Fullt ös medvetslös!

Tjohoo! 

I mitt liv är det full rulle. Har precis landat hemma efter att varit i stallet och sedan en sväng med Mamma och pappa och köpte porslin på Cervera. Annars vet man ju aldrig vad dom kommer hem med? 
Men ingen rast och ingen ro snart ska jag ner och ta emot foder. Massa foder ska det vara. Allt är slut. Eller i alla fall kraft och mustang. 

Idag har Kakan gått på longering och Gozan har ridits. Jobbade på den förvända galoppen och alla våra läxor som vi har under tränings-uppehållet som är i 3 veckor tror jag att det var. 
Jag kan tycka att det är bra att tränare behöver lite vila ibland så man kan träna själv och verkligen i alla fall försöka visa upp det man tränat på. Men sen är det så himla roligt att träna så det är ju självklart tråkigt. Men Goz och jag kämpar på och rider in oss i nya sadeln. 

Vi varvar lite med den gammla så hon verkligen får tid på sig att vänja sig. 

Om ni har missat hels stå hejet med nya TR så hejar jag förfullt på Annelie på både facebook och hennes blogg på Hippson: http://www.hippson.se/blogs/Annelie/index.htm
Jag följer med stora ögon och spändhet emot vad som kommer hända och vad Ridsportförbundet har för förklaringar.

Vi hörs
Kram Ful

God fortsättning!

Hej!
God fortsättning på er eller vad man säger. 
Tro det eller ej men idag har jag haft sovmorgon och i morgon också. Det är helt sjukt och jag känner mig utvilad för en gångsskull. Men ingen rast och inte ro. I veckan ska vi på mellandagsrea någon dag. Gozan ska filmas och det är årets sista sus-möte. Så långt har jag kommit i planeringen. Heja heja! 
Det är helt underbart att det är lov.
Idag har hästarna fått varit ute i skogen. Oj så pigga. Gozan var pigg och glad och sprang på. Kakan stod till mesta dels på stället och bockad och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen. Hon tyckte nog det var väldigt kul. 

Pappa har hjälpt mig i stallet idag. Mockat hage, fixat vatten, gett hästarna morötter och betfort. Bästa pappa! 
Mamma jobbar för fullt hela helgen så hon är off från stallet denna helg. 

Ha en bra söndag kväll. Jag är där jag är och ska inte röra mig en millimeter.

Jenny 


Danföredopparedan

Jag vet jag vet. Förlåt. Nu var det länge sen igen. 
Men nu har jag lov och ingen skola och ska vara väldigt duktig på att blogga. 

I morgon är det Julafton. Inte så mkt julkänsla ingen snö. Mamma jobbar hela helgen så det kommer vara något som saknas. Just nu har jag massa tända ljus runt om mig och sitter bara och myser med datorn i knät. Men snart måste jag ut igen. Kvällsfodring och sen skulle vi förbi min brorsa en sväng. 
Alla julklappar är klara och ligger under granen. Vi hade en övernskommelse att vi inte skulle köpa några klappar i år. Då Gozan och jag har fått ny sadel och den kostade några kronor så det skulle bli familjens julklapp. Men det ligger klappar under granen lik förbaskat. Men vad är en jul utan klappar? Men det viktigaste är kärleken tycker jag! 

Gozan har som sagt fått en ny sadel. Det vart en Childeric och för er som undrar har jag självklart haft hjälp när den skulle provas ut. Jag hade en enorm tur som hittade denna. Den är köpt av Sadelmagazinet och passar båda oss super. Gozan springer som aldrig förr dock väldigt mkt träningsvärk eftersom hon helt plötsligt kan röra på sig ordentligt. Så jag varvar lite med den gammal sadeln så hon hinner vänja sig. Kakan är riktigt mjuk och fin just nu. Det är roligt lilla tanten. 

Jag önskar er alla en rikitigt God Jul! 



Pressa apelsiner bästa som finns! 



Gozan håller sig frisk med C-vitamin 



Mitt fina hjärta! 



Dags att sova? 



Hihi jag är glad! 



Kaki <3


Lucia!

Hej! 

Idag är det Lucia. Det känns konstigt att inte vara ute och lussa idag. Som varit tradition senaste 6 åren. Jag inser nu hur mycket jag saknar det. Vääääldigt mycket! 
Fick se ett luciatåg iaf. I skolan. Fint fint. 

Sedan var det dags för Volleyboll turnering. Kan ju inte säga att jag är världsbäst på den där sporten. Men när vi kom till semi final så kom adrenalinet. Men sen när vi förlorade kom den dåliga förloraren fram. 

Jag känner att jag är tillbaka på rätt spår igen. Glada pigga jag. Det är så svårt att hålla humöret uppe när man bara får skit tillbaka och när folk lägger sig i. Men nu jäklar jag är starkare än så och vet vad jag vill. Så det så! 
Hehe ;) 

Idag var Gozan på promendad med pappa eftersom hon var hos Charlotta igår. Red lilla Kakan. Jobbade massvis med lösgörande lång och låg. Skänkelvikningar. Att hon verkligen går ärligt när jag ställer henne i sidorna osv. Ren gymnastik och grunder. Jag gillar grunder. Grunder är vägen till framgång. Det lossnade tillslut och jag tror Kakan tyckte det var roligt att jobba. Joggade lilla Twist några varv då hon vägrade gå in i skritten. Lilla bus ponny som är så fruktansvärt envis. Men hon är så söt så man kan inte bli sur på henne. Bild kommer på henne i morgon. 

Nu ska jag fortsätta läsa den här dumma svenska boken som ska vara utläst i morgon och jag fattar typ ingenting. Kan inte koncentrera mig när jag läser den. Suck.
Vi hörs i morgon.
Jenny

Sadlar!

Sadlar, det är ett stor mysterium. Hur ska de ligga? Den passar inte men den passar. 

Just nu är jag på jakt efter ny sadel till Gozan. Hon har nu en Amergio och problemet är att den åker fram och klämmer på bogbladen så att hon inte riktigt kan röra sig ordentligt. Tjejen som var ute med sadeln passade inte så letar vi vidare. 

Jag letar som sagt efter Childeric. Ev. Equipe och har sneglat lite på Butet och Röösli. Men vi får se. 

Gozan behöve normal ev mot vid. Helst långa kopor med tum strolek 17. Childeric 18. Då dem är annorlunda i storleken.

Nu i veckan fortsätter jakten på sadelnojjan!
Klicka för att stänga fönster

Klicka för att stänga fönster

Klicka för att stänga fönster

Klicka för att stänga fönster

3:e Advent!

Ljuset är tänt och jag har landat i soffan. Måste hoppa in i duschen! 

Från och med idag har jag hand om en ponny som heter Twist. En pigg liten sak. Hennes matte åkte till Egypten idag.

Alla hästar fick gå i skritten idag efter att jag hade mockat. Jag trodde Twist var lite van att gå i skritten. Men när det vände så raslade det till ordentligt. Med hjärtat i hals gropen sprang jag ner till skritten. Jag greps av ren panik. Jag visste inte vad jag skulle göra. Twist och Gozan var i samma fack. Det snurrade i huvudet. Kakan stod och skaka av rädsla. Ingen som kom och hjälpte mig. Så jag sprang ner till ett stall skrek på bästa Camilla som kom och hjälpte mig. Jag kunde ju inte ta in dom tillsammans. Dem skulle ju slå ihjäl varandra då. Så vi fick ut Gozan och sen tog jag ut Kakan. Twist fick gå kvar och lära sig.  Jag har aldrig känt en sån rädsla över min häst. Tårarna bara ran. Jag kände mig så hjälplöst. Som tur var så gick det bra. Men med tanke på två ston och jag såg hur bakbenen veva. 
Inget hade hänt eller några skador inträffade. Så nu får Twist gå själv i skritten. 

I morgon ska Gozan få behandling av Charlotta som sedan åker till Frankrike ett tag. Dem andra två ska longeras. 

Ha det bra!
Kram Jenny

Leta vidare!

Hej!

Härligt med helg. Igår var det träning och det gick bra. Gozan kändes lite seg men det var roligt. Mycket folk i ridhuset men det är bra. Precis som på en framridning. 
Vi jobbade öppna rakt rikta sluta på volten. Sluta har hon riktigt lätt för. Öppna måste vi jobba mer på. Traven börjar bli så härlig på henne när man trycker på henne lite. Härligt! 

Idag hade vi en tjej som hade en sadel till salu. Den var helt underbar att sitta i och i början kändes gozan riktigt fin i den. Men sen åkte den framåt. Den var lite förstor. Det var synd. Den var super fin verkligen och så gulliga människor som kom ut och visade den. Min underbara tränare var med och hjälpte till. Hon är bäst! 
Så nu är det bara att leta vidare. 

Håller tummarna på att de sadlar som var utlånade på sadelmagazinet kommer tillbaka nästa vecka.

Fredag = Helg

Tjohoo! 

Jag tog idag helg lite tidigare dock inte för några roliga saker. TANDLÄKAREN. Jag hatar verkligen att gå dit. Min tandläkare är verkligen bäst och hon vet hur jag känner. Jag får alltid så mycket beröm över hur jag sköter mina tänder och jag har aldrig någonsin haft hål i dom. Men nu är det gjort.
Jag har räknat lite matte här hemma eftersom det var den lektionen jag missade i skolan. 

Nu lägnatar jag fruktansvärt mycket till träningen som är klockan fyra. Det ska bli super roligt. 
Jag är nu på jakt efter en ny sadel. 

Childeric ska det vara. Jag har fått tag på några och står på kö hos sadelmagazinet. Men om ni har någon sadel till salu får ni jätte gärna höra av er till mig.
[email protected] 0739306052.
Vi hörs sedan!



Reflektion

Hej! 

Jag har bestämt mig. Jag ska sluta ha omtanke och vara snäll. Jag får ju ändå ingenting tillbaka. Jag förväntar mig ingenting tillbaka. Men jag vill åtminstonde inte ha falskhet tillbaka. Som jag skrivet innan så försöker jag alltid se till att andra mår bra och är nöjda med livet. Men nu börjar jag bli osäker på om det verkligen uppskattas? 
Allt kan förändras men de jag trodde var äkta visar sig inte vara det. Då backar jag hundra steg och börjar tänka på tok för mycket. Jag vill har ärlighet ingenting annat. Man blir bara besviken när man sedan får reda på att man blir utnjyttad eller att något som sagts bara är bull shit. Jag är trött på det nu. 
Jag är mig själv. Varför kan man inte bara få lite äkthet tillbaka? Eller finns det ens? 

Jag ska börja tänka mer på mig själv och verkligen sortera och reflektera över om det verkligen är värt att försöka och förändra. 

/ En förvirrad Jenny

Hihi!

Jag vart just lite kär i den här killen!

Tårarna faller....


I´m back

Halloj!
Jag hatar verkligen att inte ha koll! Just nu är det skolan. Jag känner att stressen stiger mig över öronen. Det bara kryper. Vi har redovisningar i morgon och på tisdag och jag har ingen aning om det är min grupp som ska redovisa. Vi har inte ens övat tillsammans och jag har ingen koll på vad vi ska säga. Jag vet. Jag är ett riktigt kontrollfreak! 
Jag ska alltså försöka hitta på lite som jag kan säga. 

Åå idag har jag ridit också. Lycka! Så härligt att rida på pigga och glada hästar som bara springer på. Men Kakan är dock hemsk när hon inte har gått ordentligt på ett tag. Henne måste man lägga in vila på några dagar då och då. Men i morgon ska vi rida igen.

Jag är alltså tillbaka och känner mig pigg. Idag har vi haft julpynt i stallet. Det var super fint och några har sina boxar kvar!

18?

Hur ska jag klara mig när jag fyller 18? Jag kommer inte ens ihåg att äta nu. När jag till och med är tillsammans med mamma. Idag kändes det som jag skulle dö. Jag såg ut som ett spöke. Hade ingen färg på läpparna. Mamma konstaterar vad jag har ätit. En muffins och en halv lussebulle på hela dagen. Två klunkar pucko. Oj vilken nyttig dag! Haha! Jag förstår verkligen inte dessa som svälter sig själva. Det är något psykiskt jag vet. Men jag skulle dö på en gång typ! Det här går inte längre! Från och med i morgon och framförallt på måndag ska jag ta hand om mig själv! Måste äta ordentligt om jag ska orka. Sån sjukt läskig känlsa. Jag kom hem åt mammas paj och somna på soffan. Sen var allt som vanligt. Känns som jag varit 4 igen och väldigt mamig! <3
Idag har jag suttit på Gozan. Planen var att jogga henne. Men hon joggade själv med mig istället. Jag testade mina nya stövlar men konstaterad att jag behöver lite tid att gå in dom samt kilklackar i. De är super sköna. Men alltid så stela att rida in! Men fina Gozan! Hon är bara bäst! 

Hoppas på lite mera ridning i morgon. Och i morgon har vi julpyssel i stallet! Mys på hög nivå! Inom en snar framtid kommer det komma en liten överraskning men jag kommer inte berätta något förns det verkligen händer. Det kommer kanske några ledtrådar! Hihi... 

Jag tycker det är dåligt med kommentarer! Vad vill ni läsa om? Försöker skriva om träningar och nu är deti inte så mycket tävla. Lite bloggtorka här! 

Ha en fortsatt bra lördag kväll! 


Irish Masch!

Här kommer årets produkt av foder! 

Irish Masch! Den finns även hos PAVO men då med havre! 
Hästarna älskar den och den förbygger även kolik! Den är underbar! Jag kan inte mer än rekommendera! 



Det går åt rätt håll!

Jaha då var det fredag. Första fredagen jag inte längtat till på evigheter? Eftersom jag varit sjuk hela helgen kommer min helg bestå av plugg. Jag har försökt pluggat så mycket som möjligt under veckan men jag har varit totalt död.
Nu känns det bättre och jag känner hur mycket energi det finns i min kropp och knopp. Men den ska vi ta väl hand om! Jag känner mig väldigt forståndig för jag har faktiskt inte ridit på hela veckan förutom måndag och tisdag. Men annars har jag haft dåligt samvete och bara släppt i skritten och longerat hästarna. Men jag har verkligen kännt om jag ska bli frisk så har jag fått tagit det lugnt och det har jag gjort. Det börjar kännas bättre. Är rädd för att jag bara intalar mig själv det. Men det måste verkligen vara över nu!

Gozan har verkligen haft en vilo paus som inte var inräknad just nu. Men hon är väl glad för det.
Idag ringde Lottie från stockholms ridsport. Mina stövlar har äntligen kommit tillbaka så i morgon ska vi åka och testa! Tjohoo!


Att blondiner är dumma är en myt! Jag har minsan satt ihop ett ställ med trådbackar! Helt själv!

Sjukling

Hej! 

I morse trodde jag inte att det var sant när jag vaknade! Helt kladdig i vänster ögat. Men jag tvättade och det blev bättre. Jag känner mig lite bättre men det är inte helt borta. Jag blir antaligen hemma i morgon också. Annars kommer det här aldrig försvinna. Jag har sjukt mycket energi i kroppen just nu. Men det är inte att göra åt.
Vi har fått en ny hyresgäst hos oss. En lite yllestrumpa! Bild kommer. 

Jag var ner och longerade bara. De blir tokiga om det inte får röra på sig. 



Det här är en häst med magi! Dock har magin försvunnit lite tycker jag. Men jag tror på Mathias. 
Alla vet ju hur lång tid det tar att rida in sig på en ny häst. Tänk vilken press det måste vara!