Dressyrträning

Hur skulle jag klara mig utan dressyr? Jag vet faktiskt inte, då hade jag väl hoppat istället antagligen?
Jag älskar känslan när man känner vad som händer och att näst hästen gör exakt vad man ber den om och alla pusselbitar bara faller på plats. Som ni alla vet så rider jag bara grundridning på min häst just nu. För när grunden sitter så kan man göra precis vad man vill. När grunden inte sitter kommer problemen. Som jag brukar säga till hoppryttarna. Det är inte ridningen över hindrena som räknas utan ridningen i mellan. Man märker när en häst har en bra grundridning och en häst som inte är det.

Gozan var så himla duktig idag och jag börjar rida ordentligt nu. Det man känner är att allt börjar falla på plats. Nu blir det intensiv träning i helgen. Såå roligt verkligen! I morgon blir det ridning och på torsdag lite lull i skogen förhoppningsvis. Det är så skönt att det är ljusare på kvällen. Jag rider alltid 19.00 och nu kunde jag till och med skritt av ute efter..

Såååå härligt!

 


Mina idoler!

Tänkte berätta lite om mina förebilder eller idoler det är väl igentligen tre stycken men först tänkte jag ta upp två av dem.

Den första är Tobbe Larsson. Jag älskar hans frihetsdressyr och det viktiga med ledarskap och hans sätt att hantera hästar. Man lär sig så mycket när han berättar och han är bara så duktig.
När man tänker efter lite vad han har sagt eller tanken bakom allt blir man så förvånad när man testar det själv om man har samma eller liknande problem. Allt är så självklart för honom. Framförallt är det hans nogranhet och man ser utvecklingen hos ponnybarnen i ponnyakuten!

Vem tror ni att min andra Idol är?? Den som gissar rätt får en länkning och en kram nästa gång vi ses ;)


Markarbete!

Idag stod markarbete på schemat. Så duktig verkligen och så bra gick det. Hon orkar så himlan mycket och det är bara så roligt att jobba med henne nu.
Det var mycket tempoväxlingar och olika avstånd på bommarna. Så bra övning verkligen.
Duktig häst och det har hänt så himla mycket med henne! Om tre veckor ska vi tävla.

I helgen åker vi till Lejondal och tränar lördag och söndag tror jag. Fun fun. Mamma är på någon Aloe vera kväll hos min tränare just nu. Haha trevlans...

Nu ska jag forsätta plugga och se på tv.. Bra blanding där..


RIP

Vila i frid Jan Svanlund! Natten till i fredags dog han. Världens bästa reporter och kommentator.
Snälla låt bara familjen Svanlund vara ifred alla jornalister!!



Hoppningarna på TV kommer aldrig bli sig lika igen!

Täcken

Det här köpte jag från Hööks till båda hästarna





Kolla den här mysiga filten! Dock är det ponnystorlek, Ewa-Lotta hade en likadan och jag vart helt kär. Så hon köpte en likadan till mig dock var den i ponny men den får vara halsvärmare ;)

Shopping!

Halloj!

Idag har jag varit ute och ridit på Gozan. Gosch super pigg verkligen! Men så duktig och fin. Kakan trimades lite i ridhuset hann inte skritta ut eftersom jag lovade Kim ta in hästarna åt henne. Pappa hjälpte mig.

Jag var och shoppade lite på Hööks (WOW) det var väldigt länge sedan.

- Back on track täcke

- Två inne täcken

- Salva och olja från Tobbe Larssons kollektion

- Tränsväska till mitt kandar








Lösögonfransar!

Här är resultatet och dem är gjorde hos världens bästa Jenny Petterson!!


Våffeldagen!

Ingen har väl missat att det är våffeldagen idag!
Jag gjorde egen smet och gräddade till middag ;)

Recept:

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vattnet. Hetta upp våffeljärnet. Grädda.


    Zaragoza!<3



    Hej hej!

    Äntligen helg. Men usch vad tiden går fort det var ju inte helg för alls länge sedan. Men det är ju skönt för då kommer sommaren fortare!

    Idag var det träning för Anna och fy fan vad bra det gick rent utsagt. Det var så roligt verkligen. Hon var väldigt mjuk och fin. Väldigt lugn. Så rolig träning. Jag red program i det stökiga ridhuset. Men det gick bra!
     
    Kram Jenny


    Kvällsshopping!

    Är det ett beroende eller är det nåt fel i huvudet? Men jag kan vara hur trött som helst, sur eller arg. Så får jag shoppa lite så blir jag super glad.

    Idag vart det en jacka, ett par chinos, solglasögon och ett skärp :D







    Denna har jag gjort på slöjden ;)


    Mys på en onsdag!



    Det vart två frukostar i onsdags. Denna var kanske inte så nyttig men väldigt mysig! I morgon är det våffel dagen!

    Håll i hatten!

    Hej Alla!

    Förlåt, för att jag inte har bloggat. Jag känner mig lite tom när jag inte gjort det på några dagar. Eller mer som att det är något som saknas. Nu ska jag vara duktig.

    Usch vilket väder det varit idag, okej jag ska inte klaga men det blåser ju storm ute! Nu är conversen på iaf och om det forstätter att vara över 0 grader så är det riktig vår på söndag!
    Idag tömkörde jag min pålle och Kakan fick vila. Det kändes som att ridhuset taket skulle bålsa bort. Gozan var lite halvt galen och drog sönder tömmarna när hon bocka. Hon bockar ALDRIG på töm eller lina. Hoppas på bättre väder i morgon så att jag kan rida en ordentlig träning i morgon! Ska rida 15.30.

    Jag skulle varit hos Jenny ikväll men hon hade glömt bort att hon skulle iväg på en grej så jag ska dit i morgon och få massage och göra ögonfransar! Idag har jag varit på IKEA och så tog jag, mamma och pappa en liten shopping tur på kvällskvisten vid outlet ;) Haha Jenny glad!

    Nästa helg är det tävlingshelg, tjohoo :D






    Vår

    Hej alla i solen!! Idag är jag på bra humör och det är vååår:)! Så härligt, i morse var jag nere hos hästarna och släppte ut dem.. Så härligt verkligen det gör dagen till något bra. Mina prinsessor.. Ikväll är det träning.. Nu börjar matten. Ciaooo

    Kärlek ;)



    Hehe Corenlia och jag var lite trött i stallet:) Goz och Patch är kääääära :D

    Lera!

    Ni kommer säkert tycka jag är super konstig som skriver det här. Men jag blir lite glad när jag ser leran. Om man är hästmänniska förstår man nog vad jag menar. Man har liksom dragits med flera decimeter snö och pulsat och halkat hela vintern. Det får gå till en viss gräns. Sen går det bort. Samma sak med leran. Men det är lite som ett vårtecken för mig. Usch, jag erkänner jag är konstig. Men alla ska väl inte vara likadana? Hehe ;)

    Idag vilade Gozan hon fick gå i skritten och jag pysslade lite med henne, hon blir ledsen om man inte borstar på henne. Lilla hjärtat. Kakan red jag på idag, planen var att hon skulle joggas. Men sedan kom vi överns om att hon ska vila i morgon så då fick hon gå lite mer. Eftersom det inte var något markarbete, så hade en tjej lagt upp galoppbommar och jag gjorde upp en liten cavalettiserie. Det var lite långt för Kakan, men hon var super duktig och tyckte det var roligt! Man kände hur glad hon var. Efter en lång träning med bara progrm och nöta fast alla delar så måste dem få ha lite roligt ibland.

    I morgon är det träning för Gozan, ska bli sååå roligt och vi ska rida program. Hoppas på att åka till lejondal i helgen och träna och nästa helg är det program ridning på fredagen och tävlingar hemma. Roligt roligt!

     


    School

    Står just nu i korridåren och har skit tråkigt, matte som väntar.. Ska vara duktig att inte blogga på matten.. Nu är det all in. Trött på att alla springer runt och klagar på allt.. Jag fick träffa mina hästar i morse så jag är glad. Nu börjar jag.. Ohh jag fick tillbaka svenska nationella idag:) jag är nöjd. Ha en bra dag!!

    Diss!

    Jag fick jätte ont i nacken nu på kvällen... Kände av det lite när jag var i stallet. Så den här lilla flaskan räddade min natt iaf. Jag bokade tid hos Jenny på torsdag för massage och så ska jag även göra lösögonfransar haha :D



    Dock hjälper den bara tillfälligt.. Diss för det!

    Söndag!

    Hello bloggen!!

    Glömde faktiskt bloggen för en stund, men precis nu när jag skulle gå och lägga mig kände jag mig skyllde att blogga lite för er nattugglor om min dag! Haha, nej då. Jag har fått upp glöden med att blogga nu, jag har ideér om vad jag ska skriva om. Bara ett problem, TIDEN! Nu har jag iphonen men där kan jag inte ladda upp bilder så det är lite boring men det kommer lite små inlägg under dagarna! Det kommer det att göra varje dag här igenom. Så håll utkik gott folk!

    Min dag började iaf med en god frukost som ni alla säkert vet. Sen ut med en nödig hund, alltid lika roligt på morgonen. Alltid jag som går ut med Charlie på morgonen på söndagar för jag är alltid den som är uppe först. Men jag tycker det är rätt mysigt att vara uppe på morgonen och bara vara.
    Sedan gick jag ner till stallet och hade lektion för Josefine och hennes häst Gillis, så roligt att se dem verkligen. Jag mockade, fixade mat och vatten. Sedan åt jag lunch själv. Båda hästarna fick äta ute eftersom det var så himla fint väder. Sen red jag Kakan, program stod på schemat idag. Gick bra tycker jag. I morgon ska hon få ta det lite lugnt och bara jogga runt. Det fick Gozan göra idag. Jag red idag för att försöka få samma känsla som jag fått fredag och lördag. Hon kändes lite trött. Men jag joggade runt henne lite och gjorde massa med övergångar. Duktiga hästar har det varit idag. När jag ridit klart hade jag en lektion till med Zara och hennes ponny Rose. Jag hoppade upp lite på Rose för att känna på henne för att se om hon kändes bra och det gjorde hon tyvärr inte, jag provecerade fram en hälta och den lektionen slutade tyvärr med en halt häst.. Men ibland är det bra att det kommer fram ordentligt.

    Nu väntar en ny vecka, med träning, tips och framförallt just min vardag på bloggen!
    Kram Jenny




    Frukost

    God morgon alla fans;)

    Just nu sitter jag och äter frukost. Ingen här hemma är uppe förutom hunden. Rätt nice att sitta här i sin ensamhet, Not... Aja jag ska ta en promenad ner till stallet och jag har lektion klockan tio. Nice nice. Jag hatar att blogg.se inte har en app.. Idag ska jag rida underbara hästarna.

    Ha en bra dag!



     

    Dag 2

    Hej hej

    Dag två och hon var fin fin. I början var hon lite spänd och jätte stark i höger. Men efter lite jobb lossnade hon mer och mer. Vi jobbade mjukgörande och allt sånt där. Jag har fått jätte mkt beröm att jag har en fin häst, och det är alltid jätte roligt att höra. Man blir så mycket mer inspererad och framförallt jätte glad när man får höra sånt.
    Nu är jag taggad inför att träna hemma och massa inspration jag har haft en toppen bra träningsdagar och nu står Gozan hemma i stallet. Jag tror inte att hon ville åka hem ;) Hon gillar att vara på lejondal och jag med för den delen, eller nej jag älskar det. Man får en helt annan känsla.

    I morgon ska jag rida Kakan och Gozan. Ha lektion och så ska Malin filma mig till sitt skolprojekt.
    Jag ska promenera till stallet. Jag är jätte trött så jag ska typ gå och lägga mig vilken sekund som helst verkligen.

    Min mobil vill inte samarbeta med datorn och mig eller tvärtom. Så det kommer bilder nån annan dag.. 

    God Natt 



    Såååååå ska en stallgång se ut!!


    Film klipp

    Här kommer två film snuttar på mig och Kakan, Michelle var snäll och filmade lite.





    Dag 1

    Hej hej

    Nu är första träningsdagen avklarad, så roligt verkligen.
    Dagen började med att jag vaknade 6.00 och bar mig mot stallet. Fodrade alla hästar och kopplade på trailern som stod packad och klar. Gozan fick äta sin frukost och jag packade det sista och släppte ut Kakan i hagen. Pappa fyllde vatten åt henne. Jag fixade i ordning Gozan och vi packade in allt och körde iväg. Si så där alldeles för tidiga, typ första gången ever. Haha.
    Väl framme på lejondal, pratade jag lite med Siv och sedan tog jag inte grejer i stallet och in med Gozan. Hur cool lugn som helst. Lite gnägg bara. Tränsade och satte på mig stövlar och gick iväg till ridhuset. Jag hade tid för Anna 9.00. Så jag hann verkligen skritta fram och så i lugn och ro. Sen var det pang på rödbettan. Hon var så mjuk och fin och jätte duktig! Så rolig träning. Kajsa som stod på stäket förut var och red samtidigt. Hon såg mig och Ruben när vi var på prisutdelning och jag ramlade av för att han fick spunk och var helt galen.. Hmm aa. Hon hade en jätte trevlig häst och vi pratade medans jag skrittade av lilla prinsessan.

    I morgon blir jag hämtad 6.00 av världens bästa tränare och ska hjälpa henne och en annan tjej och morgonfodra, så mysigt verkligen och jag bara älskar Lejondal!



    Finaste Gozan

    Stäket schabracket fick va på i helgen!


    Kommentarer.

    Var lite roliga och kommentera jag vet ju att ni läser!!!!

    Middag



    Eftersom ni vill att jag ska skriva om nåt annat än hästar, kan jag berätta vad jag ätit till middag idag.
    Tortellini med vitlökssås och ketchup! Ketchup till allt :)


    Shopping!



    Snälla pappa köpt tävlingsskåp åt mig! :D



    Fluffboots!

    Så köpte jag en tröja också, men jag glömde ta kort på den!


    Tömkörning och ridning!

    Hej Allihopa!

    Idag tömkörde jag Gozan, hon var jätte duktig. Nu har hon hajat grejen. Man märker hur mycket det hjälper i ridningen. Hon jobbar på bra och man kommer åt henne väldigt bra. Jobbad lite på volt och lite rakrikning, in med bogarna skänkelvikningar och jobbade i alla gångarter.

    Sedan red jag Kakan i stora. Hon var väldigt fin efter framridningen. Jag red igenom två program som jag ska tävla på 9 april. Det ska bli så roligt verkligen för hon är väldigt fin just nu.
    Det är så roligt att rida på samarbetsvilliga hästar som verkligen vill jobba och ha roligt! Super duper kul verkligen.

    Idag har jag packat allt för fredag och lördag. Jag kommer kanske inte uppdatera så mycket. Men ska försöka. Jag och Gozan åker på träningshelg till lejondal det kommer bli toppen roligt.

    Ha en bra natt!
    Sov gott


    Träning!

    Hej hej!

    Träningen idag gick så bra verkligen. Just nu jobbar vi väldigt mycket med formen och det går så bra verkligen. Hon vill gärna inte gå på tygeln och jag måste hitta dem rätta knapparna på henne, det är ingen häst som går på tyglen av sig själv. Men vi börjad med att göra små halter och hitta den rätta skritten, sedan forsatte vi i trav och kollade av traven och verkligen att hon ska svara framåt och sedan lyssna och göra som jag säger, plats i korgen. Sedan övade vi galopp skritt. Och hon var så duktig verkligen. Tappade inte alls bakbenen och var verkligen på hela tiden. Det var så roligt verkligen. Och vilken känsla jag fick. Mycket lyckad träning och nu är jag väldigt taggad inför helgen. Det ska bli väldigt roligt! Det är Fredag och Lördag som vi tränar det ska bli så roligt.

    I morgon har vi Nationella prov och jag är faktiskt inte nervös mest fundersam vad som kommer komma på provet. Det kommer nog gå bra. Det är bara att tänka verkligen vad jag gör för något. Jag har No hela dagen verkligen. För vi har ingen So utan två no lektioner. Nice nice. Jag gillar No.

    Nu ska jag duscha och sen hoppa i säng, kolla lite i Biologi boken!

    Kram Jenny


    Sängen

    God morgon alla läsare! Ligger fortfarande i sängen och drar mig, det är inte likt mig;) hör mamma hålla på där nere och jag är faktiskt hungrig.. Man kanske ska ta och göra en riktig frukost när tiden finns. Annars brukar det bestå av den minsta mackan vi har hemma och ett glad jucie eller oboy.. Fast det är jäkligt skönt att ligga och dra sig lite... Men om 5 min kommer jag bli rastlös. Haha.

    Putsa!

    Idag var jag duktig och putsade, två träns, sadel, graman och träningssporrarna!


    Popular

    Hej hej!

    Lång dag var det idag med.. Började dagen med att fodra hästarna och ut med dem i hagen, mocka göra mat.. Konstigt nog hade vi bara Kakan och Gozan idag och allt gick så fort men ändå långsamt för att jag stressade ingenting idag! Gozan och jag var ute i skogen och det gick bra väldigt pigg bara, Picas medryttare var med på Pica. Hon saknade sin vän Rolle, hehe dem har blivit bundisar ;)
    Mamma red på Kakan och sen hoppade jag upp på henne en stund och kände på henne lite. Var lite stel, men hon gav efter en stund. Fin fina hästar vi har! :)

    Rätt låt vann iaf melodifestivalen.. Jag har alltid gillat Eric Saade.. Men jag hade varit glad och Danny hade vunnit också :)

    Nu sitter jag med musik i öronen och bara tänker på allmäna saker. Rätt nice och efter jag bloggat klart ska jag sova! I morgon ska jag ha lite sovmorgon. 

    Ååå vad jag blir glad av min fina pålle :)


    Jag är inte perfekt!

    Hej hej!!

    Äntligen helg tänkte jag för att göra mig lite gladare. Usch det känns som att alla varit imot mig idag. Jag hatar det verkligen. Allt jag gör blir fel och när jag försöker säga vad jag tycker känns det som att alla bara vänder ryggen åt.. Jag lever inget prinsess liv, tro inte det!!! Visst jag har det säkert bättre en andra och det finns dem som har problem, men jag ska väl kunna ha mina problem på mitt sätt?? Aja jag orkar inte.. Allt låter jätte töntigt jag vet..

    Energin kom lite iaf när jag fick träffa min underbara häst!! Jag älskar henne verkligen.. Hon har blivit så fin och vi har hittat varandra så mycket den senaste tiden!! Så roligt. Det ska bli så roligt att åka till Lejondal nästa helg och träna! I morgon ska vi ut i skogen! Härligt härligt.

    Känner inte för att skriva idag.

    Vi hörs.


    Sista lektionen

    Sista lektionen och vi har svenska, men det ser ut som en iup-tid för några har muntligt np. Men pluggar någon igentligen? Tror inte det.. Några kör hänga gubben och vad gör jag, jo bloggar via iphonen!! :) mkt roligare!! Hmmm ska kanske vara lite duktig och plugga spanska glosor. Nästa helg ska jag på intensiv träning med Gozan.. Vi hörs sen:)

    Fredag:D

    Hej hej!! Hur mår alla idag? Själv är jag jätte trött och nu ska jag ha min andra musiklektion för idag, hoppas inte min svenska lärare är här idag. Då slutar jag vid lunch:) Vi hörs kram

    Ridning!

    Asså ni ska vet hur fin min lilla pålle var idag, en riktig framskrittning vart det med Linnea och vi pratade om allt..
    Vi kommer förhoppningsvis börja på samma gymnasium eftersom vi sökt exakt samma!!
    Sedan travade jag bara igång henne och bara plats i korgen. Gjorde lite övergångar och bara lite mys trav.
    Galoppen var rund och fin från början och hon kändes bara så himla himla fin verkligen!!
    Till slut gjorde jag lite skäneklvikningar och öppnor. Jag trodde hon skämtade med mig när hon kändes så bra och bara frågade om hur mkt hon skulle göra och vad! Så rolig känsla verkligen..

    JAG ÄLSKAR MIN HÄST!!


    Hmmm..

    Tänk vad min fyrbenta prinsessa kan göra mig glad och full av energi igen när man kommer från skolan och känner sig nere. Kännt mig trött och trött på att alla ska komma med så onödiga kommentarer och att folk bara inte kan sköta sitt eget, jag fattar bara inte det. Varför leva på andras misslyckande eller något spec man gjort? Försök hitta lite gläjde i ens eget liv och sluta leva på andras! Sånt är bara omoget och meningslöst.
    Det jag vill säga är att jag blir så trött på att man ska tracka andra för att man själv ska må bra. Jag har lätt för att koppla bort det om jag själv skulle bli utsatt för det, men det finns som dem som tar illa vid sig och sånt kan jag bli galen på. Jag orkar bara inte slösa energi och tålamod på sånna människor.. Men det får gå till en viss gräns sen blir jag arg, riktigt arg. Och det var inte länge sedan mina kompisar och jag pratade om det.. Dem har aldrig sätt mig riktigt arg.. Jag är sån som hellre backar och står tyst än att kliva fram och säga i mot, tyvärr. Men som sagt det får gå till en viss gräns.
    Jag är rätt duktig på att ta andra i försvar, även dem som jag inte är speciellt bra kompis med eller inte alls känner bra. Är trött på att man inte kan få ha sin åsikt och att man alltid ska behöva ta den i försvar och försvara sig själv. Istället måste man argumentera mot den människan istället, det har jag också blivit trött på och då blir jag hellre tyst. Det var en av sakerna jag tog upp på mitt utvecklingssamtal, våga stå i mot och fortsätt argumentara! Jag har alltid kvar min åsikt men orkar oftast ínte lägga energi på att någon säger i mot min EGNA åsikt...

    Hmm var inte alls tanken att jag skulle skriva det här..
    En sak som jag tänkt på rätt länge,

    En bästa vän skrattar åt dig när du gör dig illa men väntar alltid på dig ändå!!

    Jag har faktiskt sådana vänner!!! Men även såndana onödiga vänner som göra exakt det jag skrivit där uppe.. Men alla är inte perfekta!


    Svar på kommenater!

    Kommentar från Anonym:

    skriv inte BARa om hästarna, utanför i skolan och så:D


    Svar: Det är jätte svårt att vet vad jag ska skriva om, vad vill du läsa om vad som händer utanför allt annat?
    Hur mkt vågar man skriva igentligen ;)

    Svara gärna i en kommentar :-)


    Tömkörning!

    Idag tömkördes lilla Gozan. Hon var så duktig verkligen. Det var andra gången jag tömkörde henne och hon fattade verkligen det mycket mycket bra verkligen.
    Jag jobbade mycket på volt och samma jobb som vi gör i ridningen, in med bogarna och att hon ska vara helt loss i sidorna och den rätta ridningen!
    Jätte roligt att hon verkligen tyckte det var så roligt.
    Hon kämpade på och man kommer åt dem så himla mycket bättre än när man longeras.
    Jag tycker dessutom att det är super roligt att tömköra, men så himla svårt verkligen. Anders Eriksson kommer ju regelbundet till oss man kanske ska vara med någon gång :) 
     
    Min lilla prinsessa!




    Recept på Amerikanska Pannkakor!

    Du behöver:
    2½ dl mjöl
    2 tsk bakpulver
    ½ tsk salt
    1 msk socker
    2½ mjölk
    1 ägg
    2 msk smält smör + smör till stekning (2 msk = ca100 g)
    Vi hade även 1 msk vanlijsocker

    Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, socker och vanlijsocker. Sedan i med mjölk, smör och sist ägget.
    Stek pannkakorna i lite smör och vänd på pannkakan när smeten bubblar lite på den översta sidann på pannkakan. Vi gjorde dem rätt små.

    Det ska bli ca 10-12 st.



    Dem ser jätte brända ut på bilden!


    Hemkunskap

    Sitter just nu på hemkunskapen och har gjort amerikanska pannkakor.. Nu pluggar jag lite so och sen har vi matte.. Jag var super trött i morse. Vi ses kram

    Träning!

    Hej allihopa!

    Det har verkligen inte haft någon tid över att blogga idag. Jag slutade väldigt tidigt idag och stack hem till en kompis och hängde där ett tag, nice nice. Sen kom pappa och vi åkte hem. Sedan till stallet.
    Red Kakan och Gozan.
    Kakan red jag i lilla ridhuset och bara tänkte på formen och att hon skulle följa mig. Jag red mycket delar ur programen lite blandat från både LB och LA. Sedan red jag på en volt och flytta undan för skänkeln rakrikta osv. Rätt nyttigt ibland och hitta känslan. Öka minska och övergångar. Kaki kändes grymt fin verkligen.

    Gozan var det träning för och jag gick in i ridhuset som bestämd och lugn och mottot, Det ska gå!!
    Idag var det verkligen bara plats i korgen och bara rätt ridning och shit vad allt funkar. Det är helt sjukt hur jag kan välja det dåliga framför det bra. Jag har bestämt mig, det ska gå nu. Nu ska jag framförallt ta mina hästar i första hand, men självklart är det jätte nyttigt att sitta på andra hästar, så jag kommer inte tacka nej till det om jag får förfrågningar. Men jag är så glad över att jag har världens bästa tränare som verkligen förstår, men hon är verkligen som mini hitler. Men jäklar vad man skärper sig! grymt bra.

    Nu ska jag återgå till massa saker som ska göras.
    Sov gott!

    Skriv gärna en kommentar om vad ni saknar på bloggen, något spec jag ska skriva om osv..

    Kram


    Halv dag

    God morgon! Vaknade och tänkte fy fan tisdag bara jobbiga lektioner, men så kom jag på att vi går halvdag idag. Hur skönt som helst, efter skolan ska jag träffa en kompis en stund och sen åka och rida mina underbara hästar:) träning ikväll och vi hoppas på att hon är på humör och samarbetsvillig.. Vi hörs under dagen!! Kram

    God Natt

    Hej hej!

    Nu är utvecklingssamtalet gjort. Det var inte så farligt faktiskt. Jag har en bra mentor faktsikt. Han lyssnar verkligen och tar till sig det man säger. Det är bra tycker jag! Jag höll i det själv och det gick bra tycker jag. Jag var jätte nervös i början och jag har kommit på när jag är nervös så blir jag hes, skumt ;) Jag fick inget skäll iaf, allt var som vanligt och det var faktiskt mitt sista utvecklingssamtal i grundskolan. Efter samtalet åkte jag och pappa hem och bytte om och sedan vidare till stallet, rida lilla Goz och idag kändes det bättre. Men jag får jobba hund uppe i sadeln. Men det är grymt roligt!

    Idag var det bara koncentration på formen och inget annat, hon ska gå på tyglen! Och hon ger sig efter ett tag, en riktig bitch är hon just nu. Men det är väl så med ston.. Dem är som oss människor.

    Jag är verkligen super trött. Så jag säger, God Natt nu!

    Kram


    Dessa datorer

    Sitter nu på sista lektionen, och jag blir galen på skolans datorer.. Dom har bara open Office och nu kan jag inte öppna det på iphonen, jag är sur.. Nej nu ska jag kolla om jag kan lösa det!!! Kram vi hörs sen

    Matte

    Hej hej, sitter just nu på mattelektion och min lärare virrar till det, alla dessa ekvationer och funktioner. Anders är verkligen bra men om man inte fattar blir han arg.. Det är en nackdel. Det är super lungt verkligen, Henke, Jacob och Ivan fick byta grupp för de pratade så mkt. Min kompis sitter här brevid och tror att hon ska svimma.. Nu ska jag borra in mig i mattetalen och jag är jätte hungrig.. Hmmm påminde mig just om mitt utvecklingssamtal ikväll.. Suck!! Vi hörs under dagen.. Puss och kram

    Utvecklingssamtal!

    Hmm, sitter här och kollar i mina utvecklingssamtal papper. Så jäkla onödigt. Mentorn kommer ju ändå skita i vad som händer när jag sätter min fot sista gången i den skolan. Eller?
    Jag ska hålla samtalet också, det kommer ju bli super pinsamt att sitta där och prata om betyg och vad jag ska utveckla och bla bla. Suck. Det känns bara som tidsfördriv. Plus att jag har det 17.30 vilken jäkla tid. Då rider man ju!! Jag har samtal i morgon och man kommer vara helt borta efter första dagen i skolan efter ett lov.
    Gosch det känns bara så onödigt alltihopa! Hålla det själv, varsågod nu får du prata och nu ska du säga vad du tycker. Hur mycket är det kvar i skolan igentligen, 2 månader samanlagt, med tanke på alla dagar som går bort? Hmm, aja det är bara att bita ihop och sitta där och se trevlig ut.
    Jag sa till pappa nu att han inte får prata så mycket så det går fortare. Han ska alltid argumentera så mycket.


    Träning!

    Hej Hej!

    Nu har jag duschat och fodrat hästar, dem är nöjda och glada!

    Idag har jag varit och tränat. Super roligt varje gång! Dock var hon spänd idag. Red utan graman och den måste bort nu eftersom jag ska tävla i april. När hon slappnar av så blir hon så himla fin. Vi red massa lösgörande och bara lugn. Jag måste lägga frustrationen åt sidan och lägga den energin i ridningen, det är så himla självklara saker för mig. Men så blir jag att jag vill så mycket och då blir det pannkaka. Jag måste påminna mig varje dag verkligen att Rom inte byggdes på en dag, det är jäkligt tur det! Jag vet att jag har en jätte fin häst men hon är väldigt svår och en spänd och tittig häst. Men det visste jag när jag köpte henne. Och jag har ett sådana bra tränare som stötar på träningar och peppar att det verkligen kommer gå, så då går jag verkligen alltid efter hennes tips och råd. Hon är bäst!! ¨

    Kakan och Patch fick bara gå i skritten idag. Jag har ridit hela veckan så jag kände att jag behövde lite vila. Dem var nöjda och glada i alla fall. I morgon tar Ewa-Lotta ut hästarna, så jag får sova en halvtimme extra!

    Kram Jenny

     


    Dålig update!

    Förlåt för dålig uppdatering, ska strax åka och kvällsfodra. Jag ska kolla klart på solsidan först. Varit på lejondal idag. Bloggar sen.. Jenny

    JAG VILL HA!!!!



    Mitt skåp!

    I mitt skåp finns allt som behövs i vardagen.

    Första hyllan hänger alla träns, sporrarna och hjälm. Har även handskar och lite lådor med bra och ha saker. Brodd osv.
    Andra hyllan har vi schabrak och boots och överdrag till benlindorna.
    I trådbacken finns benlindor och paddar.
    Längst ner har vi stövlar och pälsglans och putsgrejer.
    Jag har även två korjar vid sidan om skåpet som jag har benskydd, reflexer och lite andra saker och så har jag en tunna med, schampoo och massa sånna saker. Har även några träns där också och en spöhållare.
    I kakans skåp ligger det säkert lite saker också.
    Ländtäcken  har vi på sadlarna och även lite schabrak som används för tillfället.
    På loftet har vi en stor gadrob som jag får berätta någon annan dag för det orkar jag inte nu.


    En helt vanlig dag för mig!

    En vanlig dag börjar vid 7-7.30 ungefär. Jag äter frukost och fixar mig inför skolan, alltid försenad som vanligt. Jag får alltid skjuts av pappa på morgonen eftersom han jobbar i bromma.
    Jag går i skolan hela dagen och längtar efter att jag får åka till stallet.
    Jag slutar vid 3 typ och drar mig hemåt, antingen äter jag när jag kommer hem eller så tar jag nåt litet. Iväg till stallet och ibland har mamma mockat och ibland får jag mocka. Sedan fixas allt i stallet och rider hästarna.
    Ibland går verkligen allt jätte långsamt och ibland på rullande band. Det beror på.

    Sedan avslutar jag dagen med en dusch och plugga om det behövs. Sedan kollar jag alltid mailen och den där förbaskade sidan facebook som jag även har i iphonen nu.
    Så ser en typsikt dag ut för mig i vardagen mitt i veckan, rätt tråkigt igenltigen. Men om man är hästnörd så är man!
    :)

    Lång dag i stallet!

    Hej Allihopa!

    Lång dag idag, jag gick upp 7.00, slängde i mig en macka och fixade mig. Mamma hade redan varit nere och fodrat så hästarna hade ätit upp. Jag slängde ut Gozan i skritten eftersom jag skulle rida lektion 9.00. Kakan stod i hagen och skrek efter henne hela tiden verkligen. Knasboll.
    Jag fixade lite höpåsar undertiden. När jag skulle hoppa upp på Gozan idag var hon verkligen virrpanna, hon travade runt mig och var helt crazy typ gnäggade och jag fick gå 17 varv inne i ridhuset innan jag hoppade upp. Hon var rätt spänd i början. Men travade såååå fint verkligen. Efter lite trav och galopp. Red jag program tre gånger och det börjar ta sig. Jag ska anmäla första tävlingen med henne i morgon. Det är 17 april i södertälje. det ska blir väldigt roligt!
    Gozan var väldigt fin idag även fast hon visade sig från sin hemska sida i början. Är så taggad på att åka och träna på söndag.

    Kakan red jag i lilla. Massa lösgörande bara, hon vilade igår och gick bara i skritten. Så då behövs det. Jobbade skänkelvikningar och att hon ska spåra rätt på rakt spår. Red henne ändå inte i så jätte låg form. Det känns som att jag måste plocka upp henne eftersom jag ska tävla snart. Det kommer bli toppen roligt!
    Patch kunde jag göra lite saker på. Inte bara sitta och snurra på en volt. Han accepterade mig mer idag och jag hittade knapparna och då är han bara så himlans fin. Det är den finaste ponny jag ridit verkligen! Jätte fin verkligen. Det är så himla konstigt att rida ponny en hel vecka. Jag känner mig jätte lång, men igentligen är jag inte så jätte jätte lång, ägaren är ändå längre än jag.

    Roligt att alla hästar var så fina idag! Jätte jätte roligt verkligen! I morgon har jag morgonfodring i mitt stall och Sörgården. Så det blir till att gå upp tidigt i morgon.



    Gozan kom in som en dränkt katt idag!



    Min hästskötare och Kakan ;)



    Kakan och Elias, Ewa-Lottas son! :)



    Det här är Patch, ponnyn som jag snart har haft en vecka! Hur gullig kan man vara?


    Svar på Frågestund!

    Jag svarar ikväll på frågorna i stället, jag gick och la mig igår.

    Den stora frågan var väl igentligen vem Micke är och om vi har något på "gång" mellan oss.

    Micke är min kompis och vi går i samma skola, vi är bara kompisar och han är en väldigt snäll kompis och rolig att vara med!

    Kolla in hans blogg. Han gillar att laga mat väldigt mkt ;)
    http://caffesnubbensblogg.wordpress.com/


    Romme hela dagen.

    Nu har jag äntligen varvat ner lite och tagit mig en varm och skön dusch! Mina ben är helt slut. Det känns som att backarna i Romme är lite jobbigare än i Kungsberget. Jag har haft en toppen dag iaf.

    Dagen började 05.40 då väckte pappa mig och jag gick upp och fixade mig. Vi hämtade Micke vid halv sju och han var lite långsam så vi fick vänta lite ;)
    Full fart var vi framme i Romme, på med pjäxor och termobyxor. När allt var klart åkte vi upp med sexstolsliften och där började dagen. Dock missade jag pappas lilla ramling i början. Haha.
    Vi åt pannkakor till lunch och sedan lite senare på eftermiddagen träffade vi Madde i min klass och åkte med henne lite.

    Det var väldigt roligt idag och med skinade väder och sol blev det som grädde på moset.

    I morgon ska jag träna 9.00 sedan är det fullt upp. Rida rida rida.



    Hur härligt ser det ut?

    Frågestund!

    Det var länge sedan! Jag kör på en frågestund, svarar på frågorna ikväll!!


    Påväg hem

    Halloj i solen:) Vilket väder det varit idag, bra backar och bra sidåkning.. Kan det bli bättre? Fast jag har lite abstinens efter hästarna. Men i morgon ska det ridas och tränas.. Jag tycker verkligen att det är grymt roligt att åka skidor, framförallt med rätt sällskap. Bloggar mer när jag kommer hem:) kram

    Påväg

    God morgon alla pigga, jag kan inte påstå att jag är så pigg.. Pappa väckte mig 5.40 zzzz.. Vi hämtade upp Micke i jakan halv sju och nu är vi påväg till Romme för lite skidåkning.. Mamma är hemma och har hand om hästarna, sååå snällt verkligen. Hur ser eran dag ut? Ha en toppen dag.. Kolla Facebook det kommer lite bilder där säkert:) vi hörs kram

    Solsken!

    Hej hej!

    Oteknisk som jag är, har jag råkat ändrat redigarare därför har jag inte kunnat laddat upp bilder. Smart jag är!! Jag är verkligen jätte trött.

    Min dag började iaf, klockan 7.00 med en snabb frukost och sedan iväg till stallet, fodrade alla hästar och gjorde höpåsar tills idag och i morgon eftersom jag ska åka skidor i morgon. Släppte Goza i skritten och Kakan longerade jag. Sedan släppte vi ut dom två, longerade patch och sedan mockade jag. Det gick rätt snabbt, men eftersom Johan harvade ridhuset så fick jag vänta lite med Patch.

    Jag har nämligen haft konsert med klassen idag i Viksjö med PRO, dem verkade vara väldigt nöjda med oss, tänk vad glad man kan bli av lite sång! Efter konserten åkte jag och mamma till väsby fodershop och handlade Fibergi till Kakan. Det har inte hänt så mycket annat idag. Nu ska jag ta en power nap. Haha..

    I övrigt var jag på världens sämsta Ica idag, diss för det! Det blir Wok till middag idag. Mums..



    - Hon står lite knasigt med frambenen, ha översende!




    Juste...

    Juste jag har anmält till årets första tävlingar. Hemma tävlingarna.. Jag ska bara rida Kakan eftersom det är på kortbana. LB LA blir det ;)

    Besök+ Behandling!

    Halloj! Jag har verkligen inte hunnit blogga idag i stallet. Jag var nere i stallet vid halv tio tiden, gick och pratade lite med Charlotta. Sedan fick Gozan sin behandling och det var väldigt roligt att se! Hon bara stod och njöt. I början kom en rolig lite filur, nämligen min vän Micke. Hallå, han kommer till stallet frivilligt. Hehe lite roligt tycker jag :) Efter behandlingen mockad jag och gjorde mat till alla hästar, med lite hjälpa av Micke, han var så duktig så. Lycklig som fick göra burkarna med kraft, haha ;) Sedan åkte vi till Guro och shoppade lite. Vi köpte: Två täcken ett till Kakan och ett till Gozan. Ridbyxor från Cavallo. Nya tävlingsntyglar rundsyda. Gummihandske och gummiskrapa. Hovolja. Tränade på Patch, glömde fota honom idag också. Det gick sådär. Han är sådan himla fin ponny som gör iprinip det man ber honom om, ett problem bara att man alltid måste göra rätt och vara så kvick och finkänslig. Jag med min stora grå som man måste rida med såkallad "stora hjälper" och hoppa ner på en liten ponny som är så annorlunda. Det kändes som att jag gjorde allt fel och det ända som är lätt på honom det är galoppen! Stor credit till Corenlia som rider denna känsliga ponny varje dag. Men gud vad jag lär mig på den här veckan jag har honom. Så roligt verkligen att jag får rida en sådan fin ponny! Oj det här vart ett långt inlägg. I morgon har jag konsert med klassen i Viksjö jag kan ju inte direkt säga att jag är taggad till tusen. Hehe. Ska upp tidigt i morgon så jag hinner fixa allt innan. Kram på er! Något knas med blogg.se man kan inte ladda upp bilder i inlägget..



    Nya täcket



    Nya tyglarna!

     


    Frukost

    God morgon! Nu har min dag just börjat, precis ätit frukost med mins föräldrar och nu ska jag fixa i ordning mig. Godan får behandling kl10. Micke kommer kanske också på besök, wow han kommer till stallet frivilligt igen. OBS jag skriver det här från min iphone för först gången. Ha en bra dag! Kram