Fina hästar!

Vilka underbara hästar jag har!

Gozan red jag på kandaret idag. Red mkt tempoväxlingar i början och fortsatte med skänkelvikningar. Sedan lite övergångar skritt trav. Fortsatte sedan med att galoppera lite och försöka få koll på bogarna. Helt ok lite stapplig i början.
Sedan satte jag henne på en volt och påbörjade lite sluta. Bara några steg och sedan rakrikta. Hon fattar så snabbt!! Sedan galoppen jobbade jag med rätt mkt. Höger vart bättre och bättre och om hon släpper loss i den så är hon underbara i vänster. Jobbade med tempoväxlingar på raktspår att hon verkligen ska vänta på mig och sedan lite sluta på volt i galoppen också.

Kakan skrittade mamma och travade på lite i början. Sedan hoppade jag upp lite och fick känna lite. Så mjuk och fin! Hon är så rolig när hon blir sur. Började med lite öppna och skänkelvikningar. Galoppen var rund och fin och sedan några byten riktigt roligt!

Idag var en bra dag att rida! Helt underbara känslor ibland. I morgon är det träning!


Sovmorgon!

God Morgon Alla Läsare!

Idag blev det lite sovmorgon. Just nu sitter och hostar sönder mig själv här. Men lilla Charlie brevid och Nisse ligger i korgen. 
Känner mig lite bättre tror jag idag. Ska bara longera båda hästarna idag.
Vi fyllde vatten i hagarna igår så pållarna får äta lunch ute idag. Fast klockan får inte överskrida halv två för min lilla prinsessa för då står hon och gnäggar i hagen, (även om alla hästar är ute) men då ska hon in!
Nästa helg kommer Jeanna och har kurs hos oss! Det ska bli super kul.. Jag ska vara med på Gozan och rida på mitt nya kandar:D Som jag även skrittade ut på igår!




Diss!

Diss på alla bloggar som härmar de stora bloggarna. Självklart ska man få skriva vad man vill men någon fantasi har man väl! Det är så tråkigt när man klickar in sig på en blogg och så är det princip samma inlägg som man läst på en annan blogg. Lite tråkigt!

Så jag dissar alla bloggar som skriver samma som de större!


Dagens vill ha!

Åå det här skärpet från Schmacher är bara så fint! Och shortchaps från Dyon!



Svar på kommenater!

Den här kommentaren var postad anonym och igentligen har jag verken lust att svara på den. Men samtidigt blir jag så full i skratt av den. Uppenbarligen måste det har vara någon som jag vet vem det är. Jag kan ju börja med att jag tycker det är dåligt att man inte vågar stå för vem man är som skrivit denna. Och jag har ALDRIG skrivit eller sagt att jag är duktig på att rida. Dom som kommer till mig och vill ha hjälp kommer av sig själva och frågar om hjälp!!!!
Det är väl jätte bra att du är så duktig och kan så mkt om hästar eftersom du uppenbarligen inte tycker att jag kan någonting? Jag brukar alltid säga min ridning får TALA för sig själv!! Jag vet inte direkt om jag skryter.. Det kanske kallas för att man står för vad man gör och är glad över att man gör framgångar. Jag tycker den här kommentaren låter mer som avundsjuka! Kontakt gärna mig igen om du har fler synpunkter.

Lycka till med din ridning! (skulle jätte gärna vilja veta vem du är som skrivit detta!)

Asså igentligen...vem tror du att du e, haha, du snackar om att du rider så bra, att du kan så mkt! Men jag vet vad folk som kan det här med hästar (t.ex så VET jag att jag rider och kan mer om hästar än du)Tycker om att du skriver denna blogg och värkar så stor och duktig. De skrattar bakom din rygg... Så för ditt eget bästa. Lär dej ordentligt, INNAN du skryter!!!// dressyr ryttare med KOlL!!! XD


Det är mitt nu!

Nu är det mitt bara mitt!!!! Tack snälla pappa!! Du är bäst! :D


Behandling!

Halloj!

Idag vart det ingen träning eftersom hästarna fick behandling av Charlotta! Charlotta är Equtareput. Och jätte duktig!
Gozan fick akupunktur och laser. Hon var sned i bog spetsarna och har även en gammal muskelskada på vänsterlår. Vi ska använda tyngder på det benet för att bygga upp en "luftmuskel" . Den ska sitta på vid framskrittning 20 min. Sen ska den av. Sedan ska jag använda Arnika liniment 3-4 gånger i veckan i två veckor. På vänster bog och vänster fram. I morgon ska dom skritta 40 min och sedan öga bellastning.
Och ingen stretch på 3 dagar.

Kakan hade tilldens till carprygg (pga av fölning) Lite allmänt stel. Även gammal muskuleskada vänster lår men det visste vi från innan. Hon ska ha back on track skydd varannan dag eller lindpor och massage 2-3 ggr i veckan på ryggen.
Vi fick massa beröm för så fina hästar. Riktigt roligt!

Ska bli roligt om man känner skillnad redan i morgon.

Kram

TRÖTTTTTT

Idag stod det på schemat att försätta på jobbet som jag haft i helgen och eftersom jag hade en bra känsla igår var jag rätt taggad. Hon var super fin verkligen nu lossnar hon mkt lättare bak och shwinget över ryggen kommer fortare. Såå roligt verkligen.
Jag jobbade tempoväxlingar, övergångar, förvänd galopp, lekte lite med bytena och sedan lite öppna och sluta och hon var fin verkligen. Lätt i båda sidorna även om hon behöver lite skritt pauser i mellan.
I morgon ska dom få behandling båda två. Så alltså ingen träning. Jag ska även på öppethus i morgon.

Kakan red jag i stora och jobbade mycket lösgörande och massa övergångar, lite ryggning och uppridningar. Samt tempoväxlingar. Lite tråkigt bara att hoppryttare kommer in i ridhuset och rejsar runt som en galning man ba HJÄLP!
Kakan är en bitch och om en häst kommer för nära sparkar hon. Inte alls roligt. Så passet avslutades lite tidigare en tänkt. Hon var pigg och glad. Longerade ju henne bara i går.

Kort inlägg. Och det ända för idag.

Jenny

Grattis Tinne!

Grattis Tinne till segern i Världscupkvalet i Palm Beatch!
Personbästa i küren på 77,27 procent!

Mycket bra tävlingshelg för henne! Träningarna nere i USA verkar ha gett ett bra resultat! Bara att gratulera:)

Tinne-WC_Braddick300

Svar på Frågestund!

Två frågor kom upp i frågestunden! Här kommer svar!

Från Stili: Favoritträningsschabrak, färg, märke, varför?

Svar: Just nu är det ett vitt med brun/guld paspoal från Sjöhagen faktiskt. Gozan passar mycket bra i det och matchande lindor till. Helt okej passform och det är köpt på globen.

Från Tvillingsyrran: Hur många gånger i veckan tränar du dressyr?

Svar: Eftersom jag är dressyrryttare så blir det många gånger. Varje jag gång jag rider rider jag dressyr förutom när jag rider ut eller rider markarbete.

Hoppas ni är nöjda med svaren!



Veckans Tips!

Veckans tips blir dom här fantastiska skydden som man har över benlindorna eller benskydden i trailern för att dom inte ska bli skitiga. Jag fick dom i julklapp!

De är från Horse Guard!

Lejondal!

Åå vad jag älskar Lejondal. Så fin anläggning och underbart underlag!
Gozan fick åka med sadel idag för första gången i trailern. Det funkade perfekt. Tycker det är skönt när man inte åker så långt.
Började jobba på fyrkantspåret och lägga volter i hörnen och på långsidorna. Sedan forsatte jag på serpentiner och jag fick igenom både vänste och höger bra. Fortsatte sedan med öppnor på långsidorna. Hjälpte henne med att lägga volter så att hon bara inte rann iväg i öppnan. Det handlar mycket om styrka på henne.
Galoppen var helt fantastisk kände riktigt det här gummibollen i galoppen och till slut lossnade hon helt över ryggen och då travar hon helt annorlunda och blir så fin.
Har planerat lite framöver här hur terminen ska se ut och planer.

Roligt var det att komma och rida och nu ska det bli rutin på att åka igen och kanske blir det lite träningshelger här fram över! Fun fun.


Frågestund!

Vi kör en frågestund!
Svarar på frågorna i kväll! Fråga på nu!




Lite update!

Igår red jag för Anna och det gick helt okej. Hon var inte lika spänd och bitch som i tisdags. Utan rätt fin. 
Dock vill hon inte riktigt trampa jämnt på alla fyra. Tror det är mest lathet och lite ojämnt musklad. 
Men det vart bättre och bättre och idag hade jag en helt annan känsla. 
Idag var första gången jag kunde ställa till vänster på rikigt, (framsteg). Vi jobbade med korekt ställning och var super noga med spårningen och bara grunden grunden. Det var samma arbete idag och höger galoppen var katastrof men vänster blir bättre. Måste verkligen hitta ett mellan läge. Men jag har tur som har världens bästa tränare. 
Det är en låååång väg kvar men jag kämpar på och det är såååå roligt. Jag lär mig nya saker varje dag om min häst. 

I morgon åker vi till Lejondal och tränar! Ska bli så roligt och spännande!

Kram


 

Foderstater!

Såhär ser våra foderstater ut just nu till pållarna.

Kakan:

Morgon: 2 kg hö
             0.5 fibergi
             1 näve lusern

Lunch: 2 kg hö

Middag: 2 kg hö 
            0.5 fibergi
            1 dl miniraler
            0.5 betfor
            Olja, biotin, B-vitamin (i Betforn)

Kväll: 3 kg hö 
         0.5 fibergi


Gozan:

Morgon: 2 kg hösilage
             1 kraft
             
Lunch: 2 kg hö

Middag: 2 kg hösilage
            0.5 kraft
            Biotin
            Magnesium
            B-vitamin
            1 dl miniraler
            Olja
            0.5 betfor pellets

Kväll: 4 kg hösilage
         0.5 kraft
         2 nävar lusern
         0.25 havre

Och så får dom alltid morötter i burkarna! Lusern får dom bara nu när det är kallt. 

            


Finaste!

Hej hej!

Idag red jag! Hade en bra känsla för att vara i stora ridhuset. Det känns sådär att vi ska vara där när Jeanna kommer, hon kommer vara jääääätte spänd säkert.

Jag red snögubbevolten och tempoväxlingar i galoppen samt skänkelvikning in och sedan ut. Hon var riktigt fin. Dock var dom lite pigga idag alla hästar. Mackan i vårat stall fick lite damp när ägaren red.
Jag var nöjd med Gozan i dag. Hon skötte sig fint och jag har ett helt annat tryck i henne nu än innan.
I morgon är det träning, lördag rida ut och söndag åker vi till Lejondal.

Kakan var också fin. Red lite snabbt på henne för vi hade dressyrsektionsmöte. Så jag fick vara riktigt snabba. Jag var även en sväng på Guro idag. Hämtade min damasker överdarag (kommer bild) och så köpte jag miniralere.

Inte hänt så mkt mera idag. Nu börjar jag faktiskt bli lite trött här. Nice då kanske man kan somna direkt när man släcker lampan.
I helgen kommer foderstatern upp här på bloggen hur dom ser ut och hur och varför jag har tänkt och gjort så. Nu ska jag läsa lite om foder.

God natt!!

Öppethus

Hej hej!

Planen var ju att jag skulle rida idag, men jag hade kollat på fel dag på öppethus så jag var på öppethus idag. Gozan fick gå i skritten. Och jag fixade mat och mockade i morse. Så allt gick relativt fort.
I morgon ska det ridas och på fredag träning. Jag blir lite rastlös när jag inte får rida..

Men jag var och kollade på Bromma gymnasium. Och jag kan faktsikt se mig själv gå på den skolan. Jag gillar deras tänk och det kändes som att det är en väldigt omtyckt och bra skola.
Jag kommer söka till det här gymnasiet.

Inte så mkt att skriva på dagens.

Jenny


Första träningen för året!

Som rubriken lyder, första träningen idag för terminen och året. Det gick både bra och dåligt. Mest dåligt. Hon var jätte spänd jag var spänd och hon var nochalant lådsas vara rädd för saker. Men som sagt det är ett sto och det får man räkna med. Hoppas på en bättre dag i morgon och lägger det denna träning bakom mig.
Vi red skänkelvikning in och sedan ut och sedan red vi uppridningar på medellinjen.
Det är så tråkigt att skriva när det inte har gått såbra. Det är väldigt skönt att det är igång igen iaf.
Vi testade nya tränar sättet också och det fick helt klar godkänt.

På fredag blir det träning igen och på söndag åker vi förhoppningsvis till lejondal om det inte är något spec där.


Lång och låg

Jogging i lilla idag. Eller hon hade ett riktigt bra tryck verkligen.
Jobbade lång och låg på stora och små spår, volter osv.
Koncentrerade mig mycket på formen och hur hon spårade i galoppen. Jag längtar grymt mkt tills i morgon då är det träning och det behövs verkligen. Jag har insätt att gramanen bara är ivägen just nu.  Jag har den på när hon har vilat om när jag rider ut. Men idag var den bara jobbig. Ja hon vilade igår.

Red även lilla Rose idag. En helt annan ponny. Rose är min elevsponny. En rätt bra ponny som hon hyr. Dock är den väldigt känslig och kräver mkt teknik i ridningen. Jag red med min storhäst sadel och den ligger som gjutet på henne. Den kostar dock sina kronor.
Men hon var helt loss och fin efter en halvtimme och lite fighter. Zara själv skulle iväg på någonting så hon hann inte rida. Och jag tackar inte nej till att rida ;)

Nu ska jag sova så jag orkar med en lång och tråkig skoladag och sedan en rolig träning ;D
Ska upp och släppa ut pållarna i morgonbitti. Finaste hästarna!
I morgon kommer bonden med kraftfoder också. Det som är beställt är:

Kraft
Bag in box oil
B-vitamin
Morot kraft
Det var något mer också men jag kommer inte ihåg i huvudet ;O

Vi hörs i morgon. Kram



Cookie häromdagen..

Kakan

Lilla Kakan, vi har snart haft henne 1 år. Hon är 18 år och 160cm i mankhöjd. Tro det eller ej så är hon fullblod. Hon har gått på täbygalopp och kommer från England. Hon var femjävlig som liten och stod mer på bakbenen än på alla fyra, hon var tydligen hemsk. Hon kan vara det än idag. Om man tar in henne klockan 16 så är hon rädd för att bli lämnad kvar i hagen och då blir man garanterat översprungen.

När vi köpte henne var hon mer i luften än på backen. När jag skulle ta in henne fällde hon mig och sprang över mig. Mamma var super rädd då och jag började tänka vad har vi köpt för någonting. Där började vi ta över. Vi byte hage. Jobbade henne massa från marken och jag red henne mest bara för att visa vem det var som bestämde. Mamma skrittade ofta av och fram henne. Efter bara några veckor skulle jag starta henne, det gick inte alls bra och hon gick mer på sidan och höll på att dumma sig.
Vi forsatte att rida och träna och mamma börja rida mer och mer.
Så kom sommaren och vi hade inte tänkt att släppa henne på bete. Men så släppte vi henne med Seths ston. Hon stormtrivdes! Där vart Kakan en annan häst. Hon stod i en hage nära anläggningen så hon kunde fortfarande se alla polohästar och vad som hände runt omkring. En dag skulle hon inte gå tillbaka till hagen då tyckte hon att det räckte. Så då fick hon komma in. Från det betet blev hon en annan häst.

Idag är Kakan är helt annan häst och hon har blivit lugn i psyket. Det är en väldigt charmig häst och en morotstjuv! Ja hon snor morötter utan att man ser.
Hon är fantastisk även fast hon har sina dåliga dagar som sto! Hon går som bäst när hon är själv inne i ridhuset och slipper tänka på alla andra, hon är ett riktigt floksto!
Idag är sitter byten nästan på henne och vi klarar av att göra diagonal sluta byte diagonal sluta byte. Även om mamsen inte gör sådan avanserade övningar är det ändå roligt att hon kan. Det är en toppen häst att lära sig att rida på, hon anpassar sig verkligen efter ryttaren!

Kakan du kommer få vara i våran familj tills du stupar i backen.
Massa morötter och kärlek till dig<3

 


Veckans planering!

Såhär ser den kommande veckansplanering ut:

Måndag: Jogga lång och låg i lilla.
Tisdag: Träning
Onsdag: Forsatt träning från tisdagen.
Torsdag: Vila
Fredag: Träning?
Lördag: Rida ut
Söndag:

Hur ser era planer ut?


Lista!

Tyckte den här listan var lite rolig som jag hitta på min kompis Ebbas blogg :-)

Du heter: Jenny Anna Elisabeth Göthlin

Smeknamn: Jensan 

Beroende av: Hästar, vänner

Brukar du skratta för dig själv: Hehe ibland.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS: Hej! Den helgen går bra. Lördag från 2, söndag från 9.

Var bor du: Stockholm

Trivs du där: Ja, nära till stallet och skola. Fast kommer inte bo kvar här hela mitt liv.


Äger du ett par Converse: Japp

Sprit, cider, vin eller öl: Inga kommentarer ;)

Är du allergisk mot något: Jag är laktosintolerant och lite känslig mot Kiwi.

Hur svarar du i mobilen: Jenny eller Heeeeej du!

Antal timmar sömn inatt: 7 timmar kanske.

Brukar du komma i tid: Nja det kan jag inte påstå.

När mår du bra: När jag är i stallet.

 

Vad tycker du om fötter: Hmm, det är en kroppsdel. Andras fötter kanske inte är så populärt.

Vad saknar du: Mina förra häst faktiskt, lite..

Hade du en bra kväll igår:  Aa var super super trött.

Favorit dryck på morgonen:  Jucie eller te

Rakar du benen: Ja men inte så ofta på vintern

Är du blyg:  Jag var förut, men nu är jag rätt framåt.


Sysslar du med någon idrott:
Hästarna, och ja ridsport är en idrott!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Självklart :D

Har du spytt offentligt: Det har hänt, ja

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Testa allt en kille kan göra! ;-)

Vad gör du i morgon: Sova lite, sen stallet rida ut med Ewa-Lotta och sedan köpa ny säng :D

Vad längtar du till: Sommaren och våren tills jag börjar tävla.

Vad använder du för schampo: Syos.

Hur gammal är du: 15, fyller 16 i år.

Tycker du om någon just nu: Nja, det kan jag inte påstå.

Gröna eller röda äpplen: Röda

Gillar du golf: Nja, det är inte så roligt.

Vilken tid gick du upp idag:
06.30

Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, men i morgon får jag en ny :)

Har du strumpor på dig nu: Ja ofc!

Är det okej att gråta: Självklart!

När grät du senast: Hehe igår faktiskt när min prinsessa trampade mig på foten och stod på den rätt länge!

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa Grand Prix häst och shoppa massa ;)

Bär du glasögon eller linser: Nej

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nja, men jag är liten märkesnörd ;)

Har du piercing: Öronen om det räknas ;)

Vill du gifta dig: Ja med en rik :)

Vill du ha barn: Nej


Solar du ofta: Ja på sommaren, älskar att sola och vara brun!

Är du bra på att laga mat: Ja självklart :D

Är du flygrädd: Nej verkligen inte ;)

Är du musikalisk: Hm, jag borde ju vara eftersom jag går i musikklass men jag vet inte riktigt..

Vad dricker du helst när du är törstig: Saft :)

Vilken är din favoritglass: Äter inte glass så ofta, men mjukglass!

Tror du på ett liv efter döden? Nej, det gör jag inte! 

Tycker du om sushi? Nej!

Vad äter du helst när du ser på film: Godis ;D

Har du tandläkarskräck? Har fått det sen jag skaffade skena.. Usch!

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniksa!

Vilken ögonfärg har du: Blåa

Biter du på naglarna: Nej

Röker du: Nej

Hur ofta tränar/motionerar du: Jag rider nästan varje dag och jobbar i stallet. Lyfter mycket grejer och fixar! Försöker springa så ofta jag kan och träna magmusklerna.


Diss!

Dissar nya Hööks katalogen! Den dimpa ner i bervlådan idag. Jag bläddrade igenom den och samma saker varje gång.
Eller är det så att jag har fått högre krav och fått koll på de "finare" sakerna?

Självklart är Hööks toppen bra också. Dom har budget grejer och bra att ha saker.


Vila!

Idag fick Gozan vila. Eqitareputen skulle kommit idag men hon kunde inte köra från Västerås :/ Men förhoppningsvis kommer hon snart igen! Funderar på om dom ska få lite massage iaf. Vi får se.
Gozan gick bara i skritten idag, jag är verkligen super trött idag så då är det ingen mening att jag rider.
Jag ska även plugga So och Svenska tänkte jag.

Kakan red Nina ut på idag.
I morgon ska jag rida båda och ha en lektion. En ny elev som ska rida. Roligt roligt! Det är framförallt roligt när folk kommer och frågar själva.

Vi hörs.

Jenny


Knas boll!

Såhär ser det ut i Gozans hage just nu, hon äter upp stolparna. Snart ska hon få byta hage förhoppningsvis.


Knas boll!

Såhär ser det ut i Gozans hage just nu, hon äter upp stolparna. Snart ska hon få byta hage förhoppningsvis.


Kämpa på ett å två!

Hej hej!

Idag gick det bra att rida faktiskt. Red lite med gramanen. Bara för att få henne lång och låg.
Man kan aldrig rida men den helt sträckt på henne, den behöver bara finnas där.
Hon kändes fin idag. Lite stel i höger och det kändes som att hon hade lite träningsvärk från igår. Det vart ett rätt intensivt och jobbigt pass igår.

Idag red jag mycket volter och lite förvänd öppna. I galoppen red jag henne utåtställd rätt mkt för att verkligen få tag på ytter bogen. Hade en rätt bra känsla i mellan åt. Sedan är det klart att det är mkt att jobba på!
Men det är bara roligt och nu längtar jag såååå himla mkt till Anna-träningarna börjar dom börjar på tisdag. :D

5-6 Februari kommer Jeanna till oss, då ska jag vara med och rida!

Hoppas ni haft en bra dag och själv var det första skoldagen för mig. Blä...



Finaste hjärtat! Var lite roliga nu och kommentera det jag skriver.......


Finaste!

Inget markarbete idag, kände att jag ville koncentrera mig på dressyren och ville verkligen få henne loss och genom riden. Jag red mycket tempoväxlingar och övergångar. Sedan öppna och skänkelvikning på olika diagonaler. Var super nogran verkligen. Red rätt länge men i korta intensiva pass.

Det ramlar ner snö från taken just nu så hästarna är lite spända. Men mina tar det väldigt bra.
Orkar inte skriva så mkt just nu. Skola i morgon.


Min utrustning

När jag rider har jag benskydd eller lindor. Alltid lindor på träning och när man åker iväg och tränar.
Benskydd har jag när jag tränar själv eller rider ut. Transportskydd har vi när man åker långt.

Mina favvo skydd som jag har när jag rider mest är från Hansbo.
Gozan har även sånna i hagen. Dom sitter super bra och sitter där dom ska hela passet.
Jag lindar alltid med paddar och fleécelindor! Inga undantag, jag är super noga när jag lindar.


Fina hästar!

Idag var hästarna fina!

Red Kakan, hon var lite stel och inte speciellt loss i början men sedan vart hon mycket trevlig. Fina slutor och öppnor. Gjorde till och med byten utan att sparka mot skänkeln. Verkligen super glad! Och jag hade en bra känsla inte stress galopp. Lugn och fin verkligen. Red övningen som jag la ut igår och det kändes bättre och bättre.

Gozan gick i skritten som vanligt och i början var hon lite spänd men det gick bra. Och sedan slappnade hon av mer och mer. Det kändes riktigt bra i galoppen idag och jag red mest lösgörande lång och låg. Red snögubben och galoppade på volten.
Gozan fick inte gå så hårt.

Jag hoppar att rida markarbete i morgon. Equtarepeften kommer på onsdag så jag vill rida dressyr innan det.

Hur har eran dag varit?

Jenny


Övning

Här är en övning jag brukar, självklart lärd av min underbara tränare.
Skänkelvikning in skänkelvikning ut. Börja alltid med skänkelvikningen först och sedan öka med volten.
Men var noggran med att hästen verkligen flyttar undan för skänkeln när du ber om det!
Om man vill ha ännu lite svårare rider man sluta in och sluta ut. Det brukar jag också göra när hon riktigt är loss.


Dagens!

Hej hej!

Idag började dagen 6.00, fodrade 7.00. Vårat stall, sörgården och mellangården. Våra hästar var ute 8.00.
Gozan fick gå i skritten och sedan red mamma. Jag red efter på Gozan. I stora på kandar. Vi hade våra konflikter idag. Red inte så länge där inne. Jobbad mycket lösgörande i början och övergångar. Sen gick jag ner till skritt och red snögubben. Sen var jag sugen på lite mellantrav och himlans vad hon trava. Det vart mer ökad än mellan trav. Galoppen kändes helt ok. Hon var lite allmänt spänd idag men det gick bra.

Jag är såååå himla sugen på att tävla nu och ja jag vet det kommer. Men jag vill nuuuuuu!
Längtar så himla mycket till Anna träningarna börjar igen. Är så himla taggad. Kommer få massa skäll men det är jag van vid.

Nu när jag är duktig på att blogga och gör olika inlägg vill jag att ni ska kommentera. :)

Jenny


Crib Stop

Var på Guro och köpte Crib Stop här om dagen. Goz äter upp hagen, hon är den ända som inte har några gröna stolpar. Alla stolpar kommer behövas byta och många hagar ska lagas i vår.

Vi får se om det funkar, utvärdering kommer efter lite test.

- Någon som testat denna?


Team Zaragoza

Halloj halloj!

Idag blev dagens ridpass i lilla ridhuset. Bäst svikt där. Bommar, koner och sockerbitar utsatt i ridhuset.
Jag är en sån som tycker det är bra med saker i ridhuset, men ibland när man ska träna vissa saker får man verkligen inte plats. Men jag gillar det. Ofta är det alldeles för sterila miljöer på anläggningarna.

Jobbade henne i lite högre form idag, men ej tävlingsform. Jobbad lite öppna och skänkelvikning. Och mycket lösgörande. Samma arbete som igår. Hon kändes så himla fin verkligen och det har lossnat så fruktansvärt mycket för oss. Vi är ett team just nu.
Galoppen var helt fantsastiks i mellan åt och jag red lite öppna i galoppen. Sedan började jag med lite sluta i skritt.
Jag gör det väldigt enkelt. Skäneklvikning in rätt stäld och sedan stället jag motsatt och forsätter så på diagonalen det har funkat super verkligen.
Det känns så himla bra just nu verkligen. Super kul!

Ha en trevlig kväll och glöm inte Let's Dance.

Kram



Duktiga Gozan går i skritten.

Snögubben!

Här är snögubben. När jag har lektion så kan den här lätt missförstås.
Var noga med att det verkligen blir en rakrikning innan du byter varv till den andra volten.






Det är åttan jag menar, jag gillar den inte så mycket. Det blir så långa transportsträckor!

Vad tycker ni om mina fina ritningar? ;-)

Vilan slut!

Halloj alla läsare!!

Idag slutade Gozans vila. Dagens pass bestod av massa lösgjordhet.
Jag började med att sitta på en liten snögubbe i skritt,(som jag kallar det). Få igenom böjningen och få lite kontroll på bogarna samt bakbenen. Forsatte sedan med traven, la massor med volter och bara jogga igång.
Sedan blev det snögubbe volten i trav också, den är väldigt enkel och nyttig. Forsatte sedan med övergångar mellan skritt och trav. Där var målet att hon skulle bli kvick fram för skänkeln.
Forsatte sedan med serpentiner. Det är min favortit också och väldigt bra för Gozan. Det växlar fort mellan varven och man måste verkligen tänka och vara snabb. Sedan en lite skrittpaus.
Igentligen brukar jag börja med galoppen rätt tidigt men med tanke på att hon haft vila så ville jag lösgöra henne ordentligt. Sedan fortsatte jag med galoppen. Lösgjordhet där också. Red mycket volter, olika storlekar och tempoväxlingar. Efter galoppen kände jag mig klar och hon blev avskrittad. 

Hon känns verkligen toppen bra just nu och på onsdag kommer equitarepeften och ska kolla båda hästarna. 

Hoppas ni haft en bra dag. 

Jenny

 


Let's Dance

Let's Dance startar på Fredag 20.00 det är väl lite uttjatat men ändå roligt och man känner ju att man måste kolla nu när Helena Lundbäck är med. Det ska bli roligt! Det skulle ju självklart vara roligt om en dressyrryttare var med.

Tänker du se på årets Let's Dance?


Väckt-.-

God morgon!

Ja, som rubriken lyder blev jag väckt i morse. Jag har sovmorgon idag och då blir man väckt! Hur stor sannolikhet är det. Det var i alla fall en tjej som var intresserad av våran box i stallet. Jag har pratat en gång innan med henne. Men det boxen är faktsikt uthyrd. Så förtillfälligt är det inga boxar lediga.

Idag har Michelle hand om Kakan och hon skulle även mocka åt mig. Jag får se om jag hinner rida lite idag eller om Gozan får gå i skritten. Jag ska på massage halv fem, jag har grymt ont i ryggen just nu.

Hm jag såg precis på nyheterna att det ska vara Klass 1 varning i hela landet, snöstorm är inget roligt när man håller på med hästar. Sen är tydligen svininfluensan på väg tillbaka. Det kanske det man har åkt på?
Haha nej det tror jag inte. Ehh, det värkade så uppförstorat sist..

Ni får ha en toppen bra dag!

Jenny

Otto Schumacher

Åå, det har ju bara så mycket snyggt!
Jag tjatar ju om mitt lackkandar med pälor som jag vill ha! Vi hade ju en liten deal att jag skulle betala hälften, men hörni. Det blir nog kanske mitt nästa vecka! Jag är glad, snälla päron jag har. Jag älskar er!
Jag hittade ingen bild på det kandaret.

Schumacher måste ju vara en dressyrryttares dröm! Jag har själv en läder grimma och träns från dom.
Rekommenderar det hett verkligen, bra läder!
Stockholms Ridsport har tydligen det största utbudet med Schumacher hemma i butiken.




Livstil!

Där har vi ordet. Hästarna är en livstid! Ett levnadssätt, det är bara så. Jag lever verkligen efter mina hästar och de ska alltid ha det bästa och dom går alltid först. Och självklart vill jag kunna vara med kompisar och träffa andra människor. Men jag gillar att vara med mina hästar och sköta om dom. Sen ska man självklart kunna hitta något därimellan men jag måste alltid hålla koll på vad mina hästar gör. Jag är en sådan person som aldrig kan lämna ifrån mig hästen till vem som helst. Det är väl både bra och dåligt.

Men det jag vill säga med det här iaf är att det är något man verkligen lever för och de folk som inte förstår sig på det här och tror att det är bara att komma till stallet och inte göra nånting dom kan ju tro det och vara tysta! Pållarna betyder allt verkligen för mig.

Det var lite roligt för jag tror det var på Nyhetsmorgon som det var någon hästmänniska inte så känd men hon berättade verkligen en bra sak, hästar kan man ha som heltidsjobb om man vill utan att få betalt. Det stämmer verkligen in på våran familj, iaf på mamma. Men man märker hur roligt mamma tycker det är. Förutom när man får tjata på alla.

Jag skulle aldrig kunna leva utan hästar i alla fall!


Dålig på att skriva!

Hej hej!

ÅÅ vad jag är duktig på att blogga. Nej nu ska det blir skärpning. Orkar inte skriva allt som hänt, jäkligt roligt nyårsfirande blev det iaf  ;)

Idag red jag min duktiga pålle på stora hoppbanan. Hon har någon form av vila. Rider mkt ute och korta pass. Hon behöver lite vila tills träningarna börjar igen.
Hon är en riktig ute häst verkligen hon älskar att bli riden ute.

Jag tömkörde Kakan igår för första gången och hon fattade direkt. Sååå himla fin och duktig. Idag red mamma och det gick bra.
Jag har inte haft så mkt lektioner på ett tag nu, tycker det är lite tråkigt. Jag tycker det är väldigt roligt!
Bara säga till om just du vill rida ;P

Nu är jag så taggad tills Jeanna kommer i slutet av Januari och håller kurs. Det ska bli så himla roligt verkligen. I morgon ska jag tömköra Gozan för första gången det ska bli roligt och se om hon fattar grejen.

Jag hoppas att Tellan skickar bilderna som de tog idag när jag red så ni får se hur fin hon blivit samt att en annan tjej gör det, det var på Anna kursen hon fota.

Åå nu vill jag verkligen ut och tävla.

Vi hörs
Jenny