Rida rida rida

God Kväll alla människor!

Hur har er dag varit? Min har varit väldigt aktiv. Jag började dagen med en väldigt liten frukost, en macka och ett glas oboy, det kunde jag lika gärnat låtitbli. Jag klädde på mig och rastlös som jag är bestämde jag mig för att promenera till stallet. Nu jäklar ska man bli trim till tävlingssäsongen!
20 minuter senare var jag i stallet. Mockad 4 boxar, Patch hade redan påsar så jag gjorde påsar till Mantis, Kakan och Gozan. Det blev ett par stycken till slut. Fixade kraften och allt sådant. Sen när jag var uppe i tempot så hade självklart alla fått lunch i hagen. Som tur är äter min lilla pålle rätt snabbt. Så Gozan fick bli första man till rakning. Red henne i lilla ridhuset. Kändes lite spänd och jag hade inte riktigt fokusen i mig. Men jag joggade lite och fortsätter jobbet i morgon. Kakan fick bli den andra och henne red jag även så i lilla. Hon var så fin verkligen. Mujk och följsam. Dock kändes det som att hon tyckte det var lite jobbigt. Jag red lite öppna, skänkelvikningar och lugn galopp med tempoväxlingar. Patch fick joggas lite idag. Bara lära känna varandra. Sååå fin ponny verkligen. Skritten har vi inte riktigt hittat varandra. Han är en grymt svår ponny. Men jag kämpar på. Mantis red jag i lilla, eftersom hon tappade en sko i går i skogen så ville inte Anna att hon skulle ridas ute eftersom hon inte hade några sulor fram då. Jag joggade henne också lite och bara MASSOR med lösgörande arbete.. Hennes trav efter att jag bråkat lite med henne blir ju så underbar!
I morgon har jag bara två att rida Patch och Gozan. Säkert hoppar jag upp på Kakan lite efter att mamma ridit. Och i morgon SKA mamma rida hon har inget val. Kakan kan lätt bli lite för mycket för mamma när det är kallt och lite sådär..

I morgon ska pappa till Elgiganten med min Iphone och skälla på dem!! Jag vill använda den nu nu nu...

Nu ska jag sova..
I morgon kommer bild på Patch och även Mantis även om det var sista dagen jag hade henne.

God Natt.



- Bild från Jeanna träningen!

Hästnörd!

Hej hej!

Som rubriken lyder.. Vilken hästnörd jag är. Gick upp 6.00 i morse för att ta ut hästar, ridit 4 hästar mockat lite boxar och massa roliga saker. Det är ju bara så himla roligt verkligen.
Utsläppet hade vi.

Jag började med att rida Mantis som även tappade en sko. Roligt att rida henne igen. Har inte ridit henne sedan i somras.
Sedan red jag ut på Gozan och hon kändes så himla fin verkligen. Så roligt att rida ut med Ewa-Lotta och hennes häst Rolle. Gozan och Rolle går så bra tillsammans.
Jag red sedan Kakan och hon kändes väldigt fin verkligen. Även om jag fick rida en snabbis och inte så länge så kändes hon fin och bra.
Sist red jag Patch som jag ska ha en vecka och han är såå fin verkligen. Så roligt att jag får rida så fina hästar och ponnyer. Roligt roligt.

Jag har i övrigt fått en Iphone som inte nätet funkar på. Eller simkortet eller nåt. Ska iaf åka till Elgiganten i morgon och se vad felet är. Så tråkigt när inte allt funkar som det ska.

Kram Jenny


R.I.P

Vila i frid Farmor<3<3

Zaragoza!<3

Hej hej!

Väldigt roligt träning idag. Hon var sååå fin verkligen och jag hade en fantastisk känsla verkligen. Jag och hon var verkligen jätte spända i början. Men när jag slapnar av så gör hon det. Vi jobbad mycket med att hon ska röra sig mer över bogarna och spåra helt rätt. Galoppen är helt annorlunda nu. Rätt bra känsla nu sådär. Så roligt när det går bra.

Kakan gick i skrittmaskinen idag. Hon har garanterat gått i den innan men första gången hos oss.
Idag mockade jag även hos Twist eftersom hennes ägare är i Göteborg, hennes mamma fick inte mocka.;-)

I morgon ska jag rida 4 hästar. Mina två egna, Mantis som är en hopphäst och Patch som är dressyrponny. Jag ska ha honom hela lovet. Men det ska bli roligt. Jag ska kanske åka förbi Stockholmsridsport också om jag hinner. De har rea där i helgen.

Kram Jenny

Trötter

Halloj!

Idag har jag varit helt död i skolan. Jag hatar verkligen att ha idrott på morgonen. Det känns liksom som verken kroppen eller huvudet hänger med. I morgon har vi innan lunch och då är man hungrig.. Aja..
Idag var det sista spanskalektionen innan lovet, tjohoo. Ingen spanksa på en hel vecka.. Åå vad jag ska njuta av det. Haha.

Idag longerade jag Gozan, min lilla prinsessa hon är såå duktig. Lång och låg som alltid och hon har verkligen fattat grejen. Duktig duktig!
Kakan red jag i lilla och jobbade mycket tempoväxlingar och iprincip samma jobb som jag jobbat med Goz i veckan. Att verkligen ha koll på bogarna och han hon ska flytta undan för skänklarna.

Sedan var det gårds och årsmöte på stäket.
Nu är jag helt död och ska verkligen sov nu så jag orkara upp i morgon.

God Natt!

Hemkunskap!

Hemkunskap i skolan idag. Tycker det är ganska roligt faktiskt. Vi håller på med konumentkunskap men ibland gör vi lite praktiskt och idag och jag med förslaget att vi skulle baka och det tyckte JP var en riktigt bra idé.
Dock kom vi försent till matten så Anders vart inte så glad.

Jag och Ida bakade iaf Blåbärspaj och den vart super god verkligen! Dock vart vanlijsåsen inte riktigt lyckad.




Mamma är hemma!

Min mamma är hemma igen:) Hon har varit på Teneriffa en vecka.
Hon hade lite saker med sig hem :)



Två parfymer från Donna Karan New York. Be Delicious och Fresch Blossom



Smink från Gosh



Fina armband

Elisabeth Adren

Godis!


Ingen vanlig dag i stallet!

Hej hej!

Allt bra med er? 
 
Efter en jobbig dag i skolan, jag har verkligen varit super trött idag. Dagarna blir så mycket längre när man inte har musik. En dag i veckan har vi ingen musik men då har vi två musiklektioner på fredagar istället.
Vi håller på med ett rätt roligt NO-arbete i skolan. Nämligen hjärnan. Min grupp har området stroke och vi har delat upp lite frågor kring det. Så roligt faktiskt? (Hörrni, jag är positiv till skolan!!! :O)
Sedan hade jag muntliga Nationella i svenska idag och det gick super bra verkligen. Nu har jag gjort klart alla prov i svenska. Nu vill jag veta vad jag har fått för betyg på nationella. Alla gymnasieval är klara nu. Jag lämnade in mitt papper till Kerstin idag. Kändes faktiskt lite nervöst. Det är ändå tre år det handlar om.

Idag var det ingen vanlig dag i stallet. Micke min vän som jag skrivit om innan på bloggen frågade om han fick följa med, haha Micke i ett stall går inte riktigt ihop. Men det var roligt. Väldigt roligt. Men han reagerade ändå inte riktigt som jag trodde. Han red faktiskt ;)

Gozan kändes riktigt fin idag. Gjorde mycket tempoväxlingar. Samma jobb som igår. Det var riktigt roligt att rida idag. Eftersom Anna är världens bästa tränare och jag blir såååå arg på mig själv när jag gör fel och inte gör rätt. När jag inte är noggran och allt blir pannkaka. Det är inte roligt då. Men så blir man trött i kroppen och i huvudet under en period och allt känns piss, man vill bara att allt ska funka. Men så kommer underbara Anna och påminner än. Gosch jag skulle aldrig klara mig utan henne.
Tack Anna!

Kram Jenny


Spontan shopping!

Igår var jag och spontan shoppade med pappa efter skolan, det var ju ingen jätte shopping men lite i alla fall!










:-)

Hej hej!

Vart inte så mycket bloggning igår, var väldigt trött.
I natt kommer min kära mamma hem, jag saknar henne faktiskt lite.. De skulle landat 20.15 men planet var jätte försenat så de skulle inte landa förns 23.30. Suck, stackars dem, de borde vara super trött verkligen.

Idag gick träningen grymt bra. I går var hon till salu.. Idag var det verkligen in med alla bogar och nogranhet! Shit vad fin hon blir. Vi jobbade mycket med att hon verkligen skulle flytta undan för skänklarna och in med den inre bogen i båda varven. Galoppen var bra från början, rund och fin. Nu jäklar ska det här bli bra!
Nästa vecka ska hon få behandling av Charlotta.

Och nästa vecka är det sportlov då har jag verkligen massa att göra, men det är bara roligt. Väldigt roligt.
Igår var jag och spontan shoppa med pappa efter skolan. Det var lite roligt. Bilder kommer på vad jag shoppade. Tanken var att jag bara skulle shoppa en ny hårborste, men när pappa är med blir det alltid lite mer ;)

Kram Jenny


Svar på kommenater!

Från Anonym:
Varför tar du in hästarna vid lunch!?

Svar:
Jag tar in hästarna till lunch för att minska skaderisken vid intag senare. Och dels för att dom är inge roliga att ta in efter 14.00. Vi har bara dom rutinerna och nu om det är lite finare väder så får dom äta lunch ute och så går dom in när dom ätit upp.

Nöjd med ditt svar?:)

Morgonbloggning!

God Morgon alla läsare!

Sovit gott? Jag har sovit hyfsat förutom att en person gjorde så att jag typ kommer dö... Hahah det är på skoj, ni kan vara lugna!

Hur ser eran dag ut idag då?
Igentligen är det alltid markarbete för mig på måndagar = träning. Men jag har inte ridit så mkt i helgen. Eftersom det varit tävlingar. Longerade bara igår. Så jag ska rida Gozan och Kakan idag. Ewa-Lotta har tagit ut och så tar hon in vid lunch.
Får se om jag hinner dra förbi centrum skulle behöva gå förbi Kicks och köpa en hårbårste. Hehe min är inte så niceic. Jag måste hitta ett bättre värmeskydd till håret, mitt blir helt knas av det jag använder nu.
´
Jag skulle helst av allt vilja vara i stallet idag och gosa med mina prinsessor. Men nej nu ska jag till helvetet och plågas!  
Men nästa vecka är det sportlov, då är det full rulle.

Veckans planer:
Mån- Rida båda
Tis- Träningn, Gozan och EW tömkör Kakan
Ons- Longering, Gozan och Rida Kakan
Torsdag- Lång och låga
Fredag- Träning, Gozan och Kakan ridas eller longeras. Mocka åt Twist
Lördag- Rida ut! Mocka åt Twist och Rida Mantis. Morgon fodring.
Söndag- Vila, Patch och intag i stallet samnt rida Mantis.

Jag kommer ha Patch hela sportlovet då hans ägare åker bort! Ska bli så roligt verkligen.
Bild kommer från den dagen jag har honom. Han är såååå fin verkligen!

Nej nu ska jag dra.

Puss och Kram ha en bra dag!

Nu är det på....

Såååååå länge höll det... Jag är ett nagellacks freak och klarar mig verkligen inte utan nagellack när det är kallt ute. Då spricker dom direkt. Så nu är det på igen. Sen blir jag trött på det ett tag och har bara överlack.

Nice nice

Nubar har rätt bra lack, Jenny P har dom i sin salong. Så fick jag reda på dem. Jag har även handkräm från dem. Älska älska!


Tävlingshelg avklarad!

Ont i varenda kroppsdel, det har jag i alla fall. Jag kommer vara död i skolan i morgon. Suck.
Ändå är det så roligt att vara med på tävlingar och funktionär man träffar folk som man inte pratar med varje dag eller ser så ofta och det roligaste är när man får se ekipage som utvecklats. Så roligt verkligen!
Men en sak som jag tänkt på hela helgen. Det gäller både ponny och stor häst. Nu menar jag inte att jag är perfekt och är bäst eller någonting (LÄS: det är väl bäst att skriva så). Men alla dessa ryttare som har så HIMMLA fina hästar eller ponnyer och så kan dom inte rida ordentligt. Dom sliter och drar och tror att hästen eller ponnyn ska sköta sitt. Det är så tråkigt tycker jag. Rider dom inte för tränare som är ärliga? Eller är det bara för att det är hoppmaskiner så lär sig inte ryttarna någonting och det kör bara på och sedan när det byter ponny eller häst så måste man börja om på ruta 1 igen.

Jag skulle iaf tröttna på en gång.


Tävlingar!

Jag tror jag dör. Jag har försökt anmäla till tävling ett antal dagar och dom har ju typ gjort om att om klassen är full stängs anmälan, men det roliga är att klassen inte ens är full men som jag antar att det som står på nätet är rätt?
Alltså är det här resultatet att man måste sitta och vakta när anmälningen öppnar, såååå drygt ju!!
Jag är sur nu... Det här betyder att jag kommer få vänta två månader till tills jag kan tävla, då ska jag sitta och vakta när anmälningarna öppnar till vällingby!!!!!!!!!

Arg arg arg.....

Låååång dag!

Halloj!

Lång dag idag, så oglamorös som den kan bli, iaf skillnad från igår haha.
Jag gick upp vid 05.45, eller nej nu ljuger jag.. Klockan ringde då. Suck.. Hur länge hade jag sovit då 5 timmar knappt det?
Upp och hoppa var det i alla fall, ingen rast och ingen ro! Vi släppte ut hästarna på 20 minuter ungefär. Snabbt jobbat! Sedan sopade jag stallgången och jag frågade Ewa-Lotta om hon kunde mocka och det kunde hon.
Jag sprang ner till sekritariatet och hämtade startlistor. Ställde mig på framhoppningen där jag stod i ca 3 klasser. Sedan satt jag i domartornet 1 klass och på framridningen en halv klass.
Efter att jag funktionärat klart red jag lite på Gozan. Tjohoo lång och låg vad var det idag? När alla hästtransport hon har räknat in idag rullar förbi i huvudet. Det var iaf bättre efter ett tag. Jag var väldigt trött men kämpade på. Min häst är underbar. Jag vet jag har sagt det förr, men ni kommer behöva höra det några gånger till... I alla fall ni som läser min blogg regelbundet.

Jag måste verkligen kolla när första anmälningsdagen är för Solna, eftersom dom ändrat allt så måste man hänga på låset!


You are my heart!

Äntligen fick jag träffa mina underbara hästar idag. Dom såg lite skeptiska ut när jag kom, hmm du har inte varit här sen i tisdags. Men efter lite godis och kärlek var jag förlåten igen.
Mockade åt båda och pappa gjorde hö påsar och vattenhinkar. Sedan red jag Gozan så mjuk i kroppen dock är hon alltid lite små okontenctrerad efter att hon vilat. Jobbad lång och låg idag. Stora spår och att hon verkligen skulle följa mig och lyssna på mig. Tempoväxlingar och övergångar.
Duktig prinsessa!
Efter att jag ridit gjorde jag kraftfoder och fodrade kväll och släckte i sörgården. I morgon ska jag iväg in till stan efter skolan och sen till stallet lite senare. Det kommer bli niceic.

Gosch vad jag är trött nu,
Vi hörs i morgon kram


Hemkommen och ska snart iväg!

Hej hej!

Idag har det varit en niceic dag bortsätt från spanskan. Men vi gjorde väl inte så mkt där..
Slöjden var super tråkig idag, jag älskar dock luffarslöjd. Nu ska jag ta mig i kragen och för svårare och svårare saker. Vi gick tidigare från Slöjden för att vi skulle på Äntligen hemma mässan. Några tyckte det skulle bli super roligt och jag tillhörde den delen som inte tycket att det var så roligt. Det hade varit roligt om man varit lite piggare och inte gått med jobbiga lärare. Men vi fick kuddar iaf. Och det var verry verry niceic.

Påvägen hem träffade jag Micke och vi gick runt lite i centrum i Jakan och där hände något riktigt weard, hmm jag såg nog väldigt förvånad ut på vägen hem.. Haha shit asså cred till honom!

Nu ska jag snart bege mig till stallet och rida gozan och mocka och göra mat.

Vi höres!
Kram

Wow!



God morgon god morgon!

Just plattat håret och ätit frukost samt klätt på mig. Bara sminket och borsta tänderna kvar.
Wow vad hände jag har tid över på morgonen till att blogga INNAN skolan. Coolíc va?
Idag ska vi till Kistamässan med hemkunskapen kommer komma hem sent -.- drygt verkligen.
Vill verkligen inte gå på den där tråkiga saken för jag tror verkligen inte att det kommer bli roligt.

Jag har faktistk inte så ont i kroppen idag. Känner av beckent lite men annars helt ok. Trodde jag skulle ha värsta träningsväken ;-)
Idag händer inte så mkt. Ewa-lotta rider Kakan idag också. Och jag ska rida Gozan, mitt lilla hjärta.
Fasar dock för spanskan som vanligt. Det är typ de lektionerna som gör att man inte vill gå till skolan, ingen idé att byta nu. Satsar på att jag får tillbaka mitt MVG och Ja jag sänkte mig till ett starkt VG pga en sak.

Nej nu måste jag sminka mig, vi hörs sedan. Cred till dig som orkat läsa detta ondöiga inlägg.

Kram kram


Låtar på huvudet!

Jag har haft två låtar på huvudet idag såååå störande!




Kungsberget!

Så niceic verkligen! (Jag kom på att jag har faktskt folk som inte är hästmänniskor som läser min blogg så jag tänkte vara lite snäll att lägga i  lite inlägg som inte är hästrealaterade, nöjda då?)

Okej, tillbaka till Kungsberget. Jag gick upp 05.30. Hade lagt fram allt som jag skulle ha på mig och med mig, allt var klart så det var bara att gå upp. Klädde på mig och JA jag sminkade och JA jag fick kommentarer om det..
Åt frukost och sedan bar det iväg. Pappa lämnade mig vid skolan och jag stod där ute i mörkret med Ivan och väntade på alla andra och den bussen som vi nior skulle åka i.
Påvägen till Kungsberget var ungarna bak i bussen hyperaktiva och spelade på någon jävla trumma. Lärarna hotade med att stanna, haha. Dom slutade..
Jag var väldigt osocial, somnade och då väcker Felicia mig och säger att hon ska på toa. När jag somnar igen så väcker Jacob mig, suck..
Väl framme var det chill, på med pjäxor och upp till backen. F gick i förväg och uppe vid uthyrningen träffade jag henne med hjälm och Micke. Micke går i 8:an på min skola och en verry verry nice kille.
Han åkte med oss hela dagen och det var chill. Han lurade ut oss i Offpist som dessutom var pukelpist och svartbacke. Men det var roligt. Andra gången vi åkte där körde Felicia samma väg som innan, men då valde jag och Micke att åka mitt ut i ingenstans, hehe det var lite roligt. Eller nej VÄLDIGT roligt.
Felicia måste ha för långa skidor och väg för lite för hon behöver inte ta någon fart och så är hon nere i backen.. Själv åker man lite slalom och plogar sig ner för offpistbackar, haha nej men ibland var det lite läskigt när man kände att man inte har någon koll på nåt, men vad gör det?
Fram mot dagens slut körde vi ett åk i offpist och F åkte lite i förväg och lämnade sin underbara hjälm och då kraschar vi helt, Micke kör fast i typ två meter snö och jag tappar skidan i det.. Skills där.
Vi kom upp till slut.

Lyckad dag och nu är jag helt slut. Kommer kanske lite bilder sen om jag får sno dom från M.
Hoppas ni haft en bra dag, inget stall för mig idag. Världensbästa Ewa-lotta har tagit hand om prinssesorna.



- Självklart åkte vi där Varningsskylten var...

Träning (Igår för Anna!)

Kändes piss i mellan åt verkligen inte alls roligt..
Men så glimmar hon till och blir helt underbar. Den känslan vill man ha hela tiden. Men det kommer.
Träning var programridning men först red vi lite lösgörande och verkligen få igång bakdelen och allt sånt där.
Sedan red jag LB:2 och det gick hyfsat mycket som var bra och mycket som var dåligt.
Nu ska jag anmäla till Solna och det känns ändå rätt bra att komma ut en gång och se vad som händer. Men självklart ska hon gå bra hemma först.

Till den där ryttaren skulle jag säga bak med överlivet, ner med rumpan och hälen!! Men man kan inte vara perfekt ;)


Alla hjärtansdag och jag är...

Alla hjärtansdag och jag är helt jävla ensam rent utsagt. Kanske låter desperat, men alla härtansdag är väl till för att firas tillsammans med någon? Som min kära vän sa till mig du är inte ensam och att vara ensam, dock ändrades det ganska snabbt. Inte mot mig i alla fall. Som en annan sa jag dejtar mina hästar istället.
Det har varit en helt vanlig måndag, vakna och tänka det är måndag och sedan äta frukost fixa sig. Skolan hela dagen som jag bara inte orkade med. Satt töntiga lappar på alla skåpen om att man var värdefull och bla bla. Jobbig spanska lärare som fattar nada. Den ända som hade översende var faktistk min mattelärare som såg att jag inte var på topp idag. Kände det från start redan i morse. Ändå har jag börjat leva mitt nyttiga liv faktiskt i alla fall äter jag frukost på mornarna. Men det värkar ju inte hjälpa? Skit snack..
I morgon åker mamma till Teneriffa och jag kom just på då måste jag tvätta, komma på massa saker man ska äta till middag, hålla koll på hunden, köpa mat och allt sånt jobbigt. Tur hjälper Ewa-Lotta mig lite med hästarna. Pappa är i alla fall ledig i morgon de e nice. Usch vad jag klagar.
Jag skulle på kurs i  morgon men jag avanmälde mig från den. Roligare med träning.
Det ända som var roligt idag var att det gick grymt bra för mig på markarbetet och att jag ska vara hos Tinne på lövsta i sommar. Hmm i helgen fick jag både kommentarer på och fick massa tankar på är jag för mlkt i stallet? Tänker jag bara på mig själv och dom? Det kanske är problemet till att jag inte har någon pojkvän att jag inte riktigt kan släppa in någon i mitt liv? Att jag är för ego och tänker bara på mig själv? Eller är det så att jag skulle behöva ändra på saker för att släppa in någon?  Weard inlägg blev det här iaf. Men jag kände att jag behövde skriva av mig lite och ibland kan jag inte riktigt prata om sånt här utan vill att alla ska läsa det, haah nej då men bättre det och ni får reda på mig och mitt sanna jag.
Jag är inte så perfekt som alla tror ibland..

God Natt!


Shoppingrunda med papsen!

Idag vart det lite shopping med pappa! Jag var super duper trött efter att inte sovit så mycket.
Det vart först Stadium och där shoppades det skidkläder eftersom det är Kungsberget på onsdag som gäller!
Det var en svart Peak jacka och gråa Peak brallor bild kommer senare.
Vi åkte sedan vidare till Stockholmsridsport och där skulle vi köpa vitaminer till Kakan eftersom dem var slut.
Men självklart vart det lite mer.
- Schabrack från Kingsland
- Läder grimma
- Hästgodis
- Vitaminer

Sedan åkte vi till Horze och köpte en ny skylt till min grimma som jag har i trailern och på tävling. Det står Zaragoza på den. Där köpte vi
- Kyllera
- Biotin
- Namnskylt



- Pappa testade en JÄTTE ful mössa på Horze!!

 


Det går bra nu!

Igår vann Tinne först internationella Grand Prixen på rekordhöga procent för dagen 72,6% i jämförelse med tvåan som slutade på 65%.
I morse upprepade Tinne och Don Auriello som är Tinnes nya stjärnskott vann Grand Prix speciellen på 69,9%

Stort Grattis Tinne! Grymt roligt. 


Svar på kommenater!

Fråga från http://stilis.blogg.se om benskydden

Kostar?
Finnas att köpa, var?
Går de att tvätta i tvättmaskinen?
Hållbarheten?

Jag tror jag betalade 299 för ett par
Jag har köpt mina på Guro men dem finns även på stockholmsridsport och dem går säkert att beställa där Hansbo finns!
Det går att tvätta i tvättmaskin, blir som nya! Brukar tvätta dem i 30-40 grader. Sedan borsta fodret lite så att dem blir mera fluff.
Hållbarheten är en klar 10. Gozan har dem i hagen och dem är så bra verkligen. Bra passform och de sitter där de sitter liksom.



God Morgon

Halloj!

Sorry för lite dålig upptadering. Men jag har inte riktigt orkat blogga. Igår var det fest hemma hos Ida verry verry fun ;) Lite trött nu bara.

Idag ska jag köpa nya skidkläder och åka till stockholmsridsport för att köpa vitaminer till Kaki.
Men nu måste jag fixa i ordning mig!

Cya


- En väldigt väldigt gammal bild på mig!!

Benskydd!

När jag använder benskydd så har jag alltid fluffbenskydd som vi kallar det. Alltså teddyskydd.
I hagen har dem det också. Men när vi tex rider ut brukar vi ha vanliga damasker för fluffbensydden blir så blöta annars. Jag har faktiskt två uppsättningar av senskydd också. Som man ofta kopplar till hoppning!


Älskar låten!


Heta eller pigga hästar!

Många tänker säkert att om jag sitter stilla och låter hästen som är het eller pigg göra sitt eget, så blir den lugnar.
Eftersom Kakan är en häst som gärna är lite pigg och ibland ligger på trycket lite.
Det värsta man kan göra med en sådan häst är att sluta rida!! Då blir hästen bara mer osäker och vet inte vad den ska göra. Och dessutom ännu mer uttråkad eftersom den itne får några uppgifter.

Kakan måste man alltid sätta plats i korgen och visa vad hon ska göra. Sedan finns det alltid hästar som är arbetsmyror och vissa som verkligen är dumma. Kakan är arbetsmyra och skulle aldrig göra något dumt!

En tips från mig till er med heta eller pigga hästar våga rid dem ändå!




Fail!

Hehe, fick två kommentarer att jag hade hoppat 100 meter, det ska självklart vara 1 meter ;)

Typiskt mig!

 

Lite som när det här hände.. Jag halkade första gången typ 14.59 och 30 sekunder senare ännu en gång!

Lista!

Hittade den här på Linas blogg var lite tvungen att göra den. http://hoppryttarenlina.blogg.se

Vad för hjälm har du ?
Champion Deluxe på träning och Champion Grand Prix på tävling
Chaps / stövlar, märke ?
Könings och Cavallo 
Märke på ridbyxor ?
Pikuer, Anky, cavallo
märke på Kavaj ?
Pikuer
vad har du för någon Sadel ?
Amerigo, Wellington och hoppsadeln Knights
vad har du för träns ?
Hubertus Classic och Schumacher
vad har du för benskydd ?
Event och Jacson
Hur högt har du hoppat ?
100meter typ
Har du ridit ponny ?
Ja
ridhus / Ridbana ?
Vinter ridhust sommar ridbana
hur många hästar har du ?
2
Har du tävlat hoppning ?
Aa
har du tävlat internationell hoppning ?
Haha nee
har du tävlat dressyr ?
Japp
Har du tävlat internationell dressyr ?
Nej inte än ;)

Ruben



Tänkte slänga upp en film på Ruben min gammla häst. För er som inte sätt honom. Detta är den första försäljningsfilmen.


Övning

Övningen i går såg ut såhär.
Vi gjorde den i galopp. Sluta i till X och sedan rakt fram på medellinjen. Och så vänder man så att man är i samma varv och sedan fortsätter igen från hörnet och in till X och rakt fram och vänder så man hamnar i samma varv. Sedan byter man varv. Om man vill öka svårighetsgraden kan man göra ett byte efter slutan och byta varv. I bland råkade det bli seriebyten för oss även fast det inte alls var meningen!


Longerings-dag

Idag var det longering för båda två. Båda skötte sig.
I morgon ska jag longera Gozan igen kanske slänger fram några bommar om det inte är några i ridhuset. Kakan ska ridas. Annars har det inte hänt något spec.
Allt rullar på och i morgon är det Nationella prov i svenska. Skriv uppgift.

Kram Jenny


Träning!

Idag var det träning som stod på schemat. Det gick väldigt bra. Jag kämpade på även fast jag var super trött.
Vi började med att lös göra och bara tempoväxlingar. Sedan red vi på kvartslinjen.
I galoppen red vi lite sluta in till X och sedan rakt fram det var mycket roligt. Men åå så svårt. Men jag känner att det kommer bli mkt bra det här. Så roligt när det går bra. Nu kommer hon få longeras i två dagar så att hon hinner återhämta sig lite.


Last lesson

Hej hej!

Just nu sitter jag i skolan och har min sista lektion, engelska.
Igår red jag Kakan, så fin verkligen. Gozan fick återhämta sig lite och gick bara i skrittmaskinen.
Idag ska kakan longeras och Gozan ska jag träna för Anna. Det ska bli roligt.

Nationella gick mycket bra idag! Det var enkelt.

Vi hörs sedan

Jenny


Bilder från helgen!












Dagens Fråga?

Vad tycker ni om kandaret då? Är hon fin i det??


Kurs- Dag 2!

Kurs dag nummer två idag. Idag red jag helt själv. Hade en helt annan känsla.
Det vart mycket övergångar och tempoväxlingar och mycket kontroll av formen. Idag red vi i hela stora ridhuset, alltså jag brottade ner henne i hörnet. Nu jäklar ska det gå.
Mycket givande träningshelg och det var roligt. Jag tycker jag har hört mycket bra om trängingshelgen för Jeanna! Många har nog tyckt att det var roligt.
Vi jobbade med att samla i galoppen och tänka sluta på en mindre volt, hon var jätte duktig verkligen. Även fast hon tyckte det var lite jobbigt. Men roligt att ha den känsla idag. Och det som var mest roligt var att jag verkligen kom till ridning och fick ner rumpan i sadeln. Och verkligen red väldigt roligt!!

Här kommer tre bilder från igår! Fler kommer sedan. Tack Camilla!

 





Jeanna rider Gozan. Finaste och tack Jeanna för att du red.


Tinnes vinnarritt i Grand Prix Kür för 2 veckor sedan!


Stockholmsridsport!

Shoppade lite på stockholmsridsport!

En jacka (som kommer på bild när Camilla lagt upp bilderna)
En kedja till kandaret som försvann häromdagen!


Kurs- Dag 1

Idag var första dagen på Jeanna kursen. Mycket nyttigt. Jag fick mkt hjälp redan första dagen och det känns bra att det är en dag till. Jeanna red lite. Och hjälp vilken fin häst jag har, om jag får säga det själv. När hon släpper loss och hon blir så där jätte fin, då är hon allt dyr ;)
Nej men jag fick bra tips med dem läskiga hörnen och det gick verkligen. Det ska bli roligt att rida i morgon och se om det är samma trams eller om det är bättre. Jag kunde iaf rida hela fyrkantspåret och få henne sådära rund som jag vill ha henne. Anna satt också och kollade. Vi bollade  lite idéer och vi kom fram till jag skulle rida på träns i morgon. Och att jag ska förhoppningsvis åka till Jeanna en gång i månaden och träna. Jag ska prata mer med Jeanna i morgon. Det var väldigt roligt iaf och jag fick en så bra känsla. Det är en lång väg kvar och jag kommer inte tävla på henne på ett tag, utan bara träna träna träna.
Jag ser fram i mot i morgon fast just nu är jag väldigt trött. Jag ska gå och sova vilken sekund som helst!
Camilla var med idag och fotade, både när Jeanna red och när jag red. Hoppas det blev några bra bilder! Självklart kommer dem upp här.


Rida!

Hej!
Var väldigt trött igår så jag orkade inte blogga om hur hästarna var.
Gozan red jag i stora och jag red på kandaret. Hon var väldigt fin faktiskt. Lite pigg och inte helt lösgjord eftersom jag inte red i onsdags. Men jag red mkt volter och även snögubbevolten. Galopparade tempoväxlingar på fyrkantsspåret och var nog med att hon skulle gå rakt. Alltså inte på två spår.
Idag är planen att jag ska rida i lilla och jobba på lite. Mkt övergångar och verkligen få fram henne för skänkeln.
Lägger nog till lite öppna, skänkelvikning och sluta.

Kakan red jag i stora också. Jobbade henne med lite tempoväxlingar och galoppen att få den bra. Red inte så jätte länge eftersom klockan vart så mkt.

Nu ska jag dra till guro!

Kram

Hur fina armband som helst!

Vad tycker ni? Det finns massa sådana armband som är super fina. Jag har kollat ut ett som finns på stockholmsridsport, Love


Lack Stövlar! Hiss eller diss?

Hur fina är de inte? Det är fint med bling blinget där uppe. Men om jag hade haft ett par skulle jag nog bara ha en liten diamant vid sidan om. Klar hiss för mig!

Vad säger ni? Hiss eller diss?


10 saker ni kanske inte visste om mig!

  •  Att jag blir kallad snobb..
  • Att nästan alla skrattar åt mig och inte MED mig
  • Jag har spelat innebandy en gång i tiden..
  • Jag säger vad jag tycker och tänker
  • Jag går alltid 1 meter bakom alla i skolan ;D
  • Jag är laktosintolerant 
  • Jag har en speciellt dag med Ida
  • Jag är envis
  • Jag är märkesfreak;P
  • Jag är inte så värst social av mig.

Där har ni lite saker om mig..


Jag och Ebba på lektion ;)