Hagdag!

Hejsvejs! 

Idag har jag varit i stallet i 12 timmar lite drygt. Och nu är jag lite trött. Vi har haft hagfixardag och tryckt massa stolp i hagarna osv. Så nu är dem jätte fina.

Gozan och Kakan var duktiga idag. Gozan var jätte på tårna så idag fick det bara bli skritt. Men hon känns mycket bättre när jag rider längre på henne, tror hon är lite stel.

I morgon ska vi testa att lasta henne. Eller lastningen fungerar ju men hur hon vill ha mellan väggen är en bra fråga. Så vi får se i morgon vad som händer och sker. 

Det som varit mest positivt med dagen är jag hade blivit SOLBRÄND i anstiktet. Det är heeeelt underbart! Det börjar bli sommar och vår på riktigt. Jag vill bara att alla bitar i mitt liv ska falla på plats.
Men jag  måste ju då säga att min otur har vänt. Nu ser vi framåt, tävlingar, vänner, skolan osv osv. Listan blir lång. Även om vardagen kan vara jobbig så älskar jag verkligen mitt liv!!

Hoppas ni haft en bra lördag. Nu ska jag hoppa rakt i säng!! 


Helg

Så var det fredag och helg.

Min dag har varit väldigt bra tycker jag. Inte så mkt i skolan. Vi fick se när treorna hade mösspåtagning och det var bara lite deprimerande.

Idag har jag ridit lite på Gozan på utebanan och jag börjar nästan tro att hon har mognat till sig. Hon var så snäll när hästarna brallade och traktorn kom.

Kakan har vila idag. Och kvällen ska spenderas med fina tjejer!

Kram Jenny


Snart helg

Halloj! 

Idag var det nationella i svenska som stod på schemat till en början. Det gick bra och skoldagen har varit allmänt seg. Inte hänt så mycket. 
Efter skolan åkte jag till stallet som vanligt. 

Jag joggade lilla Kakan åt mamma. Jag red henne lång och låg. Jobbade bara lösgörnade i ca 20 min. Hon ska ju faktiskt få ta det lugnare nu. 
Gozan satt jag på för andra gången idag. Idag fick hon trava lite. Det känns mycket bättre. Man känner och ser att blåmärket är kvar på högerbak. Och det kan nog se ut som hon rör sig lite konstigt. Men det är bara för att blåmärket är kvar. Men det har blivit mycket bättre. 

Tanken var att jag skulle tränat lite i morgon men jag vill nog avvakta lite med det först. Så jag har bokat in träning på måndag istället.

Idag fick vi även kraft. Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om hur jag tänker när jag gör foderstater till hästarna. 

Hoppas ni har haft en fin dag. 
Jenny


Vilka är ni?

Jag har väldigt många läsare, och ibland undrar jag varför ni läser? När jag speciellt inte bloggat på en hel vecka..
Hur kommer det sig? ;)

Jag skulle gärna vilja vet vilka ni är! Lämna en kommentar! :) 


Det börjar falla på plats

Hej Allihop!
Jag trodde jag skulle få nervsammanbrott i morse. Jag kände mig febrig. Ner till hästarna i alla fall och släppte ut och fixade allt när jag kom hem igen kände jag att jag hade feber. Så det fick bli hemma. 

Jag skrittade en sväng på Gozan. Men jag ska nog låta henne vila några dagar till. Inte helt hundra läkt. 
Mamma höll på att gå omkull med Kakan i ridhuset. Hon snubblade över sig själv tror jag. Ridhuset var inte det bästa.
På em kände jag mig bättre så jag åkte med mamma till hööks och Horze. Då vi skulle köpa lite pälsglans, schampoo, regntäcke (till en speciell häst).

Igår ringde Rubens nuvarande ägare och berättade att dem kommit fram till ett beslut. Han ska få komma hem till oss igen. Vi hämtar honom 17 maj. Så vi var och köpte ett regntäcke och grimma till honom. Han ska ju få gå ut med polohästarna och bli pensionär. Min lilla gubbe. Jag har varit så himla ledsen över detta sen jag fick reda på det. NU känner jag att bitarna i mitt liv börjar hamna på plats. Nu ska jag bara hitta en fjärde fyrbent. 

Självklart har jag hittat några i Skåne. Vi får se vad som händer och sker. 

Kram Jenny



Min fina kille <3

Ny vecka!

Måndag, oj idag är jag trött och många fler i min familj. Men nu är det ny vecka med nya utmaningar. 
Gozan har gått på promenad idag och Kakan joggat lite. Hon kändes lite trött så det blev en liten stund bara. I morgon får hon vila. Jag är så sugen på att rida på Gozan. Men hon måste få vila ut sin lilla skada. 

Nu i veckan är det mördar vecka i skolan så jag säger bara att det kanske inte är världens topp uppdatering här på bloggen i veckan.
Kram Jenny 



Speaker!

Då sitter vi som speaker igen. Nu är det sista klasen som är en allsvenska klass div 3. Många spända och tittiga hästar så här långt.

Min egen ritt gick sådär. Jag hade många missar och var en att hon tjurade ihop. Men vi skrapade ihop 57.8% men inget som jag är nöjd med. Hon var som en ål på framridningen.

Nu ska jag prata vidare och sedan åka hem och plugga.

Vi hörs
Jenny


Tävling i morgon!

Hej hej! 

En glad Jenny som äntligen har fått tvättat håret. Med tanke på mitt lilla läkar besök i veckan har jag inte fått duschat ordentligt. Usch usch. Idag var första dagen och hårtävtt var ett stort behov. Jag kunde stått där inne hur länge som helst. 

Allt är klart inför i morgon. Kläder är framme, tävlingsmapp klar, hästen är tvättad eftersom hon såg ut som en dammhög, allt är putsat. Ja allt är på sin plats. På ett sätt är det skönt att tävla hemma plan men samtidigt inte. Det känns lite stressande. Man lägger saker överallt. Medans när man är på ute på tävling har man allt på samma plats. Men det ska bli roligt och det är Kakans sista tävling. Vi får se hur hon sköter sig. På Pay and riden. Testade jag att sätta mer tryck i henne på framridningen. Det sprack totalt. Hon vart super spänd. Så jag går på min magkänsla som vanligt och bara lugn lugn lugn. Och behålla det på banan så borde det nog gå. Hon var fin idag när jag red. 

Gozan har fått sprungit på longering idag. Hon var helt galen. Men tyckte nog det var skönt att springa av sig. Hon såg mycket bättre ut och vi kör på att vila oss i form. Om 2 veckor är det tävlingar på Ryttis då är jag anmäld hela helgen. Det ska bli roligt.

Nu ska jag hoppa i säng. Det blir upp tidigt i morgon också.
Kram Jenny

Tävlingar

Halloj!

Idag och i morgon är det tävlingar på Stäket. Idag är det ponny. LC.1 och LB.1. Just nu sitter jag som speaker.
Planen med hästarna idag är att jag ska rida Kakan när allt är klart och Goz ska få longeras lite.

Mamma är sjukvårdare hela dagen och fixar hästarna i mellan åt. I morgon är det tidig dag igen.

Vi hörs ikväll.

Jenny


Full rulle!

Halloj alla!

Fullt ös medvetslös? Eller vad är det man säger. Jag har haft verkligen så mycket att göra! Men jag ska inte klaga. Nästa vecka vill jag ens inte kolla i kalendern. Men denna vecka har jag hälsat på Ruben. Vi har erbjudit ett erbjudande men dom har inte givit något besked ännu vi får se. Jag letar häst fortfarande men jag har inte haft något internet på datorn så det har varit lite trögt med letande denna vecka. Oturen har vänt lite kanske men inte mycket. Gozan fick behandling och ska vila i 12 dagar. Hon får bara skritta och nu får jag börja longera lite. Tänkte longera lite i morgon så vi får se hur hon rör sig. Hon känns mycket mer avslappnad i kroppen och musklerna. Jag skulle tävlat igår men det vart inget med det. Men viktigaste är att hon blir bra! 

Men på söndag ska jag tävla mamma Kakan som är hennes sista tävling. Hon är 19 år och stil going strong. Men jag tycker hon är värd pension nu. Hon får leka med mamma nu.
Idag har jag kollat på världscup finalen dressyr via SVT play i mobilen mycket trevligt! Såg både Patrik och Tinnes ritt. Anton spänd och Patrik satsade inte allt men det är i morgon det gäller. Heja heja! 

Kakan kändes fin idag. Lite spänd men jag red inte igår då jag var hos läkaren och avrådes till att rida. Juste det har jag inte berättat. I veckan fick jag någon konstig böld strax under armhålan. Jag gick till läkaren och dom fick skära i mig. Usch det gjorde så ont.. Så nu äter jag antibiotika i 10 dagar. Charlie har varit hos vet och han hade inflammation i korsryggen. Nu har alla varit sjuka i familjen så nu borde det vända! 

Jag håller er uppdaterad under helgen! 

Kram Jenny 


Skrutt häst! <3

Halloj! 

Tok-hästen Goz fick behandling idag och det visade sig vara en stor hematom. Blåmärke typ. Vätskefyllt. Så ingen tävling för oss på torsdag. Hon ska ta det lugnt i en vecka. Med skritt och longering. Hon fick en liten extra vila. Igen. Men det är så det är att ha häst. Hon har tagit det lugnt i 3 dagar och är redan som en atom-bomb! Hej hockey-utrustning! 

På söndag är det Kakis tur att tävla igen. Vi ska rida LB.0. Sist jag red det programmet var på en stockholms cup när jag red på ridskolan. Får se om jag får ett bättre reslutat denna gång. 

Idag är det styrelse möte och idag ska vi vara hemma hos mig. Jag har bakat en liten socker kaka och bjuder på mackor. Det är mysigt att vi är hemma hos olika varje gång i styrelsen. För er som inte vet så är jag ordförande i ungdomssektionen på stäket och därför sitter jag med i styrelsen. Dock är jag en liten svikare och tävlar för en annan klubb. 

Nu måste jag fixa lite. Klockan blev redan halv 7. 

Vi hörs sedan
Jenny

Jag lever!

Hej Allihop! 

Jag lever, det har bara varit tok mycket i mitt liv dom senaste dagarna. Jag ska förklara.
Jag bestämde mig för en häst som jag var nere och provred i skåne. Han veterinär besiktigades i torsdag men gick inte igenom. Då han hade strup pip och förändringar på röntgen. Strup pipet var tvungen att opereras inom kort och därför avslogs affären. Mycket tråkigt då det var en fantastisk fin häst som jag gilllade mycket. Så nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Hästarna jag köpt innan har alla gått igenom besiktning så detta var något nytt för mig. 

I torsdags skulle jag även åka och träna på Lejondal med Gozan eftersom jag ska tävla nästa vecka. Men hon fick tok panik i trailern och la sig ner. På fredagen när jag tränade för Anna så märkte vi att något inte var som det ska vara. Hon gav sig aldrig i höger varvet och går inte att ställa igenom. Det är klart att hon gjort något i trailern. Suck.. Men det är såhär det är att ha hästar. Färsk vara! Jag longerade lite igår och jag ser nog vad det kan vara för något. Som tur är kommer Charlotta på måndag och behandlar. Vi får se om det blir någon tävling. 

Inte nog med detta. I fredags såg jag att min förra häst Ruben är till salu igen. Han är nu 18 år. Jag köpte honom när han var 13. Det är inte snällt att sälja en sådan gammal häst som är väldigt speciell. Vi lovade honom en gång att han skulle få komma tillbaka till oss. Nu kanske är tillfället. Vi ska åka och hälsa på honom nästa vecka. Vi pratade med ägarna igår och dom var väldigt glada över att vi ringde. När jag fick se det här, jag grät så mycket att jag inte visste vad jag skulle göra. Tårarna bara rann och rann. Min Ruben ska inte behöva komma till någon som är dum mot honom för att han inte gör som dom säger. 

Ni tycker säkert att vi är galna. För vi kommer då stå med 4 hästar. Men Ruben ska få gå ut och vara häst. Ut på bete i sommar. Och så ska han få gå med polohästarna om 1 månad. Om det är så att han kommer. Vi har redan en box så vi skulle kunna hämta honom i morgon. Men ägarna skulle få tänka lite först. Men som sagt dom vart väldigt glada.
Idag ska jag få åka med Cattiz till stallet :) Så jag slipper cykla. Goz och Kak ska skötas om och så ska jag rida ponny ;) Det tar vi i ett annat inlägg ikväll.. 



Min älskade Ruben <3


Finaste Gozan <3


Denna skrutt häst som gick på 60.33% igår LB:2 Hon är 19 år gammal!! och stil going strong!! <3


Här är yvädret!! Hur söt som helst??

I'm back

God morgon!

Igår var en väldigt bra dag. Jag har mått väldigt dåligt de senaste dagarna. Och tänkt och tänkt. Nu har jag kommit fram till ett beslut. Vi kommer besiktiga nästa vecka. Jag är så lycklig över mitt beslut som jag verkligen tänkt igenom över denna fina häst. Jag förstår att ni är nyfikna. Men ni får bilder och film på honom om han kommer hem till mig.
Jag kan avslöja att det är en skimmel till.

Igår var en härligt kväll med vänner. Jag förstår verkligen inte vad jag gjort för att få vara med dessa underbara människor.. Dom är bäst!

Jag vill tacka alla som har stöttat mig när jag har varit nere ett tag. Mamma, Pappa, vänner, stallkompisar. Och självklart min tränare, Anna.

Å tack till underbara människor som tog min morgonfodring idag.

Kram Jenny


Paus!

God morgon alla läsare!

Jag har varit tvungen att ta en paus från allt internet. Shit vad svårt det var att köpa häst den här gången. Eller så har jag blivit klokare och tänker först och gör sen. Förut var det lite tvärtom.
Jag har tackat nej till de hästar jag inte vill ha. Men det är fortfarande en som jag blir alldeles glad över när jag tänker på den och allt känns så bra.

Jag börjar mitt påsklov med att bli sjuk. Men det har inte stoppat mig förut. Nu är jag på väg ner till stallet. Mina underbara föräldrar har plockat ut hästarna och mockat idag.

Ha en bra dag!
Kram Jenny


TANKAR med stor bokstäver!

Det är många tankar som snurrar runt i huvudet just nu. 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här på bloggen. Innerst innerst inne vet jag vad jag vill och jag är rätt säker på att det kommer bli så. Jag vill att det ska bli rätt och ja jag är väldig kär i en av hästarna. Jag kan inte sluta tänka på den och jag analyserar filmen hela tiden. För att hitta något negativt men det går inte.

Jag sover på saken och ser vad morgon dagen ger. 
Kram 



Jag har ridit finaste Goz idag i alla fall <3 <3 <3 Jag har även anmält till Lejondals kvällstävlingar idag..

Goz och Kak!

Jag har varit borta i 3 dagar och jag saknar dom redan!! <3




Sjöbo-klart

Halloj!
Då har vi varit i Sjöbo.

Hästnummer 5:

Valack 2000. Ca 170 cm. Väldigt fin häst. Så lätt för passage. Jag gjorde allt man kan göra. Han har gått Msv i höstas men kommer kunna gå längre. Väldigt lätt för samling. Ur snäll och härlig. Ja som ni kanske hör så har vi en vinnare för den här resan. MEN i morgon ska jag träffa Anna och vi ska kolla alla filmer och reflektera.

Jag ska kolla alla filmer nu också. Men kameran ligger där bak.

Nu ska vi äta lite.
Å nu måste jag verkligen plugga lite.

Vi hörs sen
Kram


Sista morgonen!

Då var det sista morgonen här på Segevången. Ett trevligt hotell. Vi bodde här förra gången också.
Just ligger jag faktiskt i sängen, vi ska vara i Sjöbo vid 12.00 och sedan vid häst nummer 3 vid 15.00.

Jag är super hungrig men det ligger en snarkande pappa bredvid mig....

Jag kan avslöja att hästen vi ska prova idag är en Gozan häst ;-) men med lite bättre vett i huvudet.

Kram Jenny