Danmark - Klart

Ja som ni kanske såg det skulle vara kosan och inte kossan. Men kossan tyckte jag lät mycket roligare! ;-)

Idag for vi över till Danmark och vi har väl kört si sådär 40 mil.

Häst nummer 4:
Valack född 2000. MSV + vann 5 års championatet. 
En snäll häst och snygg. Dock var det inte riktigt som vi tänkte. Han har varit riden av en tjej som inte är så van så han var inte så "ordentligt" riden. Han var inte så fram för skänkeln som jag trodde att han skulle vara. Jag åkte och kollade på denna häst för den är så otroligt fin på filmen. Mjuk och fina rörelse. Men det kom fram mer när vi var där och kollade. Mycket synd för en fantastiskt fin häst! 

I morgon bär det av till Sjöbo och sen ska vi faktiskt åka och pröva häst nummer 3 igen. 

Nu är det en trött Jenny som ska hoppa i säng för en ny dag i morgon. 
Det är så roligt att provrida. Och det är verkligen helt olika hästar som jag har ridit än så länge. Vi får se vad denna helg ger. :-)
Vi hörs i morgon. 
Kram Jenny 





Denna ska vi testa igen!

Uppdatering: Kosan mot Danmark skulle det vara ;-)!

God morgon!

Igår somnade jag vi tio, vid fyra halv fem i morse tyckte min kropp att jag sovit klart. Den är ju van att sova så många timmar. Grejen var bara att jag skulle upp vid sju. Jag somnade till en liten stund.

Nu med god hotel frukost (finns det något bättre) styr vi mot Danmark och Hasse Hoffman det ska bli så roligt.
Det här är värre en att tävla. Man blir lite spänd.

Jag kommer inte blogga när jag är i Danmark men så fort jag är på svensk mark igen kommer rapport.

Idag vill jag även önska Stäket- laget lycka till som ska ut på sin första lagtävling idag! Det kommer gå toppen bra.

Även fått rapport om snö hemma. Här är det sol :-)

Kram från Jenny på hästletande


Slutstation för dagen!

Då är sista hästen för dagen provriden. 

Häst nummer 3:
Valack född 2001. Ca 167-170 cm i mankhöjd. MSV 
Väldigt trevligt valack i stallet. Tränaren red honom och sedan när jag hoppade upp vart han lite lång och slö bak. Tränaren hjälpte mig och då vart det mycket bättre. Den gjorde väldigt fina byten. Helt underbar i stallet. 
Jag blev verkligen varm i hjärtat när både ägaren och tjejen som bruka rida honom sa att dom verkligen hoppades på att jag ville ha honom. För att dom tyckte jag red honom så bra. Det var roligt tyckte jag. 

Det var sista hästen för dagen och i morgon bär det av till Hasse Hoffman. Spännande spännande. 

Eftersom det vart rätt sen lunch köpte vi bara lite mat här på hotellet och nu kollar vi Let's Dance och så blir det natten. 

Vi hörs i morgon 
Natti natti 
Jenny ute på hästletande!! 



Denna ser väldigt liten ut på den här bilden!! Men han är betydligt större!

Lunch!

Precis intagit mat på Torsviks Värdhus. Ätit där förut och det är helt okej mat.
Nu fortsätter vi mot Helsingborg och beräknar vara där vid 17.00 tiden. Som bestämt med nästa ägare.

Vi hörs!
Jenny


Första stoppet gjort!

Halloj!

Nu kommer en liten rapport. Vi har precis stannat i Tranås och provridit TVÅ hästar. Det skulle bara varit en men dom visade även till. Inte riktigt det jag letade men det var faktiskt den jag fastnade mest för.

Häst nummer 1.
Holländsk Valack 2001 ca 165 cm men bred som jag vet inte vad. Utbildad msv men hade något svårt med bytena åt ena hållet. Jag fick inte riktigt den här framåt känslan som jag vill ha. Han hade inte riktiga trycket och swhunget. Det klickade inte riktigt.

Häst nummer 2.
Tyskt sto född 2006. Skimmel. Inget av det jag ska ha. Om hon hade varit något billigare så hade jag köpt henne!!
Så fin häst verkligen och ett fint swhung i steget. Runt 170 måste den vara. Den var mer framåt för skänkeln och lättare i skänkelvikningarna.

Jag tycker det var snällt av ägarna att även visa den andra hästen..
Nu styr vi kossan (säger man så) till Helsingborg där en valack väntar. Sedan vidare till Malmö där vi ska sova.

Jenny ute på roadtrip


Äventyr!

God morgon!

Oj nu har jag inte bloggat på länge. Men jag tänkte att ni kan följa min äventyrshelg här på bloggen. Det har hänt mycket på sista tiden. Kakan har gått och fått rosett, Gozan har varit till och från. Men i onsdags var det helt underbart att träna för Anna! Det gick väldigt bra och hon gjorde nästan allt jag bad om. Dock gör jag fel i mellan åt. Tex bromsar för mycket i förvända galoppen. Men jag tyckte att öppnorna och skutorna var bra. Roligt roligt!

Nu är jag i alla fall påväg till Skåne. Vi ska stanna i Jönköping och prova en häst först. Mamma är hemma och har hand om Goz och Kak. Sandra rider ut på Gozan idag och lördag och söndag ska Elin rida. Vad skulle jag göra utan alla underbara människor runt omkring mig?

Håll utkik här under helgen nu. Jag berättar om hästarna när jag prov ridit.

Just nu regnar det vääääldigt mycket.

Kram Jenny


Torsdag

Idag är det torsdag och snart helg. Kvällens underhållning har bestått av att bygga dressyrstaket till helgens Pay and ride! Ojoj jag och Gozan ska rida vår första MSV.c1 hur ska detta gå? Programet kan jag utan och innan till. Men att få henne lugn det är en annan femma. Men det kommer nog gå bra. I morgon är det träning för Anna och då är det dressyrstaket som gäller. Hon var faktiskt duktig idag. Pressade henne lite och hon vart trött. 

Det väller in mejl på min annons som jag lagt ut på Bukefalos om att jag söker häst. Spännande spännande. I morgon blir det till att ringa lite. 

Nu ska jag fortsätta plugga lite och sova lite. Läxförhör i samhällskunskap i morgon och eftersom jag inte var på tisdagens lektion så har jag inte riktigt koll på läget.
Kram Jenny 



Världens bästa hästar!

Hiss

Hiss för vågade dressyrryttare! 
Dressyrryttare har ofta haft stämplen tråkig och enformiga som inte vågar ta ut svängarna. Men jag tycker att det blir mer och mer vågat. Till och med upp på den höga nivån. Frackarna blir mer vågade!
Jag tycker det är roligt men det får inte gå till överdrift. 

Jag kör på röda ridbyxor till vardags! 


Vila vila vila

Vila var det nog min lilla kropp behövde. Dock är jag hemma idag också. Jag ville gå till skolan men jag fick inte för mamma. Ni vet hur hästtjejer är.. Jag skulle gått till skolan igår också men så vart det inte. 

Jag är envis som ett troll och jag hatar att missa skolan. Jag skulle kunna gå ditt med 40 graders feber och halsfluss. Och därför måste lilla mamsen hålla koll på mig! Oj undra hur jag ska klara mig sen. Hon håller liksom koll så jag äter och dricker annar skulle jag vara smal som en pinne vid det här laget.. 
Ni som inte vet, så är jag väldigt tjat med min mamma. Jag skulle aldrig kunna ljuga för henne för då ser hon direkt att något är fel eller om jag är sjuk. Det är väl bra antar jag till viss del.
Nu har vi boende till Falsterbo i alla fall! :) Tjohoo vad roligt det ska bli :) Billigt var det också! 

Sch. Men jag ska nog träna i eftermiddag i alla fall ;) SCHHHHH 

Kramis

Svar på kommentar

Från Liv:
3 boxar i samma stall? Ska ni el har ni skaffat en till?:) kram

SV: Ja, vi ska skaffa en till häst! :)


Sjukling

God morgon! 

Idag är jag hemma och är sjuk. Jag vet inte om det är för att jag sovit för lite eller om jag håller på att bli sjuk på riktigt. Men jag håller på att plugga här hemma i alla fall. 
Helgkursen tog verkligen slut på mina krafter och en stor del i det hela eftersom jag pluggade galet mycket förra veckan med lite sömn. 

Jag tänkte jag skulle lagt upp en film från träningen i söndags men ingenting funkar när jag ska fixa och leka lite teknisk.
Ha en bra dag! 

Jenny

Söndag morgon!

God morgon!
Det är inte ofta jag får som dessa mornar men när jag väl får dom så är det guld värt!
Jag vaknade tidigt som vanligt, men känslan av att ligga kvar i sängen är underbar! Nu har jag precis ätit frukost och en ny dag har sin början. 

Denna helg är det Siv-kurs på stäket. Igår gick det bra faktiskt, efter halva träningen gick det riktigt bra faktiskt. Rörelserna gick riktigt bra. Slutorna framförallt som jag hade problem med i onsdags. Övning ger färdighet, det är det roliga här i ridningen. Jag fick jobba mycket på att få ta i höger bakbenet i vänster varvet och det vart bättre och bättre. Gozan var verkligen super trött igår och var super svettig så hon kommer nog ha lite träningsvärk idag. 

Kakan ska ridas också. Tänkte att jag skulle vara nere i stallet vid halv elva tiden ca. 

Igår anmälde Sandra mig till tävling eftersom jag red då! Super duktig som var så nervös innan! 
Jag kom med och Sandra var super snabb!
Ha en riktigt bra dag! 
Kram Jenny 



Gozan ser väldigt liten utan här. Men Siv la kommentaren igår. Oj vad stor hon är!! 
Jag är också enormt glad över att jag fick så många kommentarer över min sits igår från olika personer! Det gjorde min dag!

Svar på kommentar

Jag fick en kommentar till föregående inlägg!

Från Anonym: 

Jag vet inte riktigt var du står, men finns det inget annat ställe du kan flytta till där det är mer ordning?
Svar: Vi har tänkt på det många gånger. Men det är svårt eftersom vi har ändå stått på Stäket ett tag och min mamma är stallchef i det stallet jag står. Och vi har 3 boxar i samma stall. Därför behöver vi 3 boxar på samma gång och det är inte alltid så lätt. Men tanken har helt klart funnits. Mamma trivs väldigt bra men hon tränar inte lika på mycket som jag och rider ofta på dagarna. Vi får se vad framtiden ger.
Kram Jenny

Det finns en gräns

Halloj! 

En kokande Jenny. Nu får det vara nog. 
Idag skulle jag ha ridit lektion för Anna och vi har bokat som alla andra på fredagar. Det var 3 tränare där idag. Vi har två ridhus. I lilla höll dom på att longera för att hästen var halt. Och i stora var det tomt nästan men vi fick inte vara där ute och på utebanan harvade dom. 
Jag brukar inte skriva om sånt här på bloggen men nu har bägaren runnit över. 
Jag tål väldigt mycket och bryr mig inte så mycket och försöker alltid hålla mig till mig själv och inte lägga mig i andras saker. En gång är ingen gång. Två gånger är en gång för mycket. 

Så skakat av mig lite. I alla fall blev det ingen träning idag. Men nu ser vi fram till Siv-träning i helgen och sen Anna igen nästa vecka.. Jag blir bara så trött och blir omotiverad.. 

Hoppas ni har haft en bra dag!

Ointressant på hög nivå!

Hej hej! 

Idag sprang Gozan fint. Jag red igenom MSVC1 det har gått bättre men jag tycker att hon var duktig.
Jobbade mycket på slutorna både i trav och galopp men inga långa linjer. Hon var fin tycker trots att det var inne.
Jobbad lite samlande på volt och det funkar verkligen super på henne. 
Men hon har börjat med något nytt när hon tycker att det är jobbigt sparkar hon med bak tassarna!!! Fy fy... 
Men jag gillar att hon verkligen har börjat galoppera med ryggen.
I morgon är det träning och på söndag för Siv. 
Idag har jag även anmält mig till första tävlingen. Stäket på Kakan. 

Nu har jag pluggat inför prov i morgon och nu ska jag sova natti natti. 
Ett väldigt ointressant inlägg. 

Kram 


Trötter...

Inser att många av meningarna i förra inlägget är totalt fel.. Det behövs nog lite sömn på den här fronten nu... 
Liksom hoppa i säng och sedan plugga? 

Aja.. 

Nu ska jag i alla fall duscha och sedan plugga.. 

Natti natti.
/ En trött Jenny

Onsdag = träning

Tjohoo! 

Idag var det träning för Anna. Vi var på Stora utebanan och hon busade till en gång. Ribban är höjd och mina ända tanke just nu är att det SKA gå. Det finns inget annat. Ingen eller inget får komma i vägen. Det ska gå helt enkelt. 

Vi jobbade mycket med rakriktning på fyrkanten. Det är väldigt bra på stora utebanan eftersom det inte finns några väggar och det är enormt stort. Sedan övergick vi till sluta in skänkelvikning ut. Jäklar vad jag fick rida och i vänster varv sätter hon mig verkligen i skiten. Hon spänner underhalsen och blir stark. Men som innan det SKA gå! 
Vi gjorde likadant i galopp och där fick jag faktiskt bli riktigt sur på henne och hon blev sur på mig. Hoppi hoppi med bakbenen. Anna fick nog hjärtat i halsgropen ett tag... 

Sedan jobbade vi på formen och att hon inte ska gå iväg för mig. Nu är mitt mål att jag ska värma henne helt själv utan Annas hjälp och när Anna kommer eller när min lektion börjar ska jag direkt kunna rida rörelser. 
Gozans problem är inte rörelsen det kan hon utan till i sömenen. Men hon är J*vligt svår att rida på tyglen. Ni kan få testa om ni vill :) Men jag har kommit långt och hon ska bara ge sig i sin lilla istadiga stohjärna. 
Nu går hon ju på i form och på tygeln. Men formen måste bli mer befäst och perfekt. Om det är bra så vill jag lite till och lite till.

Kakan vilar idag eftersom Mami jobbat. Nu ska jag hoppa i säng och sedan plugga samhällskunskap. 
Nu när jag är så duktig på att blogga vill jag ha kommentarer också!! ;) 

Kram Jenny 


Kakan skrutt som gillar att rulla sig nu när det är lerigt!!

Fina hästar i solsken!

Halloj!
Idag har vi haft fina hästar. Dagen började med stallet 6.15. Släppa ut hästar och mocka/göra mat. Efter det så åkte jag till skolan och lyssnade på en föreläsning och slutade vid 11.00 eftersom det var utvecklingssamtal och jag har det på torsdag. 

Pappa hämtade mig eftersom han är ledig på tisdagar och vi åkte till stallet. Borstade lerig Kakan efter att dom gått i skritten. Sedan fick dom äta och vi åkte till Aspvik och köpte Masch till Gozan. Vi blandar en egen "gröt" till Kakan eftersom hon inte kan äta havre. Men den åt inte fröken Gozan. Så nu får dom olika och eftersom Gozan haft kolik vill jag inte sluta ge henne det. 

Red båda idag eftersom mamma jobbat. Båda två ute i solen. 
Vi börjar med Gozan. Joggade fram henne som vanligt och sedan började med att rida lite skänkelvikningar och lite öppna volt sluta. Det kändes bra. Nackdelen med stora utebanan är att hästarna inte ser något slut på vägarna. Tex diagonaler. Sedan jobbade jag galoppen. Jobbade mycket på en stor volt. Volt och sedan red jag rakt fram några steg och sedan böjt spår igen. I vänster varvet har vi lite svårt att komma igenom i vänster sidan. Jag ökade och minskade volten. Höger varvet har alltid varit det dåliga men just nu är hon väldigt liksidig. 

Jag brukar alltid försöka tänka att inte hästarna har några bra eller dåliga sidor. Jag får i alla fall känslan av att man alltid fasar för att gå över i det "dåliga" varvet och då ger man upp lättare. Detta funkar faktiskt och det är nog till stor del att jag kommit så långt med Gozan.
Jag fortsatte sedan att rida övergångar. Trav, skritt. Trav, galopp. Galopp, skritt. Det blir bättre och bättre. 
Avslutade sedan med att jogga av henne lång och låg. 

Kakan hade jag inte ridit ordentligt på ett tag. Första gång på året på utebanan brukar hon alltid vara lite halvt galen. Men det gick faktiskt bra. Hon skötte sig. 
Jobbade lösgörande och pappa hjälpte mig lite med galoppen. Och det blev riktigt bra till slut. Ställning och böjningen till vänster är helt annorlunda nu. Det känns bra. Kakan är 19 år nu. Men känns prima fin. Hon pressas inte alls hårt och går lugnt med mamma och ibland får hon ta det extra lugnt två dagar. Och ibland rider jag på henne. När hon behöver plats i korgen. 
Planen på henne är att jag ska rida LB.0 på henne på Stäkets hemma tävlingar. Bara för kul skull och hennes lilla "fölis" kommer och tävlar. 

Nu har jag pluggat klart för idag. Ska bara läsa engelskabok klart. 
Hoppas ni haft en bra dag!!


Bästa hunden som finns!!

Frågestund med ett liten berättelse!

Nu tänkte jag berätta en liten sak för er, mina bloggläsare. Många vet nog redan om det. Men jag har inte skrivit något om det på bloggen eller på facebook. Det kanske inte är något man skriver om direkt. Men så kom jag på att det faktiskt kan vara en fördel för mig själv. 

Det är så att vi har bestämt här i min familj att ingen vill sälja Gozan. Gozan är en svår häst och vill inte alltid som jag vill. Därför har vi bestämt att Gozan ska få lite extra tid på sig. Och därför ska vi köpa en till häst.  
Ni kanske tycker jag är galen eller mina föräldrar är galna. Men jag har värdelns bästa föräldrar och detta är verkligen mitt liv. Jag lever för dessa små djur och jag vill inget mer än att lyckas. Ingen Jenny utan hästar! 

Så därför fattade vi detta besult för ett tag sedan och vi har en box i vårt stall. 

Så om det är någon som vet med sig en bra häst hör av er till mig här på bloggen eller ring/mejla. 

Med detta kör vi en frågestund om ni har några frågor! 
Hoppas eran vecka har startat bra!


Gozimos!

Pigg och glad Gozan idag! Ojoj vad hoppigt det var ett tag.. Men så härligt att ha henne tillbaka. Aldrig sett henne så lycklig när hon fick en skopa kraft efter. Min fina häst. 

I övrigt laddar vi för Pay n ride nästa helg. Nu jäklar!!



Gozan ont i magen!

Oj det var 2 veckor sedan jag bloggade! 

Det har varit väldigt mycket och på sportlovet var det fullt upp med träningar. 

Gozan har varit duktig men i onsdags såg jag att inte allt var som det skulle. = Kolik. Så det vart en sömnlös natt och vid 00.00 kom veterinären. Våra hästar går in till lunch, går i skrittmaskinen, äter masch, har alltid vatten i hagen och vattenhinkar i boxarna. Vad mer kan man göra? 
Och hon var absolut inte uttorkad. Men hon fick sond och kramplösande. Nu är hon bättre. Men det har varit två jobbiga dygn måste jag erkänna och igår kväll, min säng har aldrig varit så skön. Jag har sovit idag på dan också. Men piggare blir jag inte. Men Gozan är bättre och dessa två dagar har jag inte varit skolan. Jag vet att mamma skulle klara allt själv, men jag skulle aldrig kunna koncentrera mig i skolan med en sådan trötthet och tanken av att Gozan är dålig. Så jag har haft vård av häst om man får kalla det så. 

Snart ska jag åka och kolla Gozan igen och kvällsfodra, hon ska få gå i skritten en sväng igen.

Hoppas ni alla mår bra och nu ser jag i min kalender att det är fullt ös fram till sommaren.



Gozan påväg till träning på sportlovet!