Matine!!

Det här är en film jag kan se hur många gånger som helst! Tack vare Camilla upptäckte jag denna häst! 
Helt fantastisk. Jag har sagt ett antal gånger att jag inte vill att Gozan ska bli så ljus. Men en liten del av mig säger ändå JA!

Sjukling

Here we go again!
Då var jag sjuk igen! Om jag inte mår bättre i morgon blir det farbror doktor! 
Jag fick en kommentar på Facebook att det här tydligen kan hålla i sig 4 veckor?? :O Det har jag verken tid eller lust med. Jag var hemma i måndags, var i skolan igår för att jag hade spanska prov och så var jag hemma idag för jag mådde så sjuk dåligt i morse. Så min dag har bestått av SOVA! Jag var ner i stallet och satte Kakan och Gozan i skritten eftersom mamma har gjort illa sig. Gozan sprang över henne när hon skulle ta ut henne i måndags. Tok häst! Jag var pucko och red båda hästarna igår så jag fick väl tillbaka för det idag. Det kändes som om jag hade varit på världens party!

Globen var bara suveränt! Tänkte skriva ett inlägg om bara Globen, Shoppingen, ritterna, hästarna, ryttarna.

Den här helgen som kommer är första helgen på väldigt länge som jag inte har något planerat! Det är ju helt underbart och då ska en dum sjukdom komma i vägen. Jag hade tänkt att klippa i alla fall Gozan igen. Men vi får se hur det blir med den saken.

Jag ska snart återvända till sängen där jag hör hemma för tillfället men först en dusch och lite Grey´s Anatomy!

Tjing Tjing

12 igen!

Åå den där känslan när man bara älskar sin häst. Jag var så lycklig efter dagens träning. 
Gozan kändes så glad och tyckte att livet var härligt! Jag fick hellre sitta och bromasa och den där känslan när hon frågor hur långt och hur mycket hon ska springa. I bland blir det lite mycket men det är så kul! 
Allt handlar om att jag ska göra rätt. Det har varit mycket nytt på sista tiden men det var bara så kul idag! Fick göra lite annat. Min fina häst! 

På torsdag blir det träning igen och jag ser så mycket fram emot det! I morgon är det frissa som gäller. Äntligen ska jag få bli fin i håret igen! 

Have fun! Livet leker! 



En tjuv-titt på vårt nya kök!

Tankar!

Hallu!

Okej, jag försöker alltid göra så att alla ska må bra och ha det bra. Vara nöjda och leva livet. Ibland vill jag hjälpa till lite för mycket och ibland tar jag på mig lite för mycket. Men jag älskar att ha mycket att göra. 
Jag behöver inte alls hjälpa till med allt eller se till att andra är nöjda. Men jag gillar det. Att göra andra nöjda. 
Jag försöker alltid göra rätt och om jag inte gör rätt gör jag om. Jag hatar att misslyckas. Jag har aldrig krav på andra. Men det jag räknar med är att man i alla fall ska vara trevlig tillbaka. Det kan man inte alltid räkna med. Framförallt inte inom hästvärlden. 
Men när man gör något hela tiden som hjälper andra människor och så får man inte ens ett tack tillbaka. Om man har tur får man inte en käftsmäll tillbaka. Som jag sa jag räknar inte med att få något tillbaka. Men ibland kan det gå övergränsen och då sätter jag ner foten för mig själv. Det här går inte. Jag kan inte slita ut mig för andra saker. 

Många kan nog tro hur jag hinner med allt. Skola hästar leva? Men om jag inte hade haft allt att göra och jag inte hade haft hästarna hade jag aldrig klarat av skolan. Men på något sätt klarar jag lik förbaskat av skolan galant med hästarna. Mina föräldrar är sten hårda med att om jag inte sköter skolan blir det inga hästar. Jag lever för hästar därför går skolan först. That´s it!

Men åter tillbaka. Jag måste sluta vara så snäll jämt. Jag kan inte förändra världen och framförallt inte förändrar personer. Men jag kan ändå påverka på något sätt! 

God natt och tack från en tänkande Jenny med ond rygg. Som bara har massa matte i huvudet just nu. Ska bara komma ihåg det tills i morgon också! 

Natti natti!

Veckans plan!

GOZAN

Måndag- Rida mycket lösgörande och mycket galopp. 
Tisdag- Träning för Anna
Onsdag- Longering 
Torsdag- Rida liknande övningar från träning. 
Fredag- Vila. Vaccin + botolism samt tandkoll. 
Lördag- Skog
Söndag. Skog 

KAKAN 

Måndag- Lång och låg
Tisdag- Lång och låg
Onsdag- Longering
Torsdag- Jobba mycket lösgörnade och verkligen att hon ska böja sig genom kroppen
Fredag- Vila
Lördag- Skog
Söndag- Vila

Ston

Dessa ston. Jag är inte alls en sto-människa. Eller jag har väl blivit. 
Man får inte vara arg på dom då blir dom ännu argare. Man får inte sparka på dom då sparkar dom tillbaka.
Man måste helt enkelt hela tiden fråga om lov. När man väl har bett om lov en antal gånger. Mutat dom med äpplen. Blivit nekade kärlek. Tjafsiga i arbete. Men en dag så bara är det där. FÖRTROENDET! I vått och tort. Det försvinner aldrig. 

Man får så himla mycket kärlek tillbaka och detta förtroende är guldvärd. Men man får det inte gratis. Jag tror förtrondet självklart måste finnas hos alla hästar. Men ston är svårare och känsligare. Helt enkelt som kvinnor är. Gozan är en underbar kvinna. Hon gör ofta som man säger och när hon har busat eller gör fel så ser hon ut som att hon inte har någon aning om vad som hänt. Jag har haft henne liten över ett år. Hon har sparkat på skänkeln en gång. Bockat en gång. Det är rätt bra för att vara sto. Men hon är så speciel på sitt sätt. Hon går inte fram till vem som helst. Hon var en väldigt osäker häst som har växt enormt. Fina Gozan! Det kommer bli något av henne också. 

Men det jag vill säga. Ge lite tid åt era hästar med att bygga upp ett förtroende. De är också indevider och låt de bestäma hur lång tid det kommer ta. Det blir bäst så. 

/ Numera stomänniska och jag älskar det!



Världens bästa ston!

Nya tag!

Jaha då var helgen över. Igen. Det känns inte som jag har fått mkt gjort förutom att shoppat kläder och skor samt sträck ryggen. Aj vad ont det gör. Gozan körde även idrott själv i hagen idag. Hon visade mycket bra till galoppiruetter. Dock visade hon även saker som vi inte ska öva på. Hon ser ut som en riktig vild-häst när hon håller på sådär. Blir så rädd när hon gör så. Men så fort hennes bästis kommer ut så blir hon tvär lugn. 

Det känns som att den här veckan kommer vara stressad. Så fort jag kollar i kalendern i min Iphone grips jag av panik. Jag har bestämt mig att jag ska börja leva ordentligt i morgon. Även om jag inte har skrivit in allt jag göra i telefonen ska det göras nu. För jag får en känsla av att jag kommer ha mer koll på grejer då. 
I morgon börjar jag 10.00 och innan ska jag förvåna er. Ni får se vad det blir i morgon bitti. 

Hur har er helg varit? Nu ser vi fram emot en bra vecka med nya äventyr!

Have fun and ride well!


Lööööördag!

Halloj! 

Då var det lördagkväll och en hel dag har gått. Dagens resonemang -  Det finns verkligen konstiga människor! Men det struntar jag i och lever vidare mitt liv.

Idag var alla hästar i vårt stall ute 7.15. Fort gick det. Två boxar står ju tomma nu så där av att det gick extremt fort. Fixade allt i stallet och fikade lite. Joggade Kakan, hon var verkligen så loss och fin. Duktig Kakan. Red lite skänkelvikningar och ändast lösgörande. Gozan fick galoppare på utebanan som planen var. I morgon får vi se vad vi hittar på. Jag ska släppa ut hästar i morgon bitti igen. 

Vid lunch bar det av till Sollentuna Centrum. I like! Det vart lite kläder som jag tänkte lägga upp och visa sedan.
Nu gör vi lördagkväll och jag önskar er en riktigt bra kväll!


Heeeelg!

Hej alla fina! 

Nu är det helg! Tänkt vad fort det går. Måndag- fredag. Men tyvärr går helgen lika fort. 

Idag kändes det verkligen som att det var full fart i skolan och ett riktigt tempo. Det är mycket plugg just nu men det känns som om jag har båda fötterna stadigt på jorden. 
Nästa helg är det ju Stockholm Horse show! Shit vad tiden går fort! 

Idag var det träning på Gozan! Fina hästen. Full fart i ridhuset och Gozan var väldigt duktig. I början lite spänd men sedan började hon slappna av. Det blir bättre och bättre. Duktiga Gozan! 

I morgon ska jag få shoppa lite grejer! Jag är stort behov av kläder och ett par skor!

Men först hästusar! 

Ha det great!

Kram

Snaaaart!

Hallo! 

Snart snart är det helg! Tjohoo vad skönt det ska bli. 
Idag går tummen upp till min Equline softshell jacka! Helt underbar att rida i nu när det börjar bli lite kyligare. 
Mina kära hovslager sålde helt nya saker. Så jag köpte; 

- 3 par ridbyxor. 2 pikuer och ett par moutain horse.
- 3 jackor. En Equline jacka. En tatin? Och en jacson. Helt underbart! 

Idag joggades både Gozan och Kakan. Gozan kändes så fin efter behandling och lite ta igen sig vila. Lång och låg. Det kändes bra. Jobbade fint över ryggen och travade på bra. Ställde och böjde lite.
Samma sak med Kakan. Hon hade dock varit väldig upprörd i hagen idag då hon hade en ny granne brevid sig.
Det kändes att hon hade varit spänd i kroppen under dagen. Hon ville inte riktigt släppa loss men jag joggade henne lång och låg. I morgon är det lite lättare träning för Anna på lilla Gozimos! 

Det har varit en lång dag idag. Sovit väldigt dåligt i natt och jag gick från 8.30 - 16.00 idag. I morgon är det äntöigen fredag. Nu ska jag fortsätta plugga lite här och sedan sova. 

God Natt!

Lill-lördag

Då så, nu har halva veckan gått. Snart helg igen! 

Idag hade jag utvecklingssamtal. Allt gick prima. Största snackisen var matten. Det har varit reijäla problem med det sedan vi började. Jag fick kommentarena att jag var en stjärn elev och det är alltid roligt!
Omdömen fick jag se och det såg väldans bra ut. 

Jag drog till stallet. Gozan och Kakan skrittades i ridhuset och fick jobba långa och låga. I morgon är planen att jogga dom båda. När vi kom till stallet så låg Kakan ner och åt. Knas häst!
Fixade allt och åkte hem och pluggade. Samhällskunskap, Historia och Engelska. Suck. 

Middag blev det på IKEA eftersom köket är kaos. 

Nu ska jag kolla vidare på Grey´s anatomy. 

Snaaaaart fredag! 

Tjing!

Livet är bra hääärligt!

Halloj! 

Då är veckan igång på riktigt! 

Idag bar det av till Sollentuna på morgonen. Rättegång! Det var riktigt intressant faktiskt att lyssna på och hur det går till på riktigt. Vi kommer få domen om 2 veckor. Ska bli roligt att se vad det blir. 
Efter att vi lyssnat blev det lunch i Sollentuna centrum. Mums! Sedan en liten runda runt och en god chai latte. 
Sen var det bara tillbaka till skolan och ha samhällskunskap och matte. Roligare finns det. 

Sedan bar det av hem och slappade lite hemma. Musten gick ur mig. Nu är vårt hem riktigt snyggt! Grejer precis överallt verkligen och massvis med skit! 

Gozan och Kakan fick behandling av Charlotta och båda mådde prima! Nu ta det lite lugnt i två dagar och sen på´t igen bara. Så underbart att träna och ha kul!
I morgon har jag ändast 1 lektion och sen mitt första utvecklingssamtal i gymnasiet. Det blir spännande. 

Natti natti! 

Jenny 



Fin vovve!

Gnistan är tänd igen!

Hejsan kompisar! 

Nu har jag landat efter en bra start på veckan. Gnistan är tänd igen! Tjohoo! Och det ska jag dela med mig av!
Idag började dagen med att släppa ut Gozan och Kakan och sedan mocka. Hemma vid halv åtta igen. (Lite sen var jag idag). Tog det lite lugnt med frukost och the voice på teven! Det är bästa stunden på morgonen. Sedan in i duschen och piffa till sig lite. Sedan bar det iväg till bussen. 1 lektion stod på schemat, så spanska och sen hem igen. Jag har utvecklingssamtal på onsdag så jag var ledig efter lunch idag. Så nice! 

Idag fick Gozan och Kakan nu skor och det var dom mycket glada över. Longerade båda efter och dom är ju bara så lydiga och duktiga! Gozan var piggelin som vanligt när man longerar. I morgon kommer Charlotta och behandlar det kommer göra susen! Kakan är värd det och Gozan behövs! Fina hästar! 

Min klocka är nu ställd på 6.30. I morgon bär det av till Sollentuna på morgonen då vi ska på rättagång med skolan. Det ska bli spännande. Sedan är det så att vi ska tillbaka till skolan och ha lektioner inte lika roligt kanske. Lång dag kommer det blir. Men dock ingen träning eftersom behandling sker. 

Hur har eran start på veckan varit? Snart är det globen och första advent ojoj vad tiden går fort! 

Sov gott! 



Världens bästa Charlie!



Mamma försöker longera Charlie i ridhuset!

Veckans plan!

Måndag: Gozan och Kakan får nya skor. Båda longeras. 

Tisdag: Behandling av Charlotta. Promenad både Gozan och Kakan. 

Onsdag: Skritta uppsuttet. 

Torsdag: Jogga lite lugnt

Fredag: Gozan träna för Anna. Kakan ska mamma rida.
Lördag: Fortsätta på fredagens lektion. 

Söndag: Uteritt. SKOGEN!

Med viss ändring. Ha en bra vecka.

Bilder!



Challe fick en lusekofta på höstlovet!



Så fint på minneslunden! 



<3


Frukost sällis av Charlie och Nova!!

Massvis att skylla på!

Hejsvejs! 

Okej, nu kör vi igen. Det har varit på tok för mycket annat och andra tankar som inte varit på plats så bloggandet har varit helt åt sidan. Men nu jäklar.. 

Det har varit höstlov och massa träningar som jag inte alls orkar skriva om. Så vi tar en status uppdatering. 

Vi börjar med mig själv, hur mår jag? Jag har varit sjuk och mått skit konstigt. Jag har till och med varit hemma från skolan två dagar. När hände det sist av sjukdom? Jag som aldrig är sjuk.. Suck. Men nu känns det bättre och jag ska starx hoppa in i duschen. 

Gozan. Vi tränar på och kämpar vidare. Det ska gå är mottot just nu. Det är blod svett och tårar som gäller. Men när solskenet kommer så är hon helt underbar! Min fina häst! Hon har tävlat klart för i år och som jag säger till alla. En plan är en plan och den ska följas punkt slut. 

Kakan är i still going strong. Gamla tanten red jag på 60,67%. Fina Cookie! Jag var så sjukt glad efter. Det är väldigt bra för att vara Kakan att springa på det. Fina kakan! Hon får ta det lugnt nu och mamma kämpar på med sin ridning. Dom är så duktiga! 

Just här hemma håller vårt hus på att förändras till en arbetsplats. Hela köket ska göras om och hallen. 

I veckan kommer jag sluta lite tidigare vissa dagar. Det är sååå skönt! I morgon är det nya skor för Kakan och Gozan och på tisdag kommer Charlotta. Riktig skönhetsvecka för damerna! 

Ha en bra vecka!
Jenny