Min utrustning del 2

Denna gång blir det ännu ett träns. Dock med det nya pannbandet som shoppade idag på Globen.
Detta träns är köpt på Guro också tror jag och är ett Classic Hubertus och jag har köpt läder tyglar till och så har jag ett sprenger bett på. Två delat, bebisbett kallar jag dom där ;) Men hon gillar det.
Och nya pannbandet. Det här tränset har jag bara när jag tränar och rider ut osv.


Globen första dagen!

Dagen kan ju bara sammanfattas toppen bra!
Dressyren var super rolig att se och inspererande. Alltid lika kul att se fina hästar och man träffar folk man känner. Shopping blev det ju en del och bilder kommer det självklart.
Om jag ska klaga lite så tycker jag att ni kommenterar lite dålig just nu, tråkmånsar;)

- Ute täcken från Shires. Till båda.
- Två schabrack från Mias och Söhagen.
- Benlindor.
- Pannband.
- Fleécetäcke från Horsewear.

Det var det som shoppades idag och det kommer bli lite i morgon också:)












Min utrustning Del 1!

Jag har fått önskemål om att lägga upp lite om min utrustning. Och jag vill ju alltid höra om vad ni vill läsa om så självklart fixar vi det här!

Det här är mitt longeringsträns. Allt är köpt i ett utom pannbandet som är från mitt Hubertus Classic träns som har ett annat pannband för tillfället. Detta har jag bara när jag longerar, tömkör eller är på promenad.
Bettet är dock lite för långt men jag ska köpa ett nytt.

Tränset är köpt på Guro och det var väl inte helt billigt om jag minns rätt. Jag hade även det på mina förra häst.





Nu har min pålle fått tjockis täcke på sig!!


Minna kommer inte till Globen!

Som rubriken lyder kommer inte Minna rida i Globen, först när jag hörde det blev jag lite besviken. Men när jag fick reda på anledningen blev man bara glad!

Grattis Minna!

 
Istället hoppar Kristian Von Kruzenstierna in och blir första startande i morgon! Det kommer bli spännande.
Favoriter som Tinne, Anky, Edward Gall och Patrik Kittel kommer rida. Det ska bli så insererande att se dom och roligt såklart.

Någon som såg Clinicen i morse med Edward Gall?? Var den bra?? Berätta berätta!


Helg, äntligen!

Hej hej!

Idag var det ju skola som vanligt. Jag är alltid jätte trött på morgonen och sen blir jag super flum lite senare framåt dagen. Usch det blir resultatet att man är sjukt trött när man kommer hem och på kvällen.
Jag och Mange blev klara med våran So och det blev super bra. Kul att min svenska lärare typ har tappat bort min bokrecention också, får skicka den till henne igen annars. Annars har det faktiskt varit en rätt rolig dag i övrigt.

I morse tog jag och pappa ut hästusarna och sedan hem och sen till skolan.
Gozan fick vaccination och botolism idag så hon longerades bara och Kakan fick också göra det. Charlie fick också spruta. I morgon har Nina hästarna eftersom vi är på Globen då och även på Söndag men då mockar vi på morgonen och pappa tar in och går på promenad med bästa pållarna.

Idag kommer även första delen av min utrsutningen;) Så missa inte det!!
Självklart kommer det bli en del shopping på globen. Måste ha ett tjockarutetäcke även om det dom har är tjockt ;)

Kram Jenny
Trevlig Helg

Full Rulle!

Hej hopp i galopp!

Okej nu är det verkligen full fart i mitt liv. Och vissa dagar hinner jag verkligen inte blogga. Jag har pluggat varje dag den här veckan. Inlämningsuppgiften i So som jag gör tillsammans med Mange ska vara klar i morgon och så har jag Eng och matteprov nästa vecka, svenska rapport ska vara klar och massa massa saker. I helgen är det Globen och det ska bli sjukt skoj verkligen :D

Idag var jag på gymnasiemässa också och igår hade jag möte med min SYO och jag kommer gå ekonomi jurdik.
Det står mellan skolarna:
Bromma
Solna
Klara södra.
Jag kollade även på Jensen och kunskap i globen men jag kände att det inte riktigt var något för mig.
Jag ska på studiebesök iaf på dom här tre skolorna så får vi se vad som händer och sker.
I morgon ska Gozan vaccineras och Charlie, det är min hund.

Usch jag kommer behöva plugga i helgen också. Men nu är jag verkligen taggad över att börja Gymnasiet!!
Jag är nöjd över min spanskabokrecencion också som jag trodde jag skulle få G på  ;)

Kram Jenny


Svar på Frågestund!

Estelle http://stockholmsryttarna.blogg.se

- Vad har du för mål 2010 och så? Kan du inte lägga upp lite av din utrustning? Träns, schabrack, benskydd osv :)

Svar: Mina mål för 2010 på Gozan är att få henne mera lösgjord och med mig. Detta går redan med stormsteg framåt. Att hon ska vänja sig vid olika miljöer och utsätta henne för olika saker. Mitt mål är att hon ska jobba mer och mer själv och på rätt sätt. Kakan ska få bort sin lilla mage och så övar vi mycket på att få en lugn skritt och inte hetsa i galoppen framförallt i galoppombytena.. Självklart kan jag lägga ut om min utrustning.. Vart ska jag börja bara ;-) Vi får se om jag kanske börjar med första delen i morgon.

Anonym: Berätta några "Hemliga saker" som nästan ingen vet om dig.

Svar: Oj, det var en svår fråga. Jag vet inte om man ska se den personlig. Du som är den anonyma kanske vill veta massa hemlisar om mitt liv som är personligt ;-) Hm en sak är ju att jag har fler rosetter i hoppning än i dressyr :D Fast det är ju ingen hemlighet direkt... Vad vill du veta igentligen??

Anonym: Hur kommer det sig att du har två ston?

Svar: Det bara blev så. Jag skulle absolut inte ha några ston efter ponnyn som vi hade. Framförallt inga stora hästar som var ston. Men Kakan köpte vi ju mest åt mamma men jag rider henne också en del. Där kollade vi igentligen inte så mycket efter sto eller valack eftersom det är rätt svårt att hitta en häst med dom kraven som vi hade. När jag köpte Goz nu skulle jag absolut inte ha något sto. Av alla dom hästar jag kollade på den här gången var det bara två ston och självklart vart det det ena stoet :) Är inte alls någon sto människa men dom är hur härliga som helst och ångrar inte en sekund att det vart så!

Stili: http://stilis.blogg.se

Vilka tävlingar och klasser ska du rida nästa vår? Olika med olika hästar?

Svar: Jag vet inte riktigt vilka tävlingar än eftersom inte tävlingsterminen kommit upp ännu. Men första blir nog Gustavsberg dom brukar ha en rätt tidigt. Jag kommer satsa mest på Gozan. I början kommer det mest bli LB program men sedan får man se om det går bra så klättrar vi upp till LA. Jag kommer försöka åka ut så mycket som möjligt! Kakan kommer nog bara få gå hemma på tävlingar vi har. Men vi får se vad som händer och sker.

Anonym: Vad ska du gå för linje på gymnasiet? Och vilken skola?

Svar: Många tror nog att jag direkt svara ströms eller flyingen. Men icke sa nicke. Det kommer antagligen bli Ekonomi Jurudik eller Sam ekonomi. Har inte bestämt mig riktigt ännu. Jag har kolla in Jensen och Klara men inte bestäm mig ännu.

Är ni nöjda med era svar??? Annars får ni säga till ;-)

Kramar Jenny


Träningar!

Hej hej!

Förlåt för att jag inte bloggat. Igår var det markarbete och jag var tvungen att plugga spanska. -.-
Men idag ska vi blogga och svara på era frågor som kommit upp i min lilla frågestund. Som ni kanske märkt så är mina frågestunder några dagar och sedan svarar jag på frågor. Och eftersom det här mer är en hästblogg så kommer jag inte svara på för personliga frågor.

Markarbete igår:
Så sjukt fin verkligen. Nu har vi fattat det här med bommar och att dom faktiskt inte biter en i fötterna. Det var mycket bra bomövning idag både på böjdt och rakt spår och galoppen var riktigt bra till slut.
Även om jag var grymt okoncentrerad. Men men. Hon var såååå duktig verkligen och skötte sig super.

Idag träning för bästaste Anna:
Mycket lösgörande eftersom det är det vi jobbar mest på just nu att hon ska bli riktigt loss i båda sidorna. Nu är hon mycket mer jämnsidig och orkar så mycket mer. Galoppen fick jag till riktigt bra idag och dom få galoppsprång som man får som är bra så känns det så bra och man lever på det så länge verkligen. Åå vad bra det kommer bli bra det här<3

I helgen kommer det bli full rulle. På fredag ska Goz vaccineras och hunden och så ska jag även ta en av tjejernas i stallets häst. Vet ska även kolla på Kakan.
På lördag är det först globen och sedan gymnasiemässa.
På söndag är det globen hela dagen och nästa vecka kommer det vara massa i skolan..
Jag går verkligen på högvarv för att få ihop allt nu. Men men jag får sova i nästa liv :D

Kram Kram



- I övrigt har jag ganska mycket tvätt också;) Inte för att det är jag som tvättar här hemma men jag kan ju erkänna att det blir en del ;P

Bilder på hästarna!



- Mys i stallet, hon har verkligen rätt smecknamn!

- Är hon inte vacker min prinsessa?? ;-)



- Gulligaste Kakinooo :D



- Här lägger vi hela huvudet på axeln och halsen blir längre och längre!! Finaste..

- Jag älskar min häst, för er som inte visste det!!

 

 


Fina hästar!

Hejsan!

Ännu en dag har gått och jag har fått mycket gjort.
Dagen började som vanligt på helger att mocka lite och så fixade jag foder. Jag hann till och med rida Kakan innan vi åkte och red på Lejondal. Även om det var en snabb ridning så var hon grymt fin idag. Uteritten igår gjorde nog toppen bra. Hon trampade på bra och kunde kräva lite mer av henne idag än vad jag kunnat gjort dom senaste gångerna jag ridit.

Kakan fick gå ut i hagen igen och pappa hade tagit in Gozan. Jag fixade henne, borsta, linda och allt sånt.
Vi lastade vid 11.00 och efter att köpt lite fika på vägen så var vi vid lejondal vid fem i halv.
Gozan var hur fin som helst. Ganska flack i galoppen. Jag glömde ta av bootsen bak, hon gillar inte det. Men jag fick till galoppen helt okej sedan och efter ett tag så vart hon hur loss som helst. Ojoj vilken känsla jag hade!!
Min duktiga lilla prinssesa. Det är så himla roligt att åka och rida sådär för man får massa inspration när man rider med folk som gör samma sak och verkligen är så koncentrerade! Så roligt...
Hem till stäket efter lite fika och prat fick ett fleece täcke med mig hem till Kakan av Wodkas mattar, tack tack!!
Väl hemma så fixade jag klart i stallet och sedan kastade vi oss iväg till, jag några vet nog vart.
Men jag har varit och hälsat på min gamla häst idag, Ruben. Har inte hälsat på honom sedan jag lämnade honom hos hans nya ägare. Han trivdes så bra där och dom är sååå nöjda med honom. Han hade varit lite busig och dom har haft lite problem men nu går det framåt! Jag är så glad över att jag hittade ett så himla bra hem till honom. :-)

Tillbaka till stallet och myste lite med hästarna och kvällsmockade och fyllde vatten. Jag vet vi är en riktigt hästnördfamilj;)

Vill även passa på att Gratta Nina och Mackan som det gick toppen bra för på tävlingen:) Grattis!!

I morgon kommer det bli en lång dag..

Kram Jenny

 

- Den här lilla Killen var jag och pussade lite på idag!!


Frågestund!

Okej vi kör på en frågestund!!
Fråga på nu:D


Härlig dag!

Halloj!

Idag vart det en dag i stallet, igen. Men det är ju som sagt mitt liv.
Hade morgonfodring, pappa hjälpte mig det gick sjukt fort. Skönt. Mockade och gjorde foder.
Sedan kom Michelle som skulle rida ut tillsammans med mig på lilla Kakan. Det var första gången bästa kompisarna gick tillsammans och dom är ju bara för gulliga!!
Vi red ca en timme och galopperade massor. Gozan har fått en jäkla galopp sedan vi börjat galoppera ordentligt ute. Dom är ju verkligen pigga och glada!
Efter uteritten fixad vi hästarna. Dom fick äta inne, dom ville inte gå ut i snön;)
Jag fodrade lunch och fyllde vatten i hagen. Sen började jag fixa med ett longerinsträns. Och sedan kom Linnea och vi satt och prata i foderkammarna hur länge som helst typ;) Fast det var nice.

Vad sägs om en frågestund?? Vi kör på det va?? Ni får fråga om vad som helst!

I morgon är det träning på Lejondal. Sedan ska jag åka och hälsa på en viss kille..

Kram Jenny

 Michelle och Kakan ute på åkern!


Tävlingsplaner!

Vad har ni för planer för nästa år??

Vilken klubb ska ni tävla för? Vilka tävlingar ska ni ut och tävla på?
Ska ni rida för något lag?

Jag har lite planer för nästa år iaf. ;)


Helg, äntligen!

Tjolla hopp tjolla hej!!

Full rulle här. Slutade skolan 14.40 och iväg till stallet plocka inte hästusarna och sen skulle jag ride lektion kvart i fyra. På med grejer och sedan till stora ridhuset.
Jag red fram lite och hon var super spänd i början slog i ridhuset och allt möjligt. Så vi började galoppera och då släppte det hyfsta hon vi bara galoppera på.
Sen började vi öka och minska volten i galopp och trav bara för att få henne lydig.
Galoppen var helt underbar idag! Jämn i båda varven.
Sedan fick jag start signal och skulle helt plötsligt rida program, jag ba shit. Jag kan ju programmet utan till som flytande vatten. Efter att ridit programet tre gånger och typ allt gick åt skogen så tog vi bort gramanen för den var bara i vägen. Då gick det faktsikt bra. Jag fick en bra känsla och hon skötte sig, duktig pålle.
Jag är sååå himla glad över henne. På söndag ska hon dessutom ut och åka trailer.

Hur har eran vecka varit?

Kram Jenny
Trevlig helg


Min fina häst<3

Hej hej!

Bloggade aldrig igår, det vart så sent. Jag var på massage och det var väldigt skönt^^

Pållarna fick longeras och det var tur för jag tänkte göra det idag men idag var det verkligen propp fullt i ridhuset jag red lite på min finaste och hon var sååå duktig!! Mitt lilla hjärta. Mamsen red på Kakan som var piggelin. Men mamma skötte sig.
Vi hade även möte med dressyren och det gick bra.

Just nu känns det lite som att jag har väldigt många bollar i luften. Usch det känns alltid såhär innan jul.
jag försöker liksom vara överallt och det känns stressande. Mina dagar ser liksom ut såhär:
Går upp, fixar mig.
Äter frukost.
Skolan plugg plugg.
Stallet
Plugg
Äta
Fixa mig
Sova.
Så ser mina dagar ut på vardagar varje dag ungäfer. Men ändå trivs jag så himla bra med det och ingen dag är den andra lik. Jag träffar underbara människor och bara allt känns bra med min lilla galna pålle.
Men just nu känns det stressigt usch vad jag klagar.
Men en sak jag älskar min underbara häst och jag är en riktig hästnörd;)

Kram


Träning!

Halloj!

Idag var det dressyrträning och hon var världens tramsmaja. Det märks att hon inte gått i skritten på hela helgen. Den är nämligen trasig. Men vi red bara lösgörande och försökte få henne avslappnad. Mördar hörnet var ju super läskigt och skulle absolut inte gå förbi det. Efter mycket övertalande så gick det. Hon var bara så tramsig och pigg. Men när hon väl slappnar av så blir hon ju såååå fin och verkligen kommer över ryggen..
Kraven höjs varje dag!!
Vi red en övning att man skulle rida in till mitten skänkelvikning om man tex är i vänster varv, så flyttar man först in undan för höger sen en volt ut till höger och sedan vänster ställd och flytta ut till spåret undan för vänster. Som ett timglass. Riktig bra övning fakstiskt. Sedan kan man göra den i galopp men vi gjorde inte det eftersom hon var lite tramsig så vi ville få det bra i traven och jäklar vad jag red. Det är ju bara för roligt. Mitt lilla hjärta<3

I helgen ska jag förhoppningsvis till Lejondal och rida. Kanske följa med Anna på träningen.
Anna är VÄRLDENS bästa tränare att rida för man gör framsteg för varje gång och så är hon som lilla hitler men det är bara bra tycker jag. Vissa gillar det och vissa gillar det inte. Men jag gör framsteg med henne och hon är så bra verkligen!!

Nej nu ska jag kolla lite på hemmafruarna;)

Kram kram

Markarbete för Stina

Halloj!

Allt bra med er??
Jag mår toppen, väldigt trött bara!

Idag har jag varit i skolan. Vi fick tillbaka provresultaten på Non och jag är helt nöjd. Annars var det som vanligt i skolan.

Markarbete stod på schemat idag och hon var SÅ duktig idag. Lugn från början och hon tyckte bara att bommarna var lite läskiga i början. Men det var mycket bättre idag. travbommarna var toppen bra idag. Lika så galoppbommarna. Dock tycker hon att det blir lite jobbigar i höger och då blir hon lite stark där. Men så avslappnad och fin. Det var så roligt verkligen.
Stina ska att hon snart var klar för hennes hoppning, jag vet inte riktigt om jag håller med eller så är det bara för att jag inte vill hoppa själv..



Bye Bye


Fars dag!

Hej hej!

Idag är det farsdag! Världens bästa pappa den har jag<3
Han fick av mig underställskalsonger och vantar :) Och han vart mycket glad.

Jag sov till halv elva i morse. Jag ville gå på clinicen som var på lejondal men eftersom ingen kunde skjutsa mig så kunde jag inte gå ;/ Aja.
Vid lunch åkte vi till stockholms ridsport och köpte nya ridbyxor!
Det vart ett par Pikuer Cindy!
Och ett par Cavallo med fodring i. Inga Martha den här gången det får bli nästa!

Sedan till stallet mockade och hade lektioner. Efter det fixade jag mat och sen var det dax för stallmöte. Mamma är den nya stallchefen eftersom Maja ska flytta. Jag är schemaansvarig och ska prata med bonden! Jag red Kakan efter det hon var riktigt fin idag! Fina lill tanten! Hon känns så fräsch nu.

I morgon är det skola igen, usch usch:/




Martha Ridewear

Hmm, igår var det kväll hos Jenny och dom visade nya Martha Ridewear!! Ååå vad snygga kläderna är. Ridbyxorna ser ju verkligen inte ut som ridbyxor.
Vart sugen på ett par som ser ut chinos. Vart ju lite avundsjuk på Malins snygga som hon shoppade;)
Och just idag fick mina päron syn på att jag har hål i båda mina cavallo ridbyxor, okej dom är rätt slitna. Men SÅÅ sköna. Pappa skulle laga dom iaf men han tyckte att det inte skulle bli snyggt så dom beslutade åt mig att dom skulle kastas. Jag var dock inte helt med på dom noterna! Men då lockade dom mig med att vi ska åka till stockholms ridsport i morgon och köpa nya ridbyxor, två par :D Nice. Fast jag fick ju en liten baktanke med dom där Martha Ridewear ;)


Large image of Philippa Chinos Dark Grey  Dom är ju bara för snygga;)

Morgonfodring!

Hej hej!

Full rulle idag också. Uppe tidigt och ut med alla hästar i hagen. Mocka och göra höpåsar och allt sådant där.
Sedan så skulle jag släppa Goz i skritten innan jag skulle ut och Rida med Julia. Då funkar den inte så ingen skrittmaskin för henne idag. Vi red ut på en trevlig ridtur och galopperade massor. Det var så mysigt verkligen!!
Hon var verkligen piggelin idag:D Fixade klart med henne och sedan red jag Kakan som också var super duper pigg. Hon fick galoppera runt lite i ridhuset först och sedan försökte jag lösgöra henne ordentligt. Hon var duktig.
Båda fick äta lunch inne idag. Kakan hade rullat sig som bara den idag, till och med så att innetäcket blev lerigt;S

Jag och mamma var även på Guro idag! Jag shoppade en mössa från Pikuer, mycket fin tycker jag. Och farsdagpresent;) Jag lämnade även bettet jag lånat. Det gillade hon verkligen inte alls.

I morgon är det stallmöte 16.00 glöm inte det alla!! Sedan har jag två lektioner också. Trevlig trevligt.

Hur har eran dag varit då????


Äntligen!

Usch, varit alldeles för trött för att blogga i veckan. Men nu ska jag försöka sova lite i helgen!
Äntligen helg, ja. Den här veckan har varit grymt konstig. Nästan inga lektioner alls känns det som. Skumt.
Träningarna har gått grymt bra och lilla Goz gör framsteg för varje dag. Hon är så duktig!!

Idag red vi för Anna och vi jobbade mkt lösgörande och lite uppridningar på medellinjen. Hon är mkt fint just nu och jag hoppas verkligen att allt går på framåt nu. Det är sååå himla roligt verkligen. Träna träna träna!!

Jag bad ju om era åsikter vad ni vill att jag ska skriva om. Mer bilder, fine det kan jag bjuda på. Men vad vill ni läsa om?? Det är jätte svårt verkligen. Jag har lite idé torka just nu.!! Snälla kom med förslag! Jag vet att ni läser!!

Kram

Träning (Igår för Anna!)

Halloj!

Orkade verkligen inte blogga igår. Var inne i stan och gick runt med klassen, helt dyng sur och så frös jag som bara den. Usch.. Vi var först på Karlbergsslott och gjorde militärens hinderbana och sen efter det fick vi ledtrådar vart vi skulle någonstan, första delmålet var slussen, sedan djugrådsbron och sen skansen. Det hade varit sååå mkt roligare om det inte var piss väder. Jaja, sen var det tråkigt att min mentorsgrupp förlorade alla grener.

Träningen gick bra. Jag känner att vi gör framsteg varje träning som går. Sen kommer man alltid få bakslag och svakor men det är sånt man får leva med.
I början red vi lite slalom på långsidorna, för att mjuka upp lite. Sen lite skänkelvikning på kvartslinjen. Vi forsatte sedan med lite förvändgalopp och så lekte vi lite med byten.
Det är så roligt. Nu siktar vi på nästa termins tävlingar och det börjar vi med att rida programridning på fredag!

Nu vill jag ha er läsares åsikt! Vad vill ni läsa om?? Vad vill ni att jag ska skriva om??
Jag vill verkligen veta vad ni vill läsa om!!:D Skriv och kommentara!!


Markarbete för Stina

Hej hej!

Idag var det markarbete för Stina som stod på schemat. Jag hade verkligen inga förväntningar alls. Det gick helt okej. Hon är rätt orutinerad på bommar och då är det inte lätt. Vi hade Sex travbommar på ena långsidan, galoppbommar på andra och cavaletti serie på kortsidan. Jag red dock inte över Cavalettin.
Travbommarna gick bättre och bättre. Hon var spänd i början men hon slappnar ju av mer och mer.
Höger galoppen måste vi jobba massor på verkligen även om den blir bättre och bättre. Hon ville inte galoppa i höger över bommarna. I vänster gick det efter många om och men.
Sedan får jag väldigt hon när hon stannar och sedan typ hoppar över bommarna. Så nästa gång blir det till att ta ipren innan. Mycket har att göra med att i hoppsadeln (ja jag har en) trycker jag i hopp beckenet på ett annat sätt och då gör det lite ont. Men hon var duktig för att vara första gången och Stina bara garvar typ:P
Det kommer hjälpa oss mkt i dressyren med att hon får gå över bommar.

Kakan har jag även ridit lite på idag. Hon var väldigt stel och pigg. Men hon är inte sådan som blir dum när hon blir pigg så det är skönt. Red bara lite lösgörande och lång och låg. Ej halt eller varm och ännu bättre i benet idag.
I morgon är det träning som gäller och jag är väldigt taggad:D


Seg dag

Hej hej!

Väl nere i stallet så mockade jag åt båda, släppte Gozan i skritten och pappa gick ut med Kakan. Zara red lektion för mig och vi har en liten plan på att jag ska rida henne några gånger, Rose alltså. Rose gillar nog inte mig tror jag. Hon tycker nog att jag är en riktig tant!:P Men det blir bättre och bättre och Zara kämpar på bra.

Efter lektionen tog jag inte Goz och spolade fötter. Kakan och Goz fick Em hö och sedan fixade jag lite mat. Kakan spolade jag fötter på och smörjade hennes lilla ben som var mkt bättre idag. Sedan fick dom krafft och betfor fixade lite och sedan åkte vi hem och åt. Det har känts som en riktig seg dag idag.

I morgon är det skola, usch jag orkar verkligen inte. Jag har inte pluggat någonting under lovet. Jag har kännt att behövde vila lite från det om jag ska orka ända till jullovet. Jag kommer behöva ligga i nu.. Usch fy och blä!
Jag ska iaf rida markarbete för bästa Stina efter skolan:D Nu är jag och Gozan i full gång verkligen känns det som! Och det är sååå roligt verkligen.

Åå jag bara tänker och tänker.. Jag har ingenaning om hur det blir.. Varför kan det inte bara finnas ett facit på allt?

Kram Jenny


Shoppinglista till Globen!

Jag får väl se om jag hittar allt där. Jag kanske blir sponsrad av pappa med lite grejer, men då måste hans logga stå på vissa grejer och jag vet inte om jag vill ha det så. Vad tycker ni??

-
Tävlingsschabrack

- Träningsschabrack med Zaragoza

- (Remontnosgrimma)

- Ländtäcke från Mia´s marinblått

- Bett (Om jag inte hittat något innan)

- Transportskydd

- Fleéce täcke

- Blåa lindor

- Strumpor

Asså jag kommer ju självklart inte hitta allt på Globen säkert men då kanske man får shoppa lite det efter eller om jag hittar något innan.  


Sovmorgon!

God morgon eller god förmiddag kanske!

Jag känner mig helt död idag. Konstigt jag har typ sovit hur mycket som helst.
Idag har mamma ledigt så jag har båda hästarna. Båda har vilodag idag så det blir inte så ansträngande direkt. Pappa ska gå på promenad med Kakan och Goz får nog gå i skritten. Kakan är mycket bättre i sitt lilla ben också. Fortfarande svullet med det blir bättre. Vetrinären sa att det kunde ta sin lilla tid.
Snart ska Gozan ha vaccination och botolism spruta. Det är den sista botolismen under grund vaccinationen.

Ska ni till Globen något då??
Jag ska dit på Lördag FM på dressyren och hela söndagen. Det dåliga är att älvsjömässan är samma helg så jag måste dit också-.- Men det är ju super duper viktigt! Usch i morgon är det skola!!

Vi hörs senare.


Svar på kommenater!

Svar till Lina- http://claraochlinashast.blogg.se/

Hur går det med nya hästen? Ska du till Globen någon dag?
- Det går bra med den nya. Jag ramlade ju av så jag har bara ridit en vecka nu. Men vi kämpar på och vi gör framsteg för varje träning. Japp jag ska til globen på lördag FM på dressyren och hela söndagen.

Utsläpp

Hej hej!

Idag hade vi utsläpp som vanligt, det känns som att allt gick så himla långsamt idag verkligen.
Mockade och släppte Gozan i skritten i typ en kvart. Longerade Kakan och sedan red jag och Malin ut på en super mysig uteritt i fina vädret. Min häst är så duktig verkligen. Vi klättrade först och sedan så galoppera vi runt dammen, galopp backen och sen mot polobanan och sedan Helenabacken. Vi galopperade på åkern vid vägen också hur mysigt som helst. Vi var ute en timme. Det var jätte mysigt verkligen fint väder och allt.

Sen fixade jag lite i stallet och gjorde mat. Goz fick äta lunch inne och sen efter ett tag plockade mamma in Kakan vi tvättade hennes mugg och i natt fick hon stå med back on track skydd. Lilla hjärtat<3<3

Gozan är så himla duktig just nu allt går verkligen framåt.:D

Vi hörs.

Kram


Svar på kommenater!

Svar på kommentar till Anonym!!

- Då kan JAG kommentera!:) Hur stor är Zaragoza?

Gozan är ca 167 cm. Hon är rätt lång i kroppen och maffig. Lagom storlek tycker jag, Ruben som jag hade var runt 175cm så det är skönt med lite mindre. :)


Wiiiiie:D

Halloj!!!

Idag var det en såååå rolig och bra träning, även fast hon satte fast lite i höger i början. Men det lossade mer och mer. Vi började först på serpentiner, i skritt och sedan i trav och det vart hon riktigt avslappnad. Sedan forsatte vi med öppnor på långsidorna och så tracklade vi lite på det och sedan efter halva lång sidan gick vi över i sluta sååå duktig verkligen. Sedan vart det öppna på långsidorna och sluta på diagonalen, duktig där också. Sen skulle vi göra slutor i galopp det vart lite jobbig jag skulle rida som i en båge in till X och sedan ut igen och det gick efter många om och men. Det tog ett tag innan jag fattade hur jag skulle rida ;) Haha!! Sedan gjorde vi faktiskt byten. Det var mycket roliga saker på kort tid. Åå vad jag lägntar till nästa träning. Hihi.

Nej nu ska jag duscha det här blev en lång dag det här också.

Kram Jenny


Lista!

Hittade den här på Felicias blogg. http://tvillingsyrran.blogg.se Kände att jag har lite tråkigt;)

1. Ta fram din mobil.     
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
    -
Tid att ge lektion i morgon??

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
     -
Det gick bra laget kom 3:a för dagen och 3:a totalt.

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?    
    - Ok

4. Vilket sms blev du mest berörd av?  
     - Jaha okej varför kom dom inte?:P:)

5. Vad säger din pappa innan du går och lägger dig? 
   
Okej:) Aa det gjorde vi^^

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor
     -Nja det gick inte så bra:S

7.  Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
      Haha:D När vaknade du?:-*

8. Vad vill du höra mest av?
    
- God morgon<3;)

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
    - Ja antagligen<3

10. Din romantiska replik? 
      -  
Haha va har du gjort då?:)<33

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
      - Nej självklart inte!<3
  


Sovmorgon!

Hej hej!

Idag tog jag sovmorgon, det var skönt. Jag sov till halv tio. Sen kom mamma med ny köpt bröd och grejer och vi åt frukost tillsammans. Hon hade redan varit i stallet och tagit ut Goz, Kakan och Pica.
Även mockat åt Kakan och lite sånt.
Jag fixade mig och så sen åkte vi till stallet.
Båda longerades idag. Jag vill inte att Kakan rids förns svullnaden gått ner. Hon är inte halt eller så men hon är fortfarande svullen men det ser bättre ut.
Kakan longerades först och Goz fick gå i skritten sålänge. Kakan var duktig lite brall men hon har inte gjort så mycket. Goz var också super duktig idag. Det verkade som hon hade träningsvärk eller något. Gick lite segt. Båda fick galoppera mycket. I morgon ska jag och Gozan träna:) det ska bli roligt.

Senare ikväll är det dressyrmöte i polobaren. Igår var det stallmöte och i morgon luciamöte typ. Jo i måndags var det SUS-möte också, en jäkla massa möten:)

Vi hörs senare, I övrigt har ni blivit dåliga på att kommentare igen!!

Kram


I´m back oh yes I´m back!!:D

Halloj!

Idag var det den bästa träningen hittills på mitt hjärta<3 Så himla roligt verkligen! Hon vart så avslappnad och fin. Vi red mycket lösgörande i början och sedan satte vi verkligen lite press på henne i galoppen jag fick ju jobba så in i norden. Men jäklar vad roligt det är!!
Ska träna på fredag också. Det är så roligt verkligen.

Dagen började med att jag fodrade lillstallet åt Pia sen upp till bullerbyn, släppte ut Gozan. Vi slängde på träns och longeringslina på Kakan, igår var hon nämligen halt. Vi sprang rakt fram ingenting där sen longerade jag henne i ridhuset och inte halt där heller. Ingen feber bara svullen i bakbenet. Jag satte på kyllera bak så fick hon gå med det i hagen och nu har hon bandage med acol(savning) och bomull. Får se om det blir bättre annars är det bara att åka in och kolla vad det är.

Hjälpt mamma att städa här hemma idag också och sedan åkte vi och tog in pållarna, våra grejer som vi beställt på guro hade kommit så pappa hämtade upp míg innan jag skulle träna så hämtade vi det och snackade med Pamela och Anki:) Trevligt trevligt.

Vi hade beställt, shyfeeder B-vitamin, Hoofbuilder och magnesium. Jag lånade även hem ett tre delat bett som jag tänkte testa rida på i morgon. Spännande spännande.

Nu ska jag duscha och sedan sova.
Kram kram