Träning utöver ridning!

Många har tanken att stallet är gymmet jag behöver inte göra något mer. Jag hade själv den tanken i början tills jag insåg att jag inte orkade. 

Stallarbetet är nog det bästa gymmet ever, men det behövs mer där till. Jag kan ju bara utgå från mig själv.
Min häst är inte den enklaste att rida och man får jobba hund i sadeln. 
Jag fick ha en miljon skrittpauser för att orka med ett helt träningspass för Anna. Då pratade Anna med mig. Jag insåg själv att det behövdes en förbättring. Jag började springa. Magmusklerna behövdes också stärckas. 
Nu i efter hand när jag har ett facit på vad jag orkar och inte orkar. Inser jag hur dum i huvudet jag var som inte tog tag i det här tidigare. Men jag visste inte bättre. Jag springer inte varje dag. Men i sommras gjorde jag det och det var bra för då kom jag i form och hade en bra balans i konditionen. Just nu springer jag när jag hinner. Jag har en fördel att jag har fys en gång i veckan i skolan. Det är roligt tycker jag! Jag älskar att arbeta med kroppen! 

Igår när jag var ute och sprang så insåg jag att jag inte ens var trött. Det tycker jag var ett bra resultat. Jag tog en längre runda och tävlade mot mig själv. Underbart tänkte jag! 
Det viktigaste i ridningen är att man lägger energin på rätt saker. Om hästen bråkar lite, lägg energin på att lösa problemet och inte bråka och jobba mot problemet. Då orkar man jobba på rätt sätt. Men det krävs hjälp att veta hur man gör för att komma dit av den som står på backen. Jag hade ingen aning om hur jag skulle lösa problem när jag red. Jag kan forfarende lägga energin på frustation men det är nästintill borta. Man måste tänka på nya sätta och lirka ur sig det själv!


Jag skulle aldrig kunna leva utan dessa djur!!

Fredag!

God morgon!

Så var det fredag och snart helg! Underbart! I kväll har vi inga planer än så länge. Ingen träning idag i alla fall. 
I helgen är det hopptävlingar på stäket så jag ska väl kika lite på dem och fixa allt inför söndag. Jag måse rida och fixa och dona. Jag startar sent på söndag så det är väldigt skönt. Jag har startnummer 32 i andra klassen. Och det var tydligen en halv timmes lunch efter första klassen. 

Igår gick jag och la mig tio, jag var helt död verkligen. Men ingen träningsverk efter springturen. Kanske tar en till ikväll om jag hinner? Det vore nice!
Jag tänkte skriva ett inlägg om det här med träning utöver ridning? Vad sägs om det? 

Ha en underbar fredag och så ser vi fram imot helgen. (Jag är dessutom ledig på måndag så jag har långhelg).
Kram Jenny 



Min underbara mamma med Gozan!!

Fullt ös medvetslös!

Halloj!
Tänk att från ena dagen kan allt bara kännas piss dåligt och man vill bara dra något gammalt över sig och sedan nästa dag kan allt kännas helt okej. Idag är det en sådan dag.
Jag vaknade vid halv sju och hoppade in i duschen var ju tvungen att fixa till sig lite inför skolfotot. Sedan iväg till skolan! Gårdens plugg av Juridik gjorde sig påmind om att det var prov och det var nog tur att jag pluggade så mycket igår annars hade jag inte klarat av det. Engelska glosorna hade kommit lite åt sidan eftersom Juridiken kändes viktigare. Aja det var bara ett läxförhör. Jag slutade 13.50 och jag begav mig hem och sedan till stallet. 
Plockade in hästarna och gav dom mat. Sedan fixade jag massor med höpåsar och allt sådant. 

Och så till passate med Gozan idag. Jag vet inte vad som hänt men jag tror att jag har börjat rida mera nu och kräva mer av Gozan och inte nöja mig med lite. Duktiga Gozan!
Jag fortsatte jobbet som vi gjorde igår. Att hon verkligen ska vara loss över ryggen och gå i den formen jag ber henne om. Inte som en svan! Jag jobbade serpetiner och det har jag märkt funkar riktigt bra på henne nu. Det hjälper mig väldigt mycket. Förut kunde jag inte rida det på henne för jag kunde inte styra. Nu funkar det!
Jag hade en väldigt fin känsla i galoppen i mellan åt. Hon bara kom och letade efter min hand och frustade över ryggen. En häftig känsla. Min häst är en bitch men hon är bäst! 

Idag fyller världens bästa hund år också! Man kan tro att det var igår vi hämtade honom men det är hela 7 år sedan det är helt sjukt verkligen hur fort tiden har gått! 

Jag har även hunnit varit ute och sprungit idag. Charlie var med! Det var så skönt verkligen och nu är jag totalt död. Jag ska sova tidigt ikväll, eller innan tolv i alla fall! 

Hur har er dag varit?
Kram Jenny



Vilken värme det är!



Grattis Charlie!!

Juridik!

Nu säger min hjärna totalt stopp. Dels till pluggandet och mer där till.
Juridik är kul men kompliserat och svårt. Suck. Vad jag klagar.
I morgon är det skolfoto också och jag har ingen aning om vad man ska klä på sig. Drar ett lakan över mig eller varför inte bara ha pyjamasen på sig. Roligt att se allas min när man kommer gående med rufsigt hår och bara ben. 

Det löser sig i morgon en sak som är klar, TVÄTTA håret i morgon.

Nej dags att sova. 
Underbart att blogg.se har en app nu för tiden! 

God Natt 



Mmmmm bästa som finns!!!

Mitt lilla hjärta!

Hej alla vänner!

Åå jag har varit så trött dom två senaste dagarna. Jag har inte haft någon energi. 

Igår när jag kom till stallet låg Gozan ner i boxen, rak lång. Hon brukar ligga ner på em, men alltid resa sig när jag kommer. Jag gick in till henne och hon låg kvar. Hon satte sig upp och la hela huvudet i knät på mig. Min första tanke var, åååå så söt. Men sen när hon börjar låta och kollar på mig med en trött blick. Jag kollar slemhinnorna och lyfter på mulen. Allt var kritvit. SHIT KOLIK! Ut med henne på gången. Ta tempen. 38.1. Hon ligger högt men aldrig över 38. Och inga tarmljud på ena sidan, pyttelite på andra sidan och även upp svullen över magen. Ut i skritten så hon får gå 10 min. Fixar betfor vatten och masch. Ringer Anna och säger att Gozan har koliksymtomer. Jag skulle ridit lektion. Jag ringer distrikna och förvarnar att det är koliksymtomer och registerar att vi finns.

Sedan fick hon gå in och vila och sedan ut i skritten i omgångar. Jag fick i henne 25 liter betfor vatten och maschen. Sen börjar hon få lite färg i tandköttet. När Anna kommer upp när hon gått i skritten. Ser hon mycket piggare ut. Magen har lagt sig. Och tarmljuden var tillbaka. Jag och pappa gick en runda runt polobanan och hon var pigg och glad. Sedan fick hon gå in och sova. Tarmljuden som vanligt. Puuhhh... 

Idag vart det träning i stället. Min fina Gozan! Hon var väldigt bra idag. Vi började med att skritta på serpentiner bara för att få igenom henne och sedan forsatte vi i trav. Hon lossnade fin och det kändes bra. Jag kunde påverka. Vi började med att galoppera på framåt i galoppen och sedan på 5 steg samla och gå in i en 10-metervolt. Vilken känsla och det går så fort och hon är med mig! Bara samla på yttertyglen och sitta tillbaka och få med ytterbogen. Det är så coolt att sitta på en häst som väger runt 600kg som är så känslig som man kan styra runt utan styrka. Sedan efter 10 meter volten ut och öka galoppen. Sedan red jag programmet som jag ska rida på söndag två gånger. Jag kände att jag fick lite wow-moment och hon var med mig. Men det är alltid annorlunda att rida hemma på tävling. Andra gången jag red la jag upp tempot och då hittade jag ett mer flyt. Det kändes bra! 
Efter programen så jobbade vi på traven och jag fick en fin känsla. 

Nu ska Gozan och jag klara oss ända till nästa fredag utan Anna! Våran underbara tränare och coach åker till Kreta i en vecka. Tur har vi telefoner och facebook! ;-) Vi ska nog klara oss. Vi har fått träningsprogram vi ska följa hela nästa vecka.
Nu ska det pluggas Juridik! 



Död?



Hmm, allt är inte som det ska?



School time!

God morgon! Nu är jag påväg till skolan. Jag har redan varit i stallet. Mockat 2 boxar och släppt ut. Jag bloggade inget igår för jag var super trött och arg. Ikväll är det träning på Gozan. Det ska bli så roligt. Fina Gozan! Ha en bra dag! Ciao ciao

Träningsschema för veckan!

Träningsschemat för Gozan denna vecka ser ut såhär:
Måndag - Skritten
Tisdag -  Träning för Anna
Onsdag - Träning för Anna
Torsdag - Lite halv jogging
Fredag - Skogen
Lördag -  Longering
Söndag - Tävling


Bästa Sandra kollade när vi tränade i fredags! Hon har en sådan där flaschig kamera!

Ny dag, ny vecka, nya möjligheter

God morgon! 

Idag kommer nog bli en hyfsad dag! Det känns så!

Jag gick upp halv sju idag för att hjälpa mamma i stallet på morgonen. Jag tycker det är så skönt, man kommer igång på ett helt annat sätt. Jag mockade åt Gozan och Rolle. Fyllde vatten och gjorde hö påsar.
Jag har Ewa-Lottas häst i två dagar nu när hon är bortrest.
Idag blir det skritten och så ska jag rida Rolle. 

Efter skolan idag så ska jag åka med mamma och köpa lite foder. Det som ska inhandlas är:
- Betfor Strimlad/Pellets
- VSL
- Fodergäst
- Magnesium
Jag köpte en flaska pälsglans av Nina i lördags så det behövs inte köpas.

Ha en underbar dag! 
Kram Jenny



Kvällsmockning en kväll!
Har ni börjat sätta tecken på hästarna?

Uppdatering på hög nivå!

Halloj!
Oj nu var det länge sedan jag bloggade! Det har varit så sjukt mkt men nu ska jag försöka uppdatera lite!
Det har nog hänt väldigt mkt sedan sist! Vad vill ni läsa om? Jag vill ha massor med förslag!
Idag har vi i alla fall varit och tävlat. Vi försov oss men vi hann! Gozan och jag kämpar på det kommer nog bli bra. Nu tittar vi framåt mot nästa tävling som är redan nästa helg. 

Nu är det en fullspäckad vecka igen med träningar, möten, prov, träffa vänner och massor med saker. 
Ge massor förslag på vad jag ska skriva! 



Du är absolut min bästa vän! <3

Det är okej!

Jag trodde jag var rätt tuff och kunde stå på mig. Men när jag ser denna film så kryper tårarna fram...



Träning på Gozan

Idag är det tisdag och då är det träning som alla andra tisdagar. Jag red fram och det kändes sådär och jag hade ingen riktig inspration. Vissa dagar känner man så. Speciellt när huvudet känns ihop tryck till en liten kub. Men jag kämpade på. Gozans huvud var nog mer utanför ridhuset i vissa stunder. 
Idag tränade vi bara på lydnad. Fram för skänkeln. Och att hon ska ta min upptagningar. Det gör hon men att jag ska kunna reglera tempot. Jag har en sådan sjukt känslig häst och ibland glömmer jag bort det. Stackars Gozan som blir förvirrad. Men jag fick mig en rijäl tankeställare efter träningen. Det behövdes verkligen. Hela passet kändes bara BLÄ. Men sedan när jag man får höra att allt såg jätte bra ut och att vi passar super ihop. Så kom den där tanken igen som Anna jämnt och ständigt tjatar om. Det kan känns hemskt men synen från backen kan vara helt annorlunda. Bara hästen trampar ojämnt ett steg så känns det vinglit men det syns inte från backen. Det är rätt sjukt hur annorlunda allt kan se ut medans känslan är blä dålig.

Men det är bara att kämpa vidare och det är så roligt. Jag blir aldrig sur på hästen utan på mig själv men ibland låter jag frustationen gå ut över hästen och det är inge bra. Det har ändå blivit bättre. Nu ska Jenny Göthlin ta sig i kragen och sumera över träningen och öva lite själv tills fredag då det är en ny träning med programridning.
Hoppas ni haft en bra dag. 
Jenny 

Jag är så trött på att handla på hemköp. Så jag strejkade idag och följde inte med in. Häst människor överlag är nog inte så duktiga på att handla på bra sätt, det burkar inte finnas så mkt tid över.

TANKAR med stor bokstäver!

Gahhh! Jag hinner inte med. Dagarna går alldeles för fort! Jag hinner inte vakna innan dagen är över och det är dax att sova. Det känns som om jag ska hinna med hundra saker under dagen som jag egentligen borde hinna med, men jag hinner bara med hälften. Ibland tänker jag på hur mitt liv ska sluta? I kaos? Sönder stressad? Det går ju inte att tänka jag är inte så gamal egntligen om jag tänker efter. 16 år? Jag har hela livet framför mig. Men jag älskar att ha saker att göra och pussla med livet. Hjälpa andra, träffa vänner, hinna med skolan. Fixa med mina underbara hästar. Engagera mig i massa saker så att alla andra ska tycka allt är bra och trivas. Träna, tävla. Allt ska hinnas med på en dag. Jag måste verkligen lära mig lägga undan saker som jag egentligen inte behövs göras. Som andra kan göra som kanske inte har en miljon saker att göra som också även gör det istället. Men jag tycker ju att det är så kul.
Men som nu är jag förkyld. Kroppen säger NEJ med stora bokstäver. Men jag är så puckad och bara fortsätter i samma tempo. Inte tid att vara sjuk. Jag är säkert jätte klok som skriver detta men jag kommer ändå inte ändra på något. Bädda ner mig själv är inte ens på kartan. Då får jag för mycket energi i överflöde. Som en häst som vilat länge. Det kryper i hela kroppen. Den vill bara bocka runt och vara lycklig. 



Täppt var det här!!

Tjenare tjenare!! Förkyld är bara förnamnet.. Det blir två Alvedon och sen träna. Det ska bli så roligt att träna idag igen. Ikväll är det även gårdsmöte med alla stall det kommer bli spännande. Jag har även byt träningstid nu. 18.20 rider jag istället nu. Vi hade ju inga lektioner idag så det var nice. Haha det har ändå varit en rolig dag. Just nu sitter jag och väntar i bilen på mina kära föräldrar som är och handlar på Hemköp. Vi höra ikväll Jenny

Inte bli sjuk!

Hej hopp!

Då var det en ny vecka. Det har inte hänt så överdrivet mycket idag. Vi hade första idrottlektion idag. Vi har som olika inriktningar och jag har valt fys. Det verkar som att vi kommer ha riktigt roligt faktiskt. Idag var det roligt iaf ;) 
Dock så har jag en känsla av att jag kommer vakna riktigt förkyld i morgon. Nu har jag ont i halsen och täppt i näsan. Men sånt får man leva med. Bara att bita ihop. Sånt har vi inte tid med. 

Träningen för Allsvenskan hade jag idag. Det gick riktigt bra. Det ska bli roligt att åka ut med vårt lilla lag. Det kommer nog bli toppen bra. 

Hmm jag vill göra något roligt. I helgen eller något.. Bara en tanke sådär. 



Frukost ala Jenny! Kände att jag kunde vara lite onyttig för en så oinspererad måndagmorgon! 



Blir så underbart glad när man får bild skickad på morgonen på världens bästa hästar!




Allsvenskan på söndag! 

GOD NATT i morgon har jag inga vanliga lektioner! Tjohoo!

P.S. Eftersom jag är duktig och bloggar kan ni väl bjuda på lite kommentarer ;)



En ny dag och vecka

God morgon! Just nu ligger jag och drar mig i sängen. Uh jag känner hur täppt jag är i näsan och aningen lite ont i halsen. Men jag har inte tid att vara sjuk så det är bara att bita ihop. Ikväll ska allsvenska laget på ponny rida och få lite tips av mig. Vi har första omg på söndag och det innebär ingen tävling för mig. Vi kör om två veckor igen. Då var det en ny vecka i skolan. Hoppas det blir roligt. Nu måste jag pallra mig upp ur sängen och äta frulle. Ha en fantastisk bra dag! Kram Jenny

Summering!

Halloj!
Nu är jag totalt död verkligen. Dagen har bara sprungit förbi. Det var skönt att jag inte startade så tidigt. 
Gozan var inte riktigt på humör idag. Hon var nonchalant och spänd på banan. Sedan får jag en väldans press men inte så himla nervös. Det resulterar till att jag slutar rida lite och då fattar hon nada. Sedan när hon blir spänd så så är det så sjukt svårt att få kontakt med henne. hon blir så stor och svår. Det blir tomt där framme.
Men det är bara ta nya tag och på´t igen. det är så roligt att vara igång och jag får tänka att det är våran andra start på väldigt länge. Vi ha varit igång en vecka och hon har vilat i 20 dagar. Jag har inte ens hunnit fodra upp henne på normal krafft. Men det kändes ändå som att vi var klara för det på träning och vi kunde inte vara mer förberedda.
Nu är det bara att träna vidare så kör vi om två veckor igen. Det kommer bli great!
Träna träna träna. Nu kan vi varandra på träning nu ska vi komma till det på tävling och få massa rutin tillsammans. Jag ser framimot jobbet även om det kommer bli en berg och dalbana.
Nu ska jag sova för jag tror att mitt huvudsprängssnart. Jag skulle behövt plugga. Men så insåg jag att jag kan göra det i morgon. Det skulle ändå bara gå åt skogen och inget skulle gå in i huvudet.

Kram Jenny 



En lugn Gozan på tävlingsplats. Världens bästa groom också!
Ibland tycker Gozan att hon ska bestämma när pappa och hon ska gå. Då blir det såhär. Hmm tyglarna hänger och far... 

- Benet har varit toppen bra under dagen. Inte svullen, varm eller någonting. Såret är helt läckt!

Taggad till 100

Nu är allt putsat. Tävlingsskåpet är packat. Hästens ben är tvättade. Svansen är tvättad. Allt är klart. 
Jag red i dag och min underbara tränare kom och supporta. Helt underbart. 
Hon har varit så fin senaste tiden men jag ska bara ta det lungt och ha galet roligt. Just nu känner jag hur adrenalinet efter dagens genrep bara sprudlar i hela kroppen. Det måste lägga sig tills i morgon. 
Jag ska snart åka och kvällsfodra. Kolla alla ben på Gozan igen. Jag är överkänslig med det nu. Kolla så att allt är klart.
Jag som verkligen har koll på alla min grejer när det gäller hästsakerna.
Jag köpte en ny tävlingsmapp från Agria på strömsholm i somras. Jag hade slarvat bort nummerlappen. Men icke sa nicke. Alla låg så fint i det lilla facket längst bak. Men nu har jag en reserv iaf. Jag blir så irreterad på mig själv när jag tappar bort saker.

Nu håller alla en tumme i morgon. Det kommer rapport på kvällen sedan.

Kram Jenny



Väldans gammal bild på Gozan! Precis när hon hade kommit. 

Kram Jenny

16 år

Ett antal sms, antal telefonsamtal och över 150 personer som skrivit i min logg på facebook så var jag 16 helt plötsligt. Jag inte för att jag känner mig äldre. Bara två år kvar sedan är jag 18.. Både bra och dåliga känslor. Mest spännande. Idag fyller även världens bästa Emma år. 18 år. Tiden går så sjukt fort och det är galet hur länge vi kännt varandra. 

Igår fyllde jag år iaf. Jag fick pengar, kläder och sådana vanliga saker. Eftersom jag får nya stövlar i mitten av oktober så är det min födelsedagspresent. Men det är super långt kvar innan dem kommer juh! 
Helt underbara stallvänner som var och fikade och grattade mig igår. Vart så förvånad över att det var så många som kom. Och ni som jag fick blommor och presenter av det var alldeles för mycket! Ni är bara för mycket! 
Sedan åt jag middag med mamma och pappa på grottan! Mums. Jag har verkligen blivit galen i kött efter den här sommaren. Tokigt.
Jag hade en underbar dag igår med vänner och familj och hästar. Ni ska veta vad alla ni vänner betyder för mig. Det går inte att beskriva med ord.

Idag tränade jag på Gozan för Anna och hon var helt underbar. Nu är det tävling på söndag och jag har bara mål att komma ut och rida programmet lugnt och fint. Det ska bli så roligt! 
Nu tvättas de vita benskydden ;-) 

Hoppas ni får en underbar helg det ska jag ha i alla fall! 

Kram Jenny 



Nu har hon inget bandage på sig. Så nu håller vi tummarna över att det ser bra ut i morgon. 20 dagar tog det. 



Rättskunskap har vi läst i veckan!



Företagsekonomi med Emma och Cornelia! 



En underbar födelsedag firades i stallet <3



Vi firade att det var fredag och helg genom att köpa godis på lunchrasten ;-)