själv gillar jag Equipage och Tidningen Ridsport. Jag är väldigt svag för Hästmagasinet och dom där.
När jag letade häst förra gången så köpte jag tidningen Till Salu. Tycker den är bra när man letar efter allorund hästar och de hästar som inte är en sådan hög prisklass.

Jag får hem Equipage i brevlådan och det gillar jag. Den finns inte på så många affärer här omkring. Tyvärr.
(Jag premunerar även på Vecko Revyn, men det är ju inte direkt så hästigt)

Vilken tidning tycker ni är bäst??

  Min favvo av tidning.

Rida + Massage

Hej!

Idag red jag Kakan lite. Joggade lång och låg på hoppbanan. Åå vad jag älskade underlaget i dag. Lite djupt och lite hårt på vissa ställen men över lag helt bra verkligen. Då var jag glad.
Kakan har varit lite svullen i ena bakbenet men det var mycket bättre och jag kylde det idag och så får hon stå med Back on Track skydden.

Jag red stora vägar och lite sidvärst och öppna. Lossade bara men hon fick även jobba så hon fick även jobba med sina bakbenen. Hon har blivit så jäkla fin efter markarbetet. Dom blir så avslappnade när dom får gå lite bommar.

Alla ni läsare! Vad vill ni läsa om?? Skriv en kommentar så ska jag försöka uppnå det, jag vill gärna vet om ni vill läsa något speciellt!

Idag har jag även varit på massage hos Jenny. Väldigt skönt och behagligt. Jag har blivit mycket bättre i ryggen sa hon.


Shopping sugen!

Halloj!

Shit vad jag är shoppingsugen! Jag vill ha nya vita ridbyxor och ett par vanliga från Piuker. Sen vill jag ha min kavaj som jag beställt men kommer aldrig.
Jag vill shoppa massa häst saker! ÅÅ, det bara kryper i hela kroppen..
Jag fyller ju år snart så det är ju alltid bra ;)
Jo jag vill ju ha ett lack kandar. Det från Kyra är jätte fint.

Jag kanske drar med mig mamma till Guro ;)


Vill ha!

Jag vill ha ett hösegel till trailern. Önskar mig det när jag fyller år.

 Hösegel till transporten



Träning för Stina!

I måndags var det träning för Stina. Vi hade bara raka bommar. Kakan tyckte det var kul och jag med för den delen. Vi hoppade faktiskt och jag höll bara på att rammla av en gång. Jag la henne jätte fel på ett cavaletti hinder och hon hopp liksom 2 meter innan och landade 2 meter efter, jag har inte riktigt följsamheten kvar. Men nu jäklar ska vi träna. Det var grymt kul och vi ska vara med nästa vecka också.

Igår red mamma. Hon galopperade faktsikt och hon var helt överlycklig över det. Man märkte hur mycket träningsvärk kakan hade. Idag får hon gå lång och låg på longering.
Var hemma hos Anna och kollade igenom alla filmer. Vi ska ner till Skåne igen 21-22 augusti igen. Vi har en stjärna.

Idag ska jag följa med Anna och träna det ska bli kul. Har inte varit på lejondal på super länge, saknar alla där!
Åå, vad jag längtar tills jag har köpt häst och börjar träna och tävla och framförallt planera.

Ha en forstatt trevlig dag.

Jenny


Svar på Frågestund!

Fråga från Anonym:
- Hur hinner du med läxor och andra sådana saker under vardagen när du är i stallet så mycket?

Svar: Jo du. Jag planerar väldigt mycket under vardagen och min vardag är ju princip stallet och plugget. Sen försöker jag göra så mycket som möjligt i skolan så jag kan vara mer i stallet. Men ibland blir det långa kvällar.
Sen får jag mycket gjort på helgerna också. Men då är det oftast tävling. Men jag får ihop.
Hoppas du fick ett bra svar.


Fråga från Anonym:
- Jag undrar hur du har fått ett så stort intresse för hästar. Är det något som alla i din familj är intresserade av?

Svar: Det var en väldigt bra fråga. Första gången jag satt på en häst var jag 8 månader. Sen dess har jag ridit. Min moster har alltid haft hästar och hon är väl den ända som har haft så stor hästintresse. Men jag red på 4h gård fram tills jag var fyra då började jag på ridskola och så forstatte det.
Båda mina föräldrar är hästmänniskor nu men det är väl tack vare mig. Mamma rider mycket på våran Kakan. Det är mest hennes häst. Pappa red mycket på Ruben eller rättare sagt han skrittade ut på honom i skogen när han hade vilodag. Jag har ett stort hästintresse och kommer nog alltid att ha det.
Hoppas du är nöjd med svaret.

Frågestunde forsätter hela veckan så fråga på om ni har frågor! :)

Frågestund!

God morgon alla! Eller god förmiddag..

Jag har precis ätit frukost och kollar lite på TV. Idag har vi insläpp i Bullerbyn och jag ska rida markarbete för Stina Svanlund. Jag försöker att hästarna får göra något med bommar varje vecka även om dom är dressyrhästar. Nu har vi ju bara en. Nu har det varit sommar och Ruben såldes ju men nu är Kakan igång i hårdträning. Magen ska bort och musklerna ska på plats. Jag tycker det är väldigt bra även om man är dressyrryttare att man hoppar eller rider markabete. Det gör en så mycket modigare. Nu ska väl inte jag säga att jag hoppar varje vecka, men Kakan ska få hoppa lite iaf :)

Frågestund

Ja, jag tänkte ha frågestund. Den håller på tills jag kommer hem ikväll. Så nu har ni länge på er att fråga om saker ni undrar!! Jag skriver ett inlägg och svara på allas, jag lovar!
Fråga på nu!

Kramar Jenny

Påväg hem!

Halloj!

Nu är denna road-tripp slut för denna gång kommer säkert bli fler. Jag har haft sjukt kul och träffat roligt folk och ridit fina hästar. Har ridit två väldigt fina hästar påvägen här hem. Dock fick jag reda på lite saker som inte ägarna hade sagt på telefon. En var väldigt fin och rörde sig super.

Jag red ett sto nu. Som var 7 år men gick som 6 åring och det visste jag faktiskt inte. Men den var tyvärr inget för mig. Den hade haft föl. Kommer nog bli en väldigt fin häst. Men tyvärr som klickade det inte.

Den andra var en 9 årig valck som var super. Dock hade den då varit skadad och det visste jag inte. Den orkade ingenting och den har blivit riden bakomhand väldigt mycket. Annars var den rätt trevlig och VÄLDIGT snygg.

Nu sitter vi i bilen och har sjukt tråkigt. Jag tror vi ska stanna i Jönköping och äta middag där. Vi kommer typ vara framme vid nio - tio i kväll.
I morgon ska jag ner till Bullerbyn och hjälpa till och ta ut hästar för Alex har gjort illa sig och jag ska visa vart alla ska stå.

Nu ska jag typ lyssna musik eller nånting finns ju inte direkt så mkt att göra.

Vi hörs i morgon, kommer inte orka blogga i kväll.

Kram Jenny

Trötter

Hejsan!

Nu är två till provridna. Den vi provred först idag. Var en valack på 8 år 174 cm. Han var inte riktigt det jag letade efter. Han var från danmark så jag har inte så stor koll på stammen. Men den skulle varit rätt fin om den var lite mer slimad och mer go i den. Det hände liksom inte så mkt och så var den rätt oriden.

Den andra för dagen var en fux valack på 8 år där med väldigt trevlig. Den var 165-166. Vi får se vad som händer.
Vi fick även lite tid över idag så vi åkte till Flyinge. Först stannade vi till på Kyra K Outlet och gick inte där och kollade. Det var rena paradiset med kläder, tur att mamma inte var med som vi sa ;)
Dom hade även ett jätte fint lack kandar synd att det inte fanns i full bara annars skulle jag lugnt ha köpt det. Men jag har i alla fall bestämt mig att jag ska köpa ett lack kandar det jag har nu är inte så fint direkt..
Men vi fikade på flyinge och sen gick vi runt och kollade lite vi var inne i elevstallet, dressyrstallet, hoppstallet och även hingststallet. Jag älskar stallarna där shit vad fint det är.. Högt i tak och aa, det går inte att beskriva. Helt underbart!!
I morgon bär det av hemåt. Vi ska göra två stopp på vägen och kolla på två hästar. Hittills har jag haft det helt underbart. Det är ett så härligt ställe här nere med fina anläggningar och trevliga människor och hästar!

Här kommer lite bilder från Flyinge:

 Glas-ridhuset- Helt insane!!


 Pappa och ridhuset!


 Dressyrbanan!

God Frukost

God Morgon!

Nu har jag och pappa just ätit frukost. Hotell frukost är oftast goda och det var denna med. Det var frukostbuffé och lite danska inslag. Men det var så gott! En bra start på dagen.
Av önskemål så berättar jag lite eftersom när jag provridit hästarna och vet lite mer om dom.
Men nu har jag i alla fall provridit dom första två igår. Båda var två fuxar.

Ena är efter Amiral och har gått MSV. Han byter bra men är inte riktigt så musklad. Han är 165 i mankhöjd och 9 år gammal. Han har även gått lätt hoppning och lätt fälttävland. Den var trevlig och jag gillade den men så hittar man något bättre. Men vi får se.

Den andra vet jag inte hur fadern stavas så jag vill inte skriva ut den;) Men han är runt 170 i manköjd och 9 år gammal. Den har tävlat upp till msv:b5 och byter ner till varannat. Gör även piuretter.
Den är väldigt rolig att rida. Och jag gillade den verkligen.

Idag ska vi provrida lite hästar också. Vi ska snart börja röra på oss här i från.

Kram från Skåne

Kiss-paus

Ja, pappa skulle tydligen ta en bensträckar men nu försvann han in i skogen hoppas ingen rövar bort honom ;)
Nu ska forsätta köra neråt och sedan till Marieholm eller rättare sagt en bit utanför där.
Bara så att alla vet kommer jag inte berätta något hästarna utan bara om jag gillar dom eller ej.

Nu ska vi iaf till en väldigt duktig ryttare.

Vi hörs.

Upptadering

Halloj!

Lite uppdatering från road-trippen här, och ja jag har laptopen med mig!
Har just provridit den första. Och jag gillade den verkligen jätte mycket. Vi får se efter helgen vad som händer.
Just nu är vi påväg neråt i landet. Andra stoppet blir Marieholm och sedan vidare till Malmö där vi ska bo. På hotell dessutom. Det fanns inga rum kvar i Lund och det var lite synd.
Nu får ni vara duktiga att kommentera och läsa under helgen.

Vi får bara in P3 på radion här men dom spelar rätt bra musik men dom som pratar är värsta töntarna!

Nej nu måste jag spara på batteriet. Har vägbeskrivningarna på datorn så den måste hålla tills ikväll.

Vi hörs senare.

Kram

Longerings-dag

Det vart longering för Kakan idag. Hon har nog haft lite träningvärk. Hon tyckte det var kul.

Vad använder ni för longeringsgrejer?

Jag använder en vanlig gjord och vanliga inspänningstyglar.
Jag tömkör även. Men Kakan har aldrig blivit det så jag ska nog börja vänja henne lite vid det.

Vi hörs.

Jenny


Trötter!

God morgon!

Jag är lite morgontrött idag faktiskt. Men det får gå. Jag hade planerat att jag skulle ut och springa på morgonen idag men det regna och ville inte förstöra håret ;)
Ska städa i skåpen i hallen sen när jag pallrar mig från datan. Har ju så stor lust med det. Rensa bland grejer..
Aja.
Idag ska Kakan få gå lite i ridhuset. Jobba lösgörande som vanligt. Det har varit bra för henne att jag ridit henne den här veckan man märker sådan skillnad.

Nej nu ska jag röra på mig.

Kram

Svar på kommenater!

Liv!

Jag är i skåne hela helgen och ska kolla på 6 hästar runt om där nere :)

Kram


The day!!

Halloj!!

Kom precis hem från stallet och har precis ätit middag. Jag somnade på soffan innan jag åkte till stallet då vart jag jätte trött och det fick jag verkligen tillbaka nu.. Sängen ropar på övervåningen. Men jag kan ju inte gå och lägga mig nu liksom.

Red Kakan idag också eftersom mamma jobbar. Jag red på hoppbanan. Jobbade bara lång och låg idag. Hon tycker det är lite av roliga timmen där ute. Men hon skötte sig super. Även fast Divane sprang fram och tillbaka i stohagen brevid. Jag fick bli lite arg på henne. Hon är så jäkla lat. Men så fin i kroppen verkligen. Jag jobbade stora spår och volter och massa lösgörande så musklerna hamnar på plast. Där dom ska vara.

Nu närmar sig fredagen och då bär det av till skåne och jag längtar massor:)

Puss och kram

Frissa!

Nu ska jag dra mig till frissan och klippa mig.
Mamma och pappa jobbar så jag måste åka dit själv -.- Aja.. Min buss går 24 så nu måste jag skynda mig. Jag sitter fortfarande i pyjamas :P
Jag är så jäkla taggad på att tävla. Jag dööörrr snart!!
Vi hörs sedan.

Kram

Flugtäcke

Jag tänkte jag forsätter lite på det här med flugor.
Jag har ett Bucas buzz off det hade jag till båda hästarna men jag skickade med det ena när jag sålde precis.
Men Kakan älskar sitt. Dock tycker jag att det inte sitter riktigt bra.
Så jag har kollat lite på det här från Horseware. Dom har ju hur många som helst verkligen.
Men det jag gillar mest är Amigo Bug Buster. Det täcket har redan flugsprey i sig och klarar 25 tvättar.
Jag gillar Horseware överhuvudtaget mer än bucas.
Nästa häst får ett sånt här flugtäcke i stället.

AMIGO BUG BUSTER Det här är från http://stromsberggard.se för 850 kr ink. frakt.

Bucas täcket har UV-Skydd. Men inte alls lika bra passform.

Buzz-Off Detta är från hästbiten och kostar 1.198kr. Dessutom dyrarer än horseware. jag köpte dock inte mina på hästbiten.

Vad använder ni för flugtäcken?


Kakis är bäst!

Hello alla läsare!

Har just ätit middag. Var super hungrig. Åt ingen lunch idag. Jag och mamma var i jakan och shoppade brickor och sen var jag inne på hm och köpte Schampoo, balsam, inpackning och värmeskydd.
Jag red Kakan lite idag och hon var lat men så fin verkligen. Mamma red lite efter. Hon måste komma i gång lite nu. Mamma börjar jobba den här veckan så jag ska rida lite. Jag har sån jäkla abstinens nu efter egen. Jag har ju en men en till!!

Övning:
Red in från långsidan skänkelvikning in till medellinjen undan för vänster. Sedan ut igen till väggen undan för höger. När jag kom ut på spåret fattade jag galopp och sen på andra långsidan red jag lite öppna i galopp sen bytte jag varav la ett enkelt byte på en diagonal och gjorde lika dant i andra varvet. En enkel övning som gör hästarna väldigt lyhörda för skänkel.
Självklart joggade jag igång lite innan. Som sagt red mamma lite efter. Hon gick rätt hårt igår så jag ville inte köra slut på henne idag.
Duktig pålle.

Alla hästar stod utan täcke idag eftersom det var toppen väder ute i morse. Så vi tog in dom tidigare. Igentilgen var det inte vi som hade intaget men det var så synd om dom. Tog även in en häst som kuta runt i hagen som tydligen var ny och kommit igår.
I morgon ska jag till frissan. Vi hörs.

Puss och Kram!

Flugspray

Vad använder ni för flugspray? Det är ungäfer över att änvända det nu men jag hittade en sida med egen gjord som tydligen funkar.

Ingredienser till egen flugspry

- 1 dl olivolja
- 1 dl vatten
- ½ dl citronsaft
- Massor med färsk mald rosmarin. Om man inte får tag på rosmarin funkar även timjan.

Tydligen är det citrus lukten som håller alla äckliga djur borta.

Min favorit är absolut UltraShield. Den svarta flaskan alltså. Alla är så kinkiga med att man inte får spruta den inne i stallet. Men om man sprutar den ute, brukar det aldrig fastana riktigt ordentligen för det blåser alltid lite..


Har även testat denna men tycker inte alls att denna är lika bra som UltraShield.


Kul väder!

God Morgon eller god förmiddag rättare sagt!

Det är ganska skönt med sovmorgon så länge man kan. Eller så länge man är utan häst.
Har precis ätit frukost och jag och mamma bestämde oss för att åka till jakan och köpa såna här brickor som är nyckelringar. För grimmorna och även täckena på vara märkta nu i bullerbyn så att Alex kan se vems som är vems.
Mamma ska rida lite idag så vi får se vart hon ska rida eftersom det bara vräker ner just nu med regn. Inte kul..
Vi hörs senare.
Kram (Var nu duktiga på att kommentera)

 En liten bild från stäket, från i sommras.

Nystart!

Hej Allihop!

Nu kör vi på en nystart med bloggandet. Jag har liksom inte haft lust eller någonting. Men nu lovar jag. Ni får självklart vara jätte duktiga på att kommenatera och fråga om vad ni vill!

Idag red jag Kakis på morgonen och hon var super fin. Jag red på lite idag hon tyckte det var jobbigt och det droppade om henne efter. Jobbade mycket sidvärst och lösgörande.
Julia som har Pica på stäket red även lektion för mig. Hon var super duktig idag även om jag fick skälla på henne lite. Men hon var så fokuserad verkligen!
Ruben har flyttat nu och det känns lite tungt. Han gjorde det för ett tag sedan. Men jag letar ny just nu och ska ner till skåne på fredag och hela helgen.
Jag har varit på massage också hos Jenny P. Hon är bäst. Ska dit på onsdag också.

I morgon ska jag nog följa med mamma ner till stallet på morgonen och hjälpa henne. Hon ska hjälpa Alex som börjar ta ut i bullerbyn på vardagarna nu. Det var även stallmöte i Bullerbyn med alla nya. Det kommer nog bli ett härligt gäng.

 Mitt hjärta dagen innan han åkte..