Höstlov!

Halloj! 

Då var det höslov! Man får sova en timme längre och allt känns rätt bra just nu. Jag försöker inte tänka så mycket men ändå stör jag mig på tok för mycket på saker och ting. Men jag FÖRSÖKER verkligen tänka bort allt negativt. 

Jag tycker veckan har börjat bra. Idag klippte jag Kakan det tog längre en tänkt. Efter ett tag sa hon upp sig. Började hotas och bakbenen var överallt. Men efter lite om och men fick vi till det. Sedan en dusch på det så var hon på strålande humör! (Ligger en aninge ironi i det, surtant). Sen fick hon va hela eftermiddagen. Hon åt knappt sin mat och var så sjukt sur. 

Sedan red jag Gozan hon var på bra humör idag. Och så duktig. Red faktiskt ute. Helt sjukt att man kan vara på utebanan och det är snart november det är härligt tycker jag! 

Vi tog in lite hästar i ett annat stall och fixade allt. Sen var allt klart klockan 4. Så hem och vad kunde man göra nu? 
Jag är inte van att vara ledig en eftermiddag. Men med inga planer vart det soffan och sedan bakade jag faktiskt. Wow. 

I morgon är det träning som gäller på Gozan och jag måste hinna åka in till stan med mina stövlar. De måste töjas ut....... 





Gozan blev av med pälsen i lördags. 



Klar för stallet! 



Gozan kollar ut över stäket! 



Bak en liten kaka! 

Nu har lyssnat på sommarens spellista på datorn och jag bara lägntar tillbaka....... Suck....

Clinic!

Halloj halloj! 

Nu har vi inte bloggat på ett tag. Haft en del plugg och tidiga mornar och sena kvällar. 

I helgen gjorde jag och Gozan sista tävling för i år. Nu får ni följa våran träning fram till nästa tävlingssäsong. Nu ska det tränas massor och vi sätter små korta mål som ska uppnås var eftesom. 

På söndag ska Kakan gå en Pay n Ride. Det ska bli kul. Hon är verkligen i toppform just nu och det ska bli kul vad domaren säger om henne nu. Sedan satsar vi på KM och sen får vi sen får Kakan gå helt i pension från tävling. 

Idag är det ingen träning. Det är clinic på Djursholm med Tinne och Lussan för er som inte visste det. 
Jag, mamma och min underbara tränare Anna ska gå. Vi ska åka om 45 min så nu sitter jag bara här hemma och surfar runt lite. Jag tänkte plugga men jag glömde massa grejer i skolan så den planen höll inte. 

Ha det toppen!
Jenny

Träning!

Idag var det träning. Det är så himlans roligt att rida när det går bra. Allt bara klaffar och man hittar den där känslan. Jag går på rent adrenalin just nu. Annars skulle jag aldrig orka med vardagen. Min fantastiska häst!
På söndag är det tävling. I morgon ska vi rida en sväng. 

Jag fick några fantastiska övergångar idag. Det bara funka liksom och det gick på ren känsla och teknik. 
Jag har en sån underbar tränare som hjälper mig och verkligen hjälper mig och Gozan genom problem och sätter sig in i oss. Anna du är underbar!!!!!!

Nu ska jag hoppa i säng. Det blir en lång helg och med hästar rakt igenom. 
Mamma jobbar i helgen så jag ska klara mig själv! Hehe.... 

Ha en underbar helg!

Jenny 


Tankar.....

Tjenare tjenare! 

Hur är det med världen idag? 

I mitt lilla huvud går det många tankar just nu. Tänk hur något kan ändras från ena dagen till den andra. Det är sjukt. Det borde inte få vara så. Efter regn kommer solsken men under regn perioden kan man må så dåligt att när solskenet kommer så kan regn perioden komma tillbaka snabbare än man kan tänka sig. 

Ett liv, en livstid, ett samhälle kan ändras på över en dag, över en timme. Det är dåligt hur snabbt det kan gå.
Många överskattar nog det man har och man vill ha ännu mer. Men tro mig, dom som har det du inte har. Har fått jobba hårt för det. Få har tur och att få det serverat. Men det är inte lätt. 
Det är klart man vill ha mer, det är så vi människor fungerar. Men ibland ska man nog tänka till ett steg till och inse att man kanske ska backa ett steg och tänka efter en gång till.

Känsla!

Halloj! 

Både igår och idag red jag på Gozan. 

Idag funkade skänkelvikning in och skänkelvikning ut som rinnande vatten. Jag vart hel chockad. Ridingen igår som var blä-ridning hade givit reslutat. Efter att ridit fram ordentligt och verkligen hittat takten i galoppen. Just nu känns det som att jag behöver jobba väldigt mkt på traven. Hon har börjat trava så väldans mycket över ryggen så jag behöver få igenom den lite mer och få ner rumpan i sadeln. 
Vänster fövändagalopp funkade verkligen inte i tisdags och inte helt igår heller. Men det funkade idag. Kunde fatta från skritt i höger varv och fatta vänster galopp. Jag kände verkligen att bakbenen var under och jag hade en riktigt uppförsbacke framför mig. Vilken känsla det är när hästen bara bär runt än och man svävar fram för 2 sekunder sen måste man jobba igen. Dem små sekunderna som känns så underbart kan jag leva på hur länge som helst. När det kommer går jag som på rosa moln. Men nu har jag landat lite och laddar om till morogon dagens träning.

Först väntar dock skola och sedan HELG! I helgen åker vi på tävling till Solna. Det blir antaligen sista tävlingen för i år och sen är det bara att träna träna träna. 

Ha en bra dag i morgon! 

Sov gott

Jenny

VAKNA!

God morgon! 

Idag blev det en tidig morgon igen. 6.00 var jag uppe och påväg ner till stallet. Ut med hästarna och samma rutiner igen. Mocka, spåna, fylla vatten. 

Eftersom jag börjar 10.00 så har jag tagit det jätte lugnt här hemma. Duschat och fixat mig. Ätit frukost och allt sånt. 
Bussen går 9.04.
Idag är planen att jag ska rida Gozan och säkert Kakan också. Mamma kan inte koncentrera sig när hon är trött och då blir det pannkaka när hon rider. Gozan ska jag fortsätta jobba som igår. Jobba på den där förvända galoppen till höger. Sjukt svårt. Jag är i stort behov av att träna bara vänster benet? Det känns som jag har noll kraft i det. Även om det inte behövs mkt kraft i ridningen så måste det ändå finnas där. 

Kakan ska jag jobba lösgörande på. Och tempoväxlingar. Hon var pigg i går och det är svårt att rida henne när hon är på g när det är massa andra hästar i ridhuset. Jag vill inte att de där små bakbenen ska fara ut och göra illa någon. Oftast så ser man på henne att hon inte är en glad tant. 

Nej nu ska jag gå ut en sväng med Charlie sen röra mig mot skolan. 

Ha en bra dag! 
Jenny

Träning på Gozan

Då var det träning på Gozan idag. 

Idag höjdes ribban ojoj. Men å så kul. Dressyr är bästa som finns! 
Jag red fram och det kändes som att ridhustaket skulle lyfta vilken sekund som helst. Det hade varit för ett halv år sen och sitt på Gozan . Swisch swisch....

Vi började rida skänkelvikning in skänkelvikning ut. Underbar övning! Man får koll på båda sidorna och man får jobba och tänka snabbt. Hela tiden ligga före hästen i arbetet. Det låter som en jätte enkel övning. Men såå svår. 
Galoppen var helt underbar idag. Men svårt där med. Skulle göra samma övning, så det blev som fövänd. Åå så svårt. Testade alla möjliga vägar. Red på serpentiner. Över ridbanan. Fatta förvänd galopp på rakt spår. Gozan är duktig men jag gör fel och då blir det pannkaka.  Gozan gjorde även fina uppvisningar på byten i varje och galoppombyten. Det tycker hon att hon är jätte duktig på. Dock inte rikigt det vi ska jobba på just nu. 

Nej nu ska jag sova. I morgon är det en ny dag men nya äventyr. 
Upp och släppa ut hästarna och göra stalljobb innan skolan. Jag tycker det är skönt! 

God natt!

Liniment!

Det här med liniment.
Många säger att man ska använda det och många säger att det förstör hos hästen. 
Jag använder mig av Arnika liniment och vanligt kylliniment till benen på sommaren och vid ansträning. 
Jag har även testat ett liniment från Leovet som heter Termo massage tycker det funkar men använder inte så ofta. 

Det jag vill säga är att eftersom många använder sig av detta och jag  blir ofta tillsagd av equiterpaft om att använda på vissa ställen. 

Men vad är bra och inte bra? Det finns säkert en miljon olika liniment sortert och vad som är till vad. 
Vad tycker ni? 

Jag kör på hedliga Arnika och Kylliniment! Om hästen är extra svullen av en anleding så brukar vi ha kyllera på. 

Till mig själv använder jag Aloe heat lotion. Den skulle jag inte klara mig utan! Just nu kör jag en kur. Och jag känner redan skillnad. Inte alls lika ont!! 







Detta var innan karens på!






Tidig morgon

Hejsan!  Idag var det en tidigt dag, som alla andra dagar när mamma jobbar. Jag går upp ca 5.50 och rör mig ner till stallet. Ger hästarna mat och släpper ut kakan och Gozan. Mockar och gör mat medans pappa fyller vatten i hinkarna.  Det är skönt att ha fixat allt på morgonen och sedan bara komma ner och rida. Ikväll är det träning och jag ska även rida kakan. Det ska bli kul. Gozan kändes fin igår och kakan har fått tagit det lite lugnt några dagar.  Nu ska jag fortsätta här i skolan. Vi har sinarium idag på två lektioner.  Ha det bra!  Jenny 

Fundering!

Hmm, fick en kommentar idag från min vän Malin!

Det här med att jag alltid håller koll på hur mycket hästarna dricker. Det har nog alla i familjen blivit ännu nogrannare med sedan Kakan hade kolik. När man har haft hästarna ett tag och kan deras beteénden så vet man ju hur de fungerar och vad som är fel och vad som inte är fel. Som idag, Gozan hade inte ätit upp sin lunch. Om det hade varit Kakan som inte ätit upp sin lunch då hade jag tyckt att något var på tok för fel. Men Gozan är är en kräsen dam och idag passade väl inte höet som serverades. Men direkt när jag kommer upp från hagen till stallet. Kollar jag slämhinnor, temp och tarmljud. Det är sånt som bara går av sig själv. Dessutom att hon hade ätit upp middags höet och kraften. Samt druckit vatten. 

Från det jag får hem en ny häst börjar jag kolla deras beteénde. Vad dem reagerar på. Ger dom alltid det fodret dom stått på innan och sedan när jag känner hästen så kan jag börja mixtra med foderstaten hur jag vill och hur hästarna ska tränas. Jag tycker det är viktigt att man kollar vad hästen behöver för vitaminer och tillskott. 

Är det bara jag som är noga med detta? Ser till hur hästarna beteér sig osv?

Hmm... 



Höst-dag!

Halloj!

Idag har det varit en riktig höstdag! Jag tog en sov-morgon till nio och cyklade sedan till stallet. 
Idag fick kakan gå i skritten och jag red ut en sväng på Gozan. Det var verkligen så underbart. Jag kunde verkligen rensa tankar. Men det kan vara en nackdel också. Tänker för mycket. Men Gozan var på bra humör idag och busade ingenting. Nu väntar en träningsvecka! Det ska bli spännande och se hur Gozan är.

Idag har jag även haft mitt första Sus-möte. Det gick helt okej. Nu ska det fixas med att skriva protokollet och skicka ut till alla. 

I morgon måste vi åka och köpa lite vitaminer till hästarna.
Nu ska jag anmäla mig till Clinicen som går på Djursholm nästa vecka. 

Ha en bra vecka! 

Jenny



Kräsna Gozan har slutat drick sjövattnet så nu blir det till att släpa ut dunkar igen!



Mitt <3



Gozan sover siesta, Buenas Noches!

Tjej-dag

Hej allihopa! 

Då har det varit en hel dag igen. 
Idag var vi och red KM. Känslan var sådär men vi red på vår bästa procent. Så det var roligt! 
Jag måste sluta vara så självkritisk mot mig själv och tänka positivt och tro på mig själv. Idag var det bara jag och mamma som var ute och åkte. Lejondal är så underbart och alltid en härlig anda när man kommer dit. Alla är så positiva och peppande. Alltid roligt att vara där! 

Nu ser vi framåt nästa helg och jäklar vad jag ska träna i veckan. Nu jäklar. 
Vi har pratat lite om plan av Gozan. Det kommer nog bli bra. Den tar vi ett annat inlägg under veckan som kommer. 

I morgon är det mitt först Sus-möte som gäller. Får se hur många intresserade det är som kommer och vad som kommer att komma fram. Jag är än så länge bara vikarie för fd Ordförande. Jag tycker alltid det är lite läskigt att starta upp något som man inte är helt hundra på. 

Gozan ska skrittas ut och Kakan får gå en sväng i skritten. Hon får en liten vilo-helg gamla tanten. Hon har jobbat på bra i veckan. 

I morgon tänkte jag ta mig en liten sovmorgon i alla fall. 

Ha en bra kväll! 



Gozan, Kakan och min underbara mamma! <3

Helg var det här!

Hejsan!
Nu är det helg! Underbart! Usch jag känner att denna fredag vart så olyckad som den bara kunde bli!
När jag sedan red lektion kändes allt så himla mycket bättre. Allt bara rinner av en. Efter en bra träning så hoppade jag sedan på Kakan som jag bara joggade runt lite! Fina hästar det där! 

I morgon så är det KM som gäller. Gozan är så fräsch som hon kan bli. Jag har starttid 10.45 så jag och mamma åker vid 9.00. Vi kommer ha en riktig tjej-dag i morgon!
Det var länge sedan jag var på lejondal så det ska bli roligt. Alltid en sådan härlig anda där ute! Info kommer om min dag under morgon dagen! 

Jag är numera även ägare till en klippmaskin. Underbart verkligen! Nu kan jag klippa när jag vill. 
Gozan ska klippas snart men jag vill vänta lite. Kakan är redan klippt en gång men hon måste klippas igen snart och benen måste tas. 

Idag så ringde Ridsportförbundet till mig jag trodde det var Stockholms ridsport som ringde om mina stövlar som jag beställt. Så var inte läget. När jag ringde upp igen så visade det sig att det var Stockholms Ridsportförbund. Man slutar aldrig förvånas.

Hur ser eran helg ut?



Eftersom dragkedjan pajat på mina träningsstövlar så blev det till att rida i tävlingsstövlar. Jag har säkert minst 5 par till stövlar som bara ligger och skrotar men man blir kräsen. Man kanske ska ta och sälja? 



Fina Kakan!



Med det önskar jag er en trevlig helg!
Brr nu är det dunjacka på!

Full rulle!

Hej! 

Ojoj nu har vi inte bloggat på ett tag. Men det har varit galet mycket och många bollar i luften. 
Jag har helt enkelt inte hunnit med och när jag väl slår på datorn och ska blogga så glömmer jag bort det. 

I helgen hade Stäket reginola dressyrtävlingar och jag satt som speaker hela lördagen. Jag var totalt slut när jag kom hem. Det var bara hem och sova och sedan upp 6.00 dagen efter för att åka med ponnylaget på allsvenskan. Egentligen var det rätt onödigt då vi inte har något lag till omg 2. Så det blir ingen andra omgång för stäket. 

Gozan har inte riktigt varit fräsch men idag kändes det bättre och i morgon kommer Charlotta. 
Mer info i morgon. Kakan är så himla underbar just nu, man måste påminna sig om att hon är 18 år snart 19 och att hon måste få ta det lite lugnt. Men hon tycker det är så sjukt kul. 

Helgens plan för Gozan är att vi ska åka på km på lejondal eftersom det inte vart någon tävling denna helg. Vi åkte inte till botkyrka.
Nu har jag en förbaskad huvudvärk och ska krypa ner under det mysig täcket.
Vi hörs i morgon. 

Kram 

Prisutdeling LA:3 



Glada funktionärer och huvudsponsor Choglad!! 



Emma och Twist på överby! 



Finaste Kakan!

Torsdag- jobbig dag

God morgon! 

Snart är det helg igen. Igår kom jag hem sent och kom i säng ännu senare. Nu ska jag strax gå till bussen, bara borsta tänderna.

Igår red jag Kakan hon var så fin idag ska hon förhoppningsvis bli av med pälsen! Så skönt för henne. Gozan gick på longering och hon var halvt galen. Mer i luften än på backen. Hon tycker det är kul och i mellan åt blir hon sur! Hon försöker skrämas lite. Men det lyckas hon inte så bra med.

Idag ska jag rida Gozan och i morgon är det träning. Kakans tur att gå på longering..
Nu måste jag kila i väg till bussen. 

Puss och Kram i höst mörkret!



Onsdag!

God Morgon!

Det är bara underbart att börja 10.00 speciellt när mamma ringer hem och säger att hon kan skjutsa mig. Då kan jag bara ta det lugnt super länge! Kakan skall tydligen inte klippas idag, det blev inställt. 

Just ätit lite frukost här hemma och nu sitter jag och tittar på Vakna med The Vocie! 

Idag ska Gozan få gå på longering. Och Kakan får vi se hur det blir med henne. 

Ha en underbar höst-dag! 

Kram Jenny 

Fina Cookie som har ändrats väldigt mycket i kroppen sedan denna bild togs!

Hösttur i skogen!

Hej!

Idag har det varit skola för hela slanten och massvis med tråkiga lektioner. Vi fick tillbaka Juridik provet jag fick 26/30 och jag känner mig inte nöjd... Jag borde väl göra det egentligen. 

Idag har första höstturen avklarad på finaste hästarna! Bästa Sandra red på Kakan. Hästarna var så pigga och glada. Det var så härligt! Det som är skönt att båda håller sig hyfsat på mattan när det kryper i kroppen. 
Det är så skönt att bara komma ut i skogen och ha lite roligt. Och busa lite. 
Snart är det tävling för Gozan igen och då är det allvar som gäller. 

Nu måste jag hoppa in i duschen och sedan plugga lite. 

Vi hörs i morgon. 
Kram Jenny

Kakan är dagens häst!

Alltså det känns som om jag var på världens fest i natt. Jag är så trött verkligen. Ingen energi alls. Jag har varit hemma sedan fem och gjort absolut ingenting. Så skönt! 

Gozan fick bara gå i skritten idag och fick lite ompysslande. Som om hon inte får det annars.. 

Kakan red jag på i stora ridhuset. Hon har vilat i två dagar. Igår skulle hon blivit riden men vi kom hem så himla sent än vad vi tänkt. Men hon var så fin verkligen. Jag joggade bara runt henne och hon slappnade så fint verkligen. Spårade jätte bra i galoppen och jag jobbade tempoväxlingar. Jag och Kakan satsar på KM hemma på stäket. Det är det vi tränar till. Gulle hästen! Hennes fina travökningar som verkligen kämpar med! 
Hon är så härlig att rida. Man kan inte tro att hon är 18 år. Hela tiden göra rätt och försöker köra med en när hon tycker att det räcker. Det är en bestämd dam som man måste ha plats i korgen. Fina Cookie!

På onsdag ska hon bli av med pälsen. 

I morgon är det skola igen och inte lika långt till helgen.





Skottkärretåg i stallet!!!

Summering av gårdens tävling!

Jag var så sjukt trött igår när jag kom hem så jag orkade inte blogga om tävlingsdagen!

Jag hade räknat att första klassen skulle vara klar vid 12 och att jag skulle rida vid halv 3 för jag hade startnummer 33. Men eftersom dom var så sjukt långsama. Så när jag kom vid 13 tiden (vi var lite tidigare då det gick fortare att åka dit). Men en halv timme. Då hade inte ens klassen börjat!!! Jag höll på att dö. Klassen skulle börja halv två och jag hade startnummer 33. Gozan stod i transporten 4 timmar innan vi red fram. Men hon var glad ändå. 
Så när det väl var vår tur att rida fram så var hon på hugget. Det känns som att hon tycker det är kul att visa upp sig. Jag joggade runt henne liten i början men med krav ändå. Först skrittade jag henne massor som jag alltid gör på tävling för att hon ska slappna av bra. Sedan började jag trava i vänster allt kändes bara så bra. Hon var inte ett dugg spänd så nu tänkte jag nu jävlar ska jag rida. Bytte varv till höger kändes bra där med. Böjde och bände lite så hon kom över ryggen. Seda skrittade jag igen. Tog sedan vänster galoppen och galopperade bara på fyrkantsspåret, full fart! Sedan byte jag varv samma där. Allt kändes så sjukt bra. Gjorde några övergångar mellan skritt och trav och trav och galopp. Sedan var jag klar. Som sagt eftersom det bara är LB än så länge. Behövs det inte så lång framriding. Inte på denna häst i alla fall.

Så på med kavajen och sedan skritta lite innan vi fick gå ner till ridhuset. Innan tog vi av benskydd och drog av stövlarna. Gozan har blivit så duktig på tävling, hon lär sig rutinerna.
Blandad kompott på bedömning idag. Men det här var klart vår bästa ritt. Hon var spänd och dumade sig två gånger. Men sedan var hon duktig. Jag fick rysningar i mellantraven. Shit... Dock tyckte domaren att formen var för rå. Hon menar säkert att hon vill att hon ska slappna av ännu mer. Det är det vi jobbar på dag ut och dag in! 

Min fina häst! Hon ska få ta det lite lugnt i veckan nu och så ska vi träna för Anna på fredag. Härligt! 

Nu får ni hålla utkik under veckan hur det går för oss i träningen! Idag blir det skrittmaskin! 

Kram Kram

Jag är så sjukt dålig på att ta kort på tävling. Det måste vi bli bättre på!