Nyår!

Hej Allihop!

Oj vad tiden går fort. I morgon är det redan nyår och ett nya år väntas. Dock med mycket jobb. Jag kommer vara helt slut när sommaren kommer, men åå vad jag längtar.

Gozan har varit så fin den här veckan verkligen. Kakan lika så. Nu ska hon få sig en liten halv vila. Men mycket uteriter och vi ska undvika ridhuset så mycket som möjligt!

Idag har jag klippt av mig håret, nästan iaf. Det blev rätt mycket. Till axlarna och det känns super konstigt. Men jag tror att jag gillar det. Jag har fått positiv respons av de folk jag träffat.
Det var en titt på mellandagsrean idag också och det var faktiskt två fynd.

En liknande frack/kavaj från Sthlm LM
En skjorta från hedliga HM dock inte på rean.
Örhängen och så fixade jag min klocka som jag fick i julklapp. Från Jet Set.

Nyåret tillbringas hemma hos Ebba med några stycken. Bilder kommer förhoppningsvis.
Sedan sover vi hemma hos mig. Det kommer bli fun!!

Släpper ut hästarna i morgon och rida Gozan, longera Kakan och fixa allt.
Vi hörs.

Jenny



Denna under bara har jag! Thanks to Mother and Father.

Kurs- Dag 2

Dag två, hade en mycket bättre känsla och mycket mer avslappnad ridning och häst. Det var helt enkelt en helt annan häst idag. Mycket roligt!
Det var mycket lösgörande ridning idag också och mycket tänk att hästen ska jobba rätt osv.
Vi började med att rida fram.
Övergångar på ena långsidan och öppna på andra. 10 m volter på kortsidan.
Sedan ökades svårigeheterna och skänkelvikning in till mitten och ut igen. Ganska svårt på en sådan stor häst. Och sedan lades det till bommar på andra långsidan och galopp i en av volterna. Mycket på samma gång!
Men det är bra tycker jag, mycket bra övning till dressyrprogramen. Där kommer allt på löpandeband juh!

Sedan avslutades det med att få igång bakbenen lite mer. Mellan och ökad galopp på långsidan. Åå i vänster varvet vilken känsla jag hade. Duktiga häst jag har!

- Bild från när Gozan var ny. Hoppas få nya bilder snart som en tjej fotat.


Kurs- Dag 1

Hej!

Idag var det dag ett på kursen. Åå vad det verkligen behövdes. Vi har kommit på att hon troligen är brunstig. Vem är brunstig mitt i vintern liksom? Aa hon tänker väl mer på vackra hingstar än sitt jobb!!

Okej kursen de här två dagar består av lösgjordhet och hitta rätt känsla.
Det är alltså dressyr/markarbete. Därför lite bommar.
Vi började med att rida fram hästarna i trav rida slalom, volter och öppna (förvänd öppna i mellan åt). Sedan fortsatte vi med att rida över solfjädren. Bommarna var upphöjda på olika höjder för att hästarna ska lära sig att lyfta på benen. (jäklar vad Patch trava).Min ville dock inte riktigt gå över. Detta ska övas på.

Vi forsatte sedan på galoppbommar. Hade ingen bra känsla alls. Framförallt inte i höger och struntade helt i vänster skänkel och i  mig. Idet läget har jag väldigt lätt att bli arg. Men jag har lärt mig att kontrolera mina känslor! Men det var bättre iaf.

Träning idag avslutades med lösgörande skänkelvikningar och det har vi därimot övat på..
Där kändes hon mera avslappnad och följsam i bogarna och över ryggen.

I morgon kommer det nog gå mkt bättre. Det märks att vi inte tränat på ett tag- Ja jag är beroende av min tränare just nu. Som ett stöd!! I morgon eller i kväll ska jag lösa i licens.

Vi hörs i morgon. I morgon ska jag förbi Guro en sväng!!



Det här är Gozan för 1-2 år sedan.
Hos förra ägaren.


Blöhöööö...

... vad ni är dåliga på att kommentera inge roligt :/


Zaragoza!<3

Lilla Gozan, unghästfasoner så hette duga. Men sånt får man leva med. Hon kommer nog vara unghäst i kroppen och i huvudet ett tag till.

Red bara lösgörande idag eftersom det är kurs för Anna Söndag och Måndag. Då är det hård körning.
Det märks att vi inte tränat för Anna på ett tag. Men vi kämpar på.
Red på en stor åttvolt och skänkelvikningar osv. Det vanliga jobbet jag gör när jag rider lösgörande. Jag försöker få henne att inte vara så rädd i höger varvet nere i hörnet.
Men hon är duktig.

Ska bli väldigt roligt på kursen. I morgon efter ska jag och Mamma åka till Kista :D
 
Adios amigos!

 Hon är ändå finaste som finns. Jag älskar min häst!

Julklappar!

Det här fick jag i julklapp!

Tjock tröja från Kingsland
Två par ridstrumpor
Rockelhandskar för träning
Sadelöverdrag från Eskadron
Skydd till benlindor i trailer, ska byta dem de var för små
Pengar
Presentkort från Guro och Kicks
En sjal, brosch och örhängen av syskonbarnen.
Tränarsätt
En klocka

Tror det var allt. Super duper nöjd!




Sovmorgon!

Då var julen nästa över för detta år, ingen julkänsla blev det i år men en bra jul vart det iaf!
Hann inte blogga igår.
Jag red båda hästarna.

Gozan- Red på polobanan i snön. Bra styrke träning! Trava och galopperade. Pappa filmade lite. Jäklar vad hon travade! Som en GP häst ;) Man ser vilken kapacetet de har, tack snön!
Sen red jag lite på hoppbanan och där gick det mkt bra och vi kunde till och med rida dressyr där. Inte lika tungt men hon lyfte rijält på benen. Mkt lösgörande osv.

Kakan- Det fick bli i stora ridhuset då hon har varit knakig fram pga snösulorna. Men hovslagaren har varit och tagit bort dom och nu är hon bra igen. Så nu har båda snösulor bak bara.
Red bara lång och låg och försökte få henne lite lösgjord och är ju en så jäkla arbetsmyra och vill bara jobba jobba och rida figurer inte rida massa skänkelvikningar och tråksaker ;)

Idag har Nina mockat och fixat i stallet och så skulle hon rida ut på Kakan. Jag ska ner och rida på Goz eftersom det är kurs för Anna sön och mån. I morgon ska jag åka till Kista och shoppa på rean ;)

Lägger upp bilder på min julklappar jag fått sen också!

Kram Jenny


Dan före doppare dan!

Hejsan!

Dagen började i stallet och vi släppte ut Goz och Kak. Mockade, fixade vatten och lite grejs.
Sen tog jag det lite lugnt hemma och sedan iväg till Jakan för att handla julklppar. När allt var handlat där åkte jag till Guro och var där och pratade lite och handlade lite. Iväg till barkarby med pappa och shoppa lite där och sen hem och andades ut, nästan. Slog in alla klappar och iväg till stallet.

Red finaste hästen som inte var helt på min sida idag. Pigg och okoncentrerad. Men man måste ha sånna dagar och få känna det dåliga! Då är det bara att ta nya tag och börja om dagen efter. Ska rida Kakan och Gozan i morgon samt fixa åt dem. Spännande att se vad jag får i julklapp, har ju igentligen inte önskat mig något spec.

I morgon har jag lite planer med hästarna vad som ska göras med dem. Någon dag nästa vecka sk dem få galoppera på polobanan. Jag ska släpa med mig mamma också;)

Vi hörs i morgon och alla barn hoppas ni varit snälla så att tomten kommer till er;-)

Kram Jenny


LOOOOOOVVVVVVV!

Tjohooooo äntligen lov! Är helt nöjd med betygen och nu är det bara hästar hästar hästar som gäller ända fram till 11 januari!! Så skönt!

Jag har inte riktigt hunnit skrivit senaste dagarna. I morgon ska jag köpa julklappar.
Först till stallet mocka och släppa ut. Sen hem fixa mig lite. Handla lite julklappar och sedan typ till Guro kanske och sen rida pålle och sen hem och slappa lite!

Jag har inte julkänsla alls verkligen! Får äta lite julgodis kanske det blir bättre.
Det vart ingen träning igår heller pga kylan. Men Goz var så himla fin verkligen.
Idag longrades hon bara för jag är så himla förkyld. Sön och mån är det julkurs då hoppas vi på en fin Gozan!

Nej nu ska jag duscha!

Ni kommer följa mig här hela mitt jullov.


Tankar!

Jag borde verkligen sova, men om jag släcker datorn är jag inte säker på att jag kommer somna direkt.
Jag borde gå ner och dricka också. Utan att väcka alla. Usch jag funderar på vad jag ska köpa för julklappar. Jag har kommit på att jag kommer få köpa julklappar på torsdag morgon. Dagen innan liksom. Inte okej någonstans.

På onsdag slutar skolan iaf. En mindre sak att tänka på. Jullovet kommer inte direkt vara något viloläger. Allt kommer vara på fullrulle. Jag har två kurser inbokade nu. En i januari och en i mellan dagarna. Med olika tränare. Tjohoo vad roligt det ska bli!!! :D
Oj jag borde verkligen köpa mig en kalender på torsdag också, så ja kan skriva upp allt. Även om jag har allt i mobilen så har jag ju det på två ställen!
Det ska bli skönt när Julen är över då är stressen över. Nyår kommer bli lugn och jag ska bara koncentrera mig på hästarna om inget annat infliknar. Det kändes skönt att skriva av sig på något sätt.
Jag blev tröttare av det.
Jag kollade på Sex and the City The movie. Har alltid gillat tjejorna och serierna. Måste se tvåan. Varför jag såg den, det är till svenskan vi ska diskutera. Det är väl det ända ämnet vi gör något i just nu.

Jag är hur hes som hes och förkyld. Blööööö nu är det min tur. Jag måste orka rida. Goz vilat i två dagar och det blev ett resultat super duper pigg. Men till slut vart det lite bättre. Jag var inte fokuserad själv heller då går det inte.
Kommer ta det lugnt på markarbetet och även träningen på fredag.

Nej nu måste jag sova så jag orkar gå till skolan i morgon men först ska jag dricka något.

Sov gott!
Jenny

Morgonfodring!

Hej hej!

Idag hade vi morgonfodring som vanligt. Pappa hjälpte till så det gick fort.
Zara red lektion för mig 9.00, super duktig idag! Sen kom hovslagaren och tog bort snösulorna och efter det var hon inte halt längre. Så jag rider i morgon istället.
Men en tjej i grannstallet hade köpt smarta snösulor som man sätter på med brodden ska köpa såna istället och sätta på fram hon klarade av att ha det bak.

Red Kakan och det är skönt att jag ridit henne den här veckan på något sätt hon har fått tillbaka sin fina hals och magen börjar försvinna dock måste Tua komma och klippa henne igen. Hon är tant!

I morgon har vi loppis med klassen, lite drygt men ändå. Jag ska vara där från 9-12 och jag ska åka tåg med grejerna. Vi hade typ inga saker här hemma men men.

Kommer en bild på håret sen, det vart ju ingen super duper stor skillnad men lite ;)

Kram kram

Upptadering!

Halloj!

Oj, jag har verkligen inte haft tid att blogga. Lucia, julkonset, träning och massa andra saker.

I onsdags var det Julkonsert och det gick verkligen super bra. Jag var som sagt Lucia och jag var lite nervös men det gick bra.

Jag var i stallet hela morgonen till 12. Jag hittade tyvärr Mambo liggandes med kolik. Jag fick upp honom och gick med honom. Ringde mamma och hon veterinär och ägare. Vet och ägare kom och försöket hjälpa honom. Det vart väldigt mkt omständigheter med ägaren och senare på dagen fick tyvärr Mambo somna in. Han var bara 6 år och hade stått hos oss en och en halv vecka.

Jag har ridit på Goz och Kakan och båda har varit fantastikst fina. Idag fick Gozan nya skor och tyvärr fick hon sömstick eller reagerat på snösulorna. Hon var blockhalt. Maria kommer och kollar på igen vad som är fel.

Jag har även impuls färgat håret idag. :P Hehe..

Nu ska jag äta kladdkaka och forsätta preparera mig med Strepsil!

Kramar

Lång dag

Som rubriken lyder har det varit en lång dag. Så jag orkar inte blogga om allt men jag gör det i morgon. Julkonserten gick bra och jag snubblade inte iaf ;)

Vi hörs, tack alla för en bra konsert vi är gryma! våran sista julkonsert;/

Kurs!

Anna Linder håller kurs på stäket 26-27/12.
26 är det från 13.00
27 är det från 9.00

Markarbete/Dressyr.
40 min/pass
4st/grupp

Utomstående är också välkommna!

200/kr per pass. För utomstående betals även 100 kr ridhusavgift.

Välkommna att anmäla er.

[email protected]


Träning!

Idag var Gozan väldigt fin! Vi övade mycket på skolorna i både trav och galopp. Hon var väldigt väldigt duktig.
Vi red hela tiden på kvartslinjen och så att jag red egna hörnpasseringar. Gällde verkligen att ha henne inramad men vi kämpar på!
Eftersom hon varit lite dålig så körde vi kort men intensivt. Hon blir finare och finare.

I morgon ska jag till stallet på morgonen. Jag fodrar våra hästar och mellangården. Sedan ska jag longera och mocka och allt sådant. De får gå ute till halv tolv ungefär och så tar jag in de igen så de får äta lunch inne.
Jag ska tåget från Kallhäll som går 13.40. Mamma skjutsar så det är skönt. Men jag måste hinna hem och duscha och allt sånt. Jag är faktiskt lite nervös över att jag ska vara lucia i morgon. Men det kommer nog gå bra.

Vi hörs i morgon.


Gozan med tjockistäcke!


Hemkommen precis!

Hej hej!

Precis kommit hem från skolan, ska bara äta lite och sedan iväg till stallet. Mamma och pappa har byggt och sadelkammaren så det ska bli spännande hur den ser ut.
Ikväll är det även träning. Länge sedan Gozan gick eftersom hon varit lite dålig.
I morgon är det julkonsert så hästarna ska longeras på morgonen.

Nej nu måste jag gå och äta.

Bloggar sedan om täningen!

Chiaoooo.

Lucia!

Halloj!

Hann verkligne inte blogga i morse, jag och Ebba gick upp kvart över fem. David kom till oss runt tio och vi skulle vara i villa stan strax efter 6.00. Vi har verkligen varit över allt idag.  6 luciatåg blev det och nu är jag helt slut och världens huvudvärk det känns som att mitt huvud kommer att sprängas vilken sekund som helst. Suck. Kan ju inte bli sjuk nu. Det kändes typ som att hela huvudet började snurra på vissa tåg. Usch usch!

Hästledig är jag idag iaf. Michelle som vi även var och lussade hos idag, tar hand om hästarna. Hon skulle rida Kakan och släppa Gozan i skritten. De har nog gått bra. Jag har fått lite rapportering under dagen.
Hade ett härligt gäng i min bil också, även om alla var lite små trött och väldigt flummiga.
Nej nu ska jag sova snart. Usch hoppas jag mår bättre i morgon.

Kom just på en sak, vi slutar skolan om en vecka och två dagar! Nice. En termin kvar sedan.



Sista luciatåget, (bilden tagen av Ida)

Tack!

Tack till den Anonyma som skrev kommentren det känns rätt bra ändå att det finns folk som gillar min blogg och uppskattar den. Ibland känns det inte som det eftersom ingen kommenterar osv.

Men jag tar nya tag och fortsätter att blogga.


Ebba is here!

Halloj!

Just nu sitter jag och Ebba i min säng och flummar, vi ringde precis Ida och Felicia och de sov. Hmm undra vilka som kommer vara sura i morgon ;)

Idag var det iaf luciashow. Alla sköte sig toppen, förutom några ponnier som tyckte det var mkt roligt! Dressyren gick bra faktiskt det var väl mest min som var super taggad och ville galoppera hela tiden, sista mellantraven blev jag mkt nöjd med!

Hoppningen och luciatåget gick toppen dock var jag inte med på det.

Karin pratade om att Nina ska ha lite blå bärs hoppning typ och bara hoppa några språng osv och det var jag faktiskt intresserad av. Dressyrhästarna måste ju få hoppa lite också. Även om det inte är så högt. Men det kommer nog bli roligt.

Nej nu ska jag sluta blogga och underhålla Ebba lite ;)

Kram Jenny



Flum ;)

 


Presentation av Hästarna- Cacaoccino

Cacaoccino även kallad Kakan till vardags.
Kakan är en dam på 17 år. Hon är pigg och glad och alltid på hugget. Hon är livrädd för att någon ska ta hennes mat. I stallet är hon även kallad rasist då hon hatar alla vita hästar (förutom Gozan och Mambo) och i övrigt alla andra hästar också. Hon är lite av en hal ål i vatten.
Det är en fantstisk häst att rida, framförallt när man är själv i ridhuset. Hon gör fina skolor och galoppombyten. Har lätt för att samla sig. Dock är det en häst som lätt blir stressade och förklaringen ger sig att hon faktsikt är Fullbold. Min livrädda mamma köpte sig ett fullblod, men de har fått ett fantastiskt förtroende för varandra.

Kakan köpte vi av en familj i uppsala. Hemmet var viktigare en priset och jag tror, eller nej jag vet att Kakan trivs toppen bra på stäket. Hon går tillsammans med en vit ponny (som nu ska flytta).

Kakan är startad i rätt höga klasser i hoppning och dressyr. Hos oss är hon bara träningshäst. Hon hjälper mig väldigt mycket med att utbilda Gozan då jag kan få fram en känsla på henne och sedan föra vidare det på Goz.

Det Kakan gör allra häst är att stå i sin box och fisa på dagarna och äta morötter. Och självklart pussas med mamma.
Nackdelen med Kakan är att hon lätt känner sig trängd i tex ridhuset, hon skulle aldrig göra något dumt men hon blir lätt sur och arg. Men som sagt det är sto i sina äldre dar.

Lilla Kakan dig kommer man aldrig glömma!


Presentation av Hästarna- Zaragoza

Zaragoza, även kallad Gozan till vardags. Hon har sitt rätta smeknamn. Hon älskar att gosa och mysa!
Gozan är 6 år gammal och har inte vuxit i sin stora kropp ännu.
Hon är efter Rathaplan - Donnerwind och har även Donnerhal i sig.
När Gozan kom var det mycket i huvudet som hände. Hon visste inte riktigt vad som var upp och ner och väldigt ofta uppe i varv.
Men på bara ca 3 månader har hon lugnt ner sig enormt och vet skillnad på himmel och jord.
Hon kan fortfarande vara fjantig och lite barnslig, men det hör till.
Hon gör framsteg för varje dag!
Gozan har placeringar upp till LA:4 och gick kvalet till 5 års-championatet på 72%.

Var tredje vecka ungefär åker vi i väg och tränar på lejondal det tycker Gozan är ganska mysigt. Hon är väldigt lätt lastad. I veckorna tränar vi för våran underbara tränare och rider samt markarbete varje vecka.
På lördag är vi ute och lullar i skogen med Gozans vän Schamrock eller så följer Kakan med. Schamrock försöker alltid dissa Gozan men Gozan är nog lite små kär i honom och försöker alltid galoppera om honom, fast det går hon inte för honom! Men vi har fantastiskt roligt på våra turer och i bland går det fort..

Nu till våren ska jag och Gozan ut och tävla. Vi tränar hela vintern ut och och i februari mars ska vi ut och lyfta oss. Och damma av kavajen från i höstas. Jag hoppas vi kommer kunna visa upp oss och visa vad vi kan.
Med mycket träning kommer det här gå toppen.
Så småning om kommer det en film på Zaragoza!


Hmm..

Okej, jag har tänkt lite. Jag kommer nog ändra innehåller i bloggen lite. Det kommer bara handla om hästarna.
(hmm, det gör det ju ändå redan).
Sen de dagar jag verkligen inte hinner tänker jag inte skriva.
Men det jag kommer skriva om är tex träningar, tävlingar, utrsutning, tips och ja vad vill ni läsa om?
Lite om hur jag tänker om hästarna och sådär.

När jag fick kommentaren, så började jag tänka. Oj jag kommer nog sakna bloggningen inerstinne för jag tycker det är ganska kul när ni kommenterar och stället frågor osv.

På något sätt måste jag bara sprida bloggen, men hur?? Har ni några förslag.

Försöker få lite inspration här, måste verkligen vaknat på helt fel sida i morse, usch vilken hemsk dag det varit idag. Måste verkligen se till att vara pigg och glad i morgon.

Good Bye!

Jenny

Svar på kommenater!

Från Draken matte:
Vet inte vad jag ska skriva och jag hinner typ aldrig göra ordentliga inlägg..
Men får se..

Funderingar...

... Jag tror jag ska sluta blogga.....

Grrr -.-

Hejsvejs!

Lilla Goz mår mycket bättre. Dock har Kakan åkt på det, lös i magen men ingen feber. Hoppas det går över fort. Eftersom det är luciashow på söndag.

Jag red Gozan idag. Första gången på tre eller fyra dagar. Jag linade lite innan jag red. Hon var piggelin iaf. Men väldigt lyhörd och duktig. Red bara massa övergångar och så att hon blev loss. Låg bara och rullade lite i galopp.
Men hon kändes precis som vanligt och nu håller vi tummarna för att det inte blir något mer.
Dock är ju lilla Kakan inte så bra..

Jag är skit arg just nu för att min mail funkar inte och jag kan inte göra någonting då och dels för att cp facebook inte vill funka. Varför ska all denna teknik vara så kronlig...
På måndag är det lucia och på onsdag är det julkonsert och gissa vem som ska vara lucia där, JAG :D Wiie är glad för det. Jag trodde inte att jag skulle få vara det.

Nej nu ska jag gå från den här Cp datorn.

Kram


Min lilla Prinsessa!

Halloj!

Måndag igen, jag ser verkligen framimot helgen. Bara för att slippa skolan. Är så trött på den just nu.
Nästa vecka är det verkligen fullt upp. Glad över att inte lucia eller julkonserten ligger på några dressyrträningar iaf^^ Jag ser framimot julkonserten och lucia men man kommer var sjukt trött efter det. Jag ska dessutom vara Lucia på julkonserten :D Hur kul som helst.

Min lilla prinsessa har åkt på viruset som går på anläggningen. Usch, dock har hon ingen feber. Men lös i magen och hängig. Lill tjejen. Hon fick vila idag pratat med vet och min kära tränare.
A-fil och kli är preparerat i stallet och tempen i högsta hugg. Hon måste bli bra fort. Typiskt att hon skulle åka på det. Vi skulle ridit markarbete på Kakan istället men det blev inget pga av en avramling så jag red massa lösgörande istället. Tänkte rida Kakan istället på träningen i morgon. Så det fick bli ett rijält lösgörande pass. Och hon lossnade riktigt bra. Jag kände mig duktig som även red utan stigbyglar hela passet. Bra där ;)

Nu är ni dåliga på att kommentera igen. Fråga på om vad som helst och kommentera i massor!

Tack till Anni som sover i stallet pga av en febrig häst, hon håller även koll på lilla Goz och har tempat henne en gång.

Håll tummarna för Gozan!

Kram


Full galopp!!

Oj, vad jag verkligen känner att det var ett tag sedan jag bloggade. En vecka sedan. Aja ni får överleva det. Det har vart grymt mycket och jag känner att just nu har jag V Ä L D I G T många bollar i luften.
Just nu känns det som att jag somnar vilken sekund som helst. Nej jag får inte sov ännu, vi har kvällsfodring.

Igår flyttade även en ny häst in i vårat stall, Mambo och han är skäck. Jag har en förkärlek till skäckar, där kom något som ni inte visste kanske ;) Fast jag skulle nog aldrig kunna ha en själv.. Det är göllig iaf.
Tränade även igår och det gick bra. Mycket som är väldigt bra och mycket som är väldigt dåligt.. Men jäklar vilken trav jag plockade fram, jag visste inte ens att hon kunde trava så. Två överraskningar blev det också, det är så tråkigt om allt går så stillsamnt ;)

På lilla Goz var jag ute och galopperade med Malin. Det gick så fort att tårarna började rinna. Men tjohoo var roligt det var. Hon var faktiskt trött för en gång skull. Min pålle har fått en super kondis!!
Vi hade träning på våran spegelritt inför Lucia och det gick bra, Även om en fattades och det var lite synd men det kommer nog gå väldigt bra faktiskt även om jag var super duper trött och bara garvade hela tiden.

Nej nu ska jag bara vila lite ;)
Vi hörs.