Tillbaka i vanor igen

Dörrar stängs, dörrar öppnas. Ibland måste man skynda sig för att man ska hinna igenom. Men ibland stängs de rakt framför en. Ibland av en anldening ibland och ibland inte. Jag tycker sånt där är svårt. När man ska skynda sig och inte. 

Idag har det vart en bra dag. Jag slutade 13.00 och resulterade i att jag var hemma tidigt från stallet. Eller ja tidigt och tidigt. Hästarna var duktiga. Calle var något odräglig efter att inte blivit riden ordentligt på några dagar. Gozan var fin och kändes faktiskt inte så trött med tanke på gårddagens träning. 

I morgon är det fredag och helg. Vi är alltså tillbaka i rutiner. Men det är inte vilken helg som helst :D 



Dö-tid

Åå där gick alla hem och jag sitter och väntar på kära spanska lektionen som börjar om en hel timma. Dö-tid är det sista man kan säga.

Idag är det träning på Gozis. Det ska bli roligt. Jag mår i övrigt mycket bättre men nässpryen är min bästa vän just nu.

Lyssnar på sommarens-spellista och längtar tillbaka till alla bra dagar.


Tiiiisssddag

Oj det är redan tisdag. Dagarna bara rullar iväg. Snart är det väl Jul också. Det kunde man tro i morse. 4 grader och frost när jag gick upp, fick till och med skrapa rutorna.

Min lilla förkylning är mycket bättre. Eller som jag skrev igår jag försöker intala mig själv det. Sedan är det bara att hoppas att det är så också. 
Idag har jag ridit lite lätt i alla fall. Gozan var pigg och glad. Calle skuttade jag över ett hinder. När Sandriiita är i svängarna händer allt... 

I morgon börjar jag halv 11 det är lite halv nice. Men ingen sovmorgon här inte. 

Åå det rycker lite i löparbenen också. Men inget med det förns jag är frisk. 
Hoppas ni haft en bra dag! 

God Natt

Kanske, kanske inte?

Halloj! 

Oj nu var det evigheter sedan sist! Jag känner att det här med bloggningen inte riktgit legat först på listan. Och att jag tappat lite inspration.. Det där med inspration. Den har jag fått tillbaka i ridningen men tappet på bloggningen. Det känns i och för sig lite bättre. 

Just nu är jag galet förkyld men som en stark hästtjej erkänner jag inte detta högt. Även om man kan höra det på mils avstånd. Igår tyckte jag faktiskt lite synd om mig själv. Men idag är det bättre! (Något som kan disskuteras). 
Jag behöver bli friskare till söndag i alla fall för då ska Gozan och jag ta revanch ifrån i söndags. Denna gången berodde det inte på henne att jag utgick utan på mig och anläggningen vi var på. Jag vart så arg! Den historien tar vi en annan gång. 

Alla hästar mår bra. Den där skolan har börjat igen. Mycket tråkigt tycker. Mycket roligare att kunna vara uppe sent på kvällarna och göra annat. Nu måste jag helt plötsligt planera igen. I alla fall drar alla kurser igång denna vecka så jag kan inte ligga hemma och vara sjuk. Jag spryar nässpray och knaprar alvedon. 
 
På lördag fyller jag även år. Hur underbart är inte det? 17 år inget roligt som händer det året. Ett år kvar sen är jag lite friare! I alla fall på pappret.. Körkortet lägntar jag mest till. Mamma tycker dock jag kör för fort. Hmm.. 

Förra veckan hade jag lite depp-mode över att skolan började men nu känns det helt ok. Framförallt för att träffat underbara Molly! Men det är bara ett år kvar till summer. 

Nu ska jag hosta mig till sängen. 
Vi hörs i morgon, nästa vecka, om en månad eller aldrig mer kanske. 
Vem vet?

Jenny 


Allt har sitt slut

Allt har sitt slut, i fredags tog schampoot slut det är för visso in handlat. Sedan tog tandkrämen slut också in handlat idag. Kläderna är slut och tråkiga. Stort behov av att shoppa nya kläder. Sedan är det här förbaskade sommarlovet slut, 2 dagar kvar, 2 ynka små dagar. Jag ska väl inte klaga. Men vad har jag gjort för något? Mockat, mockat och mockat lite till. Tjänat pengar och sedan tagit slut på pengarna. 
Nej nu ska jag sluta klaga. Blicka framåt!! 

Idag har jag varit ute och galloperat i skogen. Gozan tog en egen tur runt gården igår och drog skon på sne. Tur kommer bästa Maria och skor henne på tisdag och i morgon ska hon få behandling av bästa Charlotta igen. Alla är så jäkla bra i mitt team! Vad skulle jag vara utan dom? Kanske jäkligt rik. 
Men som en kille sa till mig en gång "någon gång ska man väl spendera de där pengarna på något". 
Härligt tänk tycker jag!! 

Hoppas ni haft en bra helg. 

 



Fina Cattiz har fotat hästarna!! :)

Unghäst

Så fort bara tränset åker på så tror Gozan att hon är unghäst. Att det är ok att springa runt och yra och inte lyssna på mig. Men när kandaret är på är allt frid och fröjd.

Igår började det likadant men övergick sedan till lite jävlare namat. Oj vad hon sprang fint då. Det är dom moments som man vill ta vara på.

Nu ska jag åka och rida. Har världens bästa föräldrar som släpper ut och fixar i stallet när jag flänger ute.. <3

Ha en bra lördag
Ciao ciao


Jag lever jag lever!

Jag lever! Jag har bara inte haft lusten att blogga. Men nu kan vi sätta fart igen. 
Det har hänt mycket sedan sist men ändå inte. 

Jag går in sista veckan på sommarlovet och det känns för jävligt rent ut sagt. Att kunna gå runt hela dagarna utan att ha något bestämt bara ta allt som det kommer. Visst det ska bli skönt att komma tillbaka till rutiner. Men ändå usch. Nu måste jag planera så mycket igen. 

Hästarna är fruktansvärt fina. Idag fick Calle massage av Kick och hon tyckte han var mycket fin. Han var fin när jag red också. 
Vi har hunnit med vår första tävling. 57%. Inte nöjd men jag hade inga stora missar. Det var det att han inte var fram för skänkeln för fem öre. Men nu är han det kan man säga. Idag på träning för Anna på Gozan fick jag instruktioner vad jag ska visa upp på fredag. 

Nu jäklar ska jag leverara med båda hästarna! Jag är galet taggad!!!! 

Ha det bra 
Tjing!! 




Moln, moln jag går på moln.

Går på moln eller snarligen ligger i ett hörn i min säng på moln.. Jag är helt galet trött och jag förstår inte hur jag har orkat hela dagen. Jag var tvungen att åka hem och sova siesta innan träningen annars hade jag aldrig orkat. 

Men idag red jag så jäkla bra. Bättre än svenskarna i finalen idag iaf. Bästa träningen på länge och det var så roligt att känna hur min häst bara dansade under mig. Han har fått en sådan bättre takt i traven i höger varv. Idag var han fram för skänkeln och väldigt fin i sidorna. Även fast han vilade igår och fick nya skor. 
Jag är galet taggad till fredag men det är hästar vi har att göra med. Färsk-vara. Men idag kändes det helt underbart. Helt fantastikt. 

Gozan kändes också riktigt fin idag när jag red. 
 

Göra ingenting-kväll

Kvällen har beståt av ingenting. Jag var ner och kvällsfodra de fina och var ner och pussade på Ruben. Tvättade lite mugg och smörjde. Så hade vi godis-kalas, morötter, äpple och banan. Man ska var bortskämd även fast man går på lösdrift! 

Jag har precis insett att jag är i stort behov av nya kläder. Egna kläder. Inga hästsaker! 

Mamma jobbar så jag har stallet i morgon också. 
Hästarna har varit fina idag. Roligt att få rida fina hästar! 

Nu ska jag sova 
Natti Natti 


Blocket!

Hur bra är inte blocket? 
Jag har aldrig handlat något där ifrån eller är inte den personen som sitter och kollar runt på annonser. 

Men nu har jag sålt mina första grejer och det är skit roligt juh! 

Båda par stövlarna är sålda inom ett par dagar och ingen har prutat! ;-) Nu är det bara de där skorna till hästen som ska väck. Vad mer kan man sälja? 


UVEX

Jag har haft lite svårt för UVEX hjälmarna. Aldrig givit dom en chans eller testat dom. 
Efter denna sommar med en enormt vidrig hjälm som inte luktar så gott. Jag testade en UVEX på Stockholms Ridsport idag och jag tar tillbaka alla fördomar! 

Jag önskar mig en i födelsedagspresent. Det är faktiskt inte så långt kvar. 1 september då är det party party! ;-) 
 

Allt går så bra just nu!

Allt går jäkligt bra just nu. 
Jag har lagt ut 2 par stövlar på Blocket. Jag har fått båda sålda idag. Eller ett par ska jag skicka. Personen skulle sätta in pengar ikväll. Sedan ringde de från Sadelmagazinet om min sadlar. Jag fick byta in både Childeric sadeln och hoppsadeln. Hur underbart är inte det? Får endast betala 1500kr i mellan skillnad. Så det känns jäkligt bra. 

Hästarna är jätte fina just nu. I morgon ska jag även rida lilla Kakan. Calle får nya skor och Gozan ska jobba på. 
Allt känns så underbart! 

I morgon är jag själv i stallet. Lite tråkigare dock. Jag gillar sällis! ;-) 

Kram! 


Söndag!

Ännu en dag i stallet. Jag tog morgonfodring som jag kanske berättat innan för en i stallet. Mamma ville följa med. Calle har varit och galopperat fort i skogen. Han är otroligt lydig så fort du säger PRO så stannar han. Det är underbart. Perfekt häst att rida bakom om du behöver drag hjälp! 

Gozan fick jobba lite mera idag och jag tror hon gillade det riktigt mycket. Hon vart liksom lite på när hon kände att jag ville ha lite mera idag. Roligt! From i morgon får hon börja gå i skrittmaskin varje dag också. Nu ska hon komma i ett bra shape! Det ska bli roligt. Hon är lite spänd just nu men det blir bättre och bättre. 

Mamma rider på med Kakan. Båda två har lika bra kondis nu efter sommaren. Så det är härligt att se glädjen när mamma berättar om sina ridpass efter! 

I morgon är det måndag och ny vecka. Jag måste iväg och fixa lite saker. Nu är mammas semester slut och börjar jobba i morgon kväll och jag är därför själv typ hela dagen på tisdag så alla som vill får gärna komma och hänga i stallet! ;-) 


Dagens höjd punkt var i alla fall lag-hoppningen på OS! Respekt till Roffe och bragd till Lisen! 
Hoppas ni haft en bra söndag!


Patrik Kittel

All OS-hysteri, vilka proffs vi ändå har med till OS från ridsporten. Alla vet att ridning är en färsk-vara och allt kan inte vara på topp. Hatten av till hopp-laget och självklart dressyr-laget. 

Synd att Santana blev spänd och lite hispig. Anton var fantastiskt fin med lite små missar. Scandic lite spänd kanske men fantastik fin. Men det är ett OS vi pratar om. Jag blir bara lycklig av att tänka på det. Att följa framförallt dressyren via SVT play, ha tiderna uppskrivna i telefonen när jag själv är ute på vift. 

Men denna hysteri om att Patrik plågar sin häst via Rollkur och denna video som gjorde för 3 år sedan har spritt sig överallt. Det var för 3 år sedan. Som alla vet övervakas alla ridning på OS och om någon häst skulle se ut att må dåligt eller inte trivas så rapporteras det. 
Alla debatter och kommentarer som skrivs på nätet, det är ett skämt. Ett gäng amatörer som anklagar en ryttare från sitt eget land. Scandic är nog garanterat ingen häst man bara glider runt på som Patrik säger själv om något händer måste man ta situationen i egna händer. 

Jag tycker bara detta är något enormt stort att svenska ridsportfolket slår emot en egen ryttare för sitt land. Visst alla ska ha sina åsikter men skriv det inte på nätet om ni inte själva varit och sätt ritten. 

Ang Patrik Kittel

2012-08-04 11:09

 

Svenska Ridsportförbundet är medvetet om att det cirkulerar bilder på Patrik Kittel och Scandic som kan misstolkas.
Bilderna är tagna under en övervakad träning på OS-arenan och skulle Patrik Kittel vid detta tillfälle brutit mot några regler hade de FEI-stewards som alltid finns på plats vid  träning ingripit.


Det är proffs vi pratar om!!! Inga amatörer som sitter på sina hästar här hemma. Förlåt men detta gör mig så fruktansvärt arg. 




 Nu hejar vi på laget på Tisdag!!! 


Dagarna rullar på och livet vänder.. Vad ska man klaga på?

Tänk hur livet kan vända. I veckan trodde jag att jag skulle gå under. Och nu leker livet. Det är konstigt. 

Träning idag gick så bra. Calle var väldigt fin och gjorde det jag bad om. Jag hade inte riktigt den där framåt känslan som jag vill ha. Men det var första gången vi tränade borta och då är det alltid lite nervöst. Tycker nästan det är värre än att tävla. Men Calle var en stjärna att ha med. 
 
Gozan har gått på longering i 2 dagar så i morgon är det dags att rida. Nu har hon haft lite halv igångsättning så nu tänkte jag börja kräva lite mera av henne. Jag har stryckit mig från 2 tävlingar eftersom jag känner att hon inte riktigt är klar. 

I morgon ska mamma och pappa få sovmorgon. Så jag tar hand om alla hästar och fixar allt. 
 
Jag kan bara meddela att jag var jäkligt blöt när jag kom in från min springtur idag. 



Tok-Goz



Mule med hjärta 



Närgången Tino i sommarhagen!



Yesterday mys!



Betfor efter träning i trailern! 

Ridning och löp-runda!

Bra ridkänsla idag. Gozan kändes fräsch men lite trött och träningsvärk så jag tänkte hon skulle få gå på longering i 2 dagar nu. Calle är väldigt fin och mjuk i kroppen. Det känns bra. 
Jobbade mycket övergångar och tempoväxlingar men idag satte jag lite mera tryck i honom. Innan har han tyckt att det varit lite för jobbigt. Han blir lite lat och vill inte riktigt sätta tyngden på bakbenen. Men känns det riktigt bra. I morgon tränar jag på och på lördag åker vi till Lejondal och tränar. Bara för att åka precis som om det vore tävling. Det ska blir super roligt! 
 
Jag har självklart suttit klistrad framför OS- dressyren idag. Synd att Santana blev så himlans rädd. I morgon kollar vi Tinne och Patrik! 

I morgon måste jag åka till Hööks igen för att Helosan Solkrämen tog slut och så måste vi även förbi apoteket. 

Idag har jag även tagit tag i träningen på mig själv. Härligt! 


Morotshinken!

Jag gillade verkligen morotshinken jag köpte idag. I morgon måste mera morötter köpas in bara. 
Även sadelgjordförlängaren funkade super. Anna hade träning när jag red på dressyrbanan och hon kikade lite snabbt på Gozan och tyckte hon såg jätte fin ut. Så det känns bra. Snart är det dags för tävling för mig och Calle! 
 
 

Hööks

Trevligt bemötande på Hööks idag. Det uppskattas. Roligt när de känner igen en och frågar hur det går med hästarna. 

Jag köpte: 
- Sadelgjordförlängare
- Flugspray
- Hästsalva
- En hink som jag tänkte ha på tävling 
- 2 speciella morotshinkar
- Raggsockor dock till vintern ;-) 

Sedan fick Charlie en ny filt och ett liggunderlag. 

Bild på morotshinken kommer senare. 

Nu håller jag på att lägga ut annonser på blocket. Jag har 2 par stövlar som bara står och dammar och sådana här "skor" till hästarna som förra ägarna använde på Ruben när han tappade skor. 
Jag tycker det är så onödigt att bara låta saker som inte används ligga och damma på loftet i stallet. Kanske kan göra någon person glad. Annars tror jag att det är loppis i stallet snart igen! 
 
Ha det bra! 


Livet vänder

Då är livet underbart igen.. Ridit finaste Calle på morgonen. Jösses vad han travar, hans mening idag var bara "häng med nu matte". Jag hade kunnat rida i timmar idag. Programmet kändes helt okej. Jag red något slarviga vägar. Igår strök jag även mig från Roslagen med Gozan. Hon måste stärka galoppen ännu mera innan jag startar henne. Nu ska det vara perfekt. Nu är jag påväg till Hööks. Flugsprayen är slut. Ha det bra! Kram