Mello kväll!

Hejsan! 

Och nu är det sportlov! Helt underbart! Som vanligt kommer det vara fullt med hästar.


Träning som jag sätt fram emot i massor igår gick inte förvånandsvärt bra. Så fort jag går in i Stora ridhuset och ska rida program som vi skulle göra igår och träna långa linjer. Så blir hon ojämn och säger upp sig. 
Efter spekulationer kommer jag fram till underlaget / nya skor eventuellt. Så nu får hon ta det lugnt några dagar och så ska jag åka till Lejondal på tisdag och onsdag. Och måndag! Men då ska inte Gozan följa med ;)

Idag har hon fått ompyssling med liniment, promenad och allt annat som en prinsessa ska ha. Finaste Sandra var på besök och planen var att vi skulle rida ut som vanligt. Istället red jag först på Kakan lite och sen fick Sandra ett litet dressyrpass och jag tror att hon tyckte det var rätt roligt. 
Vi fikade och snackade massor med skit som vanligt! 

Nu ska min kväll bestå av melodifestivalen med en väldigt härlig och fin vän som jag inte träffat på evigheter! 
Så nu måste jag dra på lite mascara och tanken är att inte tänka på hästar någonting ikväll! Men i morgon är det upp 6.15 igen och morgonfodring! Livet kan inte bli bättre! 

Jag lever livet varje sekund och jag älskar det!! 

Ha en fin kväll alla vänner!
Kram 


Snart sportlov!

Hej Hopp!

Nu sitter jag på slut spurten av vårt Riksdagrollspel. Det börjar faktiskt bli lite tråkigt.
Men i em är det träning och det ska bli hur roligt som helst! Som jag sagt innan man måste se det positiva i livet!

Ha en bra dag! PS sen är det SPORTLOV!


Zaragoza <3

Jag tror att någon har givit min häst snäll piller! Jag är så himla taggad inför träningen i morgon eftersom det gick galet bra idag när jag red. Jag jobbade mycket lösgörande och övergånar samt skänkelvikningar. Hon gick som en klocka! Tänk vad en träning kan göra skillnad. 

Ridhus underlaget var dock inte det bästa.. Det har kommit in massvis med vatten så i lilla ridhuset kunde jag barar rida på hälften och i stora kunde jag inte vara eftersom dom hoppade där. I morgon är det stora ridhuset som gäller.
I morgon är det sista dagen innnan sportlov! Underbart!
Kram Jenny 

Finaste hästen i stan!

Träning!

Dagens träning får bli en bild och jag beskriver träningen som underbar min fina fina häst! 


Fettisdagen!

Halloj!

Idag är det fettisdagen och jag har ätit på tok för mycket.
Jag började min dag som vanligt med gröt och te. Sedan vart det lunch bestående av Donken då vi var på älvsjömässan. Sedan middag lax och bakpotatis och semla på det. Eller två om jag ska vara ärlig. 
Nu när jag har frossat så får man ta tag i träningen igen. Det har varit lite svårt eftersom det varit halt ute men nu ska det väl snart försvinna.
Gozan var lite okoncentrerad idag. Men det gick bra. Jobbade mycket fram för skänkeln och grunder. Som jag sagt innan jag giller grunder. I morgon är det träning och idag har även hästarna fått nya skor.
Hoppas ni har haft en bra dag! 


Snälla läs, det tar inte sådan lång tid!

Jag får ofta frågan om hur jag orkar hålla motivationen uppe dag ut och dag in. Samt hur jag hinner med allt.
Det är en bra fråga men jag har faktiskt svar. 

Alla klarar inte av det och jag vet faktiskt inte om det finns någon mer. 
Men jag tror att många skulle klara av det om man verkligen ville. Och nej jag tycker inte att livet är toppen varje dag. Men då tänker jag på det positiva i mitt liv. Ibland måste man självklart gräva ner sig men man kan inte vara ner grävd hur länge som helst.
Jag brukar alltid säga att facebook är en sorts pskolog till dom som inte har råd eller några riktiga vänner att prata om sina problem. Jag vill läsa om roligt saker på facebook. Dom vänner som inte bor nära mig, vad dom gör och hur det går i deras liv. Inte om hur dåligt dom mår eller vilka problem dom har.
Många tänker nog att jag är knäpp eller konstig men det skiter jag i. Jag är 16 år och glad över just mitt liv. Jag har valt allt själv och om jag inte skulle vilja haft det så skulle jag kunna ändrat eller valt en andra vägar. 
Ofta pratar man om hur mycket man har att göra och om hur trött man är. Men HALLÅ? Det är ju DITT liv ingen ANNANS. Du bestämmer själv vad du ska göra på dagarna. Du kan själv välja vilken utbildning eller jobb du vill jobba med. Men sedan finns det självklart villkor och andra rammar. Men du kan fortfarande välja vad du vill göra med ditt liv själv.
Jag är trött på att höra på att folk klagar på att dom är så trötta och har mycket att göra. Gör något åt det istället. Det kommer garanterat inte komma någon som gör det åt dig.

Jag är sån som älskar att ha mycket att göra. Jag har valt att gå en krävande gymnasieutbildning. 
Men över det har jag mitt liv. Som jag har valt alldelse själv. Och ja jag klarar av det.
Det står ingenstans att ingen klarar av det. Jag har skola, jag har hästar men sedan har jag skalat ner på en del andra saker. Jag sover inte 8 timmar per natt, jag träffar inte mina kompisar flera timmar per vecka. Men det är mitt val och jag får hålla på med det bästa som finns. Nämligen hästarna! 

Så snälla låt mig leva mitt eget liv. Jag är trött på att få kommentaren hela tiden. Hur hinner du med?
Jag skulle aldrig valt vissa grejer om jag inte skulle hinna med. Jag är inte som alla andra som hela tiden klagar om hur livet är jobbigt. Se det positiva i det hela så kan jag garantera att livet blir bra mycket bättre och roligare!

Jag hoppas ni har haft en underbar dag och jag kan meddela att Gozan springer som aldrig för på bara TRÄNS! Det är min fina häst det!!!!! 


Uppdrag!

Hej Hopp! 

Igår när jag kom hem tänkte jag skriva om det hemliga uppdraget. Men efter att sovit ca 4 timmar och sedan gå upp i tid för att hinna rida och fixa mitt stall så var jag lagom trött när jag kom hem vid halv 8.

Igår var jag med Anna och Fia när de red clinic på Huvudsta för Kristian von Krusenstierna. Det var så roligt att vara med. Jag knoppade Fias häst och hjälpte dom så att allt blev perfekt. Det är lärorikt att vara med och åka runt på olika ställen. Det här var extra kul och Didi Annas häst var helt underbar. En rikitig prinsessa. Det var även roligt för jag träffade en del personer som jag inte träffat på väldigt länge. Huvudsta är en liten ridskola men jag tycker att hela konceptet var väl angagerat och bra. Det jag tycker är konstigt att inte fler går på sådana här tillställningar. 

Det är lärorikt och framförallt roligt att se hur profsen jobbar till vardags hemma.

En mycket roligt helg och nu är min vecka i full gång. Även om denna är rätt lugn. Idag har Gozan fått behandling av Equiterapeften. Hon tyckte Gozan var riktigt fin! 



Kristian under clinicen! 



En gruppbild på de som red och Kristian själv 
(Min kamera gillade inte riktigt att fota i det här ridhuset) 

http://publishme.se/413094/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body

Bästa Anna som rider! Extremt dålig bild! 



Kaos! Haha.. Jag skulle longera Kakan åt mamma idag och så var hon tvungen att flytta på sig på gången då det kom in en häst. Hon glömde ta av grimman (som hänger runt halsen), inget är knäppt på tränset, longeringslinan helt traslig! Säkerhet på högnivå.. Mamma har nog inte riktigt försått min tanke bakom allt ;)

She is the best!!!

Hej hej! 

Igår efter träningen var jag så trött att jag inte orkade skriva. Vi fick jobba hårt på träningen. Men det var väldigt roligt. Jag älskar verkligen Annas upplägg på träningar. Det är uttänkt efter hästen och mig som ryttare. Igår gick det väldigt bra. Vi jobbade väldigt mycket på formen och att jag inte får släppa upp henne eller iväg henne. Det är jobbigare än vad det låter. Men å så roligt. Fina Gozan. Det går bättre och bättre men det är en lång väg kvar. Men vi tar det i hennes takt. Jag verkligen älskar min häst av hela mitt hjärta. <3

Idag har uteritt stått på schemat. Eftersom Kakan kan vara lite pigg ute får Sandra rida ut på henne just nu. Härliga Sandra. Hon är underbar och ställer alltid upp. Fika blev det idag också. Sandra kom med lussebullar. Mums! 
Eftersom herr Seth inte hade polobaren öppen idag. 

Nästa vecka har vi hopptävlingar på stäket. 
I morgon är det ett litet uppdrag på eftermiddagen men först stallet. Berättar mer om det i morgon! 

Kram Jenny 


Mitt fina fina hjärta <3

Zaragoza <3

Hallå!
Igår när jag kom hem så hade jag en sådan migrän att jag bara ville gå och gråta någonstans. Men det gick ju inte. Mirakelpillrena var slut och jag behövde plugga. Så jag körde 1 alvedon och 1 Ipren. Inte så bra men det funkar. 
I morse var jag helt slut i huvudet när jag vaknade. Men det var bara upp och hoppa och i kläder. 

Träningen i går gick bra. Ribban är som sagt höjd och vi får kämpa men fy fasiken vad roligt det är. Det är verkligen helt galet roligt. Nu jobbar vi på att få upp henne i formen i galoppen och verkligen lägga tyngden på bakbenen. Det var svårt i höger varv men det gick bättre i vänster. Sedan fick vi göra skänkelvikning in till X volt utåt och sedan sluta ut till väggen igen. Det låter kanske lätt för någon annan. Men på Gozan är det svårt. 
Men hon är så duktig och när hon gjort det några gånger blir det bättre och bättre.

Idag var höger galoppen mycket mycket bättre. Det kändes verkligen som om hon fattat grejen.
Härliga häst! 

Och om ni undrar. Ja jag har flyt i mitt liv just nu! And i just love it!!

Bye bye 


Riksdagsrollspel!

Hallå alla vänner!

Just nu sitter jag och några till och skriver ledare. Jag är så kallad journalist till Riksdagsrollspelet som vi har i skolan. Idag sitter vi och skriver i 4 timmar och i morgon klockan 16.00 ska det vara inlämnat.

Idag har Gozan vilodag och jag ska ner och pussa lite på henne sen. Jag vet inte vad Kakan har gjort idag. Men antaligen har mamma motionerat henne idag.


New week!

Hejsan! 

Då var det måndag igen och veckan går igång. Starten var väl inte så bra. 
Dagen börjar med att jag totalt glömt bort att jag började 12 och inte 10 så jag var i skolan 2 timmar och 20 minuter innan jag började nästa lektion, som jag dessutom hade glömt idrottskläder till. Sedan hade vi bytt Jurudik mot Matte. Så skoldagen kunde ju varit bättre. Sedan åkte jag hem med fina Emma som jag inte pratat med på evigheter man blir alltid så glad av henne! 

När jag kom hem så bytte jag om och mamma kom hem efter ett tag. Vi åkte och åt lite och sedan blev det stallet. Vi fixade lite i stallet. 

Kakan hade vila idag och Gozan red jag. Hon var så duktig verkligen. Hon fick ett väldans tryck i traven. Det var riktigt härlig känsla. Jag red lite linjer i galoppen och jobbade på vår läxa. Att hon verkligen ska böja sig ärligt i kroppen och ta innerskänkeln i galoppen. Det blir bättre och bättre. Sen filade vi lite på öppnorna och slutorna. Det var svårt att få till linjer så jag red mest på fyrkantsspåret. Vänster slutan har varit svårast men jag fick till några och vi filade lite på det. Öppnorna känns mycket bättre och hon travar mycket mera igenom kroppen.

I morgon vilar Gozan eftersom jag slutar så himlans sent. På onsdag är det träning igen. 
Hoppas er vecka har börjat på ett bättre sätt.
Kram Jenny 

^

Gozan och jag innan ridpass idag.

Skimrande dag!

Halloj! 

Då var helgen i full gång. Igår jag var jag ledig från skolan och det resulterade i shoppning. Gozan fick ett nytt inne täcke från Horeswere och ett fleece täcke med hals. Ja hon fryser. 
Kakan skakade när vi tog in henne idag. Så hon fick en fleece på sig under. 

Igår var Gozan underbar på träningen. Hon fick bara ett ryck och nu har ribban höjts rijält och jag är så taggad. Det ska bli så roligt att fortsätta jobba med Gozan! 

Idag har båda trollen fått vara ute och galopperat i skogen. Gozan var lite galen på polofältet i början så vi tog först två varv runt dammen och sen en sväng på fältet. Underbart väder Sandra var med på Kaki.
Dagen avslutades i polobaren med lång fika. 

I morgon blir det våffellunch och med spännande beslut. Hihi. 



Gozan och jag på fältet! 



Fina Sandra och Kakan! 

Dagen kunde inte blivit bättre!