Uppskattas!

Det är roligt att det uppskattas det man gör!! Tack Saija, Emma och Twist som står i vårt stall..


Anmäla till tävling!

Det är något jag värsta jag vet att anmäla till tävling. Jag blir alltid jätte stressad och får hög puls! ;-)
Men nu verkar det inte vara samma tryck som innan.. Jag glömde sätta på datorn i tid och det gjorde inte så mycket. 


Tävling

God morgon! 

Idag har jag sovmorgon. Och idag blir mina hästar själva i stallet som tur är har Calle fått en stor box och står bredvid Gozan. 

Igår fick även Calle sin andra botulism spruta och han tyckte det var lite läskigt. Men det gick bra! 

Igår var det ju även tävling på överby. Jag var så trött när jag kom hem så jag orkade verkligen inte blogga. Eller göra någonting alls i övrigt. 
När en tjej i stallet kom tillbaka som varit på samma tävling och berättade att hästarna var jätte spända och alla brallade ur och hela paketet. Det är just mitt problem på tävling. Att hon stannar backar bakåt osv. Jag har uttgåt från 2 tävlingar denna sässong för att jag inte kommer förbi ordentligt eller att hon är på tok för spänd. 
Igår kommer jag in på banan och hon stannar inte. Visst hon var spänd men hon stannade inte. Jag vart helt chockad. Så som jag har kämpat. Nu kan jag verkligen börja rida på riktigt i programmet och på tävling. Det är ingen lätt häst men jag är bara så lycklig över hur lugn hon faktiskt var igår. Jag var jätte nervös när jag såg alla personer som var där som jag känner. Jag har inte varit nervös på jätte länge. Men efter hade jag en sådan adrenalin kick så jag stod bara och skakade efter.. Galen känsla!
Nu är det bara att dra sig i kragen och skärpa till sig till nästa sässong efter sommaren. Eller det är ju i augusti så det är inte så långt kvar. 

Jag är verkligen stolt över mig själv för att jag börjar inse vilket jobb jag har gjort med min fina häst! Det kommer att bli bra. MEN det krävs ännu mera jobb. Nu är jag taggad till tusen!! 

Tack för alla hejarrop denna termin och lycka till det har verkligen hjälpt. Jag har väldigt svårt att ta emot beröm och glada komplimanger men jag tror jag börjar bli bättre på det med. Man måste ge sig själv lite cred! 

Snart ska jag dra upp mina kära fader och så ska vi dra till Överby igen och kolla när min tränare rider! 

Ha en bra regnig dag... Nu har Gozan lite sommarvila!! 



Mitt fina hjärta! 






Taggad till tusen

Jag är galet taggad till tävling i morgon. MSV.c2 på Överby är det som gäller. Sista tävling nu innan sommaren och jag ska rida som bara den. Min underbara tränare kommer vara på plats och hjälpa mig på framridningen. 

Idag har Gozan bara skrittat och klättrat i skogen som laddning och hon fick även sig ett bad nu på kvällen. 
Skimmel = kissfläckar 

Calle var riktigt prima idag när jag red. Riktigt rund i formen. Gjorde öppnor och slutor och byten. Och vart näst intill passage trav när jag travade av. Coolt! Jag är galet taggad till att komma ut på tävling i augusti. Men det känns skönt att jag har lång tid att träna och vi kommer var i riktigt trimm tills den nya tävlingssäsongen. 
 
Stallet är nu städat jag och Calle åkte dock ut eftersom han var rädd för dammsugaren som skulle ta bort spindelnät. Så vi gick och kollade på polo i stället och åt kakor med Sandra.. Jag känner att jag inte bidrog till så mycket städning. 

Nu ska jag hoppa i säng så jag är pigg inför morgondagen. Jag har vanligt jobb hela dagen och Calle ska ridas innan. 

Kram Jenny 


En bra dag!

Många säger tvärt nej till liniment. Jag gillar det och det hjälper mig mycket. Nu när det är lite varmare använder jag gärna vanligt kylliniment på Gozan under hennes nattlindor som hon har fram. Annars har hon Back on track skydd bak och Calle har det runt om. 

Jag använder mig av Arnika och termomassage från Leovet. Det från leovet går även att använda innan ridning men det har jag aldrig testat. 

Idag var jag på Stockholms Ridsport och in handlade mer liniment och det slank även ner en ny borste och gummisnoddar. Det har gått åt nu under säsongen och på fredag är det sista för denna termin. Sedan laddar vi om till augusti. 

Jag hittade ett galet fint täcke från Eskadron som skulle suttit fint fint på Calle men jag höll i kortet och fick hålla i mammas kort också. Vi åker ju faktiskt till Falsterbo och där blir det nog en del shopping. :) 

Hoppas ni har haft en bra dag! 



När jag var hos frissan tittade jag lite i en tidning och läste horoskåpen. Det där med att jag blir tjurig när jag inte går som jag vill är sant.. Jag brukar inte läsa sånt här men tycker det är lite roligt.. 

NEJ!

Det här med att säga nej är ett stort problem tycker jag. Jag har jätte svårt att säga nej. 
Jag vill att alla ska ha det bra och jag sätter ofta andra framför mig själv! Det är något negativt med mig. 

Idag vaknade jag upp med ett oro i magen och jag visste att jag skulle behöva säga nej på två saker idag. Den första gick bra men den ena gick inte riktigt bra. Men den saken tog jag tag i nu här alldelse nyss med den fantastiska kommunikationen - Mejl. Det är ett underbart kommunikations medel där man verkligen kan förklara vad man menar och man kan själv läsa det flera gånger. Men det kan tolkas olika också. Det kan bli väldigt fel. Jag mejlar väldigt mycket fram och tillbaka och jag kan nog verka som ganska kall till vissa personer när jag skriver. Medans jag inte alls är det som person. Stort plus för mejl. 

Jag har dock inte fått någon respons ännu. 
Nu fick jag ännu ett problem. Suck. Livet är hårt ibland. 
 

Vilka är ni? Och vad vill ni läsa om?

Jag sitter och kollar på min statistik på bloggen och jag blir så nyfiken på vilka ni är som läser?! ;) 
Jag vet några stycken men det är liksom 30- 50 st per dag. Jag vill veta!! :) 

Vad vill ni läsa om? 
Mer om mig, tips ? 

Ge massor med förslag!!! 

Kram :) 


Utkast: Jun. 25, 2012

Ännu en dag har gått och jag har varit påväg att avgå fler gånger pga regnet. Fy fan. Hästarna fick komma in till halv elva tiden, täcken på och hö så var de glada igen.

Fick hjälp av Anna idag igen gick mycket bättre. Dock så var hon skit dum i stallet och sprang ifrån mig med kandaret mellan frambenen. Rolig tjej! Det där kandaret kostar sina kronor. Jag hade blivit jäkligt arg om hon hade trampat sönder det.
Men hon var bättre idag. Bara två sparkar och slappnade av fint.
Min vänster hand knyter jag nog fast snart.

Jag bytte padd under sadeln på Calle idag och det verkade mycket bättre! Det har hänt mycket sedan jag fick honom.

I morgon hoppas vi inte på riktigt lika mycket regn.


Nu får Roffe akta sig!!

Ibland får jag ryck och tar några språng på utebanan.. Jag vet inte om man får kalla detta språng ens. Men små skutt i alla fall!! Igår var första gången för Calle!




Filmklipp!

Nu har jag laddat upp filmklippet på Youtube så ni får se en liten snutt på Calle. Det är långt i från prick fritt men väldigt nyttigt att filma. Nu är vi även anmälda till vår första tävling. 

 

Söndag!

Halloj! 

Oj denna dag blev lång i alla fall. Sitter just nu hemma i soffan och väntar på att anmäla till höstens första tävling! Sedan är det Gossip Girl på schemat och efter det åka och kolla på Kakan.

Dagens träning gick sådär. Jag fick igenom en del problem. Men hon har en period som hon går mer på frambenen än på alla fyra i galoppen. Hon verkligen sparkar rakt upp i luften. Tok häst! Anna hjälper mig i morgon. Det känns sådär att det är tävling på fredag.

På Calle glömde jag spänna nosgrimman ordentligt så han var super stark sedan såg jag det när jag kom in i stallet. Han är lite ful i stallet han står och spänner emot när man ska spänna men när man kommer ut till ridbanan har han slappnat av. Då får man spänna 4 hål typ. 

Hoppas ni har haft en bra söndag! 

Jenny 








 
 

Midsommar lite halvt försent!

Glad midsommar på er i efterskott!

Jag firade midsommar med hästarna såklart! Jobb, jobb och jobb. Men de måste också ha mat och bli omhändertagna! Mamma och jag red ut på Gozan och Calle. E är borta hela midsommar som jag har hand om diamanterna där uppe också. Jag avslutade kvällen/natten med att träffa några kompisar. Men jag tog mig hem inte allt för sent för jag var super trött.

Kakan har åkt på bete till Vällsta och det gick super och hon har fått en liten fux kompis. Gozan är dock väldigt deprimerad och nöjer sig inte med Calle. Calle är dock nöjd och lever livet. Han tycker dock inte att han ska behöva jobba så nu när det är sommar. Men jag säger annat här ska det byggas magmuskler. Jag ska ladda upp en liten filmsnutt från dagens ridpass som mamma filmade. Det tar sig mer och mer men är långt ifrån prick fritt. Det vet jag!

I morgon ska jag träna på Gozan och där med rida MSV.c2. Jag har övat massor på skolorna eller framförallt öppnorna som jag inte fått till. Hon känns bra igenom kroppen men var fruktansvärt stoig idag. Bakbenen var mer i luften än på backen idag i galoppen. Hon blir kaxigar och kaxigar för vardag som går. Men samtidigt som hon utvecklas flera steg varje dag. Idag bröt vi även mönster med att gå hem åt andra hållet. Efter lite övertalning gick det.

Jag börjar inse att man dator behöver rundsmörjning också... Fläkten går typ hela tiden.. Jag hatar teknik...




Oj vad hände?

Oj, vad har hänt med blogg.se? Jag vart helt chockad när jag loggade in nu.. 

Idag har varit en sådan där dag när man bara vill lägga sig ner och gråta.. Hästarna har varit fantastiskt duktiga och varit super fina i värmen. I morgon åker Kakan på bete och vi har bara 2 hästar hemma på box. Rena semestern!! 
Jag funderar på att ta lite semester också.. Eller typ i början av juli. Då ska mina hästar bara få lata sig! Äta gräs och mysa! Jag behöver en liten paus känner jag. Både kropp och knopp. Så jag är galet laddad inför kommande säsong. 
 
Ruben mår prima ut i hagen nu har det även kommit fler valacker ut i hagen. Det har skapats en grupp på facebook och nu hade det skrivits att det hoppat in ett polosto i hagen, men inget hade hänt. De går 10 eller 11 valacker där ute nu.

Jag känner mig lite i något mellan läge just nu. Lite som Calle. Ena stunden känner jag mig jätte trött och slö och sedan hyper och skulle orka springa ett helt marathon! Jag vill liksom hitta på något roligt. Åka på träningsläger, dansa vad som helst! Det liksom rycker lite i kroppen. Detta är första året som jag inte åker utomlands, det kanske är därför? Vad vet jag. Jag ska tjäna lite pengar denna sommaren i alla fall. Köpa mig något fint i Falsterbo och ha lite roligt på vägen! 

Det kanske blir en bra sommar ändå! 
Jag tycker min blogg är fruktansvärt tråkigt och tänkte därför skriva lite om djuren och mig själv i olika inlägg. 
Förstår inte att jag kan ha så många besökare här! 

Ha en bra dag i morgon så hörs vi!! 


Glamoröst!

Halloj!

2 timmar ledigt och jag blir omhändertagen och får håret fixat. Underbart!

Nu på morgonen har jag mockat och fixat i E's stall.
Det är ett jäkla glamoröst liv jag lever! Nu blir jag snygg i alla fall så jag slipper se ut som en fordring i huvudet!

Jag är galet inspirerad av gårdagens Wiger träning. Nästa gång han kommer jag vara med! Jag ska åka och rida sen!

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Kram Jenny


Bilder från Lejondal!

Malin Sundmark kom och kollade på mig när jag var och tävlade på Lejondal. Då fotade hon även en del. 
Kolla in hennes hemsida här -->  www.malins.webs.com












Sadelvård!

Sadelvård för mig är väldigt viktigt! Jag har en childeric sadel och dessa kan väldigt lätt bli gröna när det blir äldre. Därför är jag super nogran med hur jag sköter min. Jag använder Childeric tvålen och oljan! Jag har oljat den två gånger så länge jag har haft den!
Jag putsar tränsen varje gång efter användning. Där använder jag stubbens glycerin tvål eller TIBs såpa! 


Allt är som det ska igen!

Mamma är hemma! Och allt är som vanligt igen! Jag fick lite presenter! 
Speciellt detta set som jag inte kan leva utan!! För mig är det jätte viktigt att ha bra hudvårds grejer. Eftersom vi hästtjejer uttsätts för både de ena och det andra! Min hy och ansikte säger annars upp sig väldigt snabbt!


Dagens!

Ja dagens tävling kan kan sammanfattas lite av och på. Super fin på framridning som vanligt och jag försökte verkligen hitta samma känsla inne på banan. Men som många sa hon är riktigt riktigt taskig mot mig och jag kan inte riktigt hitta tillbaka till känslan. Men jäklar vad jag kämade och försökte idag. Och i mellan åt så var hon jätte fin. Men det är ett sårt program där kofficienterna har en stor betydelse. Men när hon väl går då är det jäkligt bra.
Jag vill tacka alla underbara människor som hejar på mig och stöttar! Det är underbart att ha den supporten! Det behövs verkligen i den här världen. Men jag vet, jag vet en dag kommer jag stå där och undra vad fan hände rent ut sagt. Sedan vet jag inte om det blir nästa tävling eller sista tävlingen nästa termin. 

Men en sak som är säkert jag kommer inte ge upp. Sista tävlingen är sista helgen i juni på överby. Sedan är det inte förns i Augusti igen. Då är tanken att Calle ska starta. 

Det som är roligt med Gozan är att jag får så himla mycket beröm över henne, hon är vacker att titta på och när hon går så är hon värd miljoner. Idag fick jag verkligen till ökningar och uppridningar men jag hade en del trassel idag också och det kostar poäng. Men en sak som förvånar mig är att jag inte får sämre poäng än jag får. 

Men nu är jag galet taggad till nästa termin och ska verkligen ta tag i problemen som finns under sommaren. Så medans alla har semester ska jag sitta i sadeln och nöta och nöta! Nu jäklar!


Gozan lite lagom sömnig klockan 6.00 på morgonen! 



En väldigt fin bild som Malin Sundmark i mitt stall har fotat på mig och Gozan, jag har även 3 bilder till här hemma som det måste köpas ramar till. Underbart! Tusen tack verkligen!!

Taggad!

God morgon!

Vita ridbyxorna är på och vi är påväg till tävling.

Jag är galet taggad och Gozan verkar vara på bra humör. Jag lastade henne själv idag också. Duktig tjej!

Nu köööör vi!
Kram


En dag i bilder!


Charlie chillar lite medans matte jobbar! 



Livsnjutaren! Jag vet jag vet hundar får inte ligga på bordet.. 



Mina fina hästar som var galet fina båda två på träning idag! Jag är galet taggad inför tävling i morgon! 
Gozan nu jäklar. Calle var super rolig att rida på idag och jag red igenom MSV.c1 för första gången på honom! Tjohoo!!

Bra dag!

Halloj!

Vilket väder vi har idag. Sitter just nu ute i solen utanför stallet.

Allt är fixat i stallet och kakan är longerad. Nu laddar vi till träning i eftermiddag.

Nu när jag sitter här inser jag vilket galna vita ben jag har. Usch! Gått i shorts hela dagen..

I morgon är det tävling på Håbo så jag har lite att fixa här.

Nej nu måste jag sätta fart!
Glöm inte att dricka massa vatten nu i värmen!

Kram


Skit dag!

Idag har det varit fullt ös och en riktigt skit dag en sådan där dag när man inte riktigt vet vad man är irriterade på. Det var länge sedan jag hade en sådan dag.

Idag har hästarna varit super fina verkligen dom känns pigga och glada även fast det är slutet av denna säsong. Nästa vecka åker Kakan på bete. Gozan och Calle får sommarlov början av juli. Och ta det lite lugnt hela juli men jag ska självklart rida hela sommaren. Men mina hästar brukar även ha vila när det är som kallast på vintern. Varför inte rida när det är varmt och slippas plåga när det är svinkallt ute?

I morgon har jag 9 boxar att mocka sedan har jag 2 dagar fritt och på lördag morgon kommer mamma hem.

Idag insåg jag verkligen hur bra min mamma är och vad hon gör för mig! Och hur bortskämd jag blivit nu under våren och året. Inte behövt mockar eller göra foder på vardagarna. Det är rätt nice! Jag vet vad som innebär att ha egen häst och vad som kommer där till. Men som sagt man blir lätt bortskämd. Jag ska börja hjälpa min bästa mamma mera!!

Nu har jag fått i mig lite mat och pratat lite med min underbara pappa. Så nu är jag lite gladare!!

Vi hörs i morgon
Kram


Alla ser vi olika

Ja alla ser vi olika på saker och ting. 

Många ser nog min hund som aggressiv. Han är duktig på att springa och skälla på folk. Innan hade han väldigt ont i ryggen och där kan jag inte säga emot att han inte var det. Men jag vet att min hund inte är den som biter. Jag har haft honom i 7 år jag känner honom bäst. Men om folk känner sig rädda eller osäkra för honom. Kom och prata med mig istället. Så får jag ha honom kopplade när just den personen är där. 
Jag ser honom inte som aggressiv. Han är avlad till att vakta på gårdar och vart är han någonstans hela dagarna. Jo på en väldigt stor gård med massvis med olika personer! 

Det är precis som hur människor tar hästar olika. Jag ser dom som indvider och en färsk vara. Dom har sitt humör, sina rutiner och väljer till stor del själv hur deras liv ska se ut. När jag märker att något avviker från dess vanliga rutin så är direkt uppmärksam och kollar upp det. Viktigt för både mig och hästen. 

Det jag vill säga, ta inte allt för givet och kom inte med dumma kommentarer. Vi ser alla olika på saker och ting!






Fullt ös!

Idag har det verkligen gått på löpande band! 

8 boxar mockade och 3 hästar har blivit ridna. Sedan har vi fodrat lite där i mellan och gjort hö-påsar. Vi har även fått kraft idag. Och så insåg jag att det behövs mera hö. De bara äter och äter. Kakan går ju dock ut nästa vecka så jag tror det räcker lagom till att hämta efter det. Jag får se om jag fortstätter att ge mina hösilage över sommaren.  

Hästarna har varit fina idag. Kakan var helt galen i skogen. Fick ett litet bakslag när vi fick möte då skulle vi minsan inte skritta längre. Bocka och studsa upp och ner. Men men mig får hon inte av! Jag sitter fast klistrad på den lilla råttan! 
Calle var mycket fin idag. Sprang som jag vet inte vad på sina nya skor. Jag fick verkligen loss vänster sidan och gav mig inte. Det var lite så dagens träning på Gozan gick ut på idag. Jäklar vad nyttig lektion. Jag fick rida förvända öppnor och slutor och verkligen vara super nogrann med att hon går jämt och böjer jämt i kroppen och inte slingrar iväg med högerbogen när vi är i vänster. Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Men roligt är det! I morgon ska vi fortsätta på samma jobb sedan är det träning igen och sedan tävling på lördag. Sedan har vi en helg ledig tills sista tävlingen för denna termin. 

Jag är riktigt nöjd med Gozan idag hon kändes super fin! Roligt! 

I morgon väntar en ny spännande dag! 

Btw så är min Iphone tillbaka, lite halvt glad sådär..


Beta gräs!



Vilopaus innan träning!


Koncentrerad vid framskrittning och tänker igenom värmningen! 



Snäll Gozan i värmen!

Sommarlov!

Hej gott folk! 

Nu är det offciellt sommarlov! Tjohoo! Nu ska vi rida hela dagarna! Okej lite ska gå åt annat också såklart! 

Jag ska hjälpa till rätt mycket nere på stäket med olika hästar. Det är alltid trevligt. 

Calla har fått nya skor idag och Gozan har fått tagit det lite lugnt nu de här dagarna. Nu tilll helgen är det tävling igen, denna gång på klubben Håbo det är rätt nära så det är skönt!

Kakan jobbade jag ute idag. Hon var lugn idag faktiskt. Duktig Kakan! Jobbade mest lösgörnade och tempo växlingar. I morgon ska hon få gå ut i skogen.





Matkoma!

Där dog jag! Jag trodde jag hade massa energi kvar men så var inte fallet! Med mat i magen har jag helt total dött i soffan framför TV och fotbollen! Heja Svergie!! Jag har inte ens duschat ännu..
Calle var fin idag när jag red! Fick igenom den där vänster sidan och han fick den där coola traven!! Jag kan verkligen inte inse hur fin han kommer vara efter sommaren med mera träning! Tjohoo fina Calle! 

Gozan fick springa liten stund på longering idag och jag trodde hon skulle vara super trött men så var det inte. Hon bockade, sparkade rakt ut och skenade runt. Såg allmänt glad ut! I morgon ska hon få ta det lugnt också.

Kakan är galet sur just nu, hon vill bara ut på bete man känner verkligen det! Tjurig när man rider och tjurig i stallet! Lilla vännen!

I morgon är det skolavslutning! Jag har nog inte riktigt insett det ännu. Man måste fixa sig lite fin med klänning och fin i håret! 

Nej nu måste jag sova! 
Först lite chocklad det är jag värd nu ;) 

Kram 



Monday!

Klockan är snart ett och jag är redan hemma igen och kör frukost i repris till lunch. Yoghurten är dock utbytt till jordgubbskräm!

Jag har precis varit sådär duktig och tvättat lite kläder. Som tur är så kommer städerskan på fredag då slipper vi städad innan mamma kommer hem ;)

Igår var jag inne i Kungsträdgården med fina Ebba och kollade på RixFm Festival! Danny var bäst! Sedan åt vi middag tillsammans! Mysig hästfri eftermiddag/kväll! 

Tävling igår gick bra för att vara Gozan men jag tycker såhär i efterhand att jag red dåligt. Jag hade tok för många missar i galoppen då hon byte eller slog över till trav. Mycket synd! 
Men nu laddar vi om till helgen! 

I morgon är det skolavslutning och vi hoppas på bra väder!! 
Jag ska strax röra på mig ner till stallet, först måste jag gå ut en sväng med lilla vovven och så ska jag ringa till Elgiganten! 

Ha det bra och hoppas ni slipper undan regnet!

Kram Jenny 


På språng!!

God morgon eller förmiddag! 

Nu är jag på språng till bussen förmiddagen ska tillbringas vid lillsjön med klassen. Vi ska spela brännboll tror jag. Och jag är värdelös på det.

Igår var det tävling och jag är inte alls nöjd med min egen insats på banan. Men jag fick 7or på skolorna så det var roligt! Skriver mer ikväll, nu laddar vi om till helgen!
Igår var jag i stan och hade hästfri eftermiddag.. Wow. ;) Jag berättar mer ikväll. 

Nu måste jag dra. 

Idag måste jag ringa efter min Iphone!!!! 

Kram Jenny

EM!!!

Det är ett jäkla liv man lever..  Fram och tillbaka..

Just satt mig ner efter att duschat och fixat här hemma. Mamma är ju i spanien så nu får jag hjälpa lite här hemma. 

Den här helgen blir det inte mycket annat än hästar! Stupar nog i säng snart.. Inför i morgon är jag galet taggad. Jag har min lilla plan och nu ska den följas till punkt och pricka! Galet roligt! I morgn ska vi höja procenten! 

Charlie ligger helt död här hemma. 

Nu börjar fotbollen och jag fortsätter att äta choklad! Nästa vecka blir det andra bullar!! 

God night! 



Go go go!

Det där go go go hjälpte verkligen idag! Jag måste bara tacka alla underbar människor som stöttar mig medans jag kämpar med Gozan! Det kommer bli bra det vet jag!
Idag fick siffror mellan 1-7 och -2 på sista galopp diagonalen för att jag red för kort diagonal. Så kan det bli! Idag var det fler ryttarmissar som kostade poäng. I morgon ska jag våga lite till. I morgon är det MSV.c1 som ska ridas.

Calle kändes lite trött idag efter gårdagens träning. Men jag jobbade liknande arbete som igår. Bara för att jag ska få in känslan själv. Han var fin! 
Kakan fick gå på longering idag! 

Ikväll blir det direkt i säng.. Snart sommarlov.. 

Kram Jenny 


Go go go!

Då taggar vi om igen!
I morgon är det tävling på Botkyrka! MSV.c2 är programmet idag. Hade inte bästa känslan idag när jag red. Men som man brukar säga. Genrepet ska gå dåligt.. Det är väl så man säger? 

Idag var Calle så fin på träningen. Vi jobbade med att han ska släppa i fronten och bli mer loss. Öppnor och slutor och verkligen få honom loss. Och att jag får koll på bogarna. Vi gjorde några fina byten! Häftigt! Jobbade enkla byten och förvänd galopp. Han är så ball att rida på! Sådan stor häst som kan samla sig så mycket!
Nu har mamma åkt till Mallorca så nu är det mamma fritt 8 dagar framöver! 
Jag hoppas hon får det underbart bra och får vila ordentligt!
Idag hände en riktigt knasig grej också.. Haha läskigt värre!


Mitt underbar <3

Skoooogen!!

Halloj!
Usch jag har varit hemma i en timme ungefär och ätit allt för mycket choklad... Snart ska jag ner och plocka in de små djuren. 

Idag har alla hästarna fått vara ute i skogen och leva livet. Gozan och Calle fick bara skritta medans Kakan rejsade gärnet! Gulle häst!

Snart är det sommarlov på riktigt. Mamma åker till spanien en vecka i morgon.. Så jag har hand om stallet och hästarna.
Just nu vill jag gärna ha min Iphone tillbaka!! 

Vi hörs senare! 

Tjiiiing

Pannkaka!

Ibland blir det pannkaka och i dag var det det! 

Gozan dog totalt på banan och hade ingen energi alls. Det kändes segt som kola. Så jag utgick. Jag var inte på humör för att bråka med henne. Så jag valde att göra det. Många kan nog tycka det är fel. Men nu tar jag nya tag till helgen och laddar om. Det är lördag och söndag som gäller.
Calle var helt underbart fin idag! Samlad och ökad galopp. Fantastiskt roligt. Han börjar orka lite mera och idag var han riktigt på. Jag fick säga pro många gånger! Roligt roligt! 

Joggade runt Kakan på utebanan hon kändes så fin. Kakan är en roligt häst att rida när man bara vill rida utan krav och ha roligt! Hon tycker det är fantastiskt roligt! Jobbade en halv timme ungefär.

Idag fick även Calle och Gozan gå på gräset för första gången! Dom tyckte det var väldigt skönt att gå där uppe! 
Gozan tröttnar ju dock efter ett tag och hon måste ha sitt flugtäcke på sig men idag gick hon naken. 

Nu laddar vi om! Jag älskar mitt liv verkligen!! <3

Sovmorgon!

God morgon!

Idag börjar klockan 13.00. Vi har bara en vanlig lektion idag. Men jag har missat en grej när jag varit ledig på samhällskunskapen så jag ska visa det muntligt idag och sedan ska jag lämna tillbaka lite böcker och sedan ha min sista redovisning för det här året! Redovisningen är om Andra världskriget så det är väldigt intressant!

Ikväll ska jag träna lite för Anna på Gozan och i morgon är det tävling på Värmdö ridklubb. Jag har faktiskt aldrig vart där förut. Klassen är MSV.c2 och jag har starttid 11.06. Så det blir ingen sovmorgon i morgon. Det tar 53 minuter att åka dit enligt Eniro så då tar det lite längre tid med trailer. 

Jag ska rida Calle idag också. Å jag är fortfarande happy över att det gick galet bra igår. Eller jag red faktiskt jäkligt bra. Calle kan allt nu hänger allt på mig! 

Min buss går 12.05 så jag har mysmorgonen mitt på en tisdag såhär.. Men jag känner att rastlösheten börjar redan att krypa fram... Typiskt mig.. 

Insåg just att det inte regnar idag!!
Vi hörs



Gozan precis när hon hade kommit till oss!!

Stjärna till Carthago!

Så löd min facebook uppdatering för dagen! Calle var så duktig idag. Jag hade bara honom att rida då Gozan fick en liten vilodag eftersom vi har 3 tävlingar denna vecka. I stället fick hon massage av Kicki idag! Hon hade tyckt att det var skönt! 

Idag hittade jag verkligen de rätta knapparna. Jag började med att jogga igång honom lite lägre i formen för att sedan plocka upp honom. Idag kunde jag sitta ner ordentligt i sadeln. Det rör sig nämligen väldigt mycket där under! Jag gjorde några skänkelvikningar på diagolanerna och jobbade sedan på lilla fyrkanten. Perfekt övning att få reda på bogarna och att det är ryttaren som har kommandot och idag var det jag som bestämde där uppe! I galoppen var han helt underbar! Kunde samla och öka! Super roligt! Jag tror han tycket det var roligt idag också. Nu i början krävs det rätt mycket ridning på honom. Men jag tycker att han redan börjar få till kroppen fint. Han har blivit mycket rundare över rumpan och ryggen. Han kommer bli super fin! Vi börjar få upp kondisen lite också! 

Vi har det rätt varmt i vårt stall och jag har aldrig varit med om att vi har haft inne täcken på våra hästar i JUNI!! Det är helt sjukt! Nu får värmen komma tillbaka! 

På fredag åker mamma till värmen helt själv så jag håller ställningarna här hemma! Jag får nöja mig med Falsterbo i år.. Men man vet aldrig vad som händer.. ;-)

Nu måste jag fixa lite här hemma. 
Kram 



Jag saknar min Iphone.. I morgon ska jag ringa efter den!!

Lösdrift en hiss!!

Jag har inte alltid gillat att släppa ut hästarna på lösdrift! Men när vi bestämde oss för att ta hem Ruben, hade vi inte riktigt något annat val. Vi har inte tiden just nu med 4 hästar stående på box och Ruben behöver verkligen vila! 

Jag har inte varit nere hos honom på ett par dagar, mamma har kollat till honom. Idag när jag var nere var det en fröjd att se honom. Han var så mjuk i ryggen och avslappnad, rund och fin om magen. Så fin i kroppen! Inte tjock i benen. Han går mycket bättre och ser inte alls lika halt ut. Det är underbart att se! 

Jag har bestämt mig alla hästar som jag kommer pensionera själv kommer få gå på lösdrift. Dom har det så underbart skönt! Det är dem värda när dem har jobbat hela sitt liv. 

Kakan åker som sagt på bete och det gör henne gått man börjar känna nu att hennes kropp och knopp behöver vila. Hon är lite som en dator den behöver vila och service ibland! Nu tävlas hon inte längre och det är tredje året som vi har henne på bete! 

Hiss för lösdrift på pensionerade hästar! 


Tävling på Sorunda!

Många tänker nog när de går in och läser poängen, "Gud hur kan hon tycka det gick bra". Jag vet att det inte är det bästa. Men det var en bra början för Gozan på hennes utbildningskala. Jag har haft sånna problem med henne som många skulle gett upp för länge sedan. Men jag är ingen som ger upp så lätt. Det ska gå är alltid mitt motto! 

Det var en halv meter vatten på ridbanan så jag tappade trycket totalt på banan. Så fin och avslappnad på framridingen och även på banan idag! Dock var det för många missar från min sida och jag måste skylla lite på underlaget som var jätte tungt! Men jag måste vara nöjd över Gozans prestation och jag fick ett kvitto på att det faktiskt går! Den känslan är underbar! 
Nu tävlar vi på onsdag igen och sedan till helgen! 
Det är underbart att vara i gång!






Ja varför inte vinterjacka och kjol 3 Juni!

Laddad!

Nu har jag packat inför i morgon och svullat massvis med godis! Det var länge sedan! 
Jag har morgonfodring i morgon och startar inte förns 14.57. Men måste åka vid 11.30. 

Jag har med mig tävlingskläder och sedan torra kläder till efter. Då tävlingarna går utomhus och även om det är framridning inne så har jag en känsla av att det kommer bli väldigt blöt om det regnar som i dag.
Allt är med och i morgon packar jag in hela familjen i bilen och Gozan där bak! 

Ha det bra! 



Detta var väldigt länge sedan! Nu går han ute och luktar på blommorna! 



TACK!

Veckans tack och räddning går till Agneta Mattson på Vällsta gård! Som låter oss komma med Kakan på sommarbete i sommar. Vi släpper dagen innan midsommar! 



REGN!

Hallå i regnet! 

Usch vilket väder! Jag har precis total däckat i soffan här hemma efter en dag i stallet. 
Jag har egentligen inte gjort så mycket. En sak som jag har kommit på är att när mamma är med i stallet så går det så himla mycket långsamare! Hmm undra varför?
Hästarna fick idag komma in till lunch. Calle och Kakan dradde som asplöv när dom kom in. På med fleecetäcken!
Det är deprimerande att man måste sätta på hästarna innetäcken igen. Calles regntäcke var dessutom inte ordentligt inpregnerat så hans innetäcke vart helt blött. Måste lämna in de på måndag.
Idag har hästarna varit riktigt fina. Det tar lite längre tid att värma nu när det är kallt ute igen. Extra lång framskrittning! Kakan var först ut på schemat idag, lite på trycket och upprörd men efter lite lång och låg så lossnade hon och slappnade av så fint. Joggade runt henne bara, hon är väldigt rund och fin nu. Mjuk i sidorna. Men jag börjar känna att hon behöver bete nu. 

Gozan var väldigt lugn idag. Förvända galoppen funkade idag! Tjohoo! Dock kändes det inge bra på underlaget nu får vi inte rida i stora på ett tag. Det är nackdelen nu när det vart dåligt väder. Jag jobbade lösgörande och satte tryck i henne. En liten chansning men hon kändes lite trött och jag tror faktiskt det kan funka riktigt bra till morgondagens tävling. I morgon åker vi nämligen till Sorunda och tävlar MSV.c2. 

Calle jobbades vidar på gårdagens träning. Jobbade galopp övergångar och rakriktning i trav. Väldigt basic nu i början. Måste få tag på bogarna och få honom att bli mer loss i vänster sidan. Det börjar bli mycket bättre. Har ridit på kandaret i 2 dagar nu och han funkar riktigt bra på det. Så de klasserna är inga problem. Idag var jag lite busig efter att jobbat på tempoväxlingar så samlade jag honom lite till galoppiurett och det är en sån himla häftig känsla. När hästen verkligen är med en och gör exakt vad man ber den om! Underbart! 

Nej nu måste jag fixa det sista inför i morgon! startar sent men det tar en liten stund att köra! 

Vi hörs!
Kram



Gozan i tisdags när hon fick nya skor! Hon ser inte så glad ut över all publik!

Equitop Myoplast!

Jag är inte den som trycker i mina hästar massa vitaminer och örter som ska vara bra för de och de. 

De äter hö/hösilage och kraft. Sedan självklart om det behövs tillskott. Jag kollar alltid upp innan jag ger. Så inget har karens som man inte får tävla på. 

Men jag har testat Equitop Myoplast! Jag har sätt hästar innan som blivit jätte fina av detta. Så jag tänkte att jag skulle testa det på Calle när han kom eftersom han var lite muskelfattig. 

Det har verkligen funkat! Han har vuxit massor! Självklart har detta givit resultat med rätt foder och ridning. Men om det är något jag rekommenderar så är det detta. Och jag har bara använt halva burken!

Nu måste Calle börja få upp magen lite! Massor med galopp. Det är roligt när man hittar något som funkar. Det var värt pengarna! En stor hiss!!

Någon annan som har testat? 


1 Juni!

1 Juni och spöregn. Jag brukar ha koll på datum och sådär. Men den här månaden har jag haft noll koll. Kom på nu på eftermiddagen att det var 1 Juni. 

Har precis dött i soffan framför Let's Dance. Har inte kollat något speciellt alls under denna säsong men nu när det är Final är det klart att man måste kolla! Heja heja Anton! 

Idag har jag tränat Gozan och Calle för Anna och joggat Kakan.
Gozan kändes bra, men surar ihop lite på underlaget i lilla ridhuset. Jag red igenom MSV.c2 två gånger och det enda jag har svårt med är att hitta linjen i bågarna i galopp där enkla bytena är. Övar lite mer på de linjerna i morgon så blir det nog perfekt!
Calle, ojoj vilken känsla vi hade idag. Eller jag hade! Jag hittade verkligen knapparna lite till och jag älskar att Anna höjer ribban. Vi jobbade mycket tempoväxlingar och att jag ska hitta rakriktningen. Det gick riktigt bra. Det var så roligt att rida idag!