Inte hästrelaterat för fem öre.

Livet är bra konstigt ibland. Man kämpar och kämpar ändå funkar inget? Det är lite så jag känner just nu. 
Får bara något svart tillbaka. Något som inte räknas. 
Ena stunden kännar jag balans lite av båda fötterna på jorden nästa stund är jag helt ute och cyklar. Hur kan det ändras så snabbt? 
Ställer frågor men får inga svar. Ska det vara så? Jag vill ha svar på allt. Men denna gång är det jag som inte vågar fråga för att jag vill inte veta svaret. 
När någon frågar hur jag mår svarar jag alltid bra. Jag har aldrig hört mig själv säga att jag inte mår så bra just nu eller nja sådär. Är det att ljuga för sig själv? Vågar inte inse sanningen och smyger runt den istället. Vad händer den dagen vi står face to face. Sanningen alltså. Har en känsla av att jag bryter ihop då. 

Livet är hårt ibland, imorse vaknade jag upp hur lycklig som helst över mitt liv. Fina vänner, mina underbara hästar jag har allt en tjej kan önska sig (nästan i alla fall ;)). Men istället går jag och lägger mig med den där förbannade känslan. Bekymmrad över att möta sanningen. När händer det? Aldrig kanske? Jag kanske aldrig behöver möta den? Leva i min lilla drömvärld där allt går? Alltid vara positiv till allt, aldrig må dåligt, alltid ärlig mot andra. 
Kanske dags att ta lite cred över sig själv och vara ärlig mot sig själv. 
Jag stötar alla andra men när ska jag få tillbaka det då? Jag förväntar mig aldrig något. Men det borde man väl egentligen kunna göra? Jag vet inte. Jag som alltid brukar ha svar till mig själv. Men denna gång vågar jag inte möta svaret. 
 

När jag skrev det här tyckte jag inte alls det passar in på den här bloggen. Jag har bestämde mig för att skriva om min vardag med mina hästar. Men i detta fall kände jag bara att jag behövde skriva av mig och detta var bästa stället. 

Jag hoppas ni haft en bra dag, det har jag till viss del. 
Vi hörs i morgon med förhoppningsvis en positivare inställning till livet. :) 

 

:)

God morgon! 

Sovmorgon som stördes av gräsklippare mitt utanför mitt fönster, MEN jag ska inte klaga. Ringde just till mamma och frågade hur hon låg till då var hon färdig med stallet och fixade mina hö-påsar! :) Gulle. 
Så idag behöver jag bara rida! :) 

Jag har en lektion klockan 15.00 det är det ända jag har inbokat idag. Det är skönt. 

Jag var nyss inne på skatteverkets hemsida och skulle beställa ett personbevis. Man känner sig lite vuxen när man får gå in och beställa viktiga grejer! ;) 

Ha en underbar dag! 
Jenny 

 

Lite smått glad idag.

Måndag. En bra måndag tror jag faktiskt. Allt känns lite lättare idag. 

Jag red fina Calle på morgonen, jobbade mest långt och låg. Det tyckte han var väldigt trist och brallade därför ur några gånger. Men det är roligt tycker jag att det finns GO i gubben. Han känns riktigt fräsch just nu.
Gozan fick vilodag idag eftersom jag har ridit på nu några dagar. Det tyckte även hon var skit trist att bara gå i skrittmaskinen. 
Jag har även ridit på Kakan även kallad tunnan, nej då så tjock är hon inte. Men ingen kondis har hon. Jag har inte suttit på henne på säkert över 6 veckor. Hon var lite stel och inte så lösgjord. Men hon känns även fräsch dock väldigt trött av värmen. Vi tar det lite lugnt med henne ett tag fram över. Mamma rider mest. 

Idag har jag även farit runt lite överallt. Varit på banken, strulat med mitt leg och även shoppat lite vanliga kläder för en gång skull. 

I morgon är det sovmorgon för mig! Snäll mamma och pappa. ;-) 

Adios. 
 

Veronica Maggio

Sagt det förut, säger det igen. Veronica Maggio. 


Söndag- Alltid en tråkig dag

Jag är lycklig just nu. Jag går på moln på dagarna. Jag har fina vänner som alltid bryr sig, underbara hästar, mina fina föräldrar som alltid ställer upp. Jag lever i en dröm dag ut och dag in ändå känns det som att något saknas. Jag kan inte sätta fingret på vad. Något är det som fattas i alla fall. 

Idag har jag haft lektion. En somma-härligt Kaprifol med kämpande ryttare. Roligt att se! 

Mina hästar har varit fantastiskt fina idag. Jobbat lösgörande på båda men ändå haft de i en lite högre form och lite mer kvicka. Gozan tog det väldigt bra. Såret börjar även läcka riktigt bra. Det är roligt att rida och träna nu. Även om det är lite dålig inspration. Jag längtar till min tränare kommer hem igen så jag får åka i väg och träna lite. 
Kolla på lite andra hästar. 

Nu har jag en liten halv uppbokad vecka framför mig. 

Hoppas ni haft en bra söndag. 
 

Nya sadeln uppifrån dock sitter jag jätte konstigt med benet... 

 

OS OS och OS

Jag gillar OS. Självklart också att självaste Rolf- Göran Bengtsson fick äran att bära fanan i år. Väl värd! 

Vad händer med media och sporten? Överallt ser man hästar och det har aldrig varit en sådan uppslutning runt ridsporten. Här om dagen när jag bläddrade i Järfälla- tidningen (MITT I). Helt plötsligt ser jag Tinne på en hel sida med fina Anton. Då trodde jag att det var ett skämt. Detta är fantastiskt roligt att Ridsporten gjort sig hörd och kliver fram i rampljuset! 

OS är igång och självklart kunde jag inte hålla mig vaken under invigningen. Det var lite långdraget tycker jag. 
Jag har suttit och kollat på lite allt möjligt här hemma när jag kom hem, gymnastik, pingis, simning, fotboll. Inget jag egentligen är jätte intresserad av men jag tycker det är rätt intressant att kolla på hur det utövar det och hur personerna lever för sin sport lika mycket som vi gör för ridsporten. 

Det är även ett väldigt bra samtalsämne. Om man skulle hamna i en situation där man inte har så mycket att prata om så kan man alltid prata om OS. 

Jag kommer följa OS självklart ridsporten. Men även de andra grenarna. Hippson har rätt bra uppdatering tycker jag. 
 

Helg igen och ingen rast och ro

Fin Gozan de senaste dagarna! Fantastisk lösgjord och endast en spark i dag. Stackars häst som gått med förtrång sadel ett tag. Har inte hört något om min Childeric men ska ringa Charlotte i morgon och även komma överns om den nya sadeln då ska jag även berätta mer om den här. 

Jag har strykit mig i Vallentuna med Gozan för jag känner att jag behöver lite mera tid på mig och även Gozan. Så antligen blir första start i Roslagen om inte senare det får vi se. 

Idag har vi anmält till Wallstanäs och Högvreten. 
 
Calle har idag varit ute i skogen och rejsat! Jädrans vad fort han kan galoppera. Det var härligt att gå lite wild ute i skogen bland alla ormar! Han känns fin i form. Men jag skulle vilja ha honom ännu lite mer kvick. Det kommer nog med lite mera träning. Men när man väl har fått smacka på det några gånger vill man bara ha mer och mer! 

Jag avslutar denna lördag kväll med Cola och kladdkaka. Jag är helt slut! 



Det är härligt att sitta uppe på denna underbara häst igen! 



Calle älskar när man gör honom sällskap och lite mys i boxen. Det jobbiga är att jag har en viss dam bakom den andra väggen som är galet avundsjuk! ;-) 



Föl- Akuten i morse. Här har vi lilla fölis ute på egen upptäcksvärd- Dock utanför hagen. Vi fick knäcka staketet och leda in henne. Sötare får man leta efter! 

Kvällstur

God kväll eller god natt kanske? 
 
Tänkte berätta lite om dagen som varit. 

Efter morgonens besök hos damen Kakan så bestämde vi oss för att plocka hem henne idag. Så det var vår eftermiddags göra. Hon var nog klar på betet för i år och i morgon hade hon gått 5 veckor. Hon sprang glatt in i trailern och Gozan gnäggade lite lågt åt henne när hon kom in i stallet. Medans Kakan bara la öronen bakåt åt henne. Kakan fick sig en dusch och sedan somnade hon i boxen. 

Gozan har fått ett pass på ridbanan som gick över förväntat. Sadeln ligger perfekt och det känns som hon gillar den. Det kom några sparkar i början i skritten, i början i traven och i början av galoppen. Precis som hon skulle testa om det funkade. Hon känns riktigt fräsch i kroppen. Även om det var väldigt varmt och hon är inte uppe i full ranson av kraft ännu. 

Calle hade vilodag idag. Jag är alltid noga med att hästarna får röra på sig ändå. Skrittmaskin eller promendad. Vi tog en barbackatur runt polobanan. Snällare häst får man leta efter! 
 
I morgon ska vi hämta hö hos bonden! 

Ha det bra 
Jenny 


Svar på kommentar!

Jag har fått en fråga från en anonym läsare. Jag skulle gärna vilja veta vem du är, eftersom jag sätt att många kommentarer kommer från samma IP-nummer. Du kan mejla mig- [email protected] 
 
Jag frågar här, så kanske du kan svara i ett inlägg eller här - om du har lust. (Eller inte alls om du inte tycker att det är värt att svara på ;)). 

Vad har du och din tränare för plan med Zaragoza? Hon verkar ju onekligen svår att tävla om man ser till tävlingsresultat, jag har aldrig sett er tävla IRL. Vad är målet för 2012 tex? Tänker du fortsätta tävla MsvC? 

Vill klargöra att jag inte vill vara taskig, men jag skulle själv inte tycka att det var kul att tävla om det gick "dåligt" för det mesta. Då kanske jag skulle välja en lättare klass. Jag tycker inte heller att man ska "rosettplocka" om man rider en klass med placeringar varje gång, då är det dags att kliva vidare. 
 
Gozan har fått ett extra år på sig. Vi har gjort väldiga framsteg på tävling med henne psyke eftersom hon har varit väldigt spänd både hemma och på borta plan. Man måste börja någonstans och vi har hela tiden en plan bakom varje häst som vi har i träning. 
 
På Gozan har det inte spelat någon roll om vi tävlat MSVC eller LC. Eftersom hon behöver rutinen. Sen kan jag förstå att många tycker att det är konstigt att jag rider MSVC på en häst som inte riktigt är klar för det. Utbildningsmässigt är hon klar för det men psyket har inte varit det. Från att jag har utg för att hon har varit spänd till att jag kommer runt ett program helt okej avslappnat. Men detta år är jag inte ute och tävlar på henne för tävlandes skull. Jag har struntat totalt i poängen detta år. 
 
Planen är att Gozan ska gå de högre klasserna och jag har aldrig varit besviken efter en tävling på henne. Jag måste vara realistisk och lägga upp realistiska mål för en häst som behöver mer tid på sig. 
Gozan är ett projekt för en längre tid. Och när hon är "färdig" så kommer det vara jäkligt bra. 
 
Många undrar nog hur jag står ut. MEN när man ser potensialen i en häst kan man bara inte ge upp så lätt. 

Jag hoppas du är nöjd. 
Jenny 

 
 
 
 

Full rulle!

Halloj! Det har verkligen varit full rulle nu. Natten till i måndags fick jag vara med och välkomna ett föl till världen. Känslan går inte att beskriva. Det var så häftigt. Ett litet fux sto blev det och mamman var så duktig! Igår var en sadelprovare ute och jag har lånat världens mjukaste sadel över helgen. Det är en sadel som är special gjord för hästar som behöver mer bogfrihet. Det är inte världens snyggaste sadel men otroligt skön att sitta i. Jag ska även svara på en läsarfråga i ett inlägg när jag kommer hem. Jenny


Ljuset i tunneln

Jag börjar kanske se ljuset i tunneln. 

Calle är väldigt fin just nu och väldigt lösgjord. Riktigt roligt att jobba med honom. Idag jobbade vi ännu mer lösgörande och det känns riktigt bra. 

Gozan har jag ridit på för första gången på väldigt länge. Ordentligt alltså. Jag har både travat och galopperat. Och krävt av henne lite. Men dock med den gamla sadeln som hon gick med innan. Dock tror jag att sadlarna trycker på henne bogblad. Och där av att hon blir låst. För nu när denna sadel åkte fram. (Den ligger inte heller bra). Så började hon små sparka lite. Men innan när den låg som den skulle så gick hon väldigt fint. Så imorgon ska jag ringa till Sadelmagazinet. Jag har precis köpt en sadel där ifrån. Eller i december rättare sagt. Får se om jag får tag i sadelprovaren. 

Det känns skönt att pusselbitarna faller på plats i alla fall. 

Jag säger bara en sak; MAMMA MIA in my heart!! <3
 
 

Hiss eller diss?

Hiss eller diss? Kan inte riktigt bestäma mig.. 


Go i gubben

Halloj! 
 
Jag sitter och kommer på att jag är så himla galen som sitter och planerar tävlingstermin och hur träningen är upplagd fram över, en lördag kväll?! Bättre kan man ha för sig men jag kände mig lite osocial och inte riktigt på topp för att hitta på något ikväll. 
Istället sitter jag och nördar här framför datorn. Nu börjar jag i alla fall få ordning på allt. 

Idag var prestationsångesten som bortblåst! Jag red galet bra och hade hela tiden tankarna som Anna matade in i huvudet på mig igår. Han sprang som en klocka efter lite om och men. Lätt i handen och sprang på med ett swhung i traven! Vad mer kan begära? Jo lite till och det gjorde jag. Då vart han sur och skulle ut från dressyrbanan och då var vi ute och dansade utanför banan ett tag. Men sedan gav han sig och sprang på igen. 

Gozan var det väldigt spännande att rida på idag. Eller jag kom inte direkt till någon ridning. Hon mest bockade hela tiden för att hon var så förbaskat pigg. Så nu känns tävling i augusti lite långt borta. Men jag ska aldrig säga aldrig. Hon kanske vänder totalt i veckan. OCH jag har en känsla av att hon vuxit ur sadeln också.. SUCK. Charlotta sa att hon hade vuxit massor. 
 
Hoppas ni haft en bra dag! 
Det har jag. 




Världens bästa! <3
 

Galen-pannan själv!! ;-) 

 

Prestationsångesten!

Halloj! 
 
Oj nu har jag inte bloggat på ett tag. Men jag har faktiskt gjort annat än varit hemma.. Och det är inge roligt att blogga från telefonen för det går inte att lägga upp bilder, blogg.se kan ju slänga sig i väggen. 

I morse kände jag bara blä.. Världens bästa pappa fyller år idag så vi sjöng för honom med frukost på sängen och lite presenter. Sedan åkte jag till stallet och vi släppte ut hästar och jag tränade för Anna. Usch det gick så dåligt på slutet även om programmet var typ det bästa jag ridit någonsin på honom. Jag kände mig bara så dålig när jag red runt där och kände mig som en nybörjare. Jag blir så fruktansvärt besviken på mig själv när jag rider sådär dåligt. Det måste ändras. Jag har väldigt höga krav på mig själv och det är nog något som inte kan ändras. Det var länge sedan jag kände såhär. Men jag försöker intala mig själv att jag är duktig jag kan korigera mina hästar och det går bra när jag rider. Men så kommer den där djävulen i mig.. Den måste bort. 

Jag är så glad över Gozan. Vi var hos Charlotta igår och hon satte fast så in i bängen inte konstigt att hon haft ont. Så nu är hon rijält genom körd och i morgon ska jag rida för första gången på ca 2 veckor. Håll i hatten. 
Vi var ända i köping igår en jäkla väg att åka men helt klart värt det. 

Igår red jag barbacka första gången på Calle i skogen och det gick strålande. Medans Kakan inte alls ville gå från flocken idag. Hon backade ner i ett dike och hela hästen försvinner under mig.. Mig lämnade hon mig i diket.. Jag brast ur skratt. Hon står och kollade på mig och undrade varför jag låg där nere. 

Strax ska jag åka ner till hästarna och lägga om Gozans sår och sedan träffa lite kompisar! :) Jag bara älskar sommarlov. 

Lyssnar på galet bra listor på Spotify och njuter av den svenska sommare där utanför fönstret! 
Kram Jenny 

 
 

Sovmorgon

God förmiddag! Idag sov jag ända till tjugo i tio. Mamma och pappa har fixat i stallet och jag fick nyss samtal att jag inte behövde jobba idag heller. Så vad ska jag nu hitta på? ;-) Inget att göra. Vi får se vad dagen ger! Ha en bra dag


Svenska sommar

Det är underart ibland att ha hästar! Jag kunde vrida ur mina ridbyxor när jag åkte hem och bytte kläder. Usch! 
Hagel, åska och blixtar! Sprang in med hästarna från hagen. 
 
 
 

Lite bilder från Falsterbo!


Vi bodde i ett hus med riktigt trevliga tjejer! Men när vi skulle dra ner rullgardinen på kvällen fick vi inte riktigt till det?! 
 


Härligt med sol första dagen! 



 
Underbart! 

*




 

Falsterbo över för detta år!

Hej hopp! 
 
Nu är min Falsterbo helg över och jag har haft det fantastiskt trevligt! Jag har shoppat med faktiskt bara till Calle och mig själv. Mamma har nog shoppat mer än vad jag har gjort. Självklart var det bästa av allt dressyren. Vi var och kollade lite på framhoppningen men det var det ända hoppningen vi såg. Men vi kunde inte undgå att svenskarna red bra under nationshoppningen. Det lät mer som en derbymatch! 

Riktigt roligt att Patrik vann igår söndag och Scandic såg riktigt fin ut. Patrik sprang för övrigt in i mig på mässan i 190.. Väldigt brottom hade han ;-). 
 
Jag kommer hem lite fattigare, galet trött i morse men enromt mycket inspration. 

Gozan har även varit i farten, stackars Sandra. Tappsko - Fredag, Svullet ben - Lördag och kommer in med ett sår - Söndag. I morse hade hon fullt med ärr i pannan och Calle kom ut med en lös baksko ur boxen. Men den är nu på slagen. Det är nog meningen att jag inte ska åka bort. ;-) 

Jag har i övrigt storhandlat på Apoteket idag också. 

Hoppas ni haft en lika bra helg som jag har haft! 

Bilder kommer i morgon! 

Sista dagen

God morgon! Sista dagen är intagen och mycket tråkigt men det har varit skönt att varit lite ledig dock är jag fruktansvärt trött i alla fall. I morse var det svårt att komma upp. Vi är redan på området och just sitter jag vid dressyr arenan och tittar på ryttarna som lyssnar på deras kur musik. Vi åker hem lite senare på eftermiddagen idag. Just nu sitter jag med jacka och lång byxor det blåser verkligen massor idag men inte så mycket moln. Vi hörs senare Kram


Sol, moln, regn och fina hästar

Hej! Totalt glömt bort att blogga idag! Men dagen i hela har varit super! Vi har kollat fina hästar. Träffat Anna som är här med polohästar. Evigheter sen jag träffade henne! Idag har jag bara shoppat ett schabrack. Inte så bara men ändå. I morgon är det sista dagen och vi rullar hemåt vid 14-15 tiden i morgon. På den här helgen har Gozan hunnit tappa en sko och blivit svullen i ett fram ben. Suck. Men som tur är har jag bästa hästvakten som agerar. :-) Nu har jag totalt dött i soffan här i huset. På måndag kommer lite bilder! Kram Jenny


Mat handling

Halloj! Nu ska vi handla mat så ska vi laga lite middag i huset ikväll. Det där med att jag inte skulle shoppa mer sprack totalt. Men nu ska jag verkligen inte shoppa en pryl till. Jag är väldigt ridsugen och har en del inspiration. Framförallt nu efter den öppna dressyrträningen. Tinne tinne tinne! Där var mina ögon hela tiden! Så underbart hon rider och vilken förebild hon är! I morgon väntar regn och rusk. Det är bara att hoppas på att det inte blir för mycket regn. Calle har fått 3 täcken det är något jag kan avslöja! See you!


Shopping shopping

Jag har ångest. Shoppat tok för mkt. Nu ska jag inte shoppa mer idag. Vi har kollat lite på klassen för unga ryttare. Nu har vi lite lunch paus och tänkte gå och sätta oss vid framridningen. Nu är det fint fint väder. Skönt att det inte är super varmt. Kram från Falsterbo


Morgon morgon!

God morgon! Första natten här är avklarad och jag somnade o vaggat. Vi har precis fixat klart oss och ska dra oss mot området. Vi har hört det rycktas utförsäljning på ett visst ställe ;-). Eftersom jag bloggar via blogg.se appen som inte vill lägga upp bilder. Så kommer det inte några bilder förns jag kommer hem. Men ni får läsa om det i alla fall. Nu ska jag lägga på ett kol på mamma som är långsam! Kram Jenny


Landat

Halloj eller god kväll eller något liknande! Precis landat här i huset och ätit lite pizza. 85 spänn för typ en barnpizza de lägger verkligen på priserna nu när det vet att folk köper! Trevlig start här nere. Suttit och pratat och helt plötsligt blev klockan mkt. Vår plan är att vara uppe ändå rätt tidigt i morgon så vi är på området i tid och ska shoppa osv. :-) Nu ska jag ta och sminka av mig och hoppa i säng. Har ändå varit uppe sedan 6 tiden i morse. Kram


Mot Skåne!

Då är vi påväg till underbara fina Skåne och Falsterbo. Musiken är hög i bilen och mamma tycker nog att jag är lite töntig! ;-) Vi har precis ätit lite lunch. Vi fick stå i kö i 45 min på Essingeleden innan vi kom iväg, bilolycka med 3-4 bilar. Men nu är vi påväg. Just nu är inte vädret så lovande. Molnigt och mörkt. Och jag som har sommar outfiten på mig idag. Kram Jenny


Lugna ner dig människa!!!

Halloj! 
 
Idag har det verkligen gått på ett ut. Eller där vid lunch var det rätt lugnt! Allt är fixat för vår lilla trip. Kakan är extra kollade, Ruben är extra kollad, hö-påsar är gjorda, passen i stallet är upplagda. Och jag är lugn för bästa Sandriiita ska ha hand om mina diamanter! 

Nu si sådär halv tio på kvällen började jag packa åt mig själv. Fixade lite med mig själv så jag inte ser allt för gräslig ut bland allt folk. Och ett tips är för att få ny målade naglar torka snabbt - En sådan här fläkt man har på natten när det är varmt. Naglarna framför den på högsta nivå så torkar det på nolltid.. Vi får dock se hur mina naglar ser ut på dagsljus i morgon. 
 
Träningen på Calle gick så himlans bra verkligen. Stackars Anna hade världens migrän och kom och hade träning i alla fall. Jag red programmet och fick både ris och ros. Men idag var det bra. Jag hade en miss och det var mitt eget fel. Men han är så mjuk och fin i kroppen. Nu ska vi eftersträva mera lösgjordhet och loss i halsen. Jobba, jobba, jobba! Men fy sjutton vad kul det är! 
 
För er som inte vet så åker jag till Falsterbo i morgon och det är därför jag är så nojig. Men ingen rast ingen ro. I morgon ska jag upp innan tuppen och släppa ut lite hästar. Måste pussa hej då till Gozan och Calle (numera kallad Carl). 

Idag har jag även hunnit äta lunch med Sandra! Hungria innan och mätta efter. 

Nej nu måste jag fixa klart det sista. 
Vi hörs i morgon och självklart får ni läsa om mina dagar i Falsterbo här på bloggen! 


Tråk väder!

Brr det är kallt ute idag! Allt är fixat i stallet inför Falsterbo. Jag blir så nojig och kontrollfreaket kommer fram ur mig. Men jag vet att allt kommer lösa sig. Hemma en liten stund och sen ska jag iväg igen. I em är det även träning på Calle! Ha en bra dag!


Förklaring!

Igår var jag verkligen inte på bra humör. Jag tyckte synd om mig själv och egot träde in. Ibland händer det. Bägaren rinner liksom över. Igår var det länge sedan jag var arg och verkligen skrek tillbaka. Där regerade jag först och tänkte sedan - inte lika smart.. 

Jag är en väldigt positiv person som ser nästan allt från det positiva hållet och om jag ser något negativt så vänder jag det till positivt. Jag är bra på att inte ta skit från andra men någonstans inne i en så samlas det i ett fack i alla fall. Till slut går det till en viss gräns där det inte funkar helt. Lite så kände jag igår. Jag kämpar så otroligt mycket med mitt liv. Jag vill så himla mycket men glömmer ge mig själv lite cred. Medans från många andra får jag ta skit och ofta lösa andras problem. Jag älskar att hjälpa andra och se till att andra mår bra. Men hallå, jag själv då? De glömmer jag väldigt ofta.       

Jag är ingen som pratar om detta öppet och jag är lite chockad att jag ens skriver det här. Men här kan faktiskt alla läsa det. Antingen skita i det eller faktiskt kanske inse hur andra känner sig ibland. 

Även om jag är positiv och glad kan jag också ha mina problem och dyster. Även om det inte är så ofta. 

Igår var en sådan dag jag bara ville försvinna från där jag var, helst på en gång. Men då, då finns de där underbara personer som kommer som på moln och säger ett par ord och då blir allt genast mycket bättre. Jag har så otroligt fina människor runt omkring mig så jag kan inte beskriva det med ord! Vad skulle jag vara utan er? 

Nu ser vi framåt mot Falsterbo på torsdag och jag ska ha ledigt på riktigt i några dagar! 
/ En positivare och gladare Jenny 


Livet är hårt ibland!

Livet är hårt ibland därför tar vi glädjen i livet och kollar på en av mina fina hästar. 
 
'


 
 
 
 

Fix och trix

Lite ljus i dagens gråa väder! 

Jag longerade Gozan idag och hon så så himla fräsch ut! Hon är inte halt och travar med sånt swhung. Men jag tycker dock att hon ser lite låst ut i bogen. Hon tittar lite mer åt vänster i höger varvet. 
Jag fick en kommentar där det frågades om jag inte åkte till veterinär först. Jag är den som åker till veterinär direkt när hästen är dålig. Men eftersom hon inte är halt eller verkar må dåligt i övrigt. När jag köpte henne så hade hon låsningar i bogarna och hon kollas upp av equiterapeut regelbundet. Men nu behövs det lite mer akut och vi fick tid hos min equiterapeut den 19 juli. Perfekt! 

Hon sparkade inte en ända gång i galoppen. I morgon tänkte jag att jag ska rida lite på henne. Sedan hoppa av och longera henne i galopp om hon inte gör något då så måste jag säga att det beror mkt på mig eller att hon sitter fast någonstans. En häst tänker aldrig att den ska vara dum. 

Fortsättning följer! 

Calle var lite stel idag men blev mycket fin senare i passet. Han var lite tung framåt idag men jag försöket få honom mera uppåt och tyngd på bakbenen eftersom jag fick lov att rida i ridhuset har jag en känsla av att det kan vara underlaget som påverkar lite! 

Calle är den svåraste hästen som jag har haft att hitta bett på. Men nu tycker jag att jag har hittat ett som passar bra och han verkar gilla det. Men vi får se. Kandar bett har jag hittat som han funkar fint fint på!

Hoppas ni har haft en bra dag!


En bild säger mer än tusen ord! 

Äntligen!!

Mina ben kommer vara sönder ätna i morgon av små myggor!! 
Nu börjar jag äntligen få lite summer feelings!! Varma sommar kvällar med myggbett och grill!! Kom igen nu! ;-) 
 


Men i morgon är det jobb.. Men man vet aldrig vad dagen har att ge!! 

Tänk om....

Tänk om hästarna ändå kunde prata. Gozan har sparkat i galoppen i några veckor nu och idag sa hon verkligen till ordenligt. Ändå känns det inte som hon har ont någonstans jag får hänga på hennes rygg, stretcha benen och vardera håll och morotsstretchen så långt bak så hon nudar hennes egen rumpa! 

Men en säger det mig att något inte är som det ska. Hon ska få nya skor på tisdag och sedan ska jag försöka åka till min equiterapeut efter Falsterbo. Utesluter allt som finns.. 

Nere i en liten svaka.. 


Aj mitt huvud!

Efter att jag ridit klart idag kändes mitt huvud som om jag gått in i en vägg. Usch! 
Men när jag väl kom hem så somnade jag så gott på soffan efter att tryckt i mig tabletter så nu är jag klar vaken! Jag vet en som inte kommer kunna somna tidigt ikväll! Och det värsta är att det inte går något bra på TV! 

Idag var Gozan mycket bättre men många sparkar i galoppen. Jag fick verkligen ta tag i problemet och jag tror mamma som satt och kollade hade hjärtat i halsgropen. Hon sparkar riktigt högt! Men hon ger sig och jag känner verkligen hur hon laddar när hon ska sparka. Men idag gjorde jag så att när hon sparkade så la jag på skänkeln mer än vanligt och då vart hon förvånad och sprang jäkligt fint. Men därefter vart hon sur och sparkade några gånger men jag ignorerade det och red på framåt bara. Jag gjorde sedan övergångar i galoppen. Fem galoppsteg och fem travsteg. Det brukar hjälpa då tröttnar hon på det och vill galoppera på sedan så var hon så mjuk och travade precis som vanligt och jag kunde ta i henne i galoppen och verkligen kräva av henne. Fina galoppökningar gjorde vi också. 
Tänkte att jag ska rida på i morgon också och sedan får hon gå på longering på söndag. Sedan rider jag mån, tis och ons. Lite lugnare något av dagarna! 

Calle var så fin igår och jag kände att jag kunde samla honom och trycka på honom. Jobba mycket övergångar och tempoväxlingar. Jag jobbade lite längre än vanligt och han kändes riktigt fin. Idag hade han nog träningsvärk han var riktigt stark och ville inget annat än sluta jobba. Men jag fick igenom det med lösgörande och joggade runt honom. 

Nu är det helg igen och det känns som dagarna bara rinner mig ur händerna! MEN nästa vecka åker jag till Falsterbo! Tjohoo! 



Så det kan gå!! Matsäck!!

Solen vart är du?

Halloj! 
 
Idag har det inte hänt mycket jag var 1 timme sen till stallet.. Mycket trött idag. Fixade allt i stallet. Kollat Ruben och Kakan. Bara motion av Gozan och Calle kvar. Jag var hemma vid 10 tiden igen och då somnade jag på soffan och sov till 12. Det var mycket skönt! 

Jag hade tänkt att sola idag men det är ju ingen sol här! Moln moln och moln. 

Jag har även fått några entré biljetter till Falsterbo. Galet bra! Ska åka och hämta dom sedan. Ska åka förbi ett annat ärende också. 

Hoppas ni har en fin dag medans jag ligger här hemma och gör ingenting! 


Sooooool!

Vilket härligt väder! Jag har solat hela dagen och somnade till och med så nu har jag lite huvudvärk. 
Lovely summer! Hästarna är trötta och står nu svalt i stallet! 



Ooouuuppss!! 








Mums!! 



Kungsan igår!!

Morgonfix!

God morgon! 

Allt är fixat på morgonen. G och C är ute i gräshagen, mockat, vatten fixat i boxar och hage, foder är gjort och morötterna ligger i magen på hästarna! I morse hade det inte ens ätit upp sin kvällsmat för att det var så mätta. Så nu får de bara 5 kg hösilage per dag. Vi var en sväng förbi Kakan i morse. Hon hade ett sår igår men jag hade inga grejer med mig så jag tvättade och la på ett litet bandage och smörjde mulen med salva. Vi ska dit ikväll också då ägaren av gården släpper in två av sina ston. 
 
Då ska jag även åka förbi Hööks då jag behöver nya boots till Calle. Jag var där igår och köpte flugspray och en saltsten till gräshagen. Eller det köpte jag i och försig på Horze för Hööks hade inte flugspray. Men då glömde jag köpa boots som han ska ha i hagen så han inte trampar av sig skorna. 

Idag ska jag in till stan och äta lunch med min vän Ebba! Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa till mig lite! 
Rider ikväll!

Ha en fin och solig dag! 



 

Spontan dag!



Typ ganska söta! 


Idag fick vi fin besök av Sandra! Hon fick lära känna Calle lite mera och ska även vara hästvakt när jag är i Falsterbo! Duktig och så fina! Sandra har även bytt ut sin polo outfit till dressyr outfit!! ;)

Måndag!

Halloj! Fick just reda på att jag har sommarlov på riktigt denna vecka. Har bara mina hästar. Wow vad ska vi nu hitta på?! Gozan och Calle går så fint i gräshagen bredvid varandra. Jag tänkte jag ska pallra mig ner och fixa deras vanliga grushagar lite. Vid lunch ska vi åka och kolla Kakans skor hon hade tappat en igår och en satt lös. Men de ska skos den tionde så hon klarar sig. Men får se om vi drar av den lösa skon. I helgen har alla boxar blivit målade och skurad så det är klart. Skönt! Dock blir jag alltid på så dåligt humör när jag gör sånt. Jag har även planerat lite inför hösten. Tävlingar, programridning och träning såklart. Nu ska jag ut i solen!! Kram

Måndag!

Halloj! Fick just reda på att jag har sommarlov på riktigt denna vecka. Har bara mina hästar. Wow vad ska vi nu hitta på?! Gozan och Calle går så fint i gräshagen bredvid varandra. Jag tänkte jag ska pallra mig ner och fixa deras vanliga grushagar lite. Vid lunch ska vi åka och kolla Kakans skor hon hade tappat en igår och en satt lös. Men de ska skos den tionde så hon klarar sig. Men får se om vi drar av den lösa skon. I helgen har alla boxar blivit målade och skurad så det är klart. Skönt! Dock blir jag alltid på så dåligt humör när jag gör sånt. Jag har även planerat lite inför hösten. Tävlingar, programridning och träning såklart. Nu ska jag ut i solen!! Kram

Summer 2012!

Denna sommar kommer inte bli speciellt händelserik på resor som vanligt. Jag åker till Falsterbo några dagar och nu lägntar jag ihjäl mig! Jag har själv valt att inte åka någonstans i år för att jag vill verkligen satsa på träningen av hästarna. Men nu börjar jag sukta efter en liten trip någonstans. 

Men jag satsar på beach 1013 eller till och med kanske vinter 2012 ;-) Vem vet vad som händer när hästarna har vintervila? 
 
Så ja denna sommar kommer inte bli den roligaste. Jag känner mig lite ensam här hemma nu när alla är ute och far. 



Saknar att vara brun! 

Trött

Jag är trött på falska förhoppningar. Prat bakom ryggen. Och tanken av att jag ska fixa allt hela tiden. Jag kan stå upp för mig själv. Jag tror jag ska bli riktigt ego den här veckan. Here we go. Tror dock inte jag kommer lyckas med det. MEN jag kan alltid försöka. Ha en bra vecka! Det ska jag ha i alla fall.



I övrigt har jag släppt ihop mina hästar idag. Framsteg tycker jag från min sida! Men det resulterade i en tappsko men som min underbara hovslager kom ut redan ikväll och slog på den!!