Lördag + Söndag

Hann inte blogga igår.
Dagen började med morgonfodring. Alla hästar ute på nolltid. Sedan mockade jag åt Kakan och Gozan + mat.
Skrittade ut en sväng på Kakan och Maya kom och red banvallen på min lilla prinssesa.
Allt gick väldigt långsamt kändes det som samt så var jag väldigt trött.
Men allt gick bra. Kakans lilla mugg las om och sedan fick dom em mat. Sen hem och fixa sig till Halloween kväll. Mycket roligt!!

I morse trodde jag typ att jag skulle dö när klockan ringde även fast man fick sova en timme länge, men klockan ringde 8.00 liksom-.- Upp och hoppa kände mig som ett vrak!
Till stallet och mocka+foder. Gozan skos klockan 10.00 och det gick sååååå bra verkligen. Hon skötte sig super. Duktig Goz! Världens bästa hovslagare också som är sååå duktig<3:)
Kakan gick på promenad med pappa och Gozan fick gå i skritten medans jag fixade lite i stallet. Sedan åkte vi till Stockholms Ridsport, gossch vad mycket fina saker dom hade inne!! Måste åka dit någon dag.
Vi köpte iaf GRÖNA lunchpåsar eftersom någon har tagit mina påsar.. Jag har bara två kvar nu:S Någon påstjuv!!
Vidare hem och bara slappade en stund och jag höll typ på att somna och så vidare till stallet igen och hade lektion med Zara. Jag red lite också på Rose idag. Rolig liten ponny!!

Nu ska jag gå och duscha och sedan se på Gossip Girl som även är mitt favvo program för dom som inte visste det.

Kram kram


- Halloween-kväll igår!!

Trevlig och rolig kväll igår! Det måste göras om:)




Höstlov!

Hej hej!

Jag bloggade faktiskt häromdagen men det inlägget försvann tydligen-.- Det har varit mycket på sista tiden så jag har inte riktigt haft tid!!
Nu jäklar är det höstlov och tiden i stallet som jag missade när jag gick på krykor ska tas igen:D
I onsdags red jag på världens bästa Gozan för första gången och det gick bra. Även fast jag inte riktigt kan använda vänsterskänkeln ordentligt;)
På tisdag ska jag träna första gången på väldigt länge. Det kommer nog gå sådär. Ska ta det lite lugnt!!
Min gråa finaste Gozan är bäst!!!!<3<3<3

Idag fick hon botolism spruta nästa gång ska hon ha sin sista samt mot hästinfluensa:)
Idag var det även Spökkväll nere på stäket, vi gick spökrunda runt polobanan typ,, jag skrek inte alls ;) Schhhhh!
I morgon har jag utsläpp och båda hästarna ska fixas och allt sånt. Det är så himmla härligt att vara tillbaka i stallet igen. Jag är såååå glad!!

På kvällen är det typ Halloween party hos Ebba och nej jag tänker inte klä ut mig;) Okej kanske en häxhatt eller nått men inte mer:P

Vi hörs. Kram

- No är sååå roligt -.-

Hej hej!!

Idag var det nice dag i skolan. Först hade vi "speed-meating" vi gick runt till olika människor som hade olika yrken, det var faktiskt rätt intressant! Klockan elva hade vi IUP-tid i en halv timme. Jag pluggade till No-provet lite. Efter lunch hade vi dansträning det var rätt okej, vi fick lära oss bugg, foxtrot och vals. Det var vittra skolan som var där också. Vi var i våran idrottssal. Jag hade även utvecklingssamtal idag så jag missade lite av dansen. Det gick väldigt bra på samtalet och allt känns verkligen bra den här terminen jag kommer ligg i som bara den!!

Jag har varit väldigt trött idag även fast jag typ sovit hur mkt som helst känns det som.. Tror det vart 9½ timme.
Nästa vecka hoppas jag på att börja träna igen. Längtar hur mycket som helst och då kommer jag ha ännu mer om att skriva om här i bloggen, som bloggen igentligen ska handla om!!

I morgon ska jag rida på Gozan för första gången på två veckor!! Åå vad jag kommer vara glad efter. Asså jag känner ju att det inte är helt bra ännu. Men det blir bättre och bättre. Och om jag bara tar det lugnt så tror jag att det kommer gå toppen! Ska vara med på idrotten också på torsdag. Ali sa att jag skulle ta det lugnt. Jag har ont när jag springer. Just nu är jag jääääätte noga med att stretcha efter.

Nej nu ska jag duscha!! Håll tummarna för i morgon har jag No-prov!!

 I morgon äntligen<3

- Skola!!

Slutade efter lunch idag! Nice eftersom det är utvecklingssamtal både idag och i morgon. Men i morgon har vi dansträning inför på torsdag. Då är det dans i Viksjöidrottshall. Det ska ju bli spännande hur fint jag kommer dansa i morgon. Det är liksom inte riktigt min grej att dansa ;) Även fast jag gärna skulle vilja det!
Det kommer nog bli roligt!

Idag kollade vi på film på matten(?) Jag vet det låter lite weard! Men sant. Först kollade vi på Robinson(?) jag vet ännu mer weard. Men det vara bara tillfälligt. Min lärare är ju bara för skön!!
Sen kollade vi på en mattefilm. Den var faktsikt intressant, även fast matte inte är mitt favvo ämne. Man han förklarade mycket bra och det gjorde att man förstod. I morgon har jag utvecklingssamtal klockan 13.00. Det är pappa som ska gå. Vi har ju dansträning så jag slutar typ halv fyra^^ Kul kul...
Nej nu ska jag slita mig härifrån. Kram kram

Jag kom på att jag inte har lagt upp den här bilden. Tycker den är rätt fin faktiskt^^ Det är gården som tagit den och den sitter upp där. Från vänster Felicia, Jag, Henke och Mange :)


Zaragoza <3 Cacaoccion

Halloj!!

Vet ni?? Idag har jag ridit!! Eller "ridit" mer. Jag red några varv på Kakan efter Nina ridit! Så nu är jag glad igen!!
Det var en riktig härlig känsla att vara uppe i sadeln igen! Även om det stramade lite liksom i beckenet ner i benet. Men sådan härlig känsla. På onsdag har det gått två veckor sen min lilla skada! Nästa vecka hoppas jag på att jag tränar som vanligt!

Asså jag kommer vara så himla glad nu. Bara för att jag fick rida några varv :D På onsdag ska jag hoppa upp lite på min prinssesa:) Nina är sååå duktig som rider henne åt mig nu! Goz tycker nog att det är roligt ;)

 Finaste<3

Blä vilket väder!!

Hej hej!

Usch vilket deprimerande väder! Inte roligt alls. Det är nu allt det roliga i stallet börjar, med böta täcken överallt, lera och smutsiga och galna hästar-.- Men det tillhör ju det också och varje år står man ut och varje år klagar man över det ;) Tur att dom fyrbenta vännerna är helt underbara!

Min häst är verkligen så duktig. Hon gick helt skjälv i skrittmaskinen och verkligen cool lugn! Idag vilade båda. Kakan vill vi inte stoppa in i skritten eftersom hon blivit så himmla lugn den senaste tiden. Så pappa var ute i regnet med henne på promenad.
Goz gick i skritten. Jag mockade och fixade mat. Hade en lektion och allt gick faktiskt riktigt snabbt idag. Skönt.
Men just nu känner jag en svag känsla av huvudvärk och är sååååå trött verkligen.

Nej nu ropar plugget igen!!

Vi hörs Kram

Jenny

Underbart!

God morgon alla läsare!

I natt har jag sovit hur bra som helst, kanske tack vare Dig:)

Gosh, igår började jag kolla på filmen Juno, (sjuk film i övrigt) den gick på fyran. Jag ville gärna kolla klart på den när jag liksom kollat på halva filmen. Då somnade jag självklart i pausen säkert.. Mycket tråkigt nu fick jag ju inte red på vad som hände men den lilla Juno. Aja, sånt gör mig väldigt arg när jag börjar kolla på en film och sen missar slutet. För en gång skull såg jag lite på Tv igår, som jag aldrig hinner göra annars. Jag såg på "så mycket bättre" jag tror det hette så. Jag trodde först att det skulle vara skit tråkigt men, jag tyckte faktiskt att det var bra. Man ville liksom sjunga med i låtarna och det var roligt att höra dom andras varsioner av Lasse Berhagens låtar.

Idag blir det till att plugga, inte lika roligt-.- Men det är sånt man får leva med. Ska ner till stallet vid halv två. Mamma har ledigt idag, nu när jag kan mocka och gör foder:) Skönt för henne i alla fall. Nä jag tycker faktiskt lite synd om henne som fått stått med två hästar nu, hon är inte riktigt van vid det och inte så snabb av sig :)
Men det får hon vara!

Nej nu ska jag börja plugga :D Wiiiiieee.

Vi hörs senare!


I'm happy!

Hej hej!

Idag har det varit en trevlig dag. Dagen började toppen;)
Jag var i stallet vid lunch tiden. Jag fixade lite påsar till Goz och mamma hade redan mockat.
Maja red ut på båda hästarna idag. Hon galoppera banvallen med Kakan och Gozan vet jag inte vart hon var ute och flängde! Kul hade dom i alla fall. Gozan fick gå premiär i skritten idag och det gick super bra!!
Båda skötte sig super idag.
Nästa vecka ska jag äntligen försöka rida lite.

Tack Nina och Maja som hjälper mig under den här tiden medans jag inte kan rida! Det betyder massor.
Det är bara att säga till när ni behöver hjälp sen.

Nu ska jag plugga lite och det ska jag gör i morgon också. I morgon har jag även en lektion klockan 14.00.

Kram ha en forsatt trevlig kväll!

 Min finaste Goz<3

 Den här kan jag bjuda på!

En höstbild till er underbara människor!


- Huvudvärk!

Mm, huvudvärk och det hjälpte inte med tablett.
Idag hade vi förberedande utvecklingssamtal inför nästa vecka. Under tiden man inte hade samtal fick man sitta och plugga. Det var väldigt rörigt ett tag och det var typ då jag fick huvudvärk. Okej jag kanske inte var så koncentrerad själv men jag fick pluggat till NO provet i alla fall. Jag behöver inte vara så orolig över mitt utvecklingssamtal iaf. Min mentor är bra och allt sådant :)

Allt kändes så himmla bra för en stund, men nu känns det som att allt bara springer emot mig!! Inte okej asså! Men det blir nog bra det också. Just nu vill jag bara ha lov så att jag kan få sova lite.

Bloggar mera sen. Ha en forsatt trevlig eftermiddag!

Kram


- Förlåt!

Alltså jag såg nu att jag har typ massa kommentarer som jag inte ens sätt och jag som säger att ni ska vara duktiga på att kommenatera! :)
Men det är bra jag lovar att jag ska svara på alla kommentarer, som går att svara på. Försätt så :D

Kram


- Wiiii!

Hej hej!

Asså det känns som att det varit en rätt skön vecka i skolan, en dag kvar och sen helg allt går så himmla fort just nu. Det är inte alls långt kvar i grundskolan. Det känns rätt konstigt faktsikt. Även om man kan vara rätt trött på sin klass i mellan åt så kommer jag sakna 9M sjukt mycket tror jag. Men ändå skönt att får träffa nya människor och börja på nytt liksom. Men det kommer känns konstigt att lämna tallbohov som jag snart gått på i 6 år. Musiken kommer jag nog sakna mycket faktiskt även om det inte har varit det lättaste. Aja orkar inte tänka mer på det.
Just nu sitter jag och kollar på lite gymnasium faktiskt. Jensen norra värkar faktiskt rätt bra och Klara södra. Fick ett tips om atletica gymnasie och det verkar helt ok det också.
Jag har idag bokat samtal med min SYO, det blir efter höstlovet.
Jag fick reda på idag att vi har NO-prov på onsdag, gahh! Måste plugga plugga! Det kommer nog gå bra:)

Jag har även varit och pussat på min pålle och Kakan :) Kakan är nyrakad idag och jag klippte hennes man lite medans mamma mockade åt henne! Gozan hade varit duktig med Nina idag också. Hoppas verkligen att jag kan rida lite nästa vecka. Jag har sådan jäkla abstinens, men ändå vill jag vänta lite så att det inte blir värre. Nu känna det liksom som en streckning fast lite värre. Man får liksom en känsla av att jag inte får med mig benet liksom:p

Nu ska jag åka och kolla på lite hoppträning^^ Eftersom jag inte får rida själv får jag ju nöja mig med att kolla på andra..


- Skön dag!

Hallu!

Tankarna bara snurrar runt i huvudet just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Eller det kanske är så här det ska vara? Dels allt det här med gymnasiet, en annan sak och att jag inte får rida. Det gör mig så himmla deprimerad..  Jag tror jag dör,, nej då men det är väldigt tråkigt! Det är typ tusen saker till som jag går runt och tänker på också.. Men jag överlever nog. :)

Idag var vi på första gymnasiemässan med skolan. Det var i Jakans sporthall det var ganska tråkigt. Men man fick en mer inblick i dom olika programen och allt sånt.
Jag har ju alltid varit fast vid att jag vill gå Strömsholm eller Flyinge. Men nu har jag kanske ändrat mig helt.
Jag vill bli advokat tror jag. Då kommer jag behöva gå sam ekonomi eller ekonomi jurudik. Tror jag iaf. Men vem vet jag kanske ändrar mig igen ;)

Det kommer nog bli bra. Min lilla skada har blivit mkt bättre så jag ska nog försöka pallra mig till skolan utan kryckor i morgon. Om jag inte har jätte ont förstås :)

Vi hörs. Kram

- Shopping!

Yey, idag var jag och shoppade lite med mina föräldrar! Vi hade halvstudiedag idag så först åkte jag med pappa till guro och där hade inte grejerna kommit som vi skulle hämta.
Efter det åkte vi ner till stallet och där hämtade vi upp mamma och åkte hem. Vi hälsade självklart på prinsessorna också! Sedan åkte vi tiöö Petlife och Hästbutiken.
Sen var vi i brommas nya galleria. Där vart det lite shopping. Hade varit roligare om jag kunde gått normalt. Mamma och jag ska åka dit någon annan dag sedan.
I bromma vart det:
-En Jacka från H&M
-Byxor från H&M
-Kofta från H&M
 Sedan gick vi runt och kolla. Det vart lite små saker över det där också.
Sen åkte vi vidare till Jakan för pappa skulle på föräldrarmöte och mamma skulle testa ut nya glasögon fast det var typ två par.
Jag köpte även i Jakan.
- Ett par stövlar från Dinsko. Mycket fina tycker jag.
- Ett par Jeans från Gina.
Jag lägger upp bilder senare. Det tråkiga är att jag inte kommer kunna använda byxorna förns jag inte har ont längre :/ Det gjorde lite ont när jag skulle knäppa dom.

Kram Jenny

Ont ont!

Hej hej!

Idag har jag haft ont. Usch vad jag är trött på det här. Man jag får i alla fall vara med hästarna det är alltid något.
Idag var ju Maja ute med Gozan i skogen. Hon hade varit jätte duktig. Tack Snälla Maja för hjälpen!!!<3

Zara som red lektion för mig var också duktig:) Pappa red på Kakan och det hade väl gott mindre bra. Haha.

På tisdag ska jag och pappa förhoppningsvis åka och shoppa :) Pappa är alltid bra att shoppa med :P hehe!

Ja jag har inte så mkt att skriva om. Vi hörs!

Kram


Stövlar!

Liksom allt annat i hästvärlden, är stövlar också en djungel. Igentligen klara man sig ju med ett par.
Jag har fyra par..
Det finns Dressyr, Hopp, Allround. Massa.  Märken, vad man vill ha för kvallité det är allt sånt.

Cavallo, Königs, Mountin Horse, Tread Stone, Hööks, Horze! Polo stövlar. Allt möjligt.

Mina första riktiga stövlar var ett par vanliga klumpiga Mountin Horse. High Rider II. Åå vad jag älskade dom, men sen när man började fatta lite mer så var dom inte så snygga längre.
Eller vänta jag hade köpt ett par hoppstövlar först från Tread Stone, men dom kunde jag inte ha. Haha.
Men efter ett tag kunde jag ha dom. Dom har jag ofta när jag väl hoppar.
Sedan fick jag ett par Cavallo, bruna. Jag ville inte alls ha bruna igentligen. Dom här har jag haft i ett par år och jag älskar dom verkligen. Jag har dom som träningsstövlar och dom är välanvända ;)
Mina senaste som jag inte alls haft länge är Königs. Tävlingsstövlar. Den har högre båge än träningsstövlarna och jag älskar dom också. Dom rider jag inte i lika ofta men dom är sköna dom med!

Vad har ni för stövlar??

           


Vill Ha!

Jacka från H&M. Jag brukar aldrig köpa jackor och liknande där men jag gillade den här. Och den kostar 299:-

In Stores Now

Sovmorgon!

God Morgon!

Vaknade för en stund sedan. Jag hade nog sovit längre om jag kunnat. Men jag hade så himmla ont så jag var tvungen att gå upp. Det var inte direkst igår jag sov till halv tio, hehe ;) Så det var riktigt skönt.

Igår Longerade Nina hästarna! Tack Nina. Dom fick gå över lite bommar. Båda två var super duktiga. Dom har blivit lite piggare nu när det är lite kallare.

Idag ska Maja rida ut på Gozan. Hon har ett krav på sig. Komma hem med hästen svettig!
Det är så trist att jag inte kan rida verkligen!
I morgon ska Nina rida första gången. Medans Maja är ute och rider ska jag ha lektion. Och så har jag två i morgon. Tycker det är kul för då får jag lite känsla i alla fall.

Det är så svårt för jag vet liksom inte riktigt vad jag ska skriva om just nu. Vad vill ni läsa om??


Jenny

Otur!

Hallu!

Okej, jag har inte orkat bloggat och jag har en anledning. Jag rammlade av i onsdags och fick åka till sjukhuset.
Inget brutet, så skönt. Men en rijäl streckning i beckenet upp i blygdbenet typ. Skit roligt. Så nu går jag på kryckor och har rätt ont. Jag orkar verkligen inte det här just nu. Vill bara att det ska bli bra igen.
Det är nu man verkligen inser att jag inte kan leva utan hästar. Jag håller ju på att bli galen redan nu. Jag kan inte tänka mig att inte rida på 2 veckor.. Jag är redan rastlös....

Så nu ska Nina hjälpa mig i veckan och rida min lilla grå. Idag ska hon longeras på eftermiddagen och Maja rider ut i morgon. Igår red världens bästa Anna<3

Jag vill liksom rida min häst själv, precis nu när vi kommit igång och vi som tänkt rida CR dressyren den 29 det gick ju åt skogen.. Vi väntar tills nästa termin.

//Jenny


Världens finaste!

För vill jag tacka Ebba för en sjukt fin header och allt vad hon har hittat på. Super duper fint verkligen!! Kolla in henner blogg här: http://ebbalovisafilippa.blogg.se

Idag var det dressyrträning för Anna och det var så roligt verkligen. Gozan var så dukig verkligen. Vi red över två bommar och hon hoppade lite över dom, så söt. Åå vad vi kämpar på.
Men jag fick verkligen trycket i henne idag. Sådan känsla verkligen. Duktig häst!
I morgon rider vi nog på det vi fick fram idag.

Kakan red jag på idag och vi gjorde två rena byten, ja dom har inte suttit förut. Fina galoppslutor och fina skolor. roligt att bara sitta och leka ibland. På torsdag får Gozan vila iaf. Då ska dom där hoppryttarna har KM och grejer ;)

Nu ska jag vara lite ohästig och läsa nya VR som låg på köksbordet när jag kom hem.

Jo våra halsar till våra horsewhere täcken hade kommit idag. Dom passade perfekt.

Jenny


Varsågod Jenny! :)

Hej, Ebba här!

Jag har precis fixat en ny design till Jenny! Hoppas hon gillar den! Det som är nytt är blandannat:
- Ny header
- Footer (längst ner på bloggen)
- Ny bakgrundsfärg
- Nytt typsnitt
+ lite annat smått och gått

Tryck F5 om ni inte ser den nya designen!

Kram!

Utmattad!

Hej hej!

Jag har mått blä.. Var hemma två dagar förra veckan inte likt mig. Tävlingshelgen vart inte som jag tänkt. Inte riktigt taggad som jag brukar vara. Det gick verkligen inte bra heller. Men det är sånt man får ta. Nu ska Gozan få komma ut snart. Idag var vi och träna på lejondal. Hon är så himmla duktig verkligen. Även om det är lite läskigt. Jag vill bara ut och tävla.. Men min tid kommer också snart hoppas jag. Nu ska vi åka regelbundet i alla fall till lejondal så hon får åka bort lite.
Jag är så glad över henne att jag inte kan beskriva det med ord även om det är sjukt mycket jobb som kommer ligga bakom det. Men vem har sagt att dressyr är enkelt?? Men det är sååå roligt verkligen!
Nu har jag massa insperation till en ny träningsvecka! Fun fun.

Vi hörs. Kommer bli lite känpt med bloggningen.. Men men,


Typ sjuk!

Halloj!

Jag har varit förkyld ett tag nu och det värkar ju inte vilja ge med sig. Jag mår verkligen inte så bra. Känner mig hängig och så. Så idag är jag hemma från skolan. Det hade jag verkligen inte tänkt. Men jag kände mig jätte konstig igår och det var ju inte bättre i morse. Får se hur jag mår i morgon. Annars måste jag till skolan en snabbis och hämta matteboken eftersom vi har matteprov nästa vecka.
Träningarna i tisdags gick toppen bra.
Kakan red vi program på och hon var så duktig även om hon bralla lite. Men så duktig verkligen!
Vi gjorde massa galopparbete så galoppen verkligen sitter. I morgon är det ju KM också..
Gozan var hur fin som helst. Jag gick på rosa moln efter. Shit vilken känsla jag hade och vilja skolor hon gjorde. Galoppen var helt fantastisk idag. Även så sköt dom duvor i andra ridhuset. Dom var så himmla duktiga verkligen.
Mina prinssesor<3


Wow!

Halloj!

Ingen tid över till att blogg. Men allt känns bara på topp just nu! Förutom att jag gått och blivit jätte förkyld, men det överlever jag nog.
Det är ju hopptävlingar på stäket nu i helgen. Igår stod jag på framhoppningen. Det går så jäkla fort när det är hoppning. Alla skrattade typ när jag berättade att jag var dressyrryttare och lite långsamer än hoppryttarna;)
Men det var ändå rätt roligt att stå på framhoppningen. Nästa helg är det Km på fredagen, lokal på lördagen(jag ska tävla båda dagarna) och på söndagen ska jag med som hoppcoach (fråga mig inte hur jag hamnade där). Nejdå det ska bli roligt jag gör stand in för Mya:) Julia kommer var super duper duktig! En rikgit tävlingshelg nästa helg alltså :) Fun fun!

Idag ska båda hästarna longeras. Det får bli uppe på dressyrbanan. Jag kommer inte orka rida. Jag får vila upp lite inför veckans träningar och plugg!
Såhär ser mitt schema ut för nästa vecka!
Mån- Gozan och Kakan joggas. (Tror jag har lektion också)
Tis- Träning(Är så taggad!) Kakan- 17.00 Gozan- 19.00
Ons- Gozan. Forsatt på det vi gjorde på tränignen. Kakan ut i skogen.
Tors- Goz, lite jogg och Kakan trim!
Fre- Kakan KM. Goz longera.
Lör- Kakan tävla. Goz skogen.
Sön- Kakan vila och Goz vet jag inte.

Jag full rulle med andra ord ;)
Ha det bra!